Vibrerende Støtfangere (35 Bilder): Dieselvibratorstamper For Jordkomprimering Og Andre Støtfangere. Hva Er Bedre - Et Vibrerende Ben Eller En Vibrerende Plate? Valgtips

Innholdsfortegnelse:

Video: Vibrerende Støtfangere (35 Bilder): Dieselvibratorstamper For Jordkomprimering Og Andre Støtfangere. Hva Er Bedre - Et Vibrerende Ben Eller En Vibrerende Plate? Valgtips

Video: Vibrerende Støtfangere (35 Bilder): Dieselvibratorstamper For Jordkomprimering Og Andre Støtfangere. Hva Er Bedre - Et Vibrerende Ben Eller En Vibrerende Plate? Valgtips
Video: Ben Eller Interview - Fishman Live! 2024, April
Vibrerende Støtfangere (35 Bilder): Dieselvibratorstamper For Jordkomprimering Og Andre Støtfangere. Hva Er Bedre - Et Vibrerende Ben Eller En Vibrerende Plate? Valgtips
Vibrerende Støtfangere (35 Bilder): Dieselvibratorstamper For Jordkomprimering Og Andre Støtfangere. Hva Er Bedre - Et Vibrerende Ben Eller En Vibrerende Plate? Valgtips
Anonim

Før konstruksjon eller veiarbeid utføres, sørger prosessteknologien for foreløpig komprimering av jorda. Denne komprimeringen øker jordens motstand mot fuktinntrengning og forhindrer jorderosjon, samt forbedrer overflatens bæreegenskaper for fundament eller kjøreutstyr. Ved hjelp av vibrasjonsstammere kan du raskt og effektivt komprimere løs jord og forberede den på videre arbeid.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva det er?

Vibratorstamperen er en multifunksjonell manuell vibrasjonsmaskin som brukes i byggebransjen for å komprimere bulkmaterialer og løse jordarter. I utseende er denne enheten et kompakt og mobilt verktøy utstyrt med manuell kontroll.

Tamping av jorden med vibrasjonsutstyr lar deg løse en rekke viktige oppgaver:

  • justere og komprimere basen på byggeplassen;
  • forhindre prosessen med krymping av jord under fundamentet;
  • forskyve fuktighet og luft fra jordstrukturen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du utfører forberedende byggearbeid, brukes en vibrerende stamper der store biler ikke får plass på grunn av den begrensede ledige plassen. Håndverktøy gjør det mulig å tette i lukkede åpninger når du legger rørledninger, i områder nær vegger eller hjørner av bygninger, når du bygger sykkelveier og legger kantstein eller fortauelementer. Det håndholdte verktøyet utfører sine funksjoner effektivt uten å skade bygninger eller verktøy.

Det komplette settet med manuell vibrasjonsstamper består av følgende hoveddeler:

  • en motor som kan være bensin, diesel eller elektrisk;
  • kamera-eksentrisk type mekanisme;
  • aksel utstyrt med en spesiell returfjær;
  • vevstang med et spesielt stempel;
  • forseglingssåle;
  • manuelt kontrollsystem
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En manuell vibrasjonsstamper kan også kalles et vibroben, siden arealet av komprimeringssålen til dette verktøyet er lite og utgjør 50-60 cm². Denne kompaktheten er nødvendig for å redusere vekten av utstyret, men det reduserer ikke verktøyets stabilitet og gjør det mulig å utvikle vibrasjonskraften som kreves for arbeid . Til tross for sin kompakthet krever slikt utstyr betydelig fysisk innsats fra operatøren i forbindelse med bevegelse av apparatet og opprettholde stabiliteten i oppreist posisjon under arbeid.

I tillegg må arbeideren oppleve de sterkeste vibrasjonsbelastningene som påvirker helsen negativt. Effektiviteten til den manuelle typen vibrerende stamper skyldes slagkraften og frekvensen på 1 minutt.

Det nøye kalibrerte forholdet mellom enhetens struktur og den betydelige vekten av den øvre delen i forhold til den nedre lar det vibrerende verktøyet bevege seg fremover under påvirkning av tyngdekraften, og operatøren trenger bare å styre enhetens bevegelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvor brukes det?

En manuell vibrasjonsstamper brukes til å komprimere jorda til en dybde på minst 60-70 cm. Denne enheten er i stand til å komprimere ikke bare sand- eller jorddeksel, men også stor pukk, derfor brukes enheten til pukk, for en plen, for sand for å bygge et fundament eller når du forbereder et sted for traktorgraver.

Vibrofoten kan også komprimere betong i vanskelig tilgjengelige områder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ofte brukes en vibrerende stamper på steder der ledig plass er ekstremt begrenset eller det er fare for skade på tidligere utstyrt kommunikasjon:

  • arbeider med arrangementet av trikkesporet;
  • tilrettelegging av gågater og fortau med fliser, belegningsstein;
  • forberedelse av jordoverflaten for organisering av fundamentet;
  • delvis reparasjon av asfaltdekke;
  • installasjon av underjordisk kommunikasjon;
  • komprimering av jorda langs veggene i bygningen;
  • arrangement av kjelleren;
  • utstyr til brønner, luker, stolper.

På byggeplasser brukes en manuell vibrasjonsstamper i alle tilfeller når stort utstyr på grunn av størrelsen ikke kan komme nær arbeidsområdet. Manuell vibrasjonsstamper brukes bare for frittflytende fraksjoner - sand, jord, grus, men brukes ikke til komprimering av jord, som inneholder en stor prosentandel av leireforurensninger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sammenligning med en vibrerende plate

Håndverktøyet, som du kan ramme løs jord på, består ikke bare av en vibrerende stamper. I tillegg til denne enheten er det også en vibrerende plate. I noen tilfeller takler den den tildelte oppgaven bedre, siden området til tampesålen er dobbelt så stort som et vibroben.

I utseende har den vibrerende platen en baseplattform som vibrasjonsenheten, en motor, en generell konstruksjonsramme og et kontrollpanel er basert på . Ved hjelp av denne enheten tappes løse stoffer i små områder. Noen modeller av vibrerende plater har et reservoar for vann i sin design, som fukter den støte overflaten og forbedrer tettheten av frittflytende fraksjoner. Rammedybden til vibrasjonsplaten er mindre enn vibrasjonsfotens, og er 30-50 cm, men på grunn av det større arealet på arbeidssålen er produktiviteten til vibrasjonsplaten mye høyere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vibrerende stamper og vibrasjonsplate er vanlige bruksområder for komprimering av jord. Men det er også forskjeller mellom disse enhetene. Strukturelt er vibrasjonsplaten konstruert slik at vibrasjon vises i den på grunn av en spesiell mekanisme - en eksentrisk, festet i støtplaten . Mekanismen drives av motoren, og vibrasjonene overføres til platen. Den manuelle vibrasjonsstamperen er arrangert annerledes, siden energien som genereres fra motoren omdannes til push-and-forward bevegelser. Vevstempelstemplet skyver vibrasjonssålen, og på dette tidspunktet oppstår det et slag i forhold til bakken. Slagkraften til en vibrerende stamper er mye større enn en vibrasjonsplate, men det bearbeidede området er mindre.

Selv om begge håndverktøyene er designet for ramming, formålet er også forskjellig fra hverandre . Vibratorstamperen brukes ikke på leirjord og brukes ikke til asfaltering, mens vibrasjonsplaten er egnet for disse oppgavene.

Den vibrerende stamperen vil vise seg å være et ineffektivt verktøy hvis den brukes på store overflater, den brukes bare lokalt på et begrenset område.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over arter

Manuell ramming utføres med et verktøy, hvis enhet kan være stasjonær eller reversibel. Vendbar vibrasjonsstamper fungerer i to virkemåter - forover og bakover, det vil si at det vibrerende verktøyet kan bevege seg bakover . En montert hydraulisk vibrasjonsstamper er også utbredt, med prinsippet om drift som gjør at den kan brukes i enhver posisjon og for å komme nær de mest utilgjengelige stedene. Vanligvis er den festet til anleggsutstyr, for eksempel til en gravemaskin, mens bredden på en slik enhet er større enn den manuelle versjonen, og når du arbeider med slikt utstyr, oppnås maksimal dybde for jordbehandling.

Egenskapene til manuelle vibrasjonsstammere er delt inn i 2 typer - enheter med lav vibrasjonsfrekvens og verktøy med stor amplitude . Lavfrekvent utstyr brukes kun til å utføre arbeid med løse jordtyper. Utstyr med stor vibrasjonsamplitude brukes til blandede typer jordsmonteringer og komprimering av asfaltbetongblandinger. Alle manuelle vibrasjonsstammere er også delt inn i henhold til motortype.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Elektrisk

De er en miljøvennlig type utstyr, siden når de brukes, kommer det ikke ut noen skadelige gasser og det oppstår ingen støy, derfor kan et slikt verktøy brukes selv i lukkede rom. Verktøyet drives fra en konvensjonell strømforsyning; enhetene er generelt enkle å bruke og administrere.

Denne typen verktøy er lav etterspørsel, siden det å være bundet til en strømkilde gjør det ubevegelig og lavmanøvrerbart, og behovet for å bruke slikt utstyr i rom ikke ofte oppstår.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Diesel

De har lavt forbruk av diesel, men har lang levetid og god manøvrerbarhet. De brukes til utendørs gatearbeid, har en høy vibrasjonskraftkraft og høy produktivitet. Med dette verktøyet kan du arbeide under alle værforhold - i snø og regn.

Verktøyet genererer høy støy under drift, derfor må operatøren bruke verneutstyr . I tillegg avgir slike vibrerende støtdempere avgasser, noe som påvirker arbeiderens helse negativt og ikke tillater bruk av utstyret i lukkede rom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bensin

Verktøyet drives av en 2- eller 4-takts motor. Det er kraftig og mobilt utstyr med god ytelse. Den vibrerende stamperen kan fungere under alle værforhold . I likhet med dieselmotoren genererer verktøyet eksosgasser og kan ikke brukes innendørs.

Moderne vibratorer av håndtype frigjør en person fra utmattende og monotont arbeid som krever mye tid og krefter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Populære modeller

Håndholdte vibrasjonsrammer produseres av både innenlandske og utenlandske produsenter. Utstyret er mangfoldig i design og prisklasse.

Toppen av de mest kjente alternativene for vibrerende verktøy

Modell Hundai HTR-140 - et verktøy av høy kvalitet som en løs eller fast jordtype behandles med. I stand til å arbeide med et vibrasjonssjokk kraft lik 14 kN, er frekvensen lik 680 slag / min. Det er raskt og enkelt å starte motoren, hjulpet av et ventilventilsylindersystem. Rammedesignet er utstyrt med fjærstøtdempere. Verktøyet tåler betydelige belastninger og har vist seg i tøffe applikasjoner.

Bilde
Bilde

Modell EMR-70H - kan brukes til komprimering av tyktflytende leirjord. Enheten drives av en høykvalitets Honda 4-takts motor. Utformingen av vibrobenet er laget på en slik måte at inspeksjon av alle enheter kan utføres raskt. Motoren er beskyttet av en ramme. Verktøyet er utstyrt med en plasttank, og håndtaket er utstyrt med antivibrasjonsbeskyttelse laget av stille blokker.

Bilde
Bilde

Modell AGT CV-65H - enheten har en arbeidssåle på 285x345 mm, vibrasjonskraften er 10 kN, vibrasjonsfrekvensen er 650 bpm. Designet inkluderer en Honda 4-takts bensinmotor med en effekt på 3 liter. med. Dette er et kompakt og manøvrerbart vibroben, som ofte kjøpes for husholdningsbehov av sommerboere og beboere i private hus. Enheten er i stand til å komprimere jord til en dybde på minst 60 cm, så den kan også brukes i anleggs- og veisektoren.

Bruken av et kompakt vibro-ben gjør det mulig å raskt og med minimale økonomiske kostnader forberede jordoverflaten for videre bygging eller veiarbeid.

Utstyr av denne typen komprimerer godt ikke bare de øvre, men også dype lagene av jorda.

Bilde
Bilde

Hvordan velge?

En manuell vibrasjonsstamper, som alle andre verktøy, krever en forsiktig tilnærming når du velger. Som oftest er kjøperen interessert i størrelsen på arbeidssålen, motorens kvalitet, grep, bremseklosser. Som regel har moderne utstyr lang levetid og garantitid.

For at det valgte vibrobenet ikke skal skuffe og fungere under de nødvendige forholdene, anbefaler eksperter å ta hensyn til kriterier som:

  • arbeidskraft til motoren;
  • eneste område;
  • vibrasjonsfrekvens og styrke;
  • dybden av jordbehandling;
  • drivstoff- eller strømforbruk;
  • tilstedeværelsen av et antivibrasjonsbeskyttende system på verktøyhåndtaket.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot motoreffekten, hvis gjennomsnittsverdier varierer fra 2,5 til 4 liter. med. Jo kraftigere motoren er, desto mer effektivt er utstyret og slagkraften. Arealen på arbeidssålen velges ut fra forholdene du må arbeide under - hvis ledig plass er svært begrenset, gir det ingen mening å velge et verktøy med et stort område av sålen.

Frekvensen av sjokkvibrasjonen bestemmer hastigheten på arbeidet, så jo høyere hastighet, jo raskere vil du fullføre oppgaven med å komprimere jorda . Maksimal slaghastighet overstiger ikke 690 slag / min, og slagkraften overstiger sjelden 8 kN. En viktig parameter er verktøyets manøvrerbarhet og vekt. Jo lettere den manuelle vibrasjonsstamperen er i vekt, jo lettere er det for operatøren å bruke den. Vekten på utstyret varierer fra 65 til 110 kg, så når du velger en modell, bør du vurdere dine styrker og evner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Driftstips

Som regel angir produsenten i den tekniske dokumentasjonen for den manuelle vibrasjonsramperen at levetiden til enheten er 3 år. I løpet av denne tiden er det nødvendig å utføre forebyggende inspeksjoner - fyll motoren i tide med olje, bytt bremsebelegg og utfør vedlikehold av clutchen, om nødvendig - bytt vevstang, og så videre.

Utstyr som oppfyller tekniske standarder er i stand til å komprimere jorda til den dybden som er angitt i databladet . Men samtidig anbefales det å overvåke drivstofforbruket - i gjennomsnitt bør drivstofforbruket ikke overstige 1,5-2 l / t.

Når du arbeider med vibratoren, anbefales det å bruke vibrasjonsbeskyttelsessystemet på verktøyhåndtakene og å bruke personlig verneutstyr for hendene.

Anbefalt: