Fuging Av Dekorative Murstein: Hvordan Slipe En Gipsstein Med Egne Hender Med Et Fugemasse Eller En Sprøyte?

Innholdsfortegnelse:

Video: Fuging Av Dekorative Murstein: Hvordan Slipe En Gipsstein Med Egne Hender Med Et Fugemasse Eller En Sprøyte?

Video: Fuging Av Dekorative Murstein: Hvordan Slipe En Gipsstein Med Egne Hender Med Et Fugemasse Eller En Sprøyte?
Video: Mure vegg med Forsand murmørtel M5 2024, Kan
Fuging Av Dekorative Murstein: Hvordan Slipe En Gipsstein Med Egne Hender Med Et Fugemasse Eller En Sprøyte?
Fuging Av Dekorative Murstein: Hvordan Slipe En Gipsstein Med Egne Hender Med Et Fugemasse Eller En Sprøyte?
Anonim

Etter at du har fullført basen, er det nødvendig å fugte sømmene på dekorative murstein eller annet materiale, noe som vil gi et ferdig utseende til murverket og sikre dets særegenhet. Det er enkelt å gjøre dette arbeidet på egen hånd og krever ikke spesialundervisning eller ferdigheter. Du kan tilberede blandingen selv eller kjøpe en ferdig i en jernvarehandel. Med riktig arbeid vil den dekorative overflaten vare på veggen i mange år og ikke miste utseendet.

Bilde
Bilde

Funksjoner av fugemasse

For å fylle hullene mellom de enkelte byggematerialene etter at de er lagt, kan forskjellige formuleringer brukes. Når du velger en slik sammensetning, er det nødvendig å ta hensyn til fargen på det dekorative produktet, mellomrommet mellom dets individuelle elementer, tykkelsen på mursteinene og andre punkter. Du kan gni med blandinger som er forskjellige i forskjellige nyanser avhengig av fargen på selve etterbehandlingsmaterialet. Og du kan også blande løsninger i forskjellige farger for å oppnå ønsket nyanse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du forbereder en slik komposisjon med egne hender, må du ta hensyn til funksjonene i murverket og plasseringen av selve veggen. Hvis dette vil være et rom med høy luftfuktighet, er det nødvendig å bruke forbindelser for forsegling av skjøter, noe som forhindrer muligheten for fuktighet mellom mursteinene. For dette kan forskjellige tilsetningsstoffer for løsninger brukes.

Bilde
Bilde

Fordelen med gipsfugemasse er at materialet herder raskt, men arbeidet må utføres forsiktig slik at det ikke blir igjen mørtel på forsiden av mursteinen. Ellers vil det være vanskelig å tørke det av eller vaske det etterpå.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I noen tilfeller tørkes det etter muring med silikonforsegling, som vanligvis er fargeløs, men fargestoffer kan tilsettes. Slik fuging etter fullført arbeid vil tillate deg å understreke den naturlige fargen på selve etterbehandlingsmaterialet og jevne ut ujevnhetene i sømmene, om noen.

Bilde
Bilde

Mengde sammensetning for fylling av skjøter

Alt fugingsarbeid bør bare utføres etter at installasjonen av etterbehandlingsmaterialet er fullført. Du kan pålitelig og vakkert tørke avstanden mellom individuelle elementer hvis du følger regler og forskrifter. Og det er også viktig å holde selve murverket i samme avstand mellom de enkelte mursteinene, i dette tilfellet blir det lettere å fylle leddene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av bredden på skjøten og dybden på selve murverket, kan du beregne mengden materiale som kreves for å fylle dem. For fuger under en murstein på opptil en centimeter bred, må du bruke 7-8 kg av blandingen per kvadratmeter. Men disse parameterne kan variere avhengig av egenskapene til murverket.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fugeteknologi

For å utføre alt arbeidet trenger du et verktøy, blant annet det viktigste er en slikkepott og en spesiell pose der komposisjonen er plassert. Men også fyllingen av leddene kan gjøres med en sprøyte. Bruken av disse verktøyene vil bidra til å raskt behandle sømmene uten å forurense overflaten på murverket.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av hvilken fugemetode som skal brukes, må et ekstra verktøy utarbeides:

  • beholder for løsning;
  • sparkel;
  • nivå;
  • mikser.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er viktig å først klargjøre overflaten og rengjøre den for overflødig løsning og støv. Blandingen legges forsiktig i sømmene og komprimeres, og overskuddet vaskes av umiddelbart etter påføring, slik at de ikke tørker ut.

Bilde
Bilde

Du må velge en blanding avhengig av egenskapene til bruken, og fortynne i henhold til instruksjonene på pakken. Ofte selges slike formuleringer tørre, de trenger bare å fortynnes med vann og omrøres. Det er bedre å tilberede en slik mengde av blandingen som mesteren kan bruke i den perioden fugemassen ikke kan herdes. I tillegg kan gammel mørtel forverre vanntettingen av leddene, og det vil dannes sprekker i dem når de tørker.

Bilde
Bilde

I dette øyeblikket er det nødvendig å bestemme på tidspunktet for legging av murstein, avhengig av hva metoden for å legge murstein selv vil bli valgt. Hver fugingsteknologi har sin egen utførelsesteknikk, og derfor må den overholdes gjennom hele arbeidstiden. Vanligvis gjøres fuging på flere måter.

Skyll . Dette er det enkleste alternativet, og det utføres med en halvtørr blanding. Du kan gjøre det selv. Sammensetningen påføres mellom mursteinene med en sparkel, og overskuddet fjernes. På slutten av arbeidet er det nødvendig å tørke overflaten med en hard fille eller børste for å fjerne overflødig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Innsiden . All mørtelen som blir igjen når du legger murstein mellom dem, er tampet, og om nødvendig blir det gjort ytterligere fordypninger. Dette vil skape konkavitet i sømmene, og mursteinene vil stikke utover.
  • Konveks . For dette brukes en spesiell slikkepott, som utføres langs sømmen fylt med en løsning. Takket være denne metoden kommer sømmene ut. Men prosessen krever visse ferdigheter, ikke alle kan takle det.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Triangel . Ganske komplisert prosess, og den brukes ofte til fuging innendørs. For å utføre arbeidet er det nødvendig å fjerne en liten mengde mørtel mellom mursteinene og fordele den gjenværende sammensetningen i en trekant. Denne teknologien krever en viss mengde erfaring fra mesteren.
  • Under fasen . Denne metoden er enkel og krever ingen ferdigheter. Det er nødvendig å flytte sparkelen langs sømmen og fjerne en del av mørtelen, noe som gjør en liten fordypning opp til 4 mm i en viss vinkel.
Bilde
Bilde

Spesialist anbefalinger

Slik at det ikke er noen feil og feil under arbeidet du må lese anbefalingene fra mesterne.

  • Når du forbereder en fugemasse alene, er det nødvendig å bruke siktede komponenter slik at de ikke inneholder store fraksjoner.
  • Etter å ha forberedt løsningen, bør den få lov til å sedimentere i 10-15 minutter, og deretter blandes igjen for å forbedre plastisiteten.
  • Når du fugter, unngå å påføre murstein på murstein.
  • Hvis løsningen får den dekorative finishen, må den fjernes umiddelbart for å unngå å tørke ut.
Bilde
Bilde

SNiP indikerer at tykkelsen på sømmen skal være opptil 1 cm, og derfor anbefales det å gjøre små hull mellom mursteinene selv, og justere verdien avhengig av de klimatiske forholdene på arbeidsstedet. Du trenger ikke å begynne å fugte på varme dager, da løsningen raskt vil herde, noe som kan føre til en forstyrrelse i den teknologiske prosessen. Og det er også verdt å nekte å utføre arbeid i vått vær. Løsningen må blandes i små porsjoner for raskt å kunne produsere den og ikke la den størkne.

Bilde
Bilde

Som du kan se, er fuging en ansvarlig, men effektiv måte å forbedre utseendet på et keramisk eller annet belegg etter endt arbeid, og det vil også gjøre det mulig å skape fullstendighet av arbeidet. En profesjonelt produsert fugemasse vil forbedre utseendet på underlaget og beskytte veggen mot skader. I tillegg vil det øke varmeisoleringsegenskapene til murverket, noe som gjør at det kan stå lenge og ikke krever årlige reparasjoner. For å gjøre dette trenger du bare å fullføre alt arbeidet i samsvar med anbefalingene og reglene.

Anbefalt: