Ammoniakk Fra Edderkoppmider: På Agurker I Drivhuset Og Hjemmeblomster. Ammoniakkbehandling Av Auberginer Og Andre Planter

Innholdsfortegnelse:

Video: Ammoniakk Fra Edderkoppmider: På Agurker I Drivhuset Og Hjemmeblomster. Ammoniakkbehandling Av Auberginer Og Andre Planter

Video: Ammoniakk Fra Edderkoppmider: På Agurker I Drivhuset Og Hjemmeblomster. Ammoniakkbehandling Av Auberginer Og Andre Planter
Video: Organisk skadedyrsbekjempelse - Naturlige insekt- og insektmiddel 2024, Kan
Ammoniakk Fra Edderkoppmider: På Agurker I Drivhuset Og Hjemmeblomster. Ammoniakkbehandling Av Auberginer Og Andre Planter
Ammoniakk Fra Edderkoppmider: På Agurker I Drivhuset Og Hjemmeblomster. Ammoniakkbehandling Av Auberginer Og Andre Planter
Anonim

Å dyrke en fruktbar plante av et lite korn er en stor jobb. Hver gartner er engstelig for sine "avdelinger": han vanker regelmessig, sprayer, løsner jorda og mater planten. Men selv forsiktig omsorg er ikke en garanti for fravær av skadedyr, for eksempel en edderkoppmidd. Det ser ut til at det er et lite insekt, men det kan skade avlingen og til og med eliminere planten.

Bilde
Bilde

Handlingen til folkemidlet

Følgende tegn indikerer et nederlag av et skadedyr:

  • hvit-gule flekker på baksiden av arket;
  • planten er krøllet med spindelvev og bokstavelig talt "kveles";
  • gul farge på frøplanten og lav avlingshøyde.

Nesten alle gartnere streber etter å minimere bruken av skadelige kjemikalier i tomtene sine så mye som mulig, derfor vender de seg til folkelige kampmetoder. En av de vanligste edderkoppmiddemidlene er ammoniakk . Nesten alle kjenner ham og ikke bare i jordbrukspraksis.

Det skal sies det ammoniakk er et uavhengig stoff, og ved kontakt med vann danner det ammoniakk . Det er han som er vant til å mate sengene, så vel som mot skadelige insekter.

Stoffet forbedrer kvaliteten på avlingen, men den største fordelen i forhold til andre midler er det betydelige nitrogeninnholdet, som er så viktig for plantens vekst, beskyttelse og utvikling. Det er han som hjelper i kampen mot edderkoppdyret.

Bilde
Bilde

Hvordan avle ammoniakk?

Før du bruker produktet, er det viktig å forberede plantene:

  • fjerne alle berørte deler fra syke planter;
  • vask plantene grundig og la dem tørke.

Etter tørking kan du bruke "healing elixir". For å forberede den, hell 1 ss i en 10-liters bøtte med vann. l. kjemisk forbindelse og bland grundig. Den resulterende væsken sprayes med planteblader. Som en positiv konsekvens - nitrogenmetning av urter. Det anbefales å gjenta prosedyren etter 2 uker.

Bilde
Bilde

Hvordan søke?

I tillegg til denne allsidige metoden, er det mange varianter av løsningen og behandlingsmetodene. Husk at all "kampen" må utføres før blomstring eller etter.

Ammonium brukes aktivt på agurker, ikke bare som en beskyttelsesmetode, men også som gjødsel . For å fjerne skadedyret kan du blande et par spiseskjeer med 10% ammoniakk og 3 ss. l. flytende grønn såpe.

Nitrogenkilden er veldig viktig for planter . Som du vet, er sløvhet, gult løvverk alle tegn på mangel på visse næringsstoffer. Ammonium er et rimelig budsjettmessig og effektivt fôringsalternativ. Sengene vannes med det: for dette må 25 ml ammoniakk oppløst i 10 liter væske helles under roten av planten. I dette tilfellet er det nødvendig å unngå å få blandingen på de grønne delene av avlingen.

Legemidlet er også uunnværlig i drivhuset. Som oftest, et sterkt øre er nøkkelen til en sunn plante og en rik høst . For å dyrke sterke frøplanter i et drivhus, er det viktig å overvåke den generelle atmosfæren, metning med jordens mikroelementer og fuktighet. Den første beskyttelsen av plantene er også av stor betydning. Dette vil hjelpe "folkets" løsning.

For manipulering innendørs er det bedre å redusere konsentrasjonen litt og gjøre behandlingen med 1 ss. l. ammoniakk og 10 liter vann, er målet forebygging.

Bilde
Bilde

Dette stoffet kan brukes i hagen som et insektmiddel . Den fordamper ganske raskt, men lukten avviser mange skadelige insekter. Ikke bare edderkoppmidd, men også bladlus (10 liter vann, 50 ml av stoffet og revet vaskesåpe - 100 g), en bjørn (3 ss. L.10 liter væske) og andre. For å forhindre dette middelet, må du kaste sengene før du planter nattskjermer (tomater, paprika, aubergine). Hvis det ble funnet spor av en edderkoppmidd på et seng med auberginer eller poteter, kan du legge bomullsopp fuktet i ammoniakk ved siden av. Effektiv gjennom hele sesongen.

Innendørs planter, selv om de lever i et hyggelig miljø for mennesker, er noen ganger ikke beskyttet mot skadelige insekter . En flått kan også sees på hjemmeblomster. Det er viktig å forhindre skade på alle planter. Umiddelbart må du behandle blomsten med et stoff på begge sider (1 ts per 5 l). Og sjekk alle "pasientens romkamerater." For å forhindre forurensning, spray alle blomster (0,5 ts per 3 l væske). Vær spesielt oppmerksom på behandlingen av sykdommen på ficuses. Smittefokus er umiddelbart merkbare på dem, og hvis huset har god luftfuktighet og behagelig temperatur, vil insektet begynne å formere seg, og dermed vil angrepet bli enda større.

Anbefalt: