Brannhemmende Beskyttelse For Tre: Hvilken Er Bedre å Velge? "Senezh", Impregneringer Og Forbindelser For Treforedling, Konsentrater Og Antiseptiske Midler

Innholdsfortegnelse:

Video: Brannhemmende Beskyttelse For Tre: Hvilken Er Bedre å Velge? "Senezh", Impregneringer Og Forbindelser For Treforedling, Konsentrater Og Antiseptiske Midler

Video: Brannhemmende Beskyttelse For Tre: Hvilken Er Bedre å Velge?
Video: How to Use a Hand Tube Bender | Tech Tips | Swagelok [2020] 2024, Kan
Brannhemmende Beskyttelse For Tre: Hvilken Er Bedre å Velge? "Senezh", Impregneringer Og Forbindelser For Treforedling, Konsentrater Og Antiseptiske Midler
Brannhemmende Beskyttelse For Tre: Hvilken Er Bedre å Velge? "Senezh", Impregneringer Og Forbindelser For Treforedling, Konsentrater Og Antiseptiske Midler
Anonim

Tre er et praktisk, holdbart og miljøvennlig materiale av naturlig opprinnelse, som vanligvis brukes i lavkonstruksjoner, dekorasjoner og renoveringsarbeider. Eksperter tilskriver biologisk effekt (aktivitet av treødeleggende mikroorganismer og skadedyrsbekjempelse) høy antennelighet og sårbarhet som sine betydelige ulemper. For å forbedre treets brann og biologiske motstand, bruker eksperter spesielle forbindelser og konsentrater i behandlingen. Hvordan fungerer slike verktøy? Hvordan velge et passende brannvern og hvordan bruke det?

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva det er?

Brannhemmende beskyttelse for tre er en gruppe spesialprodukter basert på vann, olje eller alkohol, som brukes til behandling av trekonstruksjoner. Hovedformålet med disse stoffene er å øke brannmotstanden til tre og beskytte det mot forskjellige kilder til biologiske effekter: mikroorganismer, insekt skadedyr.

Bilde
Bilde

Brannhemmende produkter inkluderer brannhemmere og antiseptiske midler. Brannhemmere som inneholder flammehemmere (bor- og ammoniumfosfater, ammoniumklorid) reduserer antennelseshastigheten og brannspredning . Antiseptika beskytter på sin side treet mot kilder til biologisk skade: patogene mikroorganismer (sopp og bakterier) og insekt skadedyr (kvernbiller).

Bilde
Bilde

Gyldigheten av brannbiologisk beskyttelse, avhengig av egenskapene til sammensetningen, kan variere fra 5 til 25 år. Etter utløpet av gyldighetsperioden for den brannbiologiske beskyttelsen gjentas behandlingen av treet. Det skal bemerkes at gyldighetsperioden for biobeskyttelsesmidler kan redusere følgende faktorer betydelig:

  • mekanisk skade på tre (sprekker, flis, dype riper);
  • langvarig eksponering for lave temperaturer (frysing av et tre);
  • høy luftfuktighet, forårsaker fuktighet i treet.
Bilde
Bilde

Brannsikring anbefales for bearbeiding av treobjekter i alle konfigurasjoner-fra vanlige hytter og skur av brett til lavhus og ikke-boligbygg (bad, badstuer, lysthus, verandaer).

Hvordan virker det?

I løpet av behandlingen påføres brannhemmende midler på overflatene på alle elementene i trekonstruksjonen, eller de er impregnert med forbindelsene som brukes. Komplekse produkter som inneholder brannhemmere, soppdrepende midler og antiseptiske midler påføres en gang . Hvis brannhemmere og antiseptika brukes separat, påføres de sekvensielt etter hverandre.

Det skal bemerkes at brannhemmere ikke gjør treverket helt ubrennbart. Hovedformålet deres er å bremse tenningsprosessen og videre spredning av brann.

Bilde
Bilde

Virkningsmekanismen til brannhemmere er som følger:

  • under påvirkning av en flamme begynner de aktive komponentene i brannhemmere å avgi svovelholdige eller ammoniakkgasser, noe som reduserer oksygenkonsentrasjonen i luften og forhindrer forbrenning;
  • en rekke ikke-brennbare komponenter i sammensetningen av brannhemmere etter behandling fyller mikrohull i treets struktur, og reduserer det potensielle brannområdet;
  • en rekke komponenter med lav varmeledningsevne, etter påføring av brannhemmere, danner en film på treets overflate som forhindrer antennelse og spredning av brann.
Bilde
Bilde

I tillegg, etter behandling med brannhemmere dannes et spesielt beskyttende lag på treets overflate . Under påvirkning av en flamme svulmer den opp og forhindrer at brannen kommer i direkte kontakt med treverket. På grunn av alle de ovennevnte egenskapene til brannhemmere, reduseres flammespredningen ved brann betydelig, noe som gir en person muligheten til å iverksette alle nødvendige tiltak for å forhindre brann.

Antiseptika og soppdrepende midler er en annen viktig komponent i biobrannbeskyttelse . Disse komponentene gir biobeskyttelse av trekonstruksjoner, og undertrykker aktiviteten til patogene mikroorganismer (sopp og bakterier) som ødelegger strukturen til treet. I tillegg, etter behandling med antiseptika og soppdrepende midler, slutter treet å tiltrekke seg oppmerksomheten til skadedyr (kvernbiller).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Moderne produsenter tilbyr et bredt spekter av brannhemmende midler som er forskjellige i sammensetning, bruksmetode og effektivitetsgrad. Avhengig av søknadsstedet er de tilbudte produktene delt inn:

for brannvern for ekstern behandling av gjenstander

Bilde
Bilde

brannvern for behandling av gjenstander inne (for innredning)

Bilde
Bilde

Avhengig av sammensetningen er de vurderte midlene delt inn i saltvann og ikke-saltvann . Salter er basert på salter av forskjellige syrer. Midler i denne kategorien vaskes lett ut med vann, derfor gir de brannmotstand for gjenstander i en kort periode-bare opptil 3-5 år, hvoretter behandlingen av strukturer gjentas. Samtidig skyldes den stabile etterspørselen etter denne typen biobrannvern den lave kostnaden. Hovedformålet med midlene i denne gruppen er intern behandling av trekonstruksjoner.

Grunnlaget for ikke-saltprodukter er organofosfor . Midler i denne kategorien vaskes ikke ut av vann, gir pålitelig og holdbar brannhemmende beskyttelse av konstruksjoner i en periode på 10-15 år.

Bilde
Bilde

Avhengig av graden av brannhemmende effektivitet (EE), er brannhemmende sammensetninger delt inn i 2 grupper . Midler som tilhører gruppe 1 gjør tre vanskelig å brenne, i stand til å motstå åpen ild i lang tid med minimal skade. Midler fra 2. gruppe gjør at treet neppe er brannfarlig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av bruksmetode er brannhemmende preparater delt inn i impregnering og belegg . Både de og andre midler har sine egne fordeler og ulemper.

Impregnering

Midler i denne kategorien er beregnet på dyp behandling (impregnering) av tre. De beholder treets opprinnelige utseende og farge, gir pålitelig brannhemmende beskyttelse, krever ikke bruk av spesialutstyr. Avhengig av basen er det vanlig å skille mellom vann-, alkohol- og oljeimpregnering.

Det bør bemerkes at impregnering vanligvis er dyrere enn belegg.

Bilde
Bilde

Maling og lakk

Designet for overflatebehandling av tre. De er enkle å påføre og tørker raskt. Samtidig gir de ikke høy brannmotstand av tre, de har en skarp spesifikk lukt. I tillegg, ugjennomsiktige belegg endrer radikalt utseende og farge på treet, fargar overflaten.

Bilde
Bilde

Topp produsenter

I det moderne markedet for materialer for konstruksjon, reparasjon og dekorasjon presenteres ulike typer brannhemmende komposisjoner, både innenlandske og utenlandske. De tilbudte produktene varierer både i pris og i ytelsesegenskaper. Nedenfor er en vurdering av produsenter hvis produkter er mest populære blant forbrukere.

NEOMID ("Neomid") -et kjent merke som tilhører den innenlandske produsenten EXPERTECOLOGIA-NEOCHIM Group of Companies, der produkter av høy kvalitet for konstruksjon, reparasjon og etterbehandling produseres. Produktsortimentet inkluderer et bredt utvalg av brannhemmende midler i form av impregnering og maling fra 1. og 2. kategori av brannhemmende effektivitet. Noen av de beste brannhemmende midlene, ifølge brukerne, er NEOMID 450 (impregnering) og NEOMID 040 Professional (maling).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

" Senezh-forberedelser " - en av de ledende innenlandske produsentene som spesialiserer seg på produksjon av diverse verneutstyr for trekonstruksjoner og konstruksjoner. Produktserien Senezh-preparater inkluderer en serie med antiseptiske konsentrater og brannhemmende midler for treforedling. Firebio -beskyttelse av dette merket er representert av to produkter - "Senezh Ognebio" og "Senezh Ognebio Prof". Det første middelet er en gjennomsiktig impregnering som beskytter treet mot brann og flammespredning (gyldighetstid - 3 år). Det andre middelet er en rød impregnerende brannhemmende sammensetning, som har en gyldighetstid på 5 år. Begge produktene beskytter tre pålitelig mot forfall, mugg, skader fra biller-kverner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

" Nord " Er en annen kjent innenlandsk produsent av brannhemmende, antiseptiske og dekorativt beskyttende sammensetninger og maling og lakk. Selskapet produserer en rekke brannhemmende biobeskyttende produkter kalt "Biopiren" og "Biopiren Pirilax", beregnet for ekstern og intern behandling av trekonstruksjoner og -konstruksjoner. Disse midlene gir ifølge produsenten trebiosikkerhet i 20-25 år, brannvern i 3-5 år.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

" Rogneda " - et stort innenlandsk selskap som spesialiserer seg på produksjon av forskjellige materialer for konstruksjon og reparasjon. Selskapet produserer en serie Woodstock -produkter som gir pålitelig brannbeskyttelse for trekonstruksjoner. Serien inneholder både impregneringsløsninger og maling og lakk. Det er bemerkelsesverdig at denne produsenten har sitt eget produksjonskompleks, som produserer brannhemmende produkter og kontrollerer om de er i samsvar med etablerte standarder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Når du velger brannbiologisk beskyttelse, er det nødvendig å ta hensyn til funksjonene i designet som krever behandling, driftsbetingelsene, samt egenskapene til det kjøpte produktet. De mest betydningsfulle er:

  • tilgjengeligheten av et sertifikat
  • brannhemmende effektivitetsgruppe;
  • sammensatte;
  • forbruk av midler per 1 m2 areal;
  • absorpsjonsdybde;
  • påføringsmetode;
  • holdbarhet.
Bilde
Bilde

En brannhemmende agent av høy kvalitet har nødvendigvis et sertifikat som bekrefter at den overholder etablerte standarder. Den største graden av brannbiologisk beskyttelse gis ved hjelp av midler som tilhører den første gruppen av brannhemmende effektivitet. De bør brukes til behandling av boligbygninger i tre.

For ekstern og intern behandling av bygninger anbefaler eksperter å kjøpe ikke-saltprodukter på basis av organofosfat. Saltprodukter bør bare kjøpes for intern behandling av trekonstruksjoner.

Når du kjøper brannhemmende beskyttelse, bør du være oppmerksom på forbruksraten til produktet, som kan variere fra 100 g / m2 til 600 g / m2 . Det må tas i betraktning at jo høyere forbruk av midler, desto dyrere blir behandlingen av strukturen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av absorpsjonsdybden er det vanlig å skille mellom overflatemidler (dybden for inntrengning i tre er 5-6 mm) og dype gjennomtrengningsmidler (mer enn 10 mm) . Den andre kategorien medikamenter gir langsiktig brannhemmende beskyttelse av trekonstruksjoner, derfor anbefales det å kjøpe dem for kapitalbehandling av elementer i boligbygg. På samme tid, ifølge flertallet av forbrukerne, er trebehandling med overflatemidler mye billigere og mye raskere.

Bilde
Bilde

Når du velger brannbiologisk beskyttelse, bør du også ta hensyn til bruksmetoden . De fleste produktene som tilbys av moderne produsenter påføres treet med en rulle eller børste. Noen typer produkter kan imidlertid kreve bruk av spesialutstyr. En annen gruppe brannhemmende midler brukes i form av løsninger, der det er tenkt å suge trekonstruksjoner (når de er helt nedsenket i en løsning) i en viss tid.

En annen viktig nyanse som bør vurderes når du velger brannvern, er fargen. Fargeløs brannbeskyttelse lar deg bevare treets naturlige farge. Fargede produkter endrer på sin side treet og gir det en viss nyanse.

Bilde
Bilde

Hvordan å bruke?

Før du bruker brannbeskyttelse med egne hender, må du lese de vedlagte instruksjonene nøye. Alle slike produkter må bare påføres tørt treverk (den tillatte fuktighetsgrensen er ikke mer enn 30%).

Å bruke brannhemmende beskyttelse er bare tillatt i varmt, tørt vær . Ved lufttemperaturer og høy luftfuktighet kan disse produktene ikke brukes til det de er tiltenkt.

Bilde
Bilde

Sekvensen for behandling av trekonstruksjoner under gunstige vær- og temperaturforhold er som følger:

  • etter høvling og sliping rengjøres treoverflaten for rusk, sagflis, støv og andre forurensninger;
  • tørk strukturen grundig;
  • utarbeide den nødvendige listen over verktøy og beholdere (ruller, børster eller børster, en beholder for en brannhemmende løsning);
  • Påfør lakk eller impregnering med en pensel eller rulle i flere lag (antallet bestemmes i henhold til instruksjonene).
Bilde
Bilde

Det er viktig å merke seg at det i intervallene mellom påføring av lag er nødvendig å holde en midlertidig pause og vente på at produktet tørker . Hvert påfølgende lag skal bare påføres på en tørket overflate. På slutten av arbeidet skal det dannes en slags film på treets overflate, som ytterligere vil beskytte strukturen mot brann, muggdannelse og skadedyrsaktivitet.

Anbefalt: