Kjemiske åndedrettsvern: Hvilke Kjemiske åndedrettsvern Er Bedre?

Innholdsfortegnelse:

Video: Kjemiske åndedrettsvern: Hvilke Kjemiske åndedrettsvern Er Bedre?

Video: Kjemiske åndedrettsvern: Hvilke Kjemiske åndedrettsvern Er Bedre?
Video: Открытый урок математики по ФГОС 2024, Kan
Kjemiske åndedrettsvern: Hvilke Kjemiske åndedrettsvern Er Bedre?
Kjemiske åndedrettsvern: Hvilke Kjemiske åndedrettsvern Er Bedre?
Anonim

Ved utførelse av forskjellige konstruksjons- og industriarbeider er bruk av åndedrettsvern nødvendig. Dette er en spesiell enhet som en person får tilgang til luft renset for skadelig forurensning. Slike forurensninger inkluderer støv, giftige damper eller gasser.

Det moderne markedet for personlig verneutstyr er representert av et bredt spekter av respiratorer. Hver har sitt eget formål og sin egen grad av beskyttelse.

Karakteristisk

En åndedrettsvern er en av de personlige verneutstyrene som sikrer sikkerheten til luftveiene. Det forhindrer at skadelige stoffer kommer inn:

  • aerosoler;
  • gasser;
  • kjemikalier;
  • damper.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Også respiratoren lar ikke støv komme inn i luftveiene . I dag er slike midler utbredt på mange områder. De brukes i gruver, gruver, så vel som i forskjellige næringer.

Bilde
Bilde

Prinsippet for respiratoren er enkelt. Luftrensing fra kjemi utføres ved filtrering gjennom spesielle materialer, så vel som ved hjelp av fysisk -kjemiske prosesser.

For første gang dukket det opp et middel for å beskytte lungene på 1500 -tallet . På den tiden var et hjemmelaget åndedrettsvern en gasbind gjennomvåt i en spesiell sammensetning, som i tillegg ble pakket inn i flere lag. Ved hjelp av en slik bandasje var det mulig å forhindre forgiftning av soldater med røyk fra et skudd.

Bilde
Bilde

I dag inkluderer de viktigste elementene i en respirator:

  • fremre del - designet for å isolere og beskytte luftveiene mot giftig eller skadelig lukt og stoffer oppløst i luften;
  • filter (følger med på noen enheter);
  • en flaske som gir en filtrert strømning.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I en rekke modeller er det også installert flere elementer som forbedrer designet.

Visninger

Det finnes flere typer masker. Hvis vi vurderer klassifiseringen av verneutstyr i henhold til handlingsprinsippet, er de delt inn i følgende typer.

  • Isolerende . Et særtrekk ved enhetene er fullstendig autonomi. Slike produkter garanterer maksimal åndedrettsvern for brukeren. Slike RPE er etterspurt i forurensede miljøer der konvensjonell filtrering ikke er nok, siden den ikke er i stand til å utføre luftrensing av høy kvalitet.
  • Filtrering . Enhetene brukes til å rense luftstrømmen fra det ytre miljøet der skadelige stoffer og gasser er vanlige. Disse respiratorene har en betydelig lavere grad av sikkerhet sammenlignet med den første gruppen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg er isolerende produkter delt inn i:

  • autonome med åpne og lukkede kretser;
  • slangetype med konstant og periodisk tilførsel av filtrert luft;
  • slange, trykkdrevet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis vi klassifiserer respiratorer etter forurensningstypen de er i stand til å bekjempe, skiller de:

  • anti -aerosol -enheter - de gir luftrensing fra sprayede aerosoler, og holder også støv og røyk ute;
  • gassmasker - designet for å rense luften fra giftige damper eller gasser;
  • kombinert - i stand til å rense luften fra både aerosoler og gasser.

Når det gjelder deling av åndedrettsvern etter formål, er det industrielt, husholdnings- og medisinsk utstyr.

Modeller

I dag produserer produsenter av personlig verneutstyr forskjellige modeller av respiratorer. Du kan bestemme hva filteret er i stand til å beskytte mot av merket som er angitt på hver enhet.

A1P1D . Beskytter mot organiske damper og gasser samt aerosoler.

Bilde
Bilde

B1P1D . Beskytter mot uorganiske gasser og damper.

Bilde
Bilde

E1P1D . Gir beskyttelse mot sure røyk og gasser.

Bilde
Bilde

K1P1D . Beskytter mot effekten av ammoniakk og dets organiske derivater.

Bilde
Bilde

A1B1E1P1D . Forhindrer inntrengning av organiske stoffer med høyt kokepunkt i luftveiene, samt uorganiske syregasser, damper.

Bilde
Bilde

A1B1E1K1P1D . Modellen med maksimal beskyttelse.

Bilde
Bilde

Hver modell har sine egne egenskaper, som det er verdt å ta hensyn til når du velger riktig enhet.

Valgtips

Å finne riktig åndedrettsvern må først bestemme formålet med bruken. Hvis saken er enkel, vil det være nok å kjøpe en enkel enhet om gangen eller bruke en klut fuktet i vann.

Bilde
Bilde

Hvis du planlegger å utføre arbeid i rom med høy konsentrasjon av støv i luften, bør du foretrekke aerosol respiratorer utstyrt med utskiftbare filtre.

Når en imponerende mengde skadelige gasser og andre giftige stoffer akkumuleres i rommet der arbeidet utføres, er det bedre å kjøpe universelle midler, som inkluderer filtre eller en gassmaske. Slike RPE brukes under forhold med optimal oksygenkonsentrasjon.

Isolasjonsanordninger brukes bare under de vanskeligste arbeidsforholdene, når det er stor belastning på det menneskelige luftveiene og luftrensing er nødvendig.

Til tross for at åndedrettsvern ikke kan gi 100% garanti for beskyttelse, anses de fortsatt å være etterspurt . De brukes på byggeplasser, forskjellige næringer og til og med i landbrukssektoren.

Anbefalt: