Design Av Et Lite Soverom På 9 Kvm. M (86 Bilder): Ekte Interiørdesign Av Et Rom Med Balkong, Hvordan Innrede Et Soverom I Et "Khrusjtsjov" Uten Vindu, Layout

Innholdsfortegnelse:

Video: Design Av Et Lite Soverom På 9 Kvm. M (86 Bilder): Ekte Interiørdesign Av Et Rom Med Balkong, Hvordan Innrede Et Soverom I Et "Khrusjtsjov" Uten Vindu, Layout

Video: Design Av Et Lite Soverom På 9 Kvm. M (86 Bilder): Ekte Interiørdesign Av Et Rom Med Balkong, Hvordan Innrede Et Soverom I Et
Video: Tips til et lite rom 2024, April
Design Av Et Lite Soverom På 9 Kvm. M (86 Bilder): Ekte Interiørdesign Av Et Rom Med Balkong, Hvordan Innrede Et Soverom I Et "Khrusjtsjov" Uten Vindu, Layout
Design Av Et Lite Soverom På 9 Kvm. M (86 Bilder): Ekte Interiørdesign Av Et Rom Med Balkong, Hvordan Innrede Et Soverom I Et "Khrusjtsjov" Uten Vindu, Layout
Anonim

Når du velger et soverom design, må du bestemme hva slags sted det vil være: avslappende, et sted å slappe av, bare et soverom å sove, om du trenger å jobbe der eller det vil være et barnesoverom. Her er denne hjørnesteinen som skyver av, og du kan realisere drømmen om et vakkert og hyggelig soverom. Design av et lite soverom på 9 kvm. m bør vurderes nøye.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvilke stiler passer for deg?

Når du snakker om stilen for et lite rom, kan du tenke på minimalisme . Ja, dette er en av de riktige retningene for å arrangere et lite rom, men her må du vite riktig tilnærming. Det er slett ikke nødvendig å begrense deg til en seng, ett skap og en garderobe. Den mest passende retningen er "komfortabel minimalisme" - en kombinasjon av et minimum av varer med maksimal komfort. Enkelhet, funksjonalitet og matching av møbler med tilbehør passer best i stilen til et moderne lite soverom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Provence -stil er veldig egnet for små rom .… Lavendelgryter (ekte eller falske), blonder gardiner, pastellfarger og lyse tremøbler skaper følelsen av en fransk morgen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å markere soverommet og gjøre det til et sted som er hyggelig å være i, er det nok å velge en minneverdig moderne stil . - hovedsakelig med et lakonisk arrangement av møbler og lyse farger i interiøret. Elskere av klassikere og solide møbler i et slikt soverom er bedre å beholde sin ild. Et stort virvar av tilbehør, stukk og utskårne møbler vil visuelt redusere den allerede lille plassen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Selv et strengt interiør kan imidlertid fortynnes med tilbehør. Et par lys med din favorittduft, flere rammer i en passende farge med fotografier eller malerier som er ditt hjerte verdt - ikke vær redd for å skape en stemning!

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Farger

Begrens fargevalget for et lite soverom til to retninger. Elskere av koselige "reir" for å sove vil passe til kaffe, kirsebær og melkesjokolade, så soverommet blir mer behagelig. Lyse farger vil bidra til å visuelt utvide soveromsrommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I et lyst soverom er det mange flere alternativer for å "leke" med fargetoner . Velg beige, valnøtt eller elfenben. I et slikt interiør kan du passe perfekt til flere lyse aksenter i tilbehør eller møbler. Et stort antall lyse farger vil bli balansert med iøynefallende tilbehør, interiøret vil se harmonisk ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Eksperiment! Soverommet er et personlig rom hvor du kan gjøre alt slik du vil. Fokuser på en vegg eller et møbel. Du finner noe å fange øyet, og rommet glitrer med nye nyanser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vegg, gulv og takdekorasjon

Når du dekorerer vegger, gulv og tak, bør du vurdere hvordan de kan kastes. Funksjonell sonering vil komme godt med i et lite soverom.

Bilde
Bilde

Det viktigste elementet på soverommet er sengen . Det er verdt å starte med dette. Sett på 9 kvm. m stor seng er ikke den beste ideen. En dobbel eller queen size er tilstrekkelig. Det viktigste er at den gjenværende plassen er praktisk å flytte.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Loftsenger vil spare plass . Under dem kan du plassere en garderobe, en arbeidsplass, eller (hvis det er en barnehage) legge et mykt teppe og ordne et sted for spill ved å henge et gardin laget av bambus eller tykt stoff. Du kan lage ditt eget fort.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utformingen av et barnesoverom har sine egne egenskaper, det åpner døren til en verden full av fantasi. Designet i stil med kultverk vil se veldig stemningsfullt ut. Et rom i stil med verden av Harry Potter, Narnia eller en av Disney -tegneseriene vil ikke bare skape følelsen av et eventyr, men også tilstrekkelig støtte komforten i leiligheten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et høyt, men smalt skap er best for oppbevaring av klær og store gjenstander - for å frigjøre plass … Takhyller er egnet for ting som ikke brukes veldig ofte.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det vil fungere godt å dekorere interiøret med hyller for bøker og tilbehør i den øvre halvdelen av rommet .… Det er bedre å frigjøre den nedre fra overdreven hoper, det er verdt å la så mye plass som mulig for praktisk bevegelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis soverommet trenger et skrivebord for arbeidet, må du holde det lite .… Cabriolet -modeller passer godt inn i et lite, men funksjonelt rom. Under arbeidet vil det utbrettede bordet ved vinduet skape en arbeidsatmosfære og foldes ned for ikke å ta plass i fritiden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Gulvet vil bidra til å transformere soverommet . Det er forskjellige gulvbelegg - laminat, linoleum, parkett, kork, vinyl. Det er bedre å ikke gjøre gulvet for mørkt, velg lettere materialer, men husk - det skal være flere nyanser mørkere enn det øvre nivået i rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er best å legge gulvet diagonalt. Dette vil ikke bare tillate deg å utvide grensene for rommet litt, men også skape en mer behagelig atmosfære.

Belysning

Spotbelysning av funksjonelle områder er et godt valg. Lamper eller små lys over en seng, lesestol eller headset vil se mye mer fordelaktig ut enn en vanlig lysekrone med skarp belysning. Soverommet er et sted for personlig avslapning, og for kraftig belysning vil være overflødig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spotbelysning vil også bidra til å slå arbeidsplassen. Konsentrert lys over arbeidsområdet vil bidra til å fokusere på arbeid og vil ikke skille seg ut fra soverommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Innredning av et soverom bør gjøre det mer behagelig .… Hvis det er et vindu, er det bedre å ta hensyn til lette gardiner. Tykke og tunge gardiner er ikke det beste alternativet for et soverom av denne størrelsen. Store og tunge gardiner vil bare redusere ledig plass.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Apropos belysning, det er verdt å spørre om visuelle aksenter i ledig plass. Tross alt vil riktig valgt belysning gi lysheten til utseendet på soverommet, og det vil ikke virke rotete med møbler opp og ned.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis taket ikke er veldig høyt, er det bedre å plassere lyskilden høyere, mot taket. Hvis taket er høyt, lar dette deg plassere enda en stor lysekrone og gjøre det mulig å gi takbelysning rundt omkretsen. På soverommene med stor takhøyde er det veldig rike muligheter for justering av spotbelysning, siden det er nok plass over.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bordlamper vil hjelpe til med å belyse selv de mørkeste hjørnene, men i et typisk rom bør du ikke plassere flere lamper, det er mye mer lønnsomt å bli på en. Den optimale lysekronemodellen er uten frills, med enkle nyanser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Triks for å utvide rommet

Hvis det ikke er mulig å øke plassen på soverommet ved å ordne møbler eller redusere antall gjenstander, kan du gjøre en visuell utvidelse av plassen. Det er triks for dette:

Prøv å unngå store mønstre på gardiner, tapeter og andre overflater .… Store detaljer ser ut til å komprimere resten av plassen også.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er bedre å velge møbler med skyvedører enn med svingdører .… Dette alternativet gir en mulighet til å plassere andre elementer nærmere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Reflekterende overflater og speil er virkelige designhjelpemidler for små mellomrom … En av favorittteknikkene er å utvide plassen. Til og med utseendet på soverommet i Khrusjtsjov vil bli forandret hvis du legger til litt solstråler av ekte sollys.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er bedre å henge gardiner og gardiner på gesimsen rett under taket . Dette vil bidra til å visuelt øke høyden på rommet. Blikket glir fra bunn til topp.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Armaturer bør plasseres på en slik måte at lysstrålene rettes mot veggene eller nedover, men ikke mot taket . Dette vil justere proporsjonene på soverommet og få det til å se større ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ikke bruk mange små detaljer . De vil fokusere på seg selv, og soverommet vil virke slurvet, noe som ikke ser veldig fordelaktig ut på et lite område.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tenk på størrelsen på vinduet når du velger gardintype . Mer lys kommer inn i det store vinduet og øker størrelsen på rommet. Ikke blokker veien med kaskader av stoff.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lyse farger gjør rommet ikke bare bredere, men også lysere . Det skal huskes at bunnen skal være flere nyanser mørkere enn toppen, ellers vil taket se tungt ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner i layout og sonering av rommet

For å "fange din zen" i arrangementet av møbler, trenger du ikke triks og marsjer med målebånd på møbelbutikker. Det er nok å definere deg selv flere viktige stadier:

Start med formen på soverommet - rektangulær eller firkantet . I firkantede soverom er planleggingsprosessen mye enklere - for enhver posisjon av sengen vil den gjenværende plassen alltid være den samme på alle sider. Med et rektangel er det litt mer komplisert. Prøv å plassere sengen mot kortere vegger, ellers vil fri bevegelse være vanskelig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ta deretter taket . I dag er undertak på moten, men i et lite rom på 3x3 meter kan de bare legge til en trangfølelse - ved å redusere takhøyden. Et mer passende alternativ ville være et to-nivå tak: lavere i kantene og høyere i midten. Vanlig malt tak, trimmet med taksokkel, er også egnet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Velg belysning … Profesjonelle foretrekker å plassere inventar rundt omkretsen av rommet. Slik belysning skaper en følelse av romslighet, og punktbelysning av sonene gjør rommet mer behagelig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den siste rollen spilles av gulvet . For eksempel gjør myke belegg et rom koseligere, men i et lite rom er det mer sannsynlig at de skaper en følelse av tetthet. Laminatgulv fungerer godt for å øke plassen. Det mørke gulvet og de lyse veggene får rommet til å se større ut - takket være kontrasten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Interiørideer

Små soverom frem til i dag er fortsatt en slags "torn" for mange innbyggere i Russland som bor i Khrusjtsjov. Panelhus og gamle bygningsoppsett er ikke blottet for beskjedenhet og innstramning, men moderne designløsninger kan presse mest ut av selv slike leiligheter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En moderne tilnærming til utforming av små mellomrom gjør bo og hvile så behagelig som mulig. Det er nok bare å ta hensyn til noen anbefalinger:

  • Funksjonalitet er alt ! Konvertible møbler, skyvehyller, uttrekkbare skap. Denne retningen innen møbeldesign lar deg holde plassen så ledig som mulig.
  • Ikke lagre store ting på soverommet ditt, selv om du har en høy garderobe .… Husk prinsippene for minimalisme i moderne design.
  • Velg lettere detaljer i finishen … Hyggelige lyse farger vil skape et godt humør om morgenen og overraske med en følelse av romslighet.
  • Bruk flere speilvendte overflater … Dette har en gunstig effekt på å øke plassen.
  • Ikke overbelast plassen med et stort antall små deler, tilbehør og tunge gjenstander .
  • Tenk på ideen om vertikale former i designet ditt , vertikal geometri øker visuelt høyden, noe som gir litt plass.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En av de hyggelige bonusene i arrangementet av soverommet kan være tilstedeværelsen av en balkong. Det åpner dører ikke bare for frisk luft, men også for nye muligheter. Du kan utvide rommet med egne hender på et budsjett ved å fjerne partisjonen. Du kan lage et eget sted for avslapning, lesing eller morgenkaffe. Slike reparasjoner vil ikke kreve mye investering.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vi ordner møbler

Et viktig stadium er arrangementet av møbler. Hvis dette ikke gjøres riktig, vil all annen plassbesparende innsats bli intet. Selv de mest vågale designløsningene i minimalisme vil ikke hjelpe hvis du setter møblene tilfeldig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis bredden på rommet tillater det, er det bedre å plassere sengen med ryggen mot en lang vegg, mens du forlater en fri passasje til sengen på den ene siden. En praktisk avstand for passasjen vil være omtrent 70 cm. Hvis avstanden forblir utilstrekkelig, er det bedre å tenke på bredden på sengen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vanligvis plasseres sengen nær veggen. Når tilgang til sengen fra flere sider er viktig (for eksempel hvis et ungt par bor i leiligheten), er det bedre å plassere sengen diagonalt over soverommet. Med et slikt arrangement må du ofre et lite boareal, men utseendet på rommet vil endre seg, rommet får sin glede. Selvfølgelig vil møbler med hjørnedesign som er innebygd passe perfekt her.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis soverommet har en avlang form, vil det være mye bedre å plassere møblene slik at skyvebordskuffer eller skapdører ikke forstyrrer bevegelsen rundt i rommet. Ikke haste med å ødelegge de gamle nisjer i rommet, de kan brukes til sonering.

Anbefalt: