Hvor Mange Glassblokker Er Det I En Terning? Hvor Mange Brikker Er Det I En Pall, Beregning Av Mengden Per 1 M2 Og M3 Mur

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvor Mange Glassblokker Er Det I En Terning? Hvor Mange Brikker Er Det I En Pall, Beregning Av Mengden Per 1 M2 Og M3 Mur

Video: Hvor Mange Glassblokker Er Det I En Terning? Hvor Mange Brikker Er Det I En Pall, Beregning Av Mengden Per 1 M2 Og M3 Mur
Video: Matematikk - 2PY - Sannsynlighet - Uniforme og ikke-uniforme sannsynlighetsmodeller 2024, Kan
Hvor Mange Glassblokker Er Det I En Terning? Hvor Mange Brikker Er Det I En Pall, Beregning Av Mengden Per 1 M2 Og M3 Mur
Hvor Mange Glassblokker Er Det I En Terning? Hvor Mange Brikker Er Det I En Pall, Beregning Av Mengden Per 1 M2 Og M3 Mur
Anonim

Nybegynnere byggere står ofte overfor problemet med riktig beregning av nødvendig mengde materiale. For ikke å forveksle med tallene, er det nødvendig å ta hensyn til materialets dimensjoner og den fremtidige strukturen, nødvendig lager for kutting, rusk og andre funksjoner. Artikkelen vår er viet til vanskelighetene med å beregne et slikt byggemateriale som en blikk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper med materialet

Utseendet til brannblokker er direkte relatert til det naturlige menneskelige ønsket om avfallsfri produksjon. I etterkrigstiden utviklet produksjonen i Sovjetunionen seg raskt. Metallurgiske planter vokser bokstavelig talt med slaggfjell. Så kom beslutningen om å bruke dette avfallet til å lage byggematerialer.

Slagg tjente som fyllstoff for en sement-sandblanding . Den resulterende massen ble støpt til store "murstein". De ferdige blokkene var for tunge - de veide 25-28 kg. For å redusere vekten ble det gjort tomrom i dem. Hulprøver var litt lettere - fra 18 til 23 kg med standardmål.

Navnesikringsblokkene brukes fortsatt i dag, selv om ikke bare slagg, men også andre komponenter brukes som fyllstoffer. I moderne blokker kan man finne granittskjerminger eller pukk, elvegrus, knust glass eller utvidet leire, vulkansk masse. Små bedrifter er oftest engasjert i produksjon av blokker. Små private virksomheter produserer byggeklosser på vibrerende maskiner og fyller flere former med en sementblanding samtidig. Etter støping og stamping får "klossene" styrke i minst en måned.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Askeklosser er utstyrt med visse fordeler og ulemper

  • Fordelen med blokkbyggemateriale er først og fremst den lave kostnaden. Det er derfor materialet er veldig etterspurt.
  • Dette byggematerialet har også andre positive egenskaper. Blokker endrer for eksempel ikke størrelsen etter at de er lagt ut. Strukturen vil ikke krympe, noe som betyr at konstruksjonsberegningen ikke blir justert under byggeprosessen.
  • Styrken og hardheten til den "store mursteinen" bestemmer levetiden. Dette er ikke mindre enn 100 år! Holdbarhet er ikke beregnet, men tidstestet. Det er mange bygninger fra midten av forrige århundre som "står fast på beina". Husene rykket ikke eller smuldret, bare fasadene krever kosmetiske reparasjoner.
  • Blokker reagerer dårlig på ultrafiolett lys og ekstreme temperaturer. Materialet er ikke spiselig for gnagere og insekter.
  • På grunn av den økte størrelsen fortsetter byggingen i et raskt tempo. Mye mindre murblanding brukes til legging av blokker enn for eksempel til en murvegg med lignende dimensjoner.
  • Gatelyder høres ikke bak glassblokken, fordi den er i stand til å absorbere lyder.
  • Til slutt, hvis du har enkelt utstyr og lyst, kan blokkene lages hjemme, noe som vil redusere byggekostnadene ytterligere.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ulempene med et byggemateriale er ikke mindre enn fordeler.

Disse inkluderer følgende egenskaper

  • Ubeskrivelig utseende.
  • Problematisk å feste til vegger på grunn av hulrom i blokkens kropp.
  • Behovet for kledning for å gjøre strukturen attraktiv og beskytte bygningsmaterialet mot virkninger av ekstern fuktighet.
  • Skjørhet. Hvis den faller under arbeid, under transport eller lasting, kan enheten gå i stykker.
  • Høy varmeledningsevne. Uten ekstra isolasjon beholder strukturen varmen dårlig.
  • Brede toleransegrenser. Dimensjoner kan avvike vesentlig fra den nominelle verdien.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dimensjoner

Størrelsen på glassblokker avhenger direkte av deres typer.

Standard blokker er produkter med følgende parametere, målt i millimeter:

  • lengde - 390;
  • bredde - 190;
  • høyde - 188.

På grunn av den lille forskjellen mellom bredde og høyde, antas ofte begge verdiene å være de samme, lik 190 mm.

Bilde
Bilde

Hule og fyldige produkter har lignende dimensjoner. Den første, som lettere, brukes utelukkende til murvegger. Sistnevnte kan tjene som kildemateriale ikke bare for vegger, men også for fundamenter, søyler eller andre strukturelle elementer i bygninger som bærer de største belastningene.

Slaghalvblokker er alltid hule . Generelle dimensjoner kan bare variere i tykkelse (bredde). Lengden er konstant og forblir lik 390 mm, høyden er 188 mm.

De tykkere halvklossene er 120 mm brede, mens de tynnere bare er 90 mm brede. Sistnevnte kalles noen ganger langsgående plater av askeklosser. Omfang av halvblokker - innvendige vegger, skillevegger.

Tilgjengelig i gigantiske slaggfamilien - en forstørret byggestein. Dimensjonene er 410x215x190 millimeter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beregning

For konstruksjon av ethvert objekt (hus, garasje eller annen hjelpestruktur) kreves informasjon om antall blokker. Overflødig byggemateriale er ubrukelig, og mangel kan føre til nedetid og merkostnader for lasting, transport og lossing av flasken. I tillegg kan forskjellige partier, selv fra samme produsent, variere noe. Hva kan vi si om å kjøpe manglende blokker fra en annen leverandør!

Problemer med bygging av en bygning på grunn av mangel på grunnleggende materiale er garantert ikke , hvis du først beregner behovet for søppelblokker med maksimal nøyaktighet. Selvfølgelig må du kjøpe mer. For det første fordi du alltid trenger en forsyning. Og for det andre selges ikke blokkene av stykket. Produsenter stabler dem på paller og fester dem slik at varene ikke går i stykker ved levering til kjøperen, og det er praktisk å laste dem inn i kjøretøyer.

Om nødvendig kan du kjøpe materiale og stykke for stykke. Mangelen på pålitelig festing er imidlertid full av chips og til og med fullstendig ødeleggelse. For å beregne behovet for byggeklosser, for eksempel for et hus, må du kjenne dimensjonene til denne bygningen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Først av alt må du huske skolens læreplan, nærmere bestemt definisjonen av områder og volumer. Oppgaven er enkel, tilgjengelig for alle og krever ingen ingeniørkunnskap.

Antall søppelblokker som kreves kan beregnes på to måter

  • Etter volum. Volumet på veggene i bygningen bestemmes, antall murstein i 1 m3 beregnes. Byggets volum i kubikkmeter multipliseres med antall blokker i en kube. Det viser seg det nødvendige antallet slaggstein for hele huset.
  • Etter område. Arealet av husets vegger beregnes. Antall blokker per 1 m2 mur er funnet. Arealet på husets vegger multipliseres med antall stykker av blokker i en kvadratmeter.

Hvis du trenger å telle antall standardblokker i en kvadratmeter, tas to størrelser i betraktning: lengde (390 mm) og høyde (188 mm). Vi oversetter begge verdiene til meter og multipliserer hverandre: 0,39 mx 0,188 m = 0, 07332 m2. Nå finner vi ut: hvor mange søppelblokker er det for hver kvadratmeter. For å gjøre dette, divider 1 m2 med 0,07332 m2. 1 m2 / 0,07332 m2 = 13,6 stykker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lignende beregninger utføres for å bestemme mengden byggemateriale i en kube. Bare her er alle blokkstørrelser involvert - lengde, bredde og høyde. La oss beregne volumet til en askekloss, med tanke på dimensjonene ikke i millimeter, men i meter. Vi får: 0,39 mx 0,188 mx 0,190 m = 0,0139308 m3. Antall murstein i 1 terning: 1 m3 / 0,0139308 m3 = 71,78 stykker.

Nå må du finne volumet eller arealet til alle husets vegger. Når du beregner disse parameterne, er det viktig å ikke glemme å ta hensyn til alle åpninger, inkludert dør- og vindusåpninger. Derfor går hver konstruksjon foran utviklingen av et prosjekt eller i det minste en detaljert plan med dører, vinduer, åpninger for å legge forskjellige verktøy.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

La oss vurdere beregningen av materialkravene til huset på en "volumetrisk" måte

  • La oss si at huset er planlagt å bli bygget firkantet, med hver vegg 10 meter lang. Høyden på enetasjes bygningen er 3 meter. Tykkelsen på ytterveggene er tykkelsen på en søppelblokk, det vil si 0,19 m.
  • La oss finne volumet på alle veggene. La oss ta to parallelle vegger som er like lange som ti meter. De to andre vil være kortere i lengden med tykkelsen på de allerede tellede veggene: 10 m - 0,19 m - 0,19 m = 9,62 m. Volumet til de to første veggene: 2 (antall vegger) x 10 m (vegglengde) x 3 m (vegghøyde) x 0,19 m (veggtykkelse) = 11,4 m3.
  • La oss beregne volumet på to "forkortede" vegger: 2 (antall vegger) x 9,62 m (vegglengde) x 3 m (vegghøyde) x 0,19 m (veggtykkelse) = 10,96 m3.
  • Totalt volum: 11,4 m3 + 10,96 m3 = 22,36 m3.
  • Anta at huset har to døråpninger 2,1 m høye og 1,2 m brede, samt 5 vinduer med dimensjoner 1,2 mx 1,4 m. Vi må finne det totale volumet av alle åpninger og trekke det fra den tidligere oppnådde verdien.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Volum på døråpninger: 2 stk. x 1,2 mx 2,1 mx 0,19 m = 0,9576 m3. Volum av vindusåpninger: 5 stk. x 1,2 mx 1,4 mx 0,19 m = 1,596 m3.

Det totale volumet av alle åpninger i veggene: 0,9576 m3 + 1,596 m3 = 2,55 m3 (rund til to desimaler)

  • Ved å trekke fra får vi det nødvendige volumet av blokker: 22,36 m3 - 2,55 m3 = 19,81 m3.
  • Vi finner antall blokker: 19,81 m3 x 71,78 stk. = 1422 stk. (avrundet til nærmeste heltall).
  • Tatt i betraktning at det er 60 stykker på en pall med standard blokker, kan du få antall paller: 1422 stykker. / 60 stk. = 23 paller.

Det samme prinsippet brukes til å beregne behovet for byggemateriale for innvendige vegger. Med andre dimensjoner, for eksempel en annen veggtykkelse, må de beregnede verdiene justeres. Det skal forstås at beregningen gir et omtrentlig antall blokker, faktumet er nesten alltid forskjellig fra beregningen i en eller annen retning, men ikke mye i det hele tatt. Beregningen ovenfor ble utført uten å ta hensyn til sømmene, som utgjør 8 til 10 mm og en margin på omtrent 10-15% av den beregnede verdien.

Informasjon om mengden nødvendig materiale er nyttig for å bestemme materialkostnader for anskaffelse og konstruksjon, samt for å tildele et område for lagring.

Anbefalt: