Hydrogenperoksid For Bassenget: Hvordan Bruke Det Til Rengjøring? Hvor Mye Skal Du Legge Til? Instruksjoner For Bruk. Anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Video: Hydrogenperoksid For Bassenget: Hvordan Bruke Det Til Rengjøring? Hvor Mye Skal Du Legge Til? Instruksjoner For Bruk. Anmeldelser

Video: Hydrogenperoksid For Bassenget: Hvordan Bruke Det Til Rengjøring? Hvor Mye Skal Du Legge Til? Instruksjoner For Bruk. Anmeldelser
Video: Årsrapport 2020 - Klar til klimaudfordringerne 2024, Kan
Hydrogenperoksid For Bassenget: Hvordan Bruke Det Til Rengjøring? Hvor Mye Skal Du Legge Til? Instruksjoner For Bruk. Anmeldelser
Hydrogenperoksid For Bassenget: Hvordan Bruke Det Til Rengjøring? Hvor Mye Skal Du Legge Til? Instruksjoner For Bruk. Anmeldelser
Anonim

Hydrogenperoksid har nylig blitt brukt til å rengjøre svømmebassenger. Det er billig og effektivt. Noen kaller dette stoffet en tidsbombe, andre kaller det en universell oppfinnelse, men uansett er det viktig å kjenne reglene for arbeid med dette stoffet.

Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Svømmebassenghydrogenperoksid brukes hovedsakelig til å desinfisere vann. Den har reduserende og oksiderende egenskaper. Oftest er denne rengjøringsmetoden valgt for små kunstige reservoarer i landet.

Hvis du gjør alt riktig, er ikke perhydrol skadelig for mennesker. Det er verdt å huske at ved interaksjon med andre reagenser brytes peroksid ned. Hvis den lagres lukket i et kjølig rom, mister den ikke egenskapene på lenge.

Det er umulig å snakke med full tillit om produktets ufarlighet. Som all annen kjemi har peroksid både fordeler og ulemper.

Fordeler:

  • det er ingen skarp lukt;
  • lett å bruke;
  • grønnalger misfarges ved interaksjon med produktet;
  • skader ikke miljøet;
  • når det brukes, endres ikke vannets pH;
  • lav pris;
  • høy effektivitet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Feil:

  • effektiviteten til midlet som brukes avhenger av temperaturen på vannet i bassenget;
  • kan ikke brukes sammen med klor og kalk;
  • oppløses etter minst 12 timer, oftere bare etter 72 timer.
Bilde
Bilde

Hva er konsentrasjon?

For rengjøring av basseng leveres hydrogenperoksid i store beholdere. Volumet deres kan være fra 10 til 30 liter.

Det er teknisk og medisinsk (37%) hydrogenperoksid . Medisinsk er produsert i henhold til GOST 177-88, teknisk - i henhold til det, men det er merket A.

Den høye interessen kommer fra Finland. Emballasjen sier 60%. Det er også 40% peroksid på salg.

Det antas at det medisinske utstyret er renere, men hvis vi vurderer det i forbindelse med rengjøring av bassenget, har dette faktum ingen vesentlig rolle

Det må sies at det er 90% peroksid i butikkhyllene. Den inneholder natriumpyrofosfat. Uten det er stoffet ustabilt.

Dette peroksidet selges utelukkende i aluminiumskolber.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forebyggende tiltak

Den ideelle løsningen for rengjøring av et kunstig reservoar anses å være høy konsentrasjon perhydrol. Hvis et slikt produkt kommer på huden eller slimhinnene, forårsaker det umiddelbart en forbrenning. Det er derfor det er så viktig å ta forhåndsregler.

Skru lokket sakte av. Før det det er verdt å ta hensyn til om beholderen er hoven og om veggene er varme.

Arbeid med peroksid med briller og hansker. Det er verdt å huske at dens egenvekt er større, derfor blandes det ikke godt med vann, det er nødvendig å blande det grundig. Det er å foretrekke rengjøring med et fungerende filter.

Det er strengt forbudt å la barn nærme seg produktet og smake på det

Peroksid er allerede i konsentrert form (60%) klassifisert som et eksplosivt stoff. Hvis det blir skittent, begynner nedbrytning til slike bestanddeler som vann og oksygen i en lukket beholder. Spontan forbrenning kan forekomme.

I denne tilstanden øker perhydrol -temperaturen til 1000 grader. Det frigjorte vannet har øyeblikkelig form av damp, og det har et volum på 7 tusen ganger væsken.

Derfor er det trygt å bare arbeide med et produkt med lavere konsentrasjon.

Bilde
Bilde

Hvordan å bruke?

Før du bruker perhydrol, er det viktig å studere bruksanvisningen i detalj. Du kan bare jobbe med produktet hvis bassengbollen ikke er mer enn 85 kubikkmeter i volum. m.

Behandlingen vil bare være trygg hvis peroksydet brukes riktig, samtidig som konsentrasjonen opprettholdes. For forskjellige volumer vil strømningshastigheten variere.

Sørg for å pakke produktet med en etikett som angir:

  • konsentrasjon;
  • utløpsdato;
  • batchnumre;
  • GOST.
Bilde
Bilde

Beregning

Avhengig av graden av forurensning av bassenget, må doseringen per kube vann beregnes riktig. Perhydrol -konsentrasjon, vanntemperatur og andre faktorer spiller en større rolle.

Hvis du på forhånd vet mengden væske som er plassert i et kunstig reservoar, og graden av forurensning, kan du enkelt uavhengig beregne mengden hydrogenperoksid som kreves for rengjøring.

Formelen for rengjøring av bassenget ser veldig enkel ut: du må multiplisere forbruksraten med tilgjengelig volum.

Bilde
Bilde

Hvordan avle?

Med et slikt produkt er det veldig viktig å holde proporsjonene riktig slik at peroksidet er trygt og oppfyller oppgaven.

Bilde
Bilde

Svak forurensning

Med lysforurensning per 1 cu. m, er en dose på 500-700 g hydrogenperoksyd tilstrekkelig. Det må forstås at midlet bør være 38%.

Hvis du bruker en 60% løsning, reduseres mengden som helles i samme volum. I dette tilfellet er dosen 400-500 g.

Det vil være mulig å svømme i vannet på 24 timer

Dette er nok tid til at peroksydet går i oppløsning.

Bilde
Bilde

Gjennomsnitt

Når bassenget kan vurderes som moderat skittent, bør dosen av perhydrol for det samme volumet av vann økes til 800-1100 g ved en konsentrasjon på 38%.

En sterkere løsning på 60% er nok og 600 g

Perioden med fullstendig oppløsning er minst 48 timer.

Bilde
Bilde

Sterk

Ved alvorlig forurensning av beholderen øker forbruket til 1200-1400 g, hvis det er en 38% løsning, og opptil 800 g hvis det brukes 60% perhydrol.

Det vil være mulig å svømme i reservoaret først etter 72 timer

Det er alltid best å beholde det lenger enn den angitte tiden for å unngå hudforbrenninger. Du må tilsette produktet gjennom et filter eller helle det over overflaten slik at det oppløses bedre.

Bilde
Bilde

Bassengforberedelse

Før du starter rengjøringen, må du fjerne alt rusk fra vannet. Du kan bruke et landingsnett til dette. Når det ikke er blader og grener i vannet, må du ta en skrape og fjerne plakett fra bassengets vegger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Rengjøring

Du kan raskt rengjøre et kunstig reservoar med et slikt verktøy, uten å bruke mye krefter. Den tilberedte løsningen helles ganske enkelt ved hjelp av en sirkulasjonspumpe, som opererer i filtreringsmodus.

Før det vanninntaksslangen må senkes ned i en beholder der peroksid helles … Hvis det ikke er noen pumpe, deles det tilberedte produktet i to porsjoner og helles i vann på forskjellige steder i volumet ved hjelp av en enkel vannkanne.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vanlige feil

De som ennå ikke har brukt peroksid gjør ofte klassiske feil som kunne vært unngått hvis du leser instruksjonene:

  • Etter behandling kan bassenget ikke dekkes med en markise, siden oksygen frigjøres under nedbrytning av peroksid;
  • arbeide utelukkende med produktet med hansker og med annen beskyttelse av slimhinnen og huden;
  • du kan svømme i vann bare etter at perhydrol er fullstendig dekomponert, nemlig etter 72 timer, ellers er slikt vann helsefarlig.
Bilde
Bilde

Oppbevaring

Holdbarheten til hydrogenperoksid er foreskrevet i GOST og avhenger av konsentrasjonen av midlet.

Hvis denne konsentrasjonen er 3 og 5%, kan perhydrol brukes fra det øyeblikket pakningen åpnes, innen 36 måneder. I dette tilfellet må beholderen være godt lukket. Hvis emballasjens integritet krenkes, reduseres holdbarheten til en måned. Hvis en løsning som bruker hydrogenperoksid brukes, er holdbarheten bare 24 timer.

Industrielle konsentrasjoner er farlige og svært oksidative. Hvis det lagres feil, kan et slikt produkt bli eksplosivt. Etter åpning av beholderen er det tillatt å bruke peroksid i seks måneder. Med løsningen, som i forrige tilfelle, er holdbarheten bare en dag.

Det er noen funksjoner som påvirker holdbarheten

  • Beholderen er viktig, derfor blir produktet oftest solgt på flasker med mørkt glass eller i ugjennomsiktige plastbeholdere.
  • Lufttemperaturen for peroksid med lav konsentrasjon bør ikke være mer enn 23 grader. Det er best å bruke et kjøleskap til dette.
  • Det er forbudt å senke gjenstander ned i den generelle beholderen og deretter lukke den, siden smuss fører til aktivering av forfallsprosessen, og deretter blir stoffet eksplosivt.
Bilde
Bilde

Gjennomgangsoversikt

Selv om hydrogenperoksid relativt nylig ble brukt til å rense kunstige reservoarer, har mange sommerboere allerede satt pris på de uforanderlige fordelene.

Det viktigste er å bruke perhydrol med forsiktighet og bruke personlig verneutstyr . Det er strengt forbudt å arbeide med peroksid med hendene; ved høy konsentrasjon kan du bli alvorlig brent.

Den andre viktige regelen er ikke å bruke reservoaret før fasen med fullstendig forfall er passert. Derfor er det viktig å advare barn om dette og sørge for at de ikke kommer til bassenget.

Ifølge anmeldelser, perhydrol er ideell for vannrensing av forskjellige forurensningsgrader , men hvis du ikke tar hensyn til særegenhetene ved lagring (inkludert om vinteren) og bruken av produktet, kan du få problemer.

Bilde
Bilde

Du kan finne ut hvordan du bruker hydrogenperoksid på riktig måte i bassenget ditt nedenfor.

Anbefalt: