Trådløse Sportshodetelefoner: Bluetooth -hodetelefoner Og Andre Typer Sport. Vurdering Av De Beste Modellene

Innholdsfortegnelse:

Video: Trådløse Sportshodetelefoner: Bluetooth -hodetelefoner Og Andre Typer Sport. Vurdering Av De Beste Modellene

Video: Trådløse Sportshodetelefoner: Bluetooth -hodetelefoner Og Andre Typer Sport. Vurdering Av De Beste Modellene
Video: From Behind The Wheel | Mustang Mach-E 2024, April
Trådløse Sportshodetelefoner: Bluetooth -hodetelefoner Og Andre Typer Sport. Vurdering Av De Beste Modellene
Trådløse Sportshodetelefoner: Bluetooth -hodetelefoner Og Andre Typer Sport. Vurdering Av De Beste Modellene
Anonim

De siste årene har trådløse hodetelefoner blitt utbredt. De er spesielt populære blant idrettsutøvere. I denne anmeldelsen vil vi introdusere deg for de mest populære typene slike hodetelefoner og gi anbefalinger om valg av den optimale modellen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Hovedparameteren som kjennetegner sportstreningshodetelefoner er deres lave vekt. Dette er forståelig, for jo mindre produktet veier, jo mindre vil det henge etter elevens bevegelser.

Det er ganske vanskelig å liste opp alle parameterne som kjennetegner trådløse produkter for kroppsøving og sport . Selv produsenter kan ikke gi maksimal dekning for å tilby brukerne den perfekte opplæringsløsningen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For eksempel kan sportshodetelefoner være:

  • lunger, der øreputen er plassert inne i auricleen;
  • med en occipital bue laget av reflekterende plast - disse hodetelefonene lar deg utføre trygg jogging om natten i områder der kjøretøyer kan bevege seg;
  • har økt fuktmotstand;
  • utstyrt med en mikrofon og annet headset for samtaler på en mobiltelefon;
  • i stand til å lese lydopptak fra et minnekort;
  • med mulighet til å kontrollere spilleren;
  • i stand til å kringkaste i FM -båndet;
  • utstyrt med lett musikk eller andre individualiseringsmåter.

Et så stort utvalg fører til en spesielt forsiktig tilnærming til valg av hodetelefoner i henhold til treningens art og det vanlige treningsopplegget.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Artoversikt

Et stort utvalg forutsetter et stort antall forskjellige typer hodetelefoner.

Etter kommunikasjonsmetode

Det skilles mellom produkter avhengig av hvordan lydfilen spilles.

Infrarød port

I dette designet overføres lydsignalet gjennom den infrarøde porten, driften av hodetelefonene i dette tilfellet minner noe om en TV -fjernkontroll. Overføringsenheten bruker prinsippet om høyfrekvent klemming for å sende signalet til hodetelefoner, hvor det dekodes og forsterkes mange ganger.

Vær oppmerksom på at avstanden fra lydkilden til hodetelefonene skal være minimal og ikke overstige 10 meter. I tillegg er det viktig at ingen hindringer står i veien for signalet, ellers vil det ganske enkelt ikke nå adressaten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Radiobølger

I slike trådløse hodetelefoner overføres lydsignalet ved hjelp av FM-radiobølger som opererer i frekvensområdet 863-865 MHz, litt sjeldnere blir frekvenser på 433-435 MHz tatt. I denne typen hodetelefoner beveger signalet seg i en sirkel med en radius på 10-150 m , den mer nøyaktige avstanden avhenger av modellens strukturelle kompleksitet. Tilstedeværelse av hindringer og hindringer på veien er tillatt, men ikke armert betong.

I alle de ovennevnte metodene blir signalet sterkt forvrengt under overføring, så det kan ikke snakkes om fullverdig lytting til lydkomposisjoner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

blåtann

Prinsippet for bruk av slike hodetelefoner er basert på bruk av Bluetooth. Ingen overføring er nødvendig her, men begge kommunikasjonsenhetene må støtte Bluetooth -teknologi . En liten avstand mellom dem er tillatt innen 20 m, hvis lydkilden og hodetelefonene er plassert gjennom veggen - denne avstanden reduseres. Utviklingen av teknologi står imidlertid ikke stille, så nå testes modeller som lar deg bevege deg bort fra lydkilden med 100 m. Overføring via Bluetooth refererer til private metoder: for å starte den første sendingen, både hodetelefonene og smarttelefonen må bytte identifikasjonsnummer. I fremtiden vil tilkoblingen bli utført automatisk på bare noen få sekunder.

Det er bemerkelsesverdig at lydkvaliteten ved bruk av Bluetooth -teknologi forblir nesten uendret. Dette skyldes spesielle kodeker som komprimerer signalet under overføring og lar det bli kodet på mottakeren. Dermed er Bluetooth -hodetelefoner en ganske vellykket konkurranse for kablede kolleger. De fleste moderne modeller har aptX codec installert. For de mest kresne musikkelskere er det bedre å velge LDAC- og aptX HD -kodeker - denne programvaren er utviklet spesielt for Bluetooth -modeller, som på ingen måte er dårligere enn hodetelefoner med kabel når det gjelder lydkvalitet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter konstruksjonstype

Designmessig kan trådløse hodetelefoner implementeres i flere tekniske løsninger. Hodetelefoner med sløyfe - den kan plasseres på baksiden av hodet eller passere over hodet . En slik enhet sikrer pålitelig fiksering av både hele produktet som helhet og øreblokkene direkte. Likevel kan håndteringen av en slik gadget være betydelig komplisert. Spesielt har mange modeller av JBL -merket justeringsknapper i nakken eller baksiden av hodet - det er veldig upraktisk å trykke på dem. I tillegg er baugdesignet ofte tungt og kan være ubehagelig å bruke under mobilitetsrelaterte aktiviteter.

Modeller uten ledninger - består av to separate deler som settes inn i auriklene . Dette alternativet er optimalt for treningsaktiviteter - hodetelefonene hindrer ikke bevegelse på noen måte, mens de er ekstremt lave i vekt. Med riktig valg av parameterne til øreputer gir de høy lydkvalitet. De største ulempene med slike modeller er kompleksiteten i kontroll og redusert autonomi.

I tillegg stiller trådløse hodetelefoner eksepsjonelle krav til kvaliteten på mobilkommunikasjon, og hvis øretelefonen faller ut mens du kjører, vil det være ganske vanskelig å finne den.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det vanligste alternativet er trådløse hodetelefoner med separat kontrollenhet. De er ganske praktiske - modulene plassert i øret har et vakuumdesign, er kompakte og godt festet. Disse produktene veier veldig lite, så risikoen for hudirritasjon og glidning av enheten er ekstremt lav.

Moderne produsenter tilbyr et bredt utvalg av kombinerte løsninger for de idrettsutøverne som ikke kunne finne det beste alternativet for seg selv . For eksempel har noen Sony -hodetelefoner et ekstra hodebånd, og i motsetning til det tradisjonelle halvcirkelformede formatet, gir denne enheten en liten støtte både på baksiden av hodet og på forsiden av nakken for maksimal atletkomfort. Bare én ting kan sies utvetydig. Når vi analyserer markedet for de foreslåtte modellene for trådløse hodetelefoner for sportstrening, kan vi si at hver person kan velge en modell som 100% vil oppfylle alle hans personlige forespørsler og behov.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vurdering av de beste modellene

Fra alle de forskjellige modellene som presenteres, har vi utarbeidet en beskrivelse av de beste for deg, sett fra brukere og eksperter.

Samsung EO-BG950 U Flex

En av de mest ergonomiske modellene i kategorien trådløs. Et trekk ved designet er en halvcirkelformet sløyfe, plassert på nakken - den rommer batteriet og all nødvendig elektronikk. Takket være denne strukturen var det mulig å minimere risikoen for et kraftig fall av modellen under kroppsøving.

Dette er kompakte hodetelefoner som veier bare 51g . De gir lyd av høy kvalitet, passer godt i øret, har en mikrofon og alt nødvendig headset. Autonomi for arbeidet er omtrent 10-11 timer med kontinuerlig avspilling av lydopptak, fungerer i A2DP, AVRCP og håndfri modus. Blant manglene kan man merke mangelen på nakkefiksering, en svak dataoverføringsprotokoll, som ganske raskt tømmer batteriet på en smarttelefon, samt en økt kostnad.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Huawei AM61

Komfortable og ergonomiske hodetelefoner i vakuumklasse. Enheten er veldig lett, den fungerer på grunnlag av moderne signaloverføringsprotokoller. Kjennetegnene ved dette produktet inkluderer tilstedeværelsen av elektroniske kretser plassert i to moduler under hvert øre . Ledningslengden justeres umiddelbart. Takket være denne designfunksjonen beveger hodetelefonene seg ikke eller faller ut under jogging og andre treningsøkter med økt mobilitet.

Massen er bare 19,7 g, lyden ligger i frekvensområdet 20-20000 Hz . Følsomhetsparameteren er 86 dB med en impedans på 32 ohm. Tilbyr Bluetooth -tilkobling. Den har et fuktsikringsalternativ, gir høy lydkvalitet, batterilevetiden er 8 timer. Ulemper inkluderer irriterende blinking av indikasjons -LED -en, samt dårlig isolasjon fra bakgrunnsstøy fra omgivelsene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Koss sporta pro

Ganske lett og behagelig modell, med øreputer som absolutt dekning av auricleen. Disse hodetelefonene har vunnet de mest positive vurderingene fra forbrukerne. Imidlertid kan de bare brukes på et treningsstudio eller til å trene ute i den varme sesongen - de fungerer ikke ved lave temperaturer.

Frekvensområdet er 15-25 tusen Hz, følsomheten er 103 dB, forvrengningen er 0,2%, motstanden er 60 Ohm . Sammenleggbar design som veier 62 g. Gir høy lydkvalitet. Av manglene er trykk på auriklene og et for stort antall noder notert.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bluedio TE

Trådløs modell som veier 60 g. Disse hodetelefonene tilhører vakuumkategorien, de gir en dobbel festemetode (i vasken og i øregangen), noe som nesten fullstendig eliminerer risikoen for at de faller ut og sklir ut. Settet inneholder en nakkesnor, etui og et par ekstra øreputer i forskjellige størrelser.

Frekvensområdet er 20-20000Hz, støtter A2DP, AVRCP, samt håndfri og headset . På en enkelt lading fungerer den opptil 3-4 timer, det er lov å bruke den som et telefonhodesett. Lydkvaliteten er eksepsjonelt høy.

Vær oppmerksom på at denne modellen ikke er kompatibel med alle nettbrett og smarttelefoner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sony MDR- XB80BS

Denne modellen har eksepsjonell lyd og økt komfort under trening. Hodetelefonhuset er laget i form av kroker. Idrettsutøvere legger merke til den gode byggekvaliteten, den rike bunten, tilstedeværelsen av utskiftbare øreputer, en nakkekabel i etuiet og neodymmagneter . Frekvensområdet i korridoren er 3-24 tusen Hz, beskyttelse mot vann og volumkontroll tilbys. På en enkelt lading fungerer den opptil 7 timer i intensiv driftsmodus.

Kostnaden for slikt utstyr er høy, prislappen starter fra 8 tusen rubler. Det er imidlertid noen ulemper. Spesielt merker brukerne at blonder på nakkestøtten er for stiv, og det oppstår noe ubehag når en eller to hodetelefoner fjernes.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge?

For ikke å gå seg vill i denne typen hodetelefoner på salg må du først og fremst svare på spørsmålet om hvilke forhold du skal lytte til musikk under. Noen alternativer er optimale for treningsstudioet, andre for ekstremsport, og andre for sykkel eller løping.

Så, Hodetelefoner designet for treningsstudio eller løping skal være så sterke og lydisolerte som mulig, som det vil være andre idrettsutøvere på treningsstudioet . Slike produkter bør ha den mest anatomiske passformen på hodet for ikke å forstyrre riktig utførelse av øvelsene. Den optimale løsningen vil være muligheten for stemmekontroll av lydspor - dette alternativet i de mest moderne modellene lar deg konsentrere deg mest mulig om treningen. Både overhead- og in-ear-versjoner er egnet for sport.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Syklister og løpere trenger komfortable hodetelefoner. Det er veldig viktig at de ikke er helt lydisolerte mot det ytre miljøet, siden syklister og idrettsutøvere ofte krysser veien eller til og med beveger seg langs motorveien . Som regel vil in-ear-hodetelefoner være den beste løsningen under slike forhold.

For ekstremsportentusiaster, snowboardere og skiløpere, klatrere og surfere er det viktig å velge kompakt utstyr som vil være veldig slitesterkt og samtidig godt festet i ørene.

Om nødvendig kreves et høyere nivå av fuktmotstand. Slike enheter bør fungere godt med en sportshjelm, samt vernebriller, masker og annet utstyr.

Anbefalt: