Stue Og Barnehage I Ett Rom (69 Bilder): Kombinert Layout Og Sonering For 18 Kvm. M, Design I To Soner Med Forskjellige Formål, Kombinasjon I En Ett-roms Leilighet

Innholdsfortegnelse:

Video: Stue Og Barnehage I Ett Rom (69 Bilder): Kombinert Layout Og Sonering For 18 Kvm. M, Design I To Soner Med Forskjellige Formål, Kombinasjon I En Ett-roms Leilighet

Video: Stue Og Barnehage I Ett Rom (69 Bilder): Kombinert Layout Og Sonering For 18 Kvm. M, Design I To Soner Med Forskjellige Formål, Kombinasjon I En Ett-roms Leilighet
Video: 52 Layout Ideas For Narrow And Small Living Room Design 2024, April
Stue Og Barnehage I Ett Rom (69 Bilder): Kombinert Layout Og Sonering For 18 Kvm. M, Design I To Soner Med Forskjellige Formål, Kombinasjon I En Ett-roms Leilighet
Stue Og Barnehage I Ett Rom (69 Bilder): Kombinert Layout Og Sonering For 18 Kvm. M, Design I To Soner Med Forskjellige Formål, Kombinasjon I En Ett-roms Leilighet
Anonim

Stuen er et av de viktigste rommene i ethvert hjem. De fleste designere følger nøye med på det, siden husholdningene i dette rommet både slapper av og møter gjester, kommer sammen med hele familien og til og med sover. Det siste alternativet er mulig i tilfeller der stuen er kombinert med andre funksjonelle områder, for eksempel med et barnesoverom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kombinasjonsfunksjoner

I dag er det ingen hemmelighet for noen at stuen er et multifunksjonelt rom og flere viktige soner kan enkelt kombineres i den. Vi snakker ikke bare om nydelige studioer uten tak, men også om små og romslige leiligheter.

Bilde
Bilde

Kombinasjonen av en hall og et barnerom er ganske spesifikk ., spesielt hvis vi ikke snakker om en baby som sover i en liten barneseng, men om en tenåring som trenger flere møbler. For skoleelever er det nødvendig å ikke bare utstyre et soveplass, men også et komfortabelt studenthjørne. Vanligvis består den av et skrivebord, hyller eller hyller. Vi må ikke glemme lekeområdet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spesielt nøye og kompetent er det verdt å tenke over inndelingen av stuen i de angitte sonene i tilfelle vi snakker om en liten ettroms leilighet.

Under slike trange forhold må du være forsiktig når du kombinerer et stort antall møbler og forskjellige etterbehandlingsmaterialer. Ellers risikerer du å skape et ubehagelig og rotete interiør, der alle familiemedlemmer vil være ubehagelige.

Bilde
Bilde

Når det gjelder å kombinere barnehagen og stua, er spørsmålet om kompetent sonering en av de viktigste rollene ledig plass. Heldigvis kan du i dag i butikkene finne mange praktiske og attraktive design, ved hjelp av hvilken det er mulig å subtilt, men merkbart dele rommet i soner. Mange designere i utviklingen henvender seg også til sonering av rommet ved hjelp av forskjellige etterbehandlingsmaling og lyskilder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er verdt å merke seg at spesiell oppmerksomhet bør rettes mot belysning under slike forhold.

Ikke glem at i området der eleven eller babyen skal sove, bør det ikke være for sterkt og forstyrrende lys.

Hvis du ikke følger denne enkle regelen, vil det være ganske vanskelig å sovne i et slikt miljø, noe som kan føre til irritabilitet og døsighet hos barnet i løpet av dagen.

Bilde
Bilde

Det viktigste å unngå i slike mellomrom er overbelastning av møbler . Eksperter anbefaler å plassere den optimale mengden av de mest nødvendige møblene på territoriet til slike stuer, kombinert med barnehjørner. Det anbefales å foretrekke transformerbare strukturer, som er kompakte og mobile når de brettes, og er romslige og enkle å bruke når de brettes ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan dele og koble til?

Eierne av både kompakte og romslige leiligheter stiller seg ofte det nåværende spørsmålet om hvordan man skal dele eller koble til forskjellige funksjonsområder. Det er faktisk ingenting spesielt vanskelig her.

Bilde
Bilde

For eksempel kan sonering av to helt forskjellige rom (hall og barnehage) gjøres ved å utvikle et gjennomtenkt prosjekt av høy kvalitet om det fremtidige interiøret. Her er det verdt å vurdere opptakene av rommene. Designere hevder at det enkleste er å dele rommet med et areal på 30 kvadratmeter. m, og det vanskeligste er kombinasjonen av en stue og et soverom på et areal på 15 kvm. m. Under for trange forhold vil full sonering være svært vanskelig å utføre.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Foreløpig er det mange alternativer for å dele opp stueplassen. For å gjøre dette kan du bruke møbler, spesielle skillestrukturer, forskjellige etterbehandlingsmaterialer og kontrastfarger.

Farge

Du kan dele den tilgjengelige plassen med forskjellige farger. Denne løsningen er ikke bare attraktiv og stilig, men også økonomisk når det gjelder boareal. For eksempel i hallen kan stuen fremheves med lyst tapet og mørk parkett, og barnehjørnet - med pastellduker med delikate mønstre eller geometriske former og beige laminat.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Selvfølgelig avhenger mye her av størrelsen på plassen. I et altfor kompakt miljø er det verdt å foretrekke lysere og friskere farger som visuelt utvider rommet. Ulike nyanser av overflater kan til og med finnes i taket.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er tillatt å bruke ikke bare kontrasterende kombinasjoner. I rom med forskjellige funksjonelle områder kan alt gjøres i en farge, men i forskjellige nyanser. De kan variere med et par eller med et større antall toner.

Bilde
Bilde

Det anbefales ikke å bruke for lyse og spraglede farger i utformingen av barneområdet. De vil ikke bare skille seg ut fra det generelle ensemblet i stua, men vil også forhindre barnet i å sovne raskt, samt forstyrre følelsesmessig stabilitet. Det er bedre å velge mer rolige og nøytrale farger som ikke vil irritere husstandens medlemmer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ved lyset

Fellesrommet i hallen og barnehagen kan deles med lys. Eksperter anbefaler å plassere et barneområde ved siden av et vindu. På slike steder er det alltid tilstrekkelig mengde naturlig lys og frisk luft, noe som er veldig viktig for en voksende organisme.

Bilde
Bilde

Hvis elevens arbeids- eller soveplass ligger langt fra vindusåpningen, kan du vende deg til små vegger. Ikke glem at en bordlampe av passende stil må finnes på skrivebordet. Det er bedre å kjøpe en justerbar modell, der lysstyrken kan endres etter eget skjønn.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan dele rommet inn i forskjellige soner ved hjelp av lyskildens virkningsretning . For eksempel, ved hjelp av spotlights, kan du trekke oppmerksomheten til hovedelementene i interiøret. Gulvlamper og taklysekroner er også egnet for å dele rommet, som bør velges i henhold til takhøyden og rommets område. Disse enhetene anbefales å plasseres rundt omkretsen av gangen og barnehagen. Når det gjelder de hengende apparatene, kan de installeres på rad i taket.

Bilde
Bilde

Møbler

Du kan sonere rommet med barnehagen ved hjelp av forskjellige møbler. I en stue kombinert med et barnehjørne er det verdt å plassere ikke store, men funksjonelle strukturer som ikke vil ta for mye plass.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Barneområdet er oftest atskilt fra stua ved hjelp av store (innenfor fornuften) gjenstander. Det kan for eksempel være en myk sofa, hyller med hyller for bøker (det anbefales å kjøpe åpne strukturer) eller kommoder som matcher stilen. Ved å dele et rom med høye møbler, kan du skape mer intime og intime rom. Under slike forhold føler en person seg roligere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I dag kan du finne multifunksjonelle møbler i butikkene, som også er ideelle for å dele mellomrom. Disse strukturene inkluderer et skrivebord eller datamaskinbord kombinert med et åpent stativ og sideskap. Slike møbler vil være en utmerket løsning for et skolebarn, siden du kan lagre bøker og notatbøker i den, samt ha forskjellig innredning og gadgets.

Bilde
Bilde

Selvfølgelig, i valget av møbler som skiller rommet, er det nødvendig å stole på opptakene og utformingen av rommet. Hvis rommet er romslig nok, kan du vende deg til mer imponerende ting som en garderobe.

Selv under slike forhold er det imidlertid verdt å ha modeller med glassdører eller innsatser som vil lette og oppdatere interiøret.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bestemmer stilen

Designere anbefaler å dekorere stuen og barnehagen slik at de er laget på samme måte. Det bør ikke være noen uttalte stilistiske forskjeller mellom dem. Det er imidlertid noen ganske attraktive unntak fra reglene, der det er kombinasjoner av forskjellige stiler.

I en

Stuer sammen med barnerom er oftest innredet i samme stil. For eksempel, hvis dette er en utsøkt klassiker, så i et slikt interiør bør du bruke naturlige tremøbler, samt etterbehandlingsmaterialer i rolige og nøytrale nyanser. Du bør ikke plassere altfor fargerike, glass- eller metallgjenstander i slike ensembler, da de er mer egnet for moderne stilistiske trender.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Selv delende partisjoner (hvis noen) skal være i hovedstilen . For eksempel, i et mer progressivt og futuristisk interiør, er det verdt å plassere glassstrukturer med elegante matte mønstre. Basen til slike produkter kan være laget av plast eller metall.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ved å lage et slikt kombinert rom, bør man ikke glemme at barnesonen ikke trenger overdreven soliditet og pretensiøsitet. For eksempel, når du lager et dyrt møbel i retning Rococo, bør mykere og mer diskrete detaljer i den nevnte stilen brukes i barneområdet. Unngå altfor lyse og luksuriøse farger. Bedre sving til nøytrale og milde toner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I forskjellige

I dag vender mange leilighetseiere til kontrastspillet og velger en stil for stua, kombinert med barnehagen. For eksempel vil et skikkelig designet område se originalt og friskt ut, der den klassiske retningen er valgt for hallen, og høyteknologisk for barnehjørnet.

Imidlertid bør du være veldig forsiktig med slike designløsninger, siden de har for forskjellige strømmer.

Bilde
Bilde

Salene der to stiler nær hverandre kolliderer ser bra ut. For eksempel kan det være delikat Provence og rustikt land, luksuriøs Empire-stil og eklektisisme, hi-tech og minimalisme. Når du snakker til slike harmoniske tandemer, ikke glem at den ekstra trengsel i rommet vil være overflødig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Arrangementsalternativer for området

Å utstyre et lite område, der det er både en hall og barnehage, er ikke en lett jobb. Som nevnt ovenfor, i et rom på 15 eller 16 kvm. m, er det lite sannsynlig at det er mulig å plassere disse to viktige sonene riktig og komfortabelt. For slike mellomrom vil den ideelle løsningen være en barneseng i to plan, der andre etasje er forbeholdt et soveplass, og den første er en sammenleggbar struktur som består av et skrivebord eller en bordplate.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan lage sonering av høy kvalitet i små områder ved hjelp av forskjellige etterbehandlingsmaterialer og deres farger. Det er også mulig å bruke gulvtepper i kontrastfarger. Sett et slikt lerret under et mykt hjørne i stuen, enn visuelt skille det fra resten av plassen.

Bilde
Bilde

Situasjonen er litt enklere med et rom, hvis areal er 17-18 kvadratmeter. m. Som regel tar stuen med en rett eller liten L-formet sofa under slike forhold hovedrollen, og et lite hjørne er tilordnet en barneseng. Den kan plasseres bak bokhyller eller hyller i middels høyde i nærheten av polstrede møbler. Et arbeidsbord med kantstein vil finne sin plass overfor sengen, og vil ikke ta opp plassen til den andre sonen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I stuen-soverommet med et areal på 20 kvm. m, kan du trygt adressere romdelingen ved hjelp av forskjellige mobile partisjoner eller hengende skjermer laget av lette stoffer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Alle interiørartikler kan plasseres langs en fri vegg , og overfor det, installer du en TV med et skap eller peis. Du kan skille delene knyttet til forskjellige soner ved å bruke høye skillevegger til taket eller lave vegghyller i gipsplater. Her er riktig beregning av kvadratmeter viktig slik at det er nok plass langs veggen til alle møblene (sofa, skap, seng, skrivebord).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spektakulære eksempler i interiøret

Hallen, kombinert med barnehagen, kan ikke bare være behagelig og funksjonell, men også veldig vakker. La oss vurdere noen interessante designløsninger.

En flott måte å sonere er å sette opp et podium. Så i en lyseblå stue vil et gulv i to plan trimmet med brunt laminat se harmonisk ut. Passasjen til barneområdet, som ligger på pallen, skal dekoreres med skuffer og nisjer med hvite skap. I et slikt miljø vil kremfargede møbler og lyse aksenter av rosa og oransje se bra ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den myke kalkstuen kan skilles med en hvit gipsplankonstruksjon fra barnehagen med grønne vegger. Et lyst laminat vil se bra ut på gulvet. Tekstiler under slike forhold kan lages i krem og grønne farger. Fortynn pastellfarger med brunt gulv og malerier med mørke rammer.

Bilde
Bilde

I en liten stue kan du sette en kompakt blå sofa og skille den fra den tohøyde snøhvite sengen ved hjelp av en gipsplatekonstruksjon som trinn. På gulvet bør du legge myk karamellparkett eller beige laminat, og lime tapet under den hvite mursteinen bak sofaen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I de lyse og romslige rommene finner en plass en vevd sofa, en hvit rund ottoman, et snøhvit TV-stativ, en TV og en barneseng. Du kan dele de to sonene ved hjelp av vakre snøhvite gardiner eller en uvanlig form på partisjonen. For eksempel, i et rom med blå vegger, vil lyse lerreter med vakre blå bånd se bra ut. Dekk gulvet med mykt brunt laminat og fullfør ensemblet med monokrome veggmalerier og en lysekrone med krystallpynt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noen leilighetseiere gjør det litt lettere med plasseringen av en barneseng. De satte den sammen med sofaen, uten å velge mellom stua. En slik løsning er midlertidig, og du bør være forsiktig med den for ikke å overbelaste området.

Anbefalt: