Plommefall: Hvorfor Faller Plommefrukter Av Før Modning, Og Hva Skal Jeg Gjøre Hvis Treet Faller Umodne Grønne Plommer?

Innholdsfortegnelse:

Video: Plommefall: Hvorfor Faller Plommefrukter Av Før Modning, Og Hva Skal Jeg Gjøre Hvis Treet Faller Umodne Grønne Plommer?

Video: Plommefall: Hvorfor Faller Plommefrukter Av Før Modning, Og Hva Skal Jeg Gjøre Hvis Treet Faller Umodne Grønne Plommer?
Video: Why is My Tree Dropping Fruit & How to Stop Fruit Drop 2024, Kan
Plommefall: Hvorfor Faller Plommefrukter Av Før Modning, Og Hva Skal Jeg Gjøre Hvis Treet Faller Umodne Grønne Plommer?
Plommefall: Hvorfor Faller Plommefrukter Av Før Modning, Og Hva Skal Jeg Gjøre Hvis Treet Faller Umodne Grønne Plommer?
Anonim

Hvis plommen kaster fremdeles umodne frukter i en liten prosentandel, er dette normalt. Prosessen kan betraktes som naturlig, fordi treet er et selvregulerende system som kan kvitte seg med mengden frukt som rotsystemet ikke har nok styrke til. Men det hender også at et tre mister veldig små frukter, og dette er veldig merkbart. Du bør finne ut hvorfor dette skjer og hvordan du kan fikse det.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Feil omsorg

Alle årsakene er delt inn i flere grupper: Her er skadedyr, sykdommer og overdreven surhet i jorda og værforhold. Men ofte er problemet i plommenes omsorg. For eksempel, treet på alle mulige måter viser at det mangler fuktighet, og gartneren reagerer ikke . Plommer, forresten, lider av mangel på fuktighet oftere enn andre hagetrær. Røttene vokser horisontalt, de er ikke så begravet i bakken. Rotsystemet til et tre kan ikke trekke ut vann fra dypet av jorda det vokser på. Og hvis det kommer en tørke, risikerer treet å stå igjen uten avling.

For å forhindre vannsult bør det være mye snø under avløpet om vinteren . Hvis du må samle det fra nettstedet, bør dette gjøres. I oppvåkningsperioden vil treet ha tilførsel av fuktighet. Hvis det er lite snø og ikke mer vårregn, bør den første vanningen gjøres før knoppbrudd. Den andre vil være etter blomstring, og den tredje - under veksten av frukten. Men det viktigste referansepunktet er selvfølgelig tilstanden til selve landet.

Plommen må vannes riktig

  • Treet er gravd inn i en sirkel til kronens bredde. Hvis bakken er sløv, kan du bygge en jordrulle rundt omkretsen for å holde fuktigheten under treet.
  • Vanning skal være rikelig. Referansepunktet er fukting av jorda over hele området, dybden er minst 60 cm. Hvis været er tørt, trenger et voksen tre 20 store bøtter vann for 1 vanning. Hvis planten er ung, kreves halvparten av vannet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Men rikelig vanning er ikke for hver gang. Jorden rundt plommen skal ikke være våt hele tiden, ellers kan røttene råtne . Jordens sammensetning må også tas i betraktning: loam trenger rikelig vanning, men sjelden. Sandjord bør vannes oftere, men mindre vann forsvinner. Fruktene faller også av på grunn av mangel på næringsstoffer i jorda. Faktum er at hvis de virkelig er knappe, blir plommen tvunget til å dumpe deler av høsten for tidlig, dette kan til og med kalles et selvbevarende instinkt. Det er uerstattelig gjødsel, for eksempel potash.

Vurder hvordan du forhindrer at frukten faller

  • Til høsten, tilsett potashgjødsel i jorda. En fruktplomme trenger 10-11 kg humus, 70 g superfosfat, 200 g treaske.
  • I vekstsesongen må plommen mates med et vannløselig kompleks etter regn. Hvis det ikke er regn, etter rikelig vanning. Denne fôringen bør være i perioden med fruktdannelse.
  • Sprøyting for frukttreet er også viktig. Disse kan være vannløselige mikrobiologiske forbindelser. For en svekket kultur er bladmating, om ikke gjenoppliving, en operasjonell prosedyre. Det kan være "Bioclad", "Plantofol", "Agromaster".

Forresten, gjødsel kan også skade, og ikke bringe fruktene til modning. Hvis du for eksempel overdriver det med nitrogen, vil dette skje, utbyttet vil falle, og - kraftig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Skadedyr og kampen mot dem

Deres negative innvirkning kan ikke undervurderes. For eksempel, sawfly: sommerfuglen til dette skadedyret legger egg selv på blomstringstrinnet . Og den aller første larven vil spise opp innsiden av fosteret, og til og med med et bein, og så kommer den ut og forpupper seg. Og prosessen vil gjenta seg selv. Hvis gartneren ikke gjør noe, vil flere generasjoner av sagfuglen parasitere på plommen i løpet av sesongen. En kjent fiende er plommøllen, den fungerer som en sagflue, men skader eggstokkene og fruktkjøttet.

Umodne plommer faller av . Og det er også det fortykkede benet, som bare legger egg på døde trær. Larven derimot, retter ut de grønne beinene. Fruktene smuldrer snart. Skadedyrsbekjempelse må utføres uten forsinkelse. For dette er det kjemiske, mekaniske og også biologiske metoder. Kjemikalie: Plommen kan behandles med spesielle insektmidler etter blomstringens slutt. Det er etter blomstring, fordi produktene kan infisere ikke bare skadedyr, men også bier.

Mekaniske metoder er mindre farlige:

  • dyp graving av jorden, dette gjøres før froststart, på slutten av sesongen må du ta opp de larvene som er frosset i luften;
  • samling av eggstokker og frukt med brenning (du kan også begrave dem en halv meter dyp);
  • Spred et hvitt ark eller lignende under plommen på en dyster, solfri dag, rist plommen kraftig, voksne insekter faller på stoffet.

Biologiske metoder bør heller ikke ignoreres . For eksempel kan du sette meis og redekasser på hagens territorium, og om vinteren kan du henge fuglemater. Fuglene som har kommet til stedet om våren vil hjelpe til med å håndtere skadedyr. Feromonfeller er også en utmerket løsning for å spare høsten. Dette er papphus som er veldig attraktive for insekter. De flyr på dem og holder seg til fellen med potene. Du kan også spraye plommetrær med buljonger av malurt, kamille, rød pepper. Skadedyr er også redde for slike naturmidler.

Kontrolltiltak mot insekter som er farlige for plommer kan være komplekse. I tillegg vil noen av dem, for eksempel biologiske, ikke bare hjelpe til med å tømme. Fugler på stedet vil også utrydde andre skadedyr som angriper busker, grønnsaker, frukt, etc.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Andre grunner

Det er verdt å analysere en rekke andre årsaker som påvirker det faktum at plommen kaster frukten for tidlig

  • Vårens frost . Dette er en av hovedårsakene til at eggstokken faller. Ikke bare de frosne pistilene lider, men også bladene (de blir brune). Hvis pollinering allerede har skjedd, dannes eggstokken, plommen tåler frost. Men hvis frosten er ekte, under null, smuldrer de frosne fruktene uten å ha tid til å modnes. Hvis prognosen lover et sterkt temperaturfall, bør plommen vannes rundt omkretsen av kronen. Det er også en måte å lage en røykskjerm på, men du må være veldig forsiktig med den.
  • Bli kvitt golde blomster . Et tre som feller svært små eggstokker kan bli kvitt golde blomster på denne måten. Enten er problemet mangel på kryssbestøver, eller så ble hagen behandlet med insektmidler under blomstring, noe som ødela pollinatorene. Det er flere veier ut: glem bruken av ugressmidler i en blomstrende hage, tiltrekk pollinatorer til hagen, plant forskjellige plommer på territoriet, ikke forsøm kunstig pollinering.
  • Soppsykdommer . Fra melkeaktig glans til fruktråte, rød flekk og sotete sopp. Så snart usunne trekk dukket opp på bladene, fruktene, barken, bør treet diagnostiseres og behandlingen bør startes umiddelbart.
  • Stor høst . Du trenger ikke å gjøre noe med denne grunnen, siden selve treet prøver å løse problemet. Han har ikke råd til å mate så mange frukter, han prøver å bli kvitt de ekstra for å dekke den mulige høsten. Gartneren, uansett hvor lei han var for de smuldrende plommene, må ignorere dette.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ifølge det siste punktet anbefaler eksperter gartnere å hjelpe til med tømmingen, det vil si å håndtere rasjonering av avlingen. Det er nødvendig å vente på eggstokkenees naturlige fall, og deretter fjerne overflødig fra plommen manuelt.

Det er nødvendig å riste alle grenene, bokstavelig talt en etter en, så faller de døde eggstokkene, som fremdeles henger på treet, av seg selv . Deretter må du fjerne de døde, usunne fruktene, som treet også kaster bort energi på (forgjeves). Enten med saks eller beskjæringssaks, men du må la en eller to av de mest utviklede eggstokkene ligge per 10 cm av en gren, og fjerne resten. På denne måten kan du hjelpe treet til å utnytte maten optimalt for en rasjonelt forutsigbar høst.

For å forhindre at frukten faller, er det nok å følge enkle regler . Det er nødvendig å unngå fortykkede landinger. Ovenstående beskrev hvordan rotdreneringssystemet fungerer, du må ta hensyn til dette. Sanitær og formativ beskjæring - der uten dem trenger plommen det, som alle trær og busker i hagen. Å fjerne ugress fra stammen på planten er også et must. Aktualitet av dressinger, overvåking av tilstanden til deler av treet, identifisering av skadedyr er også inkludert i regelprogrammet. Vel, og kanskje har plommen ikke nok pollinatorer, noe som betyr at du må legge pollinerende planter og honningplanter til den på stedet.

Vellykket problemløsning!

Anbefalt: