Hvordan Bli Kvitt Gresset Mellom Belegningsplatene? Folkemidler Og Kjemikalier. Hvordan Fjerne Ugress Mellom Sømmer? Hva Skal Jeg Gjøre For å Forhindre At Den Vokser?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Bli Kvitt Gresset Mellom Belegningsplatene? Folkemidler Og Kjemikalier. Hvordan Fjerne Ugress Mellom Sømmer? Hva Skal Jeg Gjøre For å Forhindre At Den Vokser?

Video: Hvordan Bli Kvitt Gresset Mellom Belegningsplatene? Folkemidler Og Kjemikalier. Hvordan Fjerne Ugress Mellom Sømmer? Hva Skal Jeg Gjøre For å Forhindre At Den Vokser?
Video: Hvordan bli kvitt ugress 2024, Kan
Hvordan Bli Kvitt Gresset Mellom Belegningsplatene? Folkemidler Og Kjemikalier. Hvordan Fjerne Ugress Mellom Sømmer? Hva Skal Jeg Gjøre For å Forhindre At Den Vokser?
Hvordan Bli Kvitt Gresset Mellom Belegningsplatene? Folkemidler Og Kjemikalier. Hvordan Fjerne Ugress Mellom Sømmer? Hva Skal Jeg Gjøre For å Forhindre At Den Vokser?
Anonim

Hagestier ser vakre ut i lokalområdet, men over tid dukker det opp gress mellom flisene, noe som ødelegger den generelle presentasjonen av landskapet. Mange står overfor et slikt problem, så spørsmålet oppstår ofte om det er mulig å takle dette, og hvilke metoder for å håndtere vegetasjon vil være effektive. Det skal bemerkes at vi snakker ikke bare om presentabilitet, men også om trygg bevegelse, siden du lett kan fange på gresset. Du kan bekjempe denne plagen på forskjellige måter. Vi vil snakke om dem i denne artikkelen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan fjerne gress med kjemikalier?

Før du legger stien, må du grave opp jorda, og også fjerne alt ugress og vegetasjon fra roten, slik at ingenting annet forstyrrer dette stedet . Men siden det er hull mellom platene, er de ofte dekket med sand. Dette materialet er ideelt for dyrking av ugress. I tillegg bæres frøene av ugress av vinden, fuglene og til og med skosålene, så utseendet på gress er bare et spørsmål om tid. Den største tettheten av vegetasjon finnes i skyggefulle områder. Derfor, uansett hvor flittig du legger belegningssteinene og rengjør området, må du over tid håndtere fjerning av ugress.

Bilde
Bilde

Det er ikke nødvendig å kaste bort tid manuelt på å behandle fortauet, spesielt ikke når det gjelder en stor plass, fordi du kan dra nytte av kjemikalier som presenteres i et bredt spekter. Disse teknikkene er etterspurt, dessuten er de ganske effektive og ikke for dyre når det gjelder tid, penger og kraft.

Det er mange kjemikalier på markedet som er designet for å bekjempe ugress, og en av de mest effektive er vurdert Roundup . Siden vi snakker om farlige stoffer i dette produktet, må alle sikkerhetstiltak overholdes for ikke å skade din egen helse. Et viktig aspekt er bruk av gummihansker . Dette stoffet regnes som veldig aggressivt, ettersom det er i stand til å ødelegge alle levende ting som kommer over på veien.

Bilde
Bilde

Du kan vurdere og Lontrel - Dette er et selektivt middel som er designet for å bekjempe ugress. Stoffets hovedoppgave er å ødelegge purketistel, plantain og løvetann, som ofte spirer i belegningsstein. Produktet må påføres en gang i året, så snart det første ugresset begynner å dukke opp. Men hvis stien allerede er gjengrodd nok, må du ty til hjelp av ugressmidler. De har vist seg å være gode, ettersom de jobber med høy effektivitet.

Bilde
Bilde

Det bør forstås at kjemikalier påvirker jordens tilstand negativt, så hvis banen er i hagen, vil denne metoden for ugressbekjempelse ikke fungere, siden produktet vil ødelegge ikke bare ugress, men også andre planter i nærheten . Som for andre steder, bør preparater av kjemisk type brukes i tørt vær, slik at regn ikke kan vaske av sammensetningen.

Før du behandler belegningssteinene, anbefales det at du tester en liten del av belegningssteinen for å se om midlet vil fungere.

Det er moderne kjemikalier på markedet som er i stand til å vade dypt mellom platesømmene og enkelt drepe rotsystemet til enhver vegetasjon . Dette er den eneste måten å bli kvitt ugresset slik at det ikke vises igjen. Dette vil holde hagedekningen presentabel og forlenge levetiden. Ofte tilbys produkter med kjemisk sammensetning i flytende form, så det er nok å vanne platehullene med dem slik at gresset ikke lenger vokser.

Bilde
Bilde

Mekaniske kampmetoder

Det er imidlertid ikke alltid nødvendig å ty til aggressive metoder for ugressbekjempelse, spesielt når det gjelder et lite område der det ikke er mange belegningsstein . Her kan du bruke en mekanisk metode, som også vil være effektiv og ikke vil ta mye tid. Vi snakker om tradisjonell luke, som anbefales etter regn, når jorda er fuktig og det er lettere å trekke ugresset ut av det sammen med roten.

Utvalget av verktøy som kan brukes i hagen er ganske omfattende . For eksempel kan du bruke en spesiell kniv som lar deg trenge inn på vanskelig tilgjengelige steder med mye gress. Det er viktig å ha tid før blomstringstiden og luke ut ugresset slik at de ikke etterlater frø i jorda. Ellers må du gjenta prosedyren etter en stund. Denne fjerningsmetoden har sine fordeler. En av dem er sikkerhet. I tillegg er det ikke nødvendig å kjøpe kjemikalier og arbeide med farlige stoffer. Den eneste ulempen er den kortlivede effekten, men hvis området ikke er tungt forsøplet, vil det ikke være noen problemer.

Bilde
Bilde

Når du bruker den mekaniske metoden, er det viktig å huske at bittesmå frø i jorda kanskje ikke blir lagt merke til, derfor anbefales det å kombinere luke med spyling av sprekker under sterkt trykk. Vannet vil vaske ut frøene og rydde banen. Selvfølgelig, etter dette må du lukke sømmene, siden fugemassen vil bli ødelagt, men dette vil ikke være et stort problem.

Det neste alternativet for bekjempelse av gress med en mekanisk metode vil være bruk av biomateriale . Hvis du vil utrydde ugress, kan du bruke spesielt stylingmateriale. For eksempel kan det være en film som vil blokkere tilgangen til oksygen, slik at gresset ikke mottar de nødvendige elementene og dør.

Bilde
Bilde

Du kan også bruke gummi eller mulch til dette, som gjør en utmerket jobb med oppgaven . En slik pute kan være ubehagelig i flere dager, noe som gjør det vanskelig å bevege seg, men det blir helt kvitt gresset. Hvis du ikke vil bruke penger på gummi eller hvis du ikke kan bruke mulch, kan du ta en tykk klut som er plassert på toppen av belegningssteinene. Det vil blokkere luften, og snart vil du glemme ugresset.

Når det gjelder den optimale tiden for ugressbekjempelse, er dette begynnelsen på våren, da skuddene bare dukker opp.

Det er verdt å merke seg at noen sommerboere kombinerer forskjellige metoder for å forbedre effekten og få fantastiske resultater. I tillegg tar ikke lukehøst mye tid og krefter, noe som gjør territoriet ditt rent, velstelt og vakkert i lang tid.

Bilde
Bilde

Folkemedisiner

Hvis du ikke vil håndtere ugress med kjemikalier eller bruke forskjellige verktøy, så det er verdt å ta hensyn til flere midler som finnes i hvert hjem . For å stoppe gressveksten på stiene, trenger du kjøkkensalt … For å oppnå et godt resultat er det nødvendig å spre produktet med beregningen av halvannen kilo per kvadratmeter belegningsstein.

Bilde
Bilde

Hvis du ønsker det, kan du også lage en løsning for å vanne belegningsplatene, men vannet må være varmt . Det er imidlertid viktig å vurdere at denne teknikken ikke vil fungere hvis du planlegger å lage plantinger rundt flisene. Saltlaken dreper ugress, men den gjør også jorda uegnet for noen plante i flere tiår. Men hvis vi snakker om en gågate, så vil denne metoden være en utmerket løsning.

En annen måte å løse problemet på er en løsning av såpe og eddik . Dette er en slags folk ugressmiddel, som krever 400 ml eddik og samme mengde vann. Væskene må blandes, tilsett ca 10 g salt der, hell i to ss vaskemiddel og noen spiseskjeer alkohol. Denne blandingen helles i en beholder med en sprayflaske, hvoretter du kan begynne å behandle ugress og uønsket gress. Takket være dette stoffet er det mulig å kjempe ikke bare med planter, men også med rotsystemet. Eddiken vil påvirke tilstanden hennes negativt, og ugresset vil ikke lenger plage henne.

Bilde
Bilde

En annen populær måte er varmebehandling. Kok opp vann og hell det over sprekker på belegningsplatene. Prosedyren må gjentas over flere dager. Dette er en miljøvennlig og rimelig metode for å drepe ugress.

Som du kan se, er det forskjellige måter å fjerne gress mellom belegningssteinene. Hver eier velger det som passer ham personlig. Ved bruk av kjemikalier kan ugress bli utryddet for alltid, men med mekaniske midler eller folkemessige midler kan gresset bare fjernes en stund, hvoretter du må gjenta prosedyren.

Anbefalt: