Stier Fra Trehugg (41 Bilder): Hvordan Lage En Sti Fra Tømmerstokker Med Egne Hender I Landet I Henhold Til Instruksjonene? Hvordan Behandle En Vei Fra Rundtømmer Av Tre?

Innholdsfortegnelse:

Video: Stier Fra Trehugg (41 Bilder): Hvordan Lage En Sti Fra Tømmerstokker Med Egne Hender I Landet I Henhold Til Instruksjonene? Hvordan Behandle En Vei Fra Rundtømmer Av Tre?

Video: Stier Fra Trehugg (41 Bilder): Hvordan Lage En Sti Fra Tømmerstokker Med Egne Hender I Landet I Henhold Til Instruksjonene? Hvordan Behandle En Vei Fra Rundtømmer Av Tre?
Video: Grieg Lyric Pieces Book V, Op.54 - 3. March of the dwarfs 2024, April
Stier Fra Trehugg (41 Bilder): Hvordan Lage En Sti Fra Tømmerstokker Med Egne Hender I Landet I Henhold Til Instruksjonene? Hvordan Behandle En Vei Fra Rundtømmer Av Tre?
Stier Fra Trehugg (41 Bilder): Hvordan Lage En Sti Fra Tømmerstokker Med Egne Hender I Landet I Henhold Til Instruksjonene? Hvordan Behandle En Vei Fra Rundtømmer Av Tre?
Anonim

For behagelig bevegelse rundt hagen eller hytta kreves asfalterte stier med hard overflate. På samme tid er flis eller asfalt både dyrt og ganske vanskelig, i mellomtiden er det en enkel og estetisk løsning fra skrapmaterialer, nemlig fra treskjæringer. Du kan bygge et spor relativt raskt uten å ansette ansatte - du trenger bare å vite om alle funksjonene i prosessen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Som enhver annen måte å løse problemet med framkommelighet, har en bane laget av tresnitt både fordeler og ulemper. La oss starte med tradisjonen med det gode, spesielt siden fordelene med en slik løsning finnes i sjøen:

  • miljøvennlig materiale er helt ufarlig og er ikke i stand til å skade miljøet;
  • tre er svært holdbart, og stier laget av noen tresorter kan til og med tjene i flere tiår;
  • innkjøp av materiale vil være relativt billig, eller du kan til og med bruke tømmeret som er igjen etter reparasjonen, trærne falt av dårlig vær, kuttet tørre stammer;
  • enkel behandling av materialet lar deg fullføre oppgaven med improviserte verktøy og med egne hender;
  • Stien asfaltert med tresagskutt ser veldig estetisk tiltalende ut og skaper en ubeskrivelig følelse av komfort.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En egen fordel med trebelagte stier er at de bare har en ulempe. Det består i treets svakhet før forholdene i et åpent område - nedbør, insekter og mugg vil ha en ødeleggende effekt på materialet. Imidlertid kan selv denne ulempen elimineres ved periodisk behandling av sagoverskjæringene med antiseptiske midler.

Bilde
Bilde

Med valg av riktig treslag og riktig pleie viser det seg at en dekorativ sti kan vare over 30 år.

Hvordan forberede?

Det er nødvendig å bane banen klokt, ellers kan individuelle fragmenter i form av trerunder eller hele tømmerstokker falle gjennom, noe som gjør stien ujevn og provoserer dannelse av sølepytter. I noen tilfeller begynner ugress å vokse i mellomrommene mellom trebitene, og ødelegger inntrykket av konstruksjonsstrukturen og reduserer dets framkommelighet .… For å forhindre at dette skjer, må du være grundig oppmerksom på preparatet.

Bilde
Bilde

Først skisserer du omrissene for den fremtidige veien . Langs strekningen på begge sider, kjør vertikale pinner med et strukket tau i bakken for å forstå at dette rommet allerede er reservert. Videre må det angitte området utdypes og kuttes ut en grøft på omtrent 20-25 cm dyp. Gravearbeid må utføres i tørt vær - slik at kantene ikke beveger seg ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter det er bunnen av grøften dekket med et lite lag med sand, hvis oppgave er å lage en stabil pute for alt som vil være plassert ovenfor. Sanden er dekket med geotekstiler - det er en garanti for at ugress ikke lenger vil vokse her.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et dreneringslag blir enda høyere - enten fra små steiner eller fra en blanding av sand og grus i et forhold på 7 til 3. På toppen av dreneringslaget er det nødvendig å helle et annet lag sand, like tykt som drenering.

Hvordan lage en bane med egne hender?

Slik at hageveien i landstedet er riktig laget, og det improviserte fortauet ikke skuffer, vurdere trinnvise instruksjoner i form av en mesterklasse om hvordan du legger ut landeveier fra runde kutt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utgangspunkt

Forberedelsen av fundamentet som helhet ble beskrevet ovenfor, men det er flere finesser som bør nevnes separat. For eksempel bør spesiell oppmerksomhet rettes mot vanntettingsmaterialet - det er bedre å ikke stole på geotekstiler alene og legge et lag plastfolie.

Erfarne håndverkere påpeker at materialet er bra for sin elastisitet og strekkfasthet, men ethvert gap i laget er en alvorlig designfeil . På grunn av dette er det nødvendig enten å finne et enkelt stykke polyetylen av ønsket størrelse, eller i det minste å lime individuelle stykker. Det vil ikke være mulig å gjøre dette fra små fragmenter, bare hvis det er grunnen til at det kreves en overlapping med minst 30 cm. Som limmateriale brukes ikke vanlig lim, men elektrisk tape eller dobbeltsidig tape.

Bilde
Bilde

For noen håndverkere er det av en eller annen grunn ikke åpenbart at det øvre sandlaget må helles på bygningsnivå . Naturligvis krever ingen en perfekt flat sandflate på basen, og med en generell skråning på terrenget er en høydeforskjell uunngåelig, men vi må prøve å unngå slike fenomener, i det minste der stedet er omtrent flatt. Ellers er det mulig at basen begynner å bevege seg ned over tid - dette vil føre til en gradvis deformasjon av sporet og bli ubrukelig.

Bilde
Bilde

Behandling av arbeidsstykker

Eik og bøk er ideelle materialer når det gjelder holdbarhet, men det bør forstås at når du kjøper slike råvarer, vil en "billig" bane kreve kostnader fra 10-15 tusen rubler bare for tre. Kjøp av et bartre vil være mye mer budsjettmessig, men utholdenheten til et slikt belegg vil ikke lenger være så imponerende - de er lettere å deformere. Hvis du likevel bestemte deg for å kjøpe materialer, kan du kjøpe kuttene, allerede behandlet med et antiseptisk middel, i en stor jernvarehandel. Der kan du også spørre om tilstedeværelsen av et stort rundt tømmer, hvis du er klar til å skjære det i kutt selv - det blir billigere på denne måten.

Bilde
Bilde

Selvfølgelig vil det være enda billigere hvis det knapt er levende gamle trær på stedet, ved å bruke dem kan du drepe to fugler i en smekk - både rydde territoriet og bane stien . Når du bruker improviserte materialer, på en måte, er alt som er gratis bra, men hvis det er noe å velge mellom, vær spesielt oppmerksom på, foruten eik og bøk, på lerk.

Eple og pære, hornbjelke og akasie anses også som ikke det verste valget. Hvis eieren ikke har tidligere erfaring med snekkerarbeid, er den enkleste måten å jobbe med bjørk og valnøtt uten åpenbart tap av kvalitet.

Bilde
Bilde

Det grunnleggende poenget er det kategoriske kravet til tørrheten i materialet som vi skal jobbe med … Hvis du bruker utilstrekkelig tørket treverk til asfaltering, vil dette være en klar feil, og oppheve alle håp om en lang levetid på konstruksjonen. Hvis du bruker kutt som fortsatt er vått, kan de sprekke i løpet av bokstavelig talt en uke!

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du skjærer rundt tømmer selv i kutt, ikke vær for lat til å behandle råvarene normalt slik at belegget er behagelig å gå. Fjern først alle grener fra stammen og behandle overflatene med skrapere og ploger. Etter det gjør du notater på loggen med en blyant som viser hvilke linjer du må kutte i separate "pannekaker".

Husk at en stor diameter på de resulterende sirklene automatisk betyr en tykkelse, så du bør ikke kutte mange kutt fra en tykk tømmerstokk . Erfarne eksperter påpeker at for en virkelig lang levetid på sporet, uavhengig av belastning, er det verdt å bruke hele "hamp" med en tykkelse på minst 20 cm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En god sti er en du kan gå på selv med bare føtter, noe som betyr at treverket må være fritt for grater.

Bilde
Bilde

Overflaten på hvert sagskjær må først høvles med et fly, og deretter slipes med en kvern . Barken er fjernet allerede på dette stadiet - det vil definitivt ikke være nødvendig for å bygge stien.

Bilde
Bilde

De ovennevnte trinnene kan utelates hvis du ikke bare bestemmer deg for å asfaltere veien med tre, men å bruke fullverdige brett i stedet for kutt . Tømmer for en sti lagt på flatt terreng er valgt av samme størrelse og form, slik at fragmentene passer riktig sammen. I ulendt terreng bør du eksperimentere med kombinasjoner av brett i forskjellige former.

Bilde
Bilde

I alle fall etter kutting og brett du bør kaste de bitene som ble skadet eller rett og slett ikke passer på en eller annen måte . Vanligvis, ved høsting av materiale, anbefales det å gjøre en rabatt på dette ved å kjøpe eller kutte 15% mer tre enn det som faktisk er nødvendig for asfaltering.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er bedre å ikke bruke defekte fragmenter i konstruksjonen - så vil du pusle over hvor du skal få "lappen" av ønsket farge, størrelse og form.

Antiseptisk behandling innebærer full bløtlegging i en løsning, og tette eik- eller lerkekutt kan dekkes med en rulle, gå over hele overflaten av hvert stykke 4-5 ganger … Som vi husker, er vått materiale ikke egnet for konstruksjon, og derfor tørkes treet etter impregnering på et ventilert sted i minst to dager, helst minst tre.

Bilde
Bilde

Et godt alternativ for beskyttelse mot negative faktorer er tørking av olje … Det er bedre å behandle tre med det i kokende form - da tetter det tett på alle porene og reduserer materialets evne til å absorbere fuktighet i stor grad. Skadedyr vil ikke glede seg over slik behandling, noe som må ekskludere din vei fra listen over potensielle habitater.

Det gjenstår å skape problemer for mulig spredning av soppen - For å gjøre dette, bruk et kjøpt produkt som må sprayes på overflaten gjennom en sprayflaske. Den nedre delen av hvert sagskjær kan i tillegg impregneres med varmt bitumen.

Bilde
Bilde

Mange eiere vil at treet skal se edlere, mørkere ut og virke eldre. For dette formålet kan det være litt farget med kobbersulfat.

Legemateriale

Du kan legge individuelle fragmenter på en hvilken som helst praktisk måte, prøve å lage et bestemt mønster eller ikke bry deg med det. Etter legging må hvert trestykke komprimeres, ideelt sett skal overflaten være flat i henhold til nivåavlesningene. Gapene mellom kuttene er dekket med pukk, som er dekorert med mose eller sagflis på toppen for dekorative formål.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For at prosessen skal være korrekt, bør du følge instruksjonene for å forlenge vegens levetid:

  • de første som passer er kuttene med stor diameter, de små "lapper" den gjenværende plassen;
  • hvis du vil skjule sprekker, er det best å gjøre det med pæregrener;
  • fortauskanter eller dekorative grenser til en steinsti er ikke bare skjønnhet, men også en garanti for at sand og vanntetting ikke vaskes ut under treet, forurenser stedet og svekker stien;
  • det er umulig å finne feil med sporets ytelse hvis avstanden mellom fragmentene holdes i intervallet fra en til en og en halv centimeter.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan bry seg?

Det faktum at alle trebitene umiddelbart før legging ble behandlet med nødvendige impregneringer, negerer ikke i det hele tatt det påfølgende vedlikeholdet av veien . Tvert imot er tre et materiale som trenger konstant oppmerksomhet under utendørs forhold.

Den ideelle tilnærmingen for å opprettholde banens funksjonalitet forutsetter at kuttene må rengjøres og omarbeides hver sjette måned i henhold til opplegget beskrevet ovenfor, eller du kan også lakkere dem. Oppgaven ser arbeidskrevende ut, men den tidlige gjennomføringen betyr en dobling av levetiden til det brukte treverket.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Til tross for tilstedeværelsen av et plastlag i foringen, kan noen ugress, som torus og såttistel, fortsatt være et problem, selv om de vokser litt til siden. For å kontrollere dem er det bedre å bruke forebyggende metoder i form av en spray på disse plantene.

Hver for seg må det huskes at ingen lakker og kitt vil beskytte treet mot fuktighet hvis det er for mye av det . På bakgrunn av dette er det verdt å grave grøfter på sidene av stien for å tømme smeltevannet. Om vinteren er det tilrådelig å rydde snøen fra trebanen så snart som mulig.

Bilde
Bilde

Vakre eksempler

Det første bildet viser et upåklagelig spor laget av sagskjæringer, laget strengt i henhold til instruksjonene .… Som du kan se, er det praktisk talt ingen hull mellom de enkelte fragmentene av treet, og de er stort sett fylt med mindre kutt. Det horisontale nivået opprettholdes i samsvar med alle krav og gjør at selv hjulbiler kan passere.

Bilde
Bilde

Det andre eksemplet er en mer økonomisk versjon av veien, der det tildeles nøyaktig ett sagskjær for hvert trinn . En slik løsning er tillatt hvis alle kuttene har en ganske stor diameter, men det er ikke alltid praktisk å gå langs stien - det er nødvendig å måle størrelsen på trinnene strengt med avstanden mellom rundene.

Bilde
Bilde

Den tredje løsningen er et forsøk på å etterligne det naturlige miljøet, som fungerte bra nok . Sett fra et estetisk synspunkt ser de mange småsteinfylte rommene veldig naturlige ut. På den annen side er det ingen helt rette stier i naturen, og på denne er det også veldig viktig å se på trinnet ditt.

Anbefalt: