Bladene På Epletreet Blir Brune: Hvorfor Tørker De Og Blir Brune I Kantene? Hvordan Håndtere Sykdommen? Forebyggende Tiltak

Innholdsfortegnelse:

Video: Bladene På Epletreet Blir Brune: Hvorfor Tørker De Og Blir Brune I Kantene? Hvordan Håndtere Sykdommen? Forebyggende Tiltak

Video: Bladene På Epletreet Blir Brune: Hvorfor Tørker De Og Blir Brune I Kantene? Hvordan Håndtere Sykdommen? Forebyggende Tiltak
Video: Få mer epler på epletreet 2024, Kan
Bladene På Epletreet Blir Brune: Hvorfor Tørker De Og Blir Brune I Kantene? Hvordan Håndtere Sykdommen? Forebyggende Tiltak
Bladene På Epletreet Blir Brune: Hvorfor Tørker De Og Blir Brune I Kantene? Hvordan Håndtere Sykdommen? Forebyggende Tiltak
Anonim

Gartnere står ofte overfor ulike problemer som krever umiddelbare løsninger. Og hvis det har dukket opp mange brune blader på epletreet, kan det være flere årsaker til dette. Artikkelen vil ikke bare diskutere hvordan du bestemmer hva som skjedde med treet, men også hvordan du kan forhindre at dette skjer i fremtiden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hovedårsaker

Epletreet kan kalles et av de vanligste frukttrærne. Og hvis du liker hagearbeid, har du sannsynligvis flere varianter av deilige epler på nettstedet ditt. Ingen er immun mot problemer. Hvis bladene blir brune på treet, og ofte påvirker denne prosessen kantene først, må du finne årsaken til problemet. Til tross for at epletreet regnes som et veldig upretensiøst tre, kan det også bli angrepet av skadedyr og forskjellige sykdommer, for eksempel fruktrot eller skorpe . Noen av årsakene til misfarging av løv er bladlus og mugg. Og hvis du ikke begynner å håndtere problemet i tide, vil treet snart bli ødelagt, og patogenet vil spre seg til hele hagen.

Med mangel på næringsstoffer vil ethvert epletre begynne å falme . Bladene tørker snart og blir brune hvis du ikke takler valg av egnet gjødsel. Dette indikerer ofte mangel på fosfor og kalium, så de bør først og fremst brukes i begynnelsen av blomstringsperioden. Hvis planten får for mye nitrogen, vil den snart lide av mangel på kobber, som er designet for å sikre avling. Hvis bladets kanter er krøllet, betyr det at treet påvirkes av en brannskader. Brune flekker vises fra skorpe, som fanger ikke bare blader, men også grener, og deretter frukt. Selv de minste insektene, for eksempel eplesuger, kan forårsake skade og føre til at hele hagen dør.

Hovedindikatoren for en frukttresykdom er bladene, hvorfra du kan bestemme plantens tilstand . Hvis brune flekker begynner å dukke opp i midten, betyr det at det ikke er nok næringsstoffer i jorda. Det kan også påvirkes av ugunstig vær, for eksempel den kalde årstiden.

Jorden må dyrkes nøye, gjødsles, noe som vil ha en positiv effekt på hagen og fremtidig høst.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Behandling

Når bladene blir brune, er det nødvendig med handling. Hvis du finner ut at årsaken ligger i skadedyr, må de ødelegges, som insektmidler er beregnet på . Og du må også sjekke jorda - hvis det ikke er nok nyttige elementer i den, må du bruke gjødsel. Soppmidler, som presenteres i et stort utvalg, gjør en utmerket jobb med sykdommer. Hvis du ikke løser problemet i begynnelsen, begynner bladene å deformeres, og treet vil gradvis falme.

Med mangel på kalsium anbefaler eksperter å bruke gjødsel basert på kalsiumsulfat, men dette er bare egnet for jord med normal surhet. Hvis indikatoren overskrider normen, må den normaliseres. For å løse problemet med boremangel er det nok å fortynne 15 g borsyre i en bøtte med vann og behandle hele hagen med denne løsningen.

Når det gjelder kampen mot soppsykdommer, vil det være nødvendig med soppdrepende midler for å eliminere dem . Pulveraktig mugg vil bli ødelagt av legemidler som Fitosporin, Topaz eller Topsin, som allerede har vist sin effektivitet i praksis. Når det gjelder alvorlig infeksjon, velg produkter med penconazol.

I kaldt vær kan kobberholdige preparater brukes til å forhindre forbrenning på planten . Det finnes flere varianter av midler som brukes av mange gartnere når bladene tørker på trær. Eksperter anbefaler å velge biologiske stoffer som er gode alternativer til kjemikalier, spesielt når man sprøyter unge trær. Denne prosedyren vil bidra til å styrke immuniteten til hele hagen, og han vil kunne bekjempe sykdommer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forebyggende tiltak

Hvis det ikke er noe problem med brune blader i hagen din, betyr det ikke at du ikke trenger å forhindre utvikling av forskjellige sykdommer. Forebygging spiller en viktig rolle i hagebruk, så det er nødvendig å følge anbefalingene og gjøre det erfarne fagfolk sier . Spesiell omsorg er nødvendig for frukttrær, så det er viktig å foreta en grundig inspeksjon av stedet, tynne ut kronene slik at det ikke blir for mange grener, da de forhindrer inntrengning av sollys. Under beskjæring er det viktig å behandle skjærepunktene på riktig måte, og deretter bruke organisk materiale som gjødsel. Hvis sesongen er tørr, vil du ikke klare deg uten vanning av høy kvalitet.

Hvis du først behandler hagetrær ved hjelp av biologisk aktive preparater, vil du spare deg selv for mange problemer . Akarin takler insekter godt, og soppdrepende midler bør brukes mot mikroorganismer. For behandling trenger du en spesiell sprøyte, og det aktive stoffet må fortynnes i mengden vann som er angitt av produsenten. For å stimulere vekst kan du blande medisiner som har forskjellige egenskaper, men det er bedre å studere problemet på forhånd.

For at trærne skal være sterke og stabile, er det nødvendig å mate jorden, det er bedre å velge organisk gjødsel . For at bladene skal bli grønne neste år, og ikke brune, må prosedyren utføres på slutten av høsten, så hagen vil fylle på med styrke før vinteren. Toppdressing med vanning introduseres ikke bare under bagasjerommet, men også rundt hele sirkelen, du kan navigere etter størrelsen på kronen.

For å unngå utvikling av forrådnende sopp, som også kan forårsake flekker på planten, bør de falne bladene fjernes og brennes, og asken skal brukes som gjødsel . Et annet stadium av profylakse er behandling av kuttede steder med pitch.

Det er forbudt å bruke kjemikalier under modning av frukten hvis du ønsker å få et sunt naturprodukt.

Anbefalt: