Soverom Og Barnehage I Ett Rom (83 Bilder): Romsone, Interiørdesign, Fordeler Og Ulemper Ved å Kombinere

Innholdsfortegnelse:

Video: Soverom Og Barnehage I Ett Rom (83 Bilder): Romsone, Interiørdesign, Fordeler Og Ulemper Ved å Kombinere

Video: Soverom Og Barnehage I Ett Rom (83 Bilder): Romsone, Interiørdesign, Fordeler Og Ulemper Ved å Kombinere
Video: Velkommen til Kvernkallen barnehage 2024, April
Soverom Og Barnehage I Ett Rom (83 Bilder): Romsone, Interiørdesign, Fordeler Og Ulemper Ved å Kombinere
Soverom Og Barnehage I Ett Rom (83 Bilder): Romsone, Interiørdesign, Fordeler Og Ulemper Ved å Kombinere
Anonim

En romslig leilighet eller et privat hus hvor det er plass til hvert familiemedlem, er drømmen for mange. Imidlertid er det oftest nødvendig å utstyre de nødvendige funksjonelle områdene under utilstrekkelig plass. Å kombinere flere rom i ett er et av de beste alternativene. Det er for eksempel relevant for familier der det snart forventes et barns fødsel. Derfor, i de første månedene eller til og med årene av babyens liv, er barnehagen kombinert med foreldrenes soverom.

Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper med å kombinere

Av de forskjellige alternativene for å kombinere rom i samme område, er dette det vanligste. Spesielt for familier med små barn. En nyfødt baby krever konstant oppmerksomhet, så sengen hans blir ofte overført til foreldrenes soverom, slik at moren hans alltid er der.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å sikre en behagelig tilværelse for både voksne og et barn i samme rom, er det nødvendig å nøye vurdere utformingen av rommet, velge møbler, ordne dekorartikler og tilbehør. Dette er ikke så vanskelig som det kan virke i virkeligheten, siden et lite barn ennå ikke trenger mye plass eller mange møbler for en behagelig tilværelse.

Bilde
Bilde

Av fordelene med denne kombinasjonen kan flere punkter skilles:

  1. Nærhet til mor og barn . Dette øyeblikket er spesielt viktig i de første månedene av babyens liv. På grunn av hyppig fôring må en ung mor ofte stå opp til babyen om natten. Det blir lettere og mer praktisk å gjøre dette når barnesengen er i nærheten.
  2. Konstant overvåking av barnet . En ung mor vil bli mye roligere når babyen er i nærheten. Angstfylte tanker om at barnet er ukomfortabelt i det neste rommet, vil forsvinne.
  3. Sparer plass . Små leiligheter lar deg ikke alltid tildele et eget rom for et barn, spesielt hvis det er flere barn i huset. Derfor kan du en stund kombinere barnehage og soverom i samme rom.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vurderer dette kombinasjonsalternativet, ikke glem noen av dens ulemper

  1. Et lite barn krever stillhet og en behagelig atmosfære rundt. Høy musikk, TV, datamaskin kan forårsake noen ulemper for babyen. Et barn kan bli vekket av en høy vekkerklokke for en voksen. Disse punktene må tas i betraktning selv på planleggingsstadiet av det kombinerte rommet.
  2. Hvis soverommet er lite, vil det være enda mindre plass igjen med en barneseng. Mulig vanskelig passasje gjennom rommet eller tilgang til stativet, hyllene og andre interiørelementer.
Bilde
Bilde

Hva skal du tenke på når du deler et rom?

Dette avhenger i stor grad av barnets alder og soverommet på soverommet. Før du starter arbeidet med å omorganisere møbler og dekorere et rom, må du utføre noen få enkle trinn:

  1. Lag en skjematisk plan av rommet, med tanke på inngangsdøren og eksisterende vinduer eller balkong.
  2. Dele soveromsrommet betinget i to soner - for barn og voksne. Hvis rommet har et vindu, er det ønskelig at noe av det naturlige lyset faller på barnerommet.
  3. Bestem deg for fargeskjemaet i rommet.
  4. Velg møbler og bestem deg for det beste alternativet for arrangementet.

Kanskje vil det være nødvendig å utføre flere store tiltak for å ordne rommet (for å gi en ekstra varmekilde, montere et "varmt gulv", et tak på flere nivåer, for å installere midlertidige skillevegger).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oppsett og sonering

Etter å ha utviklet designet og løst de viktigste teknologiske problemene, kan du gå direkte til sonering av rommet.

Det er flere alternativer for den betingede inndelingen av et rom i "voksne" og "barn":

  • Installasjon av skreddersydde dekorative strukturer basert på størrelsen og konfigurasjonen av rommet.
  • Gipsplater skillevegger.
  • Bruker et langt gardin som skillevegg.
  • Skjermbilder fra forskjellige materialer.
  • Liten bueenhet.
  • Bruk av møbler som skillevegger (dette alternativet er for eksempel egnet for et firkantet rom).
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mer originale og interessante alternativer inkluderer enheten på et pallplass eller tak på flere nivåer for å markere et bestemt område.

Bilde
Bilde

Valget av passende design og ombyggingsalternativ avhenger direkte av kvadraturen i rommet . I en ett-roms leilighet, i tillegg til soverommet og barnehagen, kan du også legge igjen en liten plass til stua. En elegant skjerm eller bue vil bidra til å skille disse sonene fra hverandre. Et separat rom kan tildeles stuen i dobbeltrommet, noe som betyr at det blir mer plass på soverommet til barnet og foreldrene.

Et lite soverom krever den mest nøye designutviklingen . Her vil hver kvadratcentimeter areal telle. Det vil være nødvendig å forlate massive, tunge møbler og erstatte dem med mobile transformatorer. Barnesengen kan plasseres ved siden av den voksne sengen uten skillevegger for å spare plass. Spesiell oppmerksomhet må tas til fargeskjemaet og tilstedeværelsen av dekorative ornamenter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

8 bilder

Romstørrelse 15, 16, 18 kvm. m og mer gir større muligheter for design. Det avhenger hovedsakelig av barnets alder . Jo eldre han blir, desto mer ledig plass trenger han å spille. Et enda vanskeligere alternativ er å lage et fellesrom for to barn og foreldre. Her kan du vurdere alternativet med køyeseng.

Bilde
Bilde

Hjørnet for barnet kan skilles fra voksenrommet med barnebakgrunn med et trykk i form av tegneseriefigurer, eventyrfigurer, dyr eller leker . Du kan også velge mer nøytrale alternativer som vil se harmonisk ut på "voksen" -området. For eksempel blomster, stjerner, sommerfugler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fluorescerende utskrifter ser spesielt vakre ut på mørke bakgrunnsbilder. Ornamenter skinner mykt og vakkert om natten, noe som gir ekstra lys og fantastisk dekorere soverommet. Oftest velges alternativer med forskjellige typer design når sonene skilles fra hverandre med en skjerm, bue eller partisjon.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis rommet bare er betinget delt inn i flere rom, er det bedre å velge et nøytralt alternativ. Lyse farger i dekorasjon og innredning vil bidra til å visuelt utvide et lite rom . Det er bedre å erstatte tunge gardiner med lyse gardiner, plisségardiner, romerske persienner eller rulleskodder.

Bilde
Bilde

Møbler og sengeplassering

Valget av møbler og plassering er også direkte relatert til barnets alder (eller barn) og torget i rommet. For et lite barn er dette som regel en barneseng, en kommode for ting og et stellebord. Hvis plassen er svært begrenset, kan de to siste objektene kombineres eller være helt uten dem.

Bilde
Bilde

Valg og arrangement av møbler bør utføres på en slik måte at det er nok plass i rommet for et behagelig tidsfordriv for både foreldre og barn. I denne forbindelse må følgende krav være oppfylt for møbler for et slikt rom:

  1. Kompakte dimensjoner (hvis det er mulig, er det nødvendig å velge transformatormodeller, for eksempel en sovesofa eller en lenestol).
  2. Multifunksjonalitet (det er bedre å velge sofaer utstyrt med skuffer for sengetøy, sengetøy og andre ting).
  3. Hvis mulig, bør møbler holdes i lyse farger.
  4. Miljøvennlighet og sikkerhet for barnet (avrundede hjørner, fravær av traumatiske elementer).
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter at hovedmøblene er identifisert, kan du begynne å ordne dem. Som regel er det største elementet i et rom en seng eller en sofa, så det er plass til dem først.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vanligvis er sengens hode plassert mot veggen, og køyen stikker ut mot midten av rommet. Hvis rommet er smalt og langt, er sengen installert langs en av veggene.

Barnesengen kan plasseres på forskjellige måter:

  • I et hvilket som helst ledig hjørne av rommet.
  • Overfor foreldrenes seng. Så barnet vil alltid være i synet av voksne.
  • Ved siden av foreldrenes seng. Barnesengen presset nær den hjelper til med å organisere en felles søvn mellom mor og barn. For å gjøre dette må du fjerne en av veggene i barnesengen. Barnet vil sove på stedet, men hele tiden føle mors varme ved siden av seg. Og mamma trenger ikke stå opp om natten for å ta babyen i armene og mate. Alt dette kan gjøres raskere og enklere når babyen er veldig nær.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du velger et sted for en barneseng, må du ikke glemme følgende ting:

  1. Det skal ikke være varmeovner eller radiatorer i nærheten. Tørr varm luft er skadelig for babyen. I tillegg kan barnet ved et uhell brenne seg når han når en varmekilde.
  2. Sengen skal ikke være i nærheten av en TV eller datamaskin. Støy, sterkt lys, stråling vil ikke komme barnet til gode.
  3. Det bør ikke være utsalgssteder i nærheten av sengen, samt gjenstander som samler store mengder støv (tepper, gardiner).
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når soveplassene er identifisert og ordnet, kan du begynne å ordne resten av rommet. Ikke rot opp i plassen med et stort antall skap, hyller, kommoder og garderober . Hvert møbel bør brukes til det fulle. Hvis det ikke er lagringsplass i rommet, kan klærne flyttes til skapet i korridoren eller skapet. Hvis rommet er romslig nok, vil en garderobe perfekt takle plassering og oppbevaring av barn og voksne ting.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når barnet vokser opp, kan du i stedet for en barneseng sette en stolseng eller en liten sofa. For et barn i skolealder, bør du vurdere å kjøpe en loftseng. Dette er det beste alternativet for et lite rom. Den øvre delen av strukturen brukes som soveplass, og på den nedre delen er det et skolebord og hyller for oppbevaring av skoleartikler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Belysning

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot belysningen av rommet. Lyset skal ikke være sterkt eller for hardt. Atmosfæren skal være beroligende og behagelig. Hvis rommet har godt naturlig lys, vil en lampe og en lysekrone være nok.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis det er strekning eller tak på flere nivåer i rommet, brukes oftest spotlights . De avgir mykt, diffust lys som er behagelig for øyet. Ved hjelp av disse lampene kan du velge separate områder i rommet (i spissen for en voksen seng eller en barneseng).

Nattlamper, sconces, små gulvlamper kan brukes som ekstra belysningskilder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dekoralternativer for soverommet til barnet og foreldrene

Innredning av et rom er det hyggeligste og mest kreative stadiet i alt designplanleggingsarbeid for kombinerte rom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De viktigste dekorative elementene i rommet er veggene . I et lite rom for veggdekorasjon er det best å bruke materialer av lyse, svake farger (pistasj, blått, sand, rosa, lysegrønt). Bakgrunn, maling, gips skal være lettere enn rommøbler. Dette vil gjøre interiøret lettere.

Bilde
Bilde

Bakgrunnen kan være den samme for hele rommet eller forskjellig for hver sone. Fototapeter, fotografier, plakater, malerier, plakater med pedagogisk informasjon (for eksempel alfabetet) kan brukes som dekorasjon for et barnehjørne. Et vakkert nattlys i form av et favorittleketøy, et panel i form av en applikasjon, et puslespillbilde, en original klokke og andre dekorative elementer kan også bli en del av dekorasjonen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For et veldig lite barn vil en vakker hengende leke, en mobil over sengen eller en luftig, lett baldakin bli en pynt. Ikke bruk porselen eller andre figurer og figurer laget av skjøre materialer, for små eller skarpe gjenstander som dekorasjoner . Dette kan være farlig for et lite barn.

Bilde
Bilde

Den voksne halvdelen av rommet kan dekoreres med malerier, fototapeter og andre ting i roligere farger og innredning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For dekorasjon av vindusrommet anbefales gardiner og gardiner laget av lyse, luftige stoffer . De vil dekorere interiøret og beskytte barnet mot direkte sollys.

Anbefalt: