Sykdommer Og Skadedyr Av Lind (15 Bilder): Lindfiltmidd På Blader, Behandling Av Rosa Flekker Og Andre Sykdommer

Innholdsfortegnelse:

Video: Sykdommer Og Skadedyr Av Lind (15 Bilder): Lindfiltmidd På Blader, Behandling Av Rosa Flekker Og Andre Sykdommer

Video: Sykdommer Og Skadedyr Av Lind (15 Bilder): Lindfiltmidd På Blader, Behandling Av Rosa Flekker Og Andre Sykdommer
Video: Hvem lager servietter av fikenblader? Hvordan redde fiken? 2024, April
Sykdommer Og Skadedyr Av Lind (15 Bilder): Lindfiltmidd På Blader, Behandling Av Rosa Flekker Og Andre Sykdommer
Sykdommer Og Skadedyr Av Lind (15 Bilder): Lindfiltmidd På Blader, Behandling Av Rosa Flekker Og Andre Sykdommer
Anonim

Spredende lindene, som er plantet i smug i parker og på personlige tomter for å lage landskapsdesign, som alle andre planter, er utsatt for sykdommer og kan skade hvis plantingen utføres feil og i mangel av omsorg. Linder er en av de vanligste tresorter som brukes i landskapsarbeid. De kan enkelt håndtere beskjæring og er ideelle for å lage hagehekker og enkelt geometriske former. Selv uten vanlig beskjæring passer slike trær perfekt inn i alle landskapsdesignalternativer, på grunn av at et sunt tre har en vanlig oval krone, og om sommeren, under blomstring, omslutter det huset og området rundt med en honning aroma.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beskrivelse av sykdommer

Oftest er unge planter med svak immunitet og lindene som vokser langs motorveier syke. Smittsomme sykdommer er en stor fare for disse trærne, som raskt kan overføres til planter hvis beskjæring av syke og friske lindene utføres med det samme verktøyet.

Lindene kan bli infisert med forskjellige soppinfeksjoner og lide av skadedyr som fratar dem næringsstoffer og vital juice. Det første tegnet på en soppinfeksjon er en endring i utseendet på bladene, som begynner å bli dekket med mørke eller rosa flekker, blomstre.

Så snart farlige endringer vises på bladene, er det nødvendig å behandle treet med forskjellige insektmidler og sunn beskjæring av blader og grener påvirket av sopp eller skadedyr

For å behandle et sykt tre riktig, må du lære å forstå de vanligste og farligste lindesykdommene. Denne kunnskapen vil redde treet fra døden ved hjelp av riktig behandling.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvit marmor råte

En ganske vanlig soppinfeksjon forårsaket av soppen Fomes fomentarius Gill. Det kalles også en ekte tinder sopp. Som et resultat av treinfeksjon vises karakteristiske symptomer:

  • hul og vindjakke;
  • sprekker i bagasjerommet;
  • krumning av stammene.

Infeksjon kan komme inn i et sunt tre gjennom ubehandlede verktøy som kutter syke grener, eller gjennom åpne kutt av grener som ikke er kuttet eller brutt. For å beskytte treet i en slik situasjon, må du behandle kuttet med en blanding av kaliumpermanganatoppløsning og knust kritt. Og du bør også regelmessig mate unge lindefrøplanter for å styrke immuniteten.

Så snart treet trer i kraft, vil dets beskyttende funksjoner bli styrket, og soppinfeksjoner hos voksen lind vil ikke være skummelt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tyrostromose

Unge linder lider oftest av denne soppinfeksjonen. Det manifesterer seg i form av mørke prikker og flekker på barken og skuddene . På dannelsesstedene utvikler det seg nekrotiske prosesser, som deretter blir til stygge vekster på stammen. En sopp av denne arten tåler frost godt, gjemmer seg for kulden i dybden av stammen.

I lind, som et resultat av utviklingen av tyrostromose, begynner unge skudd på stammen og grener å dø av, på grunn av hvilken kronen begynner å tynne ut og mister sitt dekorative utseende . For å gjenopprette løvet som er involvert i fotosynteseprosessen, slipper treet rotskudd som ødelegger utseendet. Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan tyrostromose ødelegge linden.

For behandling er det nødvendig å beskjære syke grener så snart som mulig og brenne dem. Alle synlige lesjoner på stammen bør behandles med Bordeaux -blanding.

Jo tidligere grener som er infisert med en soppinfeksjon fjernes, desto større er sjansen for at unge lindder overlever.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å bekjempe tyrostromose bør treet behandles om våren med HB-101, "Fitosporin" eller andre soppdrepende forbindelser. Om sommeren, for å bekjempe tyrostromose, må du vanne bakken rundt røttene med disse stoffene.

Den enkleste og rimeligste måten å bekjempe denne soppsykdommen på er å trimme kronen . Alle kuttede grener må brennes og ta grener og løv til et fjernt sted. Du kan bruke en løsning av kobbersulfat, som sprøytes på treet. Og du må også løsne bakken og fjerne ugress.

Bilde
Bilde

Andre sykdommer

Andre soppsykdommer inkluderer innbringelse av frøplanter. Dette skyldes soppinfeksjonen som påvirker rotsystemet. Sykte planter begynner å bli gule, mister løvverk og lener seg mot bakken. Anlegget dør hvis behandlingen ikke startes i tide.

For at frøplantene ikke skal legge seg ned, før du planter, må du behandle jorda med desinfeksjonsmidler.

En annen vanlig infeksjon som unge lindder lider av er flekker på løvet . De vises øverst på bladet, har et hvitt senter og en mørk eller rød kant. Snart begynner blader med slike lesjoner å smuldre. Med en slik sykdom kan bladfall begynne når som helst på året. Du må bekjempe denne infeksjonen på samme måte som med frøplanter: desinfiser jorden rundt treet, behandle grener og blader med spesielle forbindelser og kutt av infiserte blader og grener.

Bilde
Bilde

Oversikt over skadedyr

En av de vanligste skadedyrene som lever på lind er lindfiltmidd, som også kalles gallemidd. Hunnene på flåtten legger egg på slutten av sommeren i de dannede gallekeglene, som etter fremveksten endres fra grønt til rødt. Om våren beveger en hær av midd som ble klekket ut fra de lagt eggene til nyrene og suger saften ut av dem.

Som et resultat vokser deformerte skudd fra knoppene, som ofte dør

Linden kan bli truffet av pilskalainsektet, som er lite i størrelse. En koloni av slike skadedyr ser ut som en hvitskitten blomst. Insektet suger juice fra bladet, noe som fører til dets død. Et stort antall slike skadedyr innebærer lindens død. Først faller bladene, så begynner blomstene og lindefruktene å visne. Etter det begynner råte å utvikle seg på stammen og på røttene.

Det er mange sommerfugler som legger eggene sine på et lindetre. Larver dukker da opp fra dem og ødelegger løvverk, blomster og alle myke deler av linden. Disse inkluderer sommerfugler:

  • møll;
  • hullet er sølvaktig;
  • gullhale;
  • silkeorm;
  • bladrull;
  • Bjørn.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du bør være oppmerksom på at ikke alle larver umiddelbart begynner å ødelegge linden. Så larvene til den gyllenhale sommerfuglen, etter fødselen, overvintrer i det gamle løvet, og deretter om våren begynner de å ødelegge de unge knoppene, løvet og andre deler av linden.

Spesielt farlig er bladruller, som, etter å ha dukket opp i april, begynner å ødelegge treet om våren til høsten . Den samme faren bæres av silkeormlarven, som konsekvent ødelegger alle de saftige delene av linden. Det er nødvendig å umiddelbart iverksette tiltak for å bekjempe alle skadedyr, ellers kan treet dø. Treet skal behandles med insektmidler, og gammelt løvverk skal fjernes fra stammen. I tillegg til kjemikalier kan økologiske metoder også brukes, tiltrekke fugler, installere mekaniske feller for å samle larver.

Behandling med insektdrepende preparater bør utføres i solfylt og rolig vær, slik at alt preparatet kommer på løvet og nøytraliserer skadedyr.

Bilde
Bilde

Forebygging

For at lindefrøplanter skal starte godt og begynne å vokse raskt, bør du regelmessig påføre toppdressing og vanning. Før planting må landet behandles med spesielle forbindelser mot soppinfeksjon. Luke og løsne bør utføres regelmessig.

Ved å utføre hele omsorgskomplekset vil linden kunne vokse til en alder der immuniteten blir sterkere og kan motstå soppinfeksjoner

Bilde
Bilde

Når du klipper, må du kontrollere at verktøyet som brukes til å trimme syke grener, blir desinfisert før du arbeider med friske trær.

Alle seksjoner må behandles med Bordeaux -væske eller kobbersulfat, slik at soppinfeksjonen ikke trenger inn i dem fra luften. Planting av et ungt lindetre bør utføres i en tidligere forberedt jord, som må desinfiseres. Frøplantene bør mates og vannes regelmessig. Jorda rundt stammen bør lukkes.

Nylig har injeksjoner som beskytter lind mot skadedyr og utvikling av soppinfeksjoner blitt veldig populære . Ved hjelp av injeksjoner er det mulig å danne en økt motstand mot negative eksterne faktorer i linden. Denne forebyggingsmetoden sikrer 100% overlevelse av frøplanter og forenkler stell av lindetrær.

Anbefalt: