Mikrofon Sus: Hvordan Fjerner Jeg Sus? Hvorfor Kan Jeg Ikke Høre En Stemme, Og Når Jeg Tar Opp, Suser Mikrofonen Mye I Stedet For Lyd?

Innholdsfortegnelse:

Video: Mikrofon Sus: Hvordan Fjerner Jeg Sus? Hvorfor Kan Jeg Ikke Høre En Stemme, Og Når Jeg Tar Opp, Suser Mikrofonen Mye I Stedet For Lyd?

Video: Mikrofon Sus: Hvordan Fjerner Jeg Sus? Hvorfor Kan Jeg Ikke Høre En Stemme, Og Når Jeg Tar Opp, Suser Mikrofonen Mye I Stedet For Lyd?
Video: Дочка СТРАШНОГО КЛОУНА ФАНАТКА Сиреноголового! Сиреноголовый ИЩЕТ ДЕВУШКУ! Реалити Шоу! 2024, Kan
Mikrofon Sus: Hvordan Fjerner Jeg Sus? Hvorfor Kan Jeg Ikke Høre En Stemme, Og Når Jeg Tar Opp, Suser Mikrofonen Mye I Stedet For Lyd?
Mikrofon Sus: Hvordan Fjerner Jeg Sus? Hvorfor Kan Jeg Ikke Høre En Stemme, Og Når Jeg Tar Opp, Suser Mikrofonen Mye I Stedet For Lyd?
Anonim

En mikrofon er en enhet som fanger opp lyd og konverterer den til elektromagnetiske vibrasjoner. På grunn av sin høye følsomhet er enheten i stand til å fange opp tredjeparts signaler som genererer kraftig interferens. Mikrofon sus og støy er forårsaket av en rekke faktorer som kan bli en alvorlig plage når du sender meldinger via tale eller tar opp lyd via Internett. For å fjerne støy i en mikrofon må du først finne ut hvorfor dette skjer.

Bilde
Bilde

Hovedårsaker

Mikrofoner brukes på scenen, hjemmeopptak og når du chatter på Internett. I en bestemt situasjon er det faktorer for tredjepartsstøy i enheten. Som regel vurderes slike forutsetninger for utseendet til tredjepartslyder.

  1. Skadet eller lav kvalitet.
  2. Defekter i tilkoblingsledningen.
  3. Utenforstyrrelser.
  4. Feil innstilling.
  5. Uegnet programvare.
Bilde
Bilde

For å bli kvitt sus i enheten, bør du først undersøke selve mikrofonen. En skadet enhet er ofte årsak til hvesing.

I utgangspunktet, i denne versjonen, kraftig forvrengning i overføring av lyd . Noen ganger kan en enhet av lav kvalitet forårsake tredjepartslyd. Hvis lydbølgemottakeren er koblet til via en ledning og en kontakt, er det fornuftig å bytte lydkanal for å teste den. Hvis det er forvrengninger, kan vi snakke om en sammenbrudd av mikrofonen. For lydopptak av høy kvalitet trenger du ikke bruke rimelige enheter. De er upålitelige og går ofte i stykker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Rettsmidler

Feilsøking av operativsystemet

Sett operativsystemet tilbake til det normale før du tar noen feilsøkingstrinn. For å gjøre dette, bør du:

  • installere drivere på lydkortet;
  • hvis tilgjengelig, installer mikrofondrivere;
  • for å starte datamaskinen på nytt.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vær oppmerksom på det Mikrofonprogramvare er ikke alltid tilgjengelig - som regel er de ofte ikke tilgjengelige hvis mikrofonen er billig. Profesjonelle produkter har sine egne drivere. Etter installasjonen kan du gjøre alt nedenfor. Husk å starte datamaskinen på nytt. Uten dette vil noen drivere ikke begynne å fungere. Dette gjelder alle versjoner av Windows.

Et forholdsregel er å installere drivere for alt utstyr som er koblet til eller på datamaskinen . Dette gjelder ikke bare mikrofonen, men også alle andre eksterne enheter. Dette vil eliminere problemer. I tillegg er det nødvendig å sikre at enheten og programvaren er kompatibel - noen laster ned drivere for 32 -biters versjonen, mens selve 64 -biters systemet - en slik bunt vil selvfølgelig ikke fungere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Se likt på den ene for å holde programvaren oppdatert . Den oppdateres sjelden, som operativsystemet, og med utgivelsen av den nyeste driverversjonen, for eksempel for å snakke eller ta opp, kan du få problemer med at de utdaterte driverne ikke lar enheten fungere som før. Derfor - følg med og installer stadig nye versjoner.

Bilde
Bilde

Skade på ledningen

Ledningen må først og fremst visuelt inspiseres fra begynnelse til slutt for bretter eller andre skader. Det er en arbeidsmetode for å kontrollere ledningens integritet:

  • koble til PC -mikrofonen;
  • start redaktøren av lydfiler Audacity (etter å ha installert den på PC -en din tidligere) eller et annet program for lydopptak;
  • begynn å vri på mikrofonledningen;
  • følg lydopptaket.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du, uten lyder fra utsiden på mikrofonen, merker at det er vibrasjoner og lyder i opptaket, er ledningen på linjen fra mikrofonen til datamaskinen skadet. Hvis det er et problem med ledningen, må den enten repareres eller mikrofonen skiftes. Å bygge om en billig mikrofon er upraktisk , siden kostnaden for reparasjonsarbeid er sammenlignbar med kjøp av en ny enhet.

Forholdsregler - håndter ledningen forsiktig . Du har muligheten til å forlenge enhetens levetid i mange år. Ledninger svikter så ofte at denne årsaken til ekstern støy fra mikrofoner er på 2. plass umiddelbart etter problemer med konfigurering av operativsystemet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Prøv å analysere hva som er rundt datamaskinen . Det kan ikke bare være apparatene dine, men også apparatene til naboer gjennom veggen eller til og med en stor butikk nede. Hvis du finner en stor forbruker, kan du prøve å koble den til en annen stikkontakt, eller bedre - flytt selve mikrofonen eller datamaskinen til et annet rom. Det forebyggende tiltaket i denne situasjonen er - hold avstand, aldri koble store apparater til den samme ekstra strømledningen som PC -en.

Bilde
Bilde

Eksterne faktorer

Det hender ofte at det ikke var støy og forvrengninger i går, men nå har de dukket opp. Hva å gjøre? Det første jeg tenker på er at mikrofonen er ute av drift. Men ikke hastverk med å kaste enheten, kanskje problemet er i eksterne faktorer . En kraftig faktor som sterkt påvirker mikrofonen er andre enheter.

For eksempel, hvis et kjøleskap eller en annen stor og kraftig enhet er koblet til samme stikkontakt som den bærbare datamaskinen eller PC -en, er risikoen for at mikrofonen begynner å lage støy veldig høy.

Bilde
Bilde

Problemer på grunn av tredjeparts programvare

Ofte skyldes ikke problemet tredjeparts programvare, men snarere programvaren du bruker til å arbeide med mikrofonen. For eksempel hvis du vil kontakte noen via Skype. I utvalgte programmer du må justere mikrofoninnstillingene manuelt . Enkelte verktøy har også en spesialisert feilsøkingsmodus som lar deg avdekke årsaken til problemer og i noen tilfeller hjelpe deg med å finne ut hvordan du kan eliminere dem. Hvis du har et program som "forbedrer" ytelsen til datamaskinen din, kan det også påvirke ytelsen til mikrofonen. Det er verdt å slå av en stund eller slette det helt og se om situasjonen er blitt bedre.

Bilde
Bilde

Mikrofonfeil

Hvis enheten mislykkes fullstendig, må du identifisere problemet. Det kan enten være i mikrofonen eller i datamaskinen. For å gjøre dette må du utføre slike aktiviteter.

  • Koble en annen mikrofon til PC -en - for å teste om det vil hveses, der stemmen ikke blir hørt.
  • Koble en mikrofon til en datamaskin som definitivt er fri for forstyrrelser - Dette vil gi deg beskjed om mikrofonen vil fungere riktig i dette tilfellet.

Etter å ha gjort dette, vil du forstå hva problemet er. Hvis det suser på 2 forskjellige datamaskiner, er defekten i mikrofonen. Når suset bare er på datamaskinen din, og på den andre ikke er det, så lurer problemet i datamaskinen din. I tillegg kan det være i innstillingene til operativsystemet eller fravær av drivere. Hvordan løse dette problemet er beskrevet ovenfor.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når mikrofonen ikke fungerer eller suser på 2 enheter, kan du utføre denne testen på den tredje enheten. Dessuten kan det være en mobiltelefon.

Hvis resultatet er det samme, er det en 99% sjanse for problemet med mikrofonen. Det er nødvendig å bestemme: reparere det eller bytt det ut med et nytt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anbefalinger

Det er en rekke mindre "overraskelser" som den utrente brukeren støter på når han bruker mikrofonen

  1. Utseendet til hvesing i stedet for en lyd kan skyldes programmet, kanskje det inneholder en forsterker eller feil innstilling . Som et resultat, når du bruker Skype, TeamSpeak og andre kommunikasjonsmidler, må du teste driften av enheten bortsett fra dem. For eksempel, i Skype, er det som standard automatisk justering, den må fjernes.
  2. Som nevnt ovenfor er det nødvendig å revidere ledningen, ofte blir alternativer av lav kvalitet ganske enkelt klemt eller et stykke deksel blir kuttet av … Det er nødvendig å visuelt kontrollere ledningen, og det er mer pålitelig å bytte den til en annen og prøve den.
  3. Den mulige årsaken lurer i reirene, de er sannsynligvis løse, tette eller defekte . I tillegg bør ikke frontkontaktene brukes, da signalkvaliteten generelt er dårligere. Det er nødvendig å omstille kontakten til en annen kontakt - problemet kan forsvinne.
  4. Bruk spesialisert støydempende programvare . De kan forbedre lydkvaliteten, bare noen ganger med volumtap. Blant de populære og utbredte applikasjonene er det nødvendig å markere: Adaptiv støyreduksjon, Hard Limiter.

Støy under bruk av mikrofonen etter handlingene ovenfor bør forsvinne. Ellers kan vi snakke om sammenbrudd av selve mikrofonen, da må den repareres eller kjøpes en ny.

Anbefalt: