ESAB Wire: Fluss-cored Og Andre Ledninger, Valgregler Og Applikasjon

Innholdsfortegnelse:

Video: ESAB Wire: Fluss-cored Og Andre Ledninger, Valgregler Og Applikasjon

Video: ESAB Wire: Fluss-cored Og Andre Ledninger, Valgregler Og Applikasjon
Video: ESAB Flux Cored Wires 2024, April
ESAB Wire: Fluss-cored Og Andre Ledninger, Valgregler Og Applikasjon
ESAB Wire: Fluss-cored Og Andre Ledninger, Valgregler Og Applikasjon
Anonim

Lederen innen produksjon av sveisemaskiner, teknologier og komponenter for denne prosessen er ESAB - Elektriska Svetsnings -Aktiebolaget. I 1904 ble en elektrode oppfunnet og utviklet - hovedkomponenten for sveising, hvoretter historien om utviklingen av et verdensberømt selskap begynte.

Bilde
Bilde

Særegenheter

La oss snakke om en av de viktigste komponentene i produksjonen - wire. Tenk på typer og funksjoner for ESAB sveisetråd.

Den viktige egenskapen er kvalitetsprodukter som passer til enhver jobb … Selskapet bruker NT -teknologi for å få en ren og høy kvalitetstråd for sveising.

Dette er nødvendig for å sikre enkel betjening uten høye kostnader for sveising og eliminering av mikropartikler, på grunn av hvilken du må bytte ut deler av sveisemaskinen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Område

ESAB wire er av forskjellige typer, vi vil vurdere den mest populære

Spoolarc - minimerer sprut under sveising. Belegget skinner ikke og sikrer høy kvalitet når det gjelder sveiseegenskaper. Hvis belegget er skinnende, betyr det at det inneholder kobber, noe som reduserer levetiden til delene som produseres. Spoolarc -ledninger har en positiv effekt på sveisemaskinens levetid. Spesielt når det påføres en sterk strøm og en trådmatingshastighet økes, noe som fører til besparelser i reservedeler til sveisemaskiner og reduserte arbeidskostnader.

Bilde
Bilde

Stoody flux cored wire har egenskapen til hardfacing . Den brukes om nødvendig for å korrigere etter slitasje på delen, for å lage ekstra belegg eller erstatte det. Stoody wire er tilgjengelig i flere design som er forskjellige i sine egenskaper. Driftstemperatur opptil 482 grader. Stoody flux-cored wire varianter er merket med tilleggstall, markeringer. De varierer i overflaten, på hvilket av stålene som kan brukes: mangan, karbon eller lavlegering.

Bilde
Bilde

Stoodite (underart Stoody) … Grunnlaget for ledningen er en koboltlegering. Har økt motstand mot kjemikalier og et bredt spekter av temperaturer. Det tilhører kategorien - gassskjermet (pulver), laget av rustfritt stål. Inneholder 22% silisium og 12% nikkel og brukes til horisontal sveiseprosess ved sveising av mildt og karbonstål.

Bilde
Bilde

Ok Tubrod . Universaltråd, type - rutil (fluss -kjernet). Brukes ved sveising av deler i argonblanding. Anbefales for sveising og foring av hovedrørledningskonstruksjoner. Produsert i diameter 1, 2 og 1, 6 mm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Shield-Bright . Etter type - rutil. Sveising av forskjellige posisjoner er mulig. Har et redusert karboninnhold. Den har et dobbelt formål: matlaging i karbondioksid og argonblanding (krom-nikkel). Temperaturen for bruk av deler er opptil 1000 C, selv om skjørhet kan oppstå etter oppvarming til 650 grader.

Bilde
Bilde

Nikore … Tråden for støpejern er metallkjernet. Designet for å korrigere produktfeil og fusjonere støpejern med stål. Argongass brukes til sveising.

Bilde
Bilde

applikasjoner

Bruk av ledning er mulig under private forhold, biltjenester.

Sveisetråd kan være - aluminium, kobber, rustfritt, stål, stål belagt med kobber og flusskjerne

Hoveddimensjonene til tråden for halvautomatisk sveising er 0,8 mm og 0,6 mm. Fra 1 til 2 mm - designet for mer kompleks industriell sveising. Gul ledning betyr ikke at det er kobber, det er ganske enkelt dekket med dette metallet på toppen. Kobberbelegg beskytter stålet mot rust mens det ikke er i bruk. Avhengig av tykkelsen på tråden, må tuten fra sveisemaskinen ha et tilsvarende hull inne for å sette inn denne tråden og må også være dekket med kobber. Hvis spenningen i sveisemaskinen er under standarden - ikke 220, 230 volt, men 180 volt, er det praktisk å bruke 0,6 mm ledning slik at sveisemaskinen kan takle oppgaven og sveisen er jevn.

Bilde
Bilde

Flux kjernetråd - i seg selv er mye dyrere enn stål, for sveising med en slik ledning er syre ikke nødvendig.

I følge erfarne sveisere brukes pulvermaterialer sjelden i hverdagen, for små hakker av deler. Etter deres mening forringes sveisemaskinen på grunn av at tuten ikke har tid til å kjøle seg ned fra oppvarming og lodding. Silikonspray kan brukes for å beskytte maskinen og forhindre at vekter setter seg fast og at tuten tetter seg.

Det kan sprøytes inn i munnstykket etter at enheten er avkjølt, og silikon er også veldig praktisk for smøring av deler, de fryser ikke eller ruster.

Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Når du går til butikken, bør du vurdere noen av nyansene

  • Når du velger, må du ta hensyn til emballasjen . Det er en betegnelse - for hvilke metaller dette eller det merket er beregnet.
  • Oppmerksomhet bør betales etter diameter , vil dette tallet avhenge av tykkelsen på delene som skal sveises.
  • En like viktig faktor kan være mengden ledning i pakken . Vanligvis er dette spoler på 1 kg eller 5 kg for husholdningsbehov, for industrielle formål er disse 15 kg og 18 kg.
  • Utseende bør inspirere tillit … Ingen rust eller bulker.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anvendelsen av ESAB flux cored wire er presentert i videoen nedenfor.

Anbefalt: