Veggedyr I En Leilighet (37 Bilder): Hvordan Bli Kvitt Leilighetsfeil Ved Varmebehandling? Gode midler For å ødelegge Dem. Hvordan Få Dem Ut En Gang For Alle?

Innholdsfortegnelse:

Video: Veggedyr I En Leilighet (37 Bilder): Hvordan Bli Kvitt Leilighetsfeil Ved Varmebehandling? Gode midler For å ødelegge Dem. Hvordan Få Dem Ut En Gang For Alle?

Video: Veggedyr I En Leilighet (37 Bilder): Hvordan Bli Kvitt Leilighetsfeil Ved Varmebehandling? Gode midler For å ødelegge Dem. Hvordan Få Dem Ut En Gang For Alle?
Video: Slik unngår du veggedyr: Tipsene du trenger 2024, April
Veggedyr I En Leilighet (37 Bilder): Hvordan Bli Kvitt Leilighetsfeil Ved Varmebehandling? Gode midler For å ødelegge Dem. Hvordan Få Dem Ut En Gang For Alle?
Veggedyr I En Leilighet (37 Bilder): Hvordan Bli Kvitt Leilighetsfeil Ved Varmebehandling? Gode midler For å ødelegge Dem. Hvordan Få Dem Ut En Gang For Alle?
Anonim

Veggedyr vises selv i rene leiligheter, og gir psykisk ubehag og ubehag til eierne, fordi parasitter biter og drikker menneskelig blod. Rødhet og hevelse forblir på bittstedet, som følge av slik kontakt er overføring av forskjellige infeksjoner til menneskekroppen mulig.

Fra publikasjonen vil du lære om hvordan veggedyr vises i leiligheter, hvordan du kan bli kvitt dem og hvordan du gjør det for å unngå at ubudne gjester dukker opp i huset ditt i fremtiden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Generell beskrivelse av parasitter

Veggedyr ser ut som kakerlakker, bare uten så lange kinnskjegg - de er små insekter med en flat oval kropp og for det meste brun i fargen. Det er sant at fargen på parasitten, i likhet med størrelsen, avhenger av typen og utviklingsstadiet til individet, så vel som om det er mettet med menneskelig blod eller ikke. Avhengig av disse funksjonene kan feilen være gulaktig, rødbrun eller rug. Dette er de mest kjente parasittene, de har 6 ben (3 par), små øyne og sensoriske antenner plassert på hodet.

Veggedyr i en leilighet lever uten mat, de er ikke interessert i en persons mat, bare hans blod. Bitt kan være smertefullt, irriterende, alvorlig kløe og allergisk. Disse insektene formerer seg veldig raskt, hunnen er i stand til å legge mer enn fem hundre egg i livet. Favorittmiljøet deres er som regel polstrede møbler, sofaer, madrasser, men parasitter bosetter seg også i bøker, klær, husholdningsapparater og så videre.

Hvis det er for mange av dem og det ikke er nok plass til dem, kan noen av dem gå på egen hånd til et annet rom eller en nærliggende leilighet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvor kommer insekter fra?

Hvis det er feil i et høyhus, flytter de fra leilighet til leilighet (det er ikke for ingenting at slike skapninger ble kalt leilighetsfeil) . De kommer inn i rom gjennom ventilasjon, dør- og vindusåpninger. Parasitter "migrerer" en etter en, men starter veldig raskt … Insekt livmoren går nesten alltid gravid, legger minst 6 egg om gangen, hvorfra det snart kommer unger. Det er andre årsaker til utseendet av parasitter i huset. Så de kan tas med i en pose fra en ferie eller i en koffert fra en forretningsreise.

Ja, og de klamrer seg lett til klær - derfor er det viktig når de kommer hjem å grundig feie klærne sine, undersøke poser for tilstedeværelse av insekter. Veggedyr kan tas med brukte møbler: for eksempel kjøpte du en slik stol, og det er allerede en grobunn for parasitter. De kan også komme til deg med et nytt kjøp i form av en datamaskin, mikrobølgeovn og andre husholdningsapparater.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Habitat og tegn på utseende

Veggedyr (veggedyr) flyr ikke, de bor på lukkede steder: de gjemmer seg i sømmene på klær og møbler, i det indre av husholdningsapparater, så det er veldig vanskelig å finne dem. Du kan finne ut om det er feil i huset ditt ved å følge følgende tegn:

  • deg eller din husstand våkne bitt (det er spor av bitt eller hevelse i albuene, på baksiden, andre deler av kroppen);
  • det er spesifikk ubehagelig lukt (noen sammenligner det med lukten av ødelagt konjakk);
  • kan bli funnet rester av dekselet til parasitter eller finne mørke flekker, som indikerer opphopning av veggedyr på ett sted;
  • tilstedeværelse av bloddråper på sengetøy, som vises etter en bit eller utilsiktet knusing av en parasitt av en person i en drøm.

Hvis minst ett av disse tegnene er åpenbart, må du lete etter insekter i sengen. Du må kanskje demontere sengen eller sofaen, ettersom veggedyr liker å gjemme seg i sprekker og rett og slett ikke kan nås.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fortsett deretter med en grundig inspeksjon av hele hjemmet. Det er verdt å være spesielt oppmerksom på slike steder:

  • polstrede og skapmøbler - møbeltrekk, bretter, fyllstoff, skjøter, bakvegger;
  • madrass - inni og under den;
  • gulvlister - både gulv- og taklister;
  • tapet - under dem og ved leddene på arkene;
  • bøker - på sider, i bindingen selv og under ryggraden;
  • malerier og andre pyntegjenstander - på bakveggene, i rammer.

Selvfølgelig er det nødvendig å starte kampen umiddelbart etter påvisning, men hvis vi snakker om store invasjoner, da er det bedre å ringe en profesjonell skadedyrbekjempelsespesialist . Det er viktig å finne hovedparet av parasitter, men hvis bestanden allerede er stor, kan det være flere slike yngleområder. Det er nesten umulig å takle et stort antall veggedyr på egen hånd, men en rekke aktiviteter må fortsatt utføres umiddelbart. Vi vil fortelle deg i detalj hva som må gjøres nedenfor.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan bli kvitt bruk av varmebehandling?

Det er ikke så lett å fjerne veggedyr en gang for alle, med mindre det er en grundig sanering ved hjelp av fagfolk . Faktum er at for disse parasittene er gjennomsnittlig romtemperatur veldig behagelig, slik at de vellykket invaderer hjem og formerer seg raskt.

Men over +50 grader og under -20 grader - denne temperaturen er allerede ødeleggende for dem … Hvis det er en slik mulighet, kan du termisk behandle lokalene for å fjerne disse skapningene, vi vil fortelle deg nedenfor hvordan dette gjøres best.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fryser

På denne måten kjempet de aktivt mot veggedyr i antikken. Men for å bruke det effektivt må du vite hvordan parasitter reagerer på forskjellig kulde. For eksempel, ved -10 grader, sovner de bare (de kan falle i samme tilstand av suspendert animasjon hvis de ikke har mat - menneskelig blod). I denne tilstanden kan de være opptil et og et halvt år. Hvis du legger til fem kuldegrader, tåler de allerede bare 3 dager, ikke mer, hvoretter de dør. En temperatur på -20 grader ødelegger voksne i løpet av få timer.

Men larvene til disse insektene er mer kuldebestandige: -30 grader er ikke en hindring for dem . Takket være det beskyttende skallet kan de gå i dvale og bli i denne tilstanden i et helt år, og i tilfelle av et gunstigere miljø vil de gjenopplive. For effektivt å bekjempe veggedyr ved hjelp av frysemetoden, må du avkjøle rommet (minst -15 grader) i minst tre dager på rad. Og det vil ikke skade larvene.

Så det vil være vanskelig å gjøre det på egen hånd, kunstig injeksjon av kald luft er et mer akseptabelt alternativ.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Brenner ut

Temperaturer på +50 og over har en skadelig effekt på både voksne og veggedyrlarver .… Parasittene dør nesten umiddelbart av dette termiske sjokket. Derfor, brenn armen, og du vil for alltid bli kvitt ubudne gjester. Når du behandler nær en vegg, på gulvlister og i skapmøbler, kan du bruke en dampgenerator for damping eller rengjøring av damprenser. Ting, sengetøy, myke leker kan vaskes i maskinen på 70-90 grader eller koke, og deretter strykes.

Med en veldig stor opphopning av parasitter er denne metoden ikke veldig praktisk, for for effektivitet må damp bokstavelig talt behandle hver millimeter av området, men med en mindre plassering og lav tetthet er det fullt mulig å brenne visse steder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fjerning med kjemiske midler

Hvordan ødelegge parasitter - dette spørsmålet blir umiddelbart spurt av alle som la merke til ubudne gjester i leiligheten sin. Det er nødvendig å drepe leilighetsfeil med kjemikalier, det er bedre å forgifte umiddelbart med sterke spesialiserte midler.

Følgende er en oversikt over de rettsmidler som har fått mange gode anmeldelser i kampen mot sengesukkere. Så du må kvitte deg med leilighetsfeil med følgende komposisjoner.

Legemidlet "Tetrix" med giftige stoffer … Inneholder to giftstoffer i form av metafos og cypermetrin, som har en dødelig effekt på blodsugere og eggene deres. De brukes i rom med et stort antall veggedyrbarnehager. Den stikkende lukten av stoffet er ganske vedvarende, og derfor er det under behandlingen nødvendig å fjerne kvinner i posisjon, barn og kjæledyr fra leiligheten i flere dager.

Bilde
Bilde

Få insektmiddel tilhører stoffene i den moderne generasjonen . Det er basert på klorpyrifos. Denne aktive substansen bidrar til å blokkere nervesystemet i parasitten, hvoretter den dør. Behandlingen kan gjøres uten å fjerne husholdninger og kjære kjæledyr. Den kan brukes til å bekjempe veggedyr på sykehus, skoler og barnehager. Det er nødvendig å forberede en løsning, midlet er tidligere oppløst i vann og lokalene sprøytes med en sprayflaske.

Bilde
Bilde

Midler for veggedyr "Hector" produseres i tørr form … Denne pulverformige substansen inneholder findelt hydrofilt silisiumdioksid. Når stoffet treffer parasitten, trekker kjemiske partikler fra insektet ut all væsken, og den dør. Den gravide kvinnen brister bokstavelig talt og gir en karakteristisk lyd. For mennesker er dette verktøyet helt ufarlig: luktfritt, forårsaker ikke allergiske reaksjoner. Så spray det gjerne rundt i leiligheten, det eneste negative er at resultatet ikke kommer umiddelbart. Avhengig av problemet kan det ta opptil en halvmåne å utrydde blodsukkerne.

Bilde
Bilde

Betyr "Karbofos" med virkestoffet malathion . Det er to typer av denne sammensetningen: i form av en emulsjon og et pulver. En pulverformig blanding er mye billigere enn en emulsjon. Verktøyet har en langvarig effekt og dreper voksne og larver. Men den sterke lukten av denne sammensetningen kan forbli i flere år i en leilighet. Anbefales ikke til bruk på steder der mennesker med allergi bor.

Bilde
Bilde

Flytende "bøddel" er gulaktig . Effektiv i å drepe veggedyr og deres larver. Ødelegger blodsugere nesten umiddelbart på grunn av tilstedeværelsen av fenthion i sammensetningen. Produktet er ufarlig for mennesker, men for sprøyting trenger du en ekstra sprayflaske. Før behandling oppløses konsentratet i vann for å danne en løsning.

Bilde
Bilde

Kombat spray . Effektiv mot veggedyr, forårsaker lammelse hos insekter og rask død. Men stoffet er giftig, så etter slik behandling må leiligheten stå i minst 24-30 timer.

I kampen mot blodsuging brukes aerosoler aktivt, for eksempel "Ride", "Dichlorvos", "Raptor". Men disse midlene påvirker mer voksne, larvene kan overleve etter slik behandling. For deres ødeleggelse er det bedre å bruke bulkpreparater.

Bilde
Bilde

Folkemetoder for ødeleggelse

Du kan også bekjempe veggedyr ved hjelp av folkemetoder. Det vil ikke være mulig å etse dem helt ut, men i det minste kan du skremme dem bort en stund . De er redde for sterk lukt, så essensielle oljer og luktende urter er det som bør være i rommet. Spred malurt og solbrun rundt i rommet, ordne blomsterpotter med duftende pelargoner, og parasittene vil være veldig ubehagelige der, lukten av disse urter irriterer nervene til insektene. Men du må forstå om alle innbyggerne i boligen er klare til å tåle disse luktene.

Følgende luktstoffer som brukes i hverdagen, bidrar til å utrydde og mer skremme vekk skadelige skapninger:

  • eddik;
  • parafin;
  • terpentin;
  • luktende løsemidler.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Med en luktende væske må du fukte bomullspinner eller plater og spre dem tilfeldig, samt skyve dem inn på steder som er lett tilgjengelige hvor insekter liker å gjemme seg. Gjør det samme med ammoniakk. Og ammoniakk tilsettes også for våtrengjøring av gulv.

Det dannes en skarp luktende film av ammoniakk på overflaten, som heller ikke vil være hyggelig for insekter. Når du skremmer av parasitter på denne måten, må du vurdere om alle familiemedlemmer tåler sterk lukt, og ikke glem kjæledyr hvis de også er i huset.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner ved profesjonell skadedyrsbekjempelse

Å bli kvitt veggedyr gjennom en skadedyrbekjempelsestjeneste er den sikreste måten . Bare gjennom profesjonell desinfeksjon er det garantert å bli kvitt insekter. Spesialisten vil bruke spesielle midler og komme med eget utstyr som er i stand til å "komme" til alle steder der parasitter samler seg. En spesiell installasjon genererer en giftig tåke (kald eller varm), som jevnt "sitter" i rommet, inkludert dekning av vanskelig tilgjengelige steder-de som tiltrekker seg insekter (sprekker, folder, etc.). Etter sprøyting virker giften i flere dager eller flere uker og fortsetter å ødelegge alle individer.

Hovedtrekk ved profesjonell skadedyrsbekjempelse er ikke bare utryddelse av veggedyr på stedet, men også opprettelse av beskyttelse mot gjeninvasjon. Disinsektoren gir vanligvis en garanti for en viss gyldighetsperiode for arbeidet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forebyggingstiltak

For å forhindre at parasitter kommer inn i hjemmet ditt, må du følge følgende regler:

  • varmebehandling av ting ved temperaturer over 50 grader;
  • etter lange turer er det bedre å gi ting til renseri for behandling;
  • vindusåpninger, åpningen inn i ventilasjonskanalen, lukk med et myggnett med liten seksjon;
  • inspiser hele tiden sengen, polstrede møbler, stikkontakter, brytere, husholdnings- og kontorutstyr.

Hvis du finner minst én feil, må du svare umiddelbart … Først er det nødvendig å utforske rommet og forstå omfanget av spredning av parasitter det er snakk om. Selv om det ikke vil være lett å gjøre dette, fordi de gjemmer seg på utilgjengelige steder: møbeltrekk, folder av polstrede møbler, på bakveggene på skapmøbler, under grunnplaten, og så videre.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Derfor er det en lang observasjon og nøye behandling. På tidspunktet for aktivitetene for agn insekter, er det ønskelig at ingen bor i rommet. Selv om de fleste produktene, selv med en kjemisk sammensetning, er trygge for både mennesker og kjæledyr, er det fortsatt bedre for ingen å være der på dette tidspunktet.

Hele denne kampen må være kompleks. Ved det første skiltet må du prøve å finne et hotbed og behandle hele huset. Og selv om det virker for deg som om du ikke har veggedyr, følg reglene for forebygging, fordi ubudne gjester kan komme til deg når som helst.

Anbefalt: