Sand Til Barnas Sandkasser: Som Er Bedre, Kvartshvit I Poser Og Andre Typer For Barn, Behandlingsregler

Innholdsfortegnelse:

Video: Sand Til Barnas Sandkasser: Som Er Bedre, Kvartshvit I Poser Og Andre Typer For Barn, Behandlingsregler

Video: Sand Til Barnas Sandkasser: Som Er Bedre, Kvartshvit I Poser Og Andre Typer For Barn, Behandlingsregler
Video: Strandsand til sandkasser, flisebelægning og meget mere. 2024, Kan
Sand Til Barnas Sandkasser: Som Er Bedre, Kvartshvit I Poser Og Andre Typer For Barn, Behandlingsregler
Sand Til Barnas Sandkasser: Som Er Bedre, Kvartshvit I Poser Og Andre Typer For Barn, Behandlingsregler
Anonim

Sandkassen vil være et flott sted hvor barn i alle aldre kan utvikle fine motoriske ferdigheter i hendene og fantasien. I artikkelen vil vi vurdere hva slags sand du skal fylle den ferdige rammen med, slik at barnet ikke bare er behagelig, men også trygt å leke.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Primære krav

For å finne ut hvor godt grunnlaget er for den fremtidige sandkassen, er det nødvendig å teste den mot flere kriterier

  • Farge … Naturmateriale karakteriseres som lysebrunt, gulaktig eller rødlig. Andre nyanser kan indikere at den inneholder uønskede urenheter som kan skade barnet. Hvis du vil diversifisere spillet for barn, kan du bruke regnbue (farget) sand. Fargingen utføres ved bruk av trygge fargestoffer.
  • Renhet … Det meste av søppelet finnes i materialet med elveopprinnelse, så du må på forhånd sørge for at det vaskes og antennes. Dette vil kvitte seg med skall med skarpe kanter, svovel og nålesteiner, og desinfisere det også mot virus og bakterier.
  • Størrelsen … Det mest akseptable er sandkorn med en diameter på 1 til 3 mm. De større vil være upraktiske for lek, mens de mindre vil danne en sandholdig suspensjon som lett kan komme inn i barnets øyne og lunger, noe som kan forårsake sykdom. Barnesand skiller seg fra konstruksjonssand nettopp ved at den ikke har slikt sandstøv. Det anbefales å bruke homogen sand, det er mest utsatt for skulptur.
  • Sertifisering … Alle nødvendige egenskaper gjenspeiles i materialsertifikatet. Hvis selgeren ikke eier denne dokumentasjonen, er det bedre å avstå fra å kjøpe varer fra ham. Sertifikatet må inneholde en indikasjon på at denne sanden er beregnet på fylling av barnas sandkasser. En slik indikasjon indikerer at den nødvendige undersøkelsen har blitt utført, som følge av at det ikke er identifisert radioaktive partikler eller giftige stoffer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noen typer sand vil bli betraktet som et dårlig sandkassealternativ. La oss liste dem.

  • fjell … I slike er det en økt radioaktiv bakgrunn (et naturfenomen), som kan påvirke barns helse negativt. Bruk av fjellsand er forbudt ved lov, ettersom den avgir naturlig stråling.
  • gammel … Langsand skal skiftes ut regelmessig med nybrakt sand i henhold til GOST 8736-93.
  • Det ligner støv i konsistensen . Dette er feil, det må være kornete.
  • Steinbrudd uraffinert . Slik sand inneholder mange skadelige urenheter.
  • Knust … Sandkornene har mange skarpe kanter. Slik sand kan skade øynene hvis det kommer i kontakt med barnets ansikt.
  • Ikke varmebehandlet . Denne sanden er et ideelt hjem for ormer, farlige virus og bakterier. Det kan ikke brukes uten å skade helsen til barnet.
  • Representerer konstruksjon granulering screening . Skiller seg ut i en skitten struktur.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det beste grunnlaget for lekeplasser for barn er elv eller karriere , men ferdigvasket sand. Slik sand danner en homogen, ren, ikke-solid masse, og sandkornene er preget av fravær av skarpe hjørner og kanter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over arter

Det er flere typer sand, de er forskjellige i sine egenskaper. Og de er på sin side helt en refleksjon av stedet for utvinning og prosesseringsteknologi.

Bilde
Bilde

Kvarts

Denne sanden er miljøvennlig, noe som gjør det trygt for barns helse . Den kjennetegnes ved sin melkehvite nyanse, så det er lett å gjenkjenne den blant andre arter. Produsert ved å knuse og spre hvit kvarts. Et utmerket valg for en sandkasse, siden den oppfyller alle lovkrav. Den har en jevn struktur og fester seg veldig godt når den er fuktet. Under produksjonen gjennomgår den flere trinn i rengjøringen, slik at den ikke inneholder unødvendig rusk og uønskede urenheter . For ytterligere desinfeksjon kalsineres rent hvitt kvartssand. Denne prosessen utføres ved langvarig varmebehandling. Dermed utføres desinfeksjon, tørking av sanden og herding. Den eneste negative eiendommen er prisen. Men for denne prisen vil sandkassen bli fylt med førsteklasses materiale som vil appellere til barn og berolige voksne.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nautisk

Denne sanden har alluvial opprinnelse og er perfekt for utendørs sandkasser. Det er en ekstremt trygg base for barnespill . Det egner seg godt til modellering i våt tilstand, det er miljøvennlig.

Etter regn tørker materialet raskt, noe som forhindrer at forskjellige uønskede mikroorganismer vokser i det. Den må imidlertid byttes ut daglig, ettersom dyrs ekskrementer kan samle seg i den.

Bilde
Bilde

Elv

Denne sanden er et rimelig fyllingsalternativ for utendørs sandkasser .… Dessuten er det miljøvennlig. Den kan imidlertid inneholde unødvendige elementer (små småstein eller skallpartikler), som kan skade barnet. Dette må unngås, og derfor anbefales det å kjøpe bare vasket elvesand, eller sile det selv. Når det håndteres riktig, vil det ikke skade eller flekke barnet ditt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Karriere

Den blir utvunnet i steinbrudd ved hjelp av spesialisert hydromekanisk utstyr, som ødelegger fjellet og gjør det til en fin granulær form. I forbindelse med denne gruvedriftsteknologien er den klare sand er hentet fra uønskede urenheter og overflødig rusk … Den har en rødlig fargetone, som indikerer tilstedeværelsen av leirepartikler i sammensetningen. Slik sand blir mer skittent, men det former seg bedre og beholder formen lenger, noe som vil appellere til barn.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgtips

Når du velger sand, bør du først og fremst fokusere på dens luftfuktighet … Det må være tørt. Hvis det er vått eller vått, må du omgå et slikt produkt. Saken er at det er vanskelig å vurdere egenskapene til våt sand, og du må ta selgerens ord for det. Selv om han sier at etter tørking av denne sandkassebasen vil være bedre enn alle andre, er dette langt fra alltid sant. Det er bedre å velge en tørr og sjekke alle nødvendige egenskaper selv.

Det er lurt å ta sanden i poser. Dette vil sikre at ingen har rørt eller fortynnet det med andre arter. Posene veier 25 og 50 kg, noe som gjør at de lett kan lastes og transporteres til sandkassen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noen ganger hender det at barn må vente på sykdom eller dårlig vær hjemme. Deretter kan du bruke sand til hjemmesandkasse … Som regel er et slikt fyllstoff farget, noe som gleder øyet, men du kan finne alternativer for en standardfarge (hvit eller gul). Mange hjemmelagde babysandfirmaer bruker en kvartsbase. Den er "støpt" takket være bindemiddelpolymerene, som er ideelle for barn for rekreasjon og underholdning hjemme.

Det er praktisk å lagre slik sand, den blir ganske enkelt satt i en beholder og dekket med et lokk . Det blir ikke skittent, holder seg ikke til hendene. Kinetikk tillater ham ikke å skille seg, noe som også er et utvilsomt pluss: etter å ha lekt med slik sand, trenger ikke rommet å rengjøres, siden barna fysisk ikke kunne spre det. Du trenger bare å plukke opp de sjeldne falne klumpene - og rommet er rent igjen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Farget sand kan også kjøpes til sandkassen i landet . Når du velger et fundament for en utendørs sandkasse, er det visse regler å være oppmerksom på. Så størrelsen på fraksjonen bør være fra 1 til 3 mm. På grunn av vekten stiger sandkorn opptil 1 mm i diameter lett opp i luften som en suspensjon, som trenger inn i øynene, irriterer og skader hornhinnen og lungene, tetter dem og forårsaker sykdommer. Sand med en brøkdel på mer enn 3-5 mm slutter å forme og er ikke interessant for barn.

Bilde
Bilde

Vanligvis tas sanden umiddelbart rødglødende , som eliminerer behovet for ytterligere varmebehandling, noe som er umulig i store mengder hjemme. Du bør ikke ta veldig billig sand, selv om selgeren roser det på alle mulige måter . Mest sannsynlig besto den ikke de nødvendige testene og forskningen, og personen som implementerte den mottok ikke de nødvendige sertifikatene for salg. Det er bedre å ikke spare på fritiden og sikkerheten til barna dine - og kjøpe et dyrt, men testet og sertifisert produkt.

Bilde
Bilde

Hvordan ta vare på sand?

For at sanden alltid skal være ufarlig og gi barn glede, du må følge rådene for behandling, samt kjenne regler for behandling.

Det minste som kan gjøres er utstyr sandkassen med spesielle deksler og høye sider . Lukkede lokk vil beskytte sandkassefylleren mot forskjellige rusk og biologiske elementer som kommer inn i den. Sidene vil ikke tillate sanden å få nok søvn utenfor lekeområdet, noe som igjen vil redde det fra uønskede urenheter. Det er også verdt å vurdere at det er best å omgi sandkassen med et spesielt ufarlig belegg, hvorfra det vil være mulig å samle smuldrende materiale uten mye skade.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å beskytte sand mot fuktighet og støv kan du bruke presenning … Hvis alt dette ikke er gjort, vil skadelige mikroorganismer starte i sanden og uønskede elementer vil dukke opp. Slik sand kan rengjøres ved å kalsinere og sile den. Det kan også skylles for å fjerne relativt store rusk.

Selv om materialet desinfiseres og behandles i tide, vil det samle seg smuss eller støv i seg selv. På grunn av dette dukker det fortsatt opp skadelige mikroorganismer som kan bli patogener hos barn, og selve sanden vil slutte å være klissete og vakker. Det er tilstrekkelig å skifte fyllstoff en gang i året . For dette formålet er 2-4 kubikkmeter materiale nok, forutsatt at sandkassen er designet for privat bruk. Dybden på sandvollen skal være fra 10 til 15 cm. Denne mengden vil være nok til at barnet har nok av det. Og det blir lettere for voksne å rense sanden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En god løsning for å redusere den totale mengden sandforurensning er skape grønne områder rundt sandkassen … Poenget er ikke bare å forbedre stedet, men også å redusere mengden barmark rundt. Dette forhindrer at overflødig smuss kommer inn i sanden. Selve sandkassen bør utstyres lenger fra parkeringslinjen.

Anbefalt: