Luktfrie Rettsmidler For Veggedyr: Hvilken Er Den Mest Effektive Hjemme? En Oversikt Over Gode Midler For å ødelegge Veggedyr I En Leilighet

Innholdsfortegnelse:

Video: Luktfrie Rettsmidler For Veggedyr: Hvilken Er Den Mest Effektive Hjemme? En Oversikt Over Gode Midler For å ødelegge Veggedyr I En Leilighet

Video: Luktfrie Rettsmidler For Veggedyr: Hvilken Er Den Mest Effektive Hjemme? En Oversikt Over Gode Midler For å ødelegge Veggedyr I En Leilighet
Video: Kill bedbugs without pesticides: entomologist sleeps with bed bugs 2024, Kan
Luktfrie Rettsmidler For Veggedyr: Hvilken Er Den Mest Effektive Hjemme? En Oversikt Over Gode Midler For å ødelegge Veggedyr I En Leilighet
Luktfrie Rettsmidler For Veggedyr: Hvilken Er Den Mest Effektive Hjemme? En Oversikt Over Gode Midler For å ødelegge Veggedyr I En Leilighet
Anonim

Effektiv kontroll av veggedyr innebærer behandling av rommet med giftige stoffer, hvorav mange har en veldig ubehagelig kvelende lukt. Hvis du ønsker det, kan du imidlertid finne et produkt uten en utpreget aroma eller med parfyme. I vår artikkel vil vi fokusere på nettopp slike medisiner.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Faktisk virker luktfrie rettsmidler for veggedyr på samme måte som sterkt luktende, bare de forårsaker ikke irritasjon på menneskelige reseptorer - noe som forresten absolutt ikke betyr at de er helt ufarlige for mennesker og dyr. Den luktfrie giften viser god effektivitet, samtidig som den ikke etterlater seg en ubehagelig "sti" som bløtlegger klær, sengetøy, gardiner, kjøkken- og badetekstiler.

Fraværet av lukt påvirkes av 2 faktorer:

  • molekylstrukturen til et stoff som bestemmer reaksjonen til reseptorer i nesen;
  • redusert flyktighet - avhengig av det, er sannsynligheten for at stoffpartikler kommer inn i luftrommet i rommet bestemt.

Luktfrie midler for veggedyr oppfyller enten ett eller to av disse kriteriene.

Bilde
Bilde

Oversikt over arter

Selskaper som produserer gift for å bekjempe veggedyr, kunne ikke unnlate å ta hensyn til det faktum at utjevning av den ubehagelige lukten kan øke salget av medisiner til nye høyder og gjøre behandlingen av lokalene ikke så ubehagelig. Og de følgende 3 gruppene av midler ble født, som de leste om.

Bilde
Bilde

Flytende konsentrater og emulsjoner

Utvilsomt snakker bekvemmeligheten ved bruk til fordelene for løsningene, så vel som muligheten for en bred dekning av det behandlede området - de dekker perfekt store overflater, trenger fritt inn i sprekker. Prisen på flytende preparater er ganske akseptabel, fordi de ikke trenger noen spesiell dyr emballasje og tilførsel av en spraydyse.

Metoder for påføring av suspensjoner og løsninger:

  • sprøyting med en sprøytepistol;
  • påføring med pensel eller bomullspute.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Aerosoler eller spray

Du kan også forgifte veggedyr ved hjelp av aerosolprodukter. Sprøyting av stoffet i luften er veldig effektivt, siden dets minste partikler trenger inn i de mest hemmelige stedene i det menneskelige hjemmet. Det er en veldig stor sannsynlighet for inntrengning av et giftig stoff på insekter . Dessuten er spray ganske økonomisk konsumert.

Selv en sylinder er nok til å behandle et anstendig område av rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Støv og fargestifter

Pulverpreparater brukes også til å ødelegge veggedyr. La oss se på fargestiftene først. Fargestifter er komprimert pulver. For å gi dem form og hardhet, tilsettes voks, kritt, gips eller parafin til produktets sammensetning. Virkningen av små preparater er ren kontakt, det vil si at parasitten må berøre den giftige stripen tegnet med en liten linje, først da vil den dø. Det er best å påføre krittet på følgende overflater:

  • møbler;
  • vegger;
  • gulvlister;
  • gesimser.
Bilde
Bilde

Det aktive stoffet fordamper ikke fra krittet, derfor er det helt ufarlig for mennesker. " Dust" er oversatt fra engelsk som "dust", den franske versjonen er "pulver ". Dette pulverpreparatet er spredt i habitatene til veggedyrkolonier. Den fungerer på samme måte som en krittkontakt. En insekt som berører stoffet dør.

Det mest effektive hjemmemedisinen er en suspensjon, den mest populære er en spray . Pulver fungerer oftest som et ekstra middel for å bekjempe veggedyr. Jeg vil si noen ord om en annen form for et giftig stoff som brukes mot skadelige insekter - dette er en gel. Den manifesterer seg ganske effektivt, men den luktfrie gelen eksisterer ikke, siden essensen av handlingen ligger i å tiltrekke veggedyr med lukten.

Bilde
Bilde

Populære merker

Mange insektkontrollselskaper har funnet en løsning på det ekkel kjemiske luktproblemet ved å tilsette smaksstoffer til produktene sine. Det viste seg forresten ikke ille i det hele tatt. La oss ta en titt på de mest populære luktfrie produktene fra kjente merker.

Bilde
Bilde

Kamp

Legemidlet er laget i Korea. Den inneholder dufter med duften av mynte, sitron. De aktive ingrediensene i insektmiddelet - pyretroider - har en mye svakere lukt, som er fullstendig druknet av smaker . En spray brukes mot veggedyr. De håndterer hjørnene på leiligheten, gulvlister, møbler, sprekker i vegger og gulv, og også nødvendigvis soveplasser - senger, sofaer. Etter sprøyting anbefales det å lukke dører og vinduer og forlate området i omtrent 6 timer. Når du kommer tilbake, anbefales det å utføre en grundig våtrengjøring og lufting av hjemmet.

Vær oppmerksom på: etter en stund må du gjenta behandlingen med dette middelet, siden det dreper voksne, men ikke påvirker eggene på noen måte

Vent omtrent 7 dager og spray alle mulige skadedyrssteder igjen.

Bilde
Bilde

Raptor

Nok et godt middel. Har en mynte aroma. Det har en nerveparalytisk effekt som trenger inn gjennom insektets chitinøse deksel. Husk følgende: fravær av kjemisk lukt betyr ikke i det hele tatt at stoffet er trygt for menneskers og husdyrs helse . Det er nødvendig å håndtere rommet, bevæpnet med personlig verneutstyr: respirator eller maske, spesielle briller, gummihansker; Du kan til og med bruke en beskyttelsesdrakt hvis du har en. Hvis du tror på anmeldelser, vil en boks med "Raptor" være nok for sprøyting i et lite rom, men det er bedre å kjøpe flere stykker - så kan du foreta en grundigere behandling av hjemmet.

Bilde
Bilde

Støv "Rent hus"

Preparatet inneholder 2 aktive ingredienser: cypermetrin og tetrametrin. Virkningen til den første er rettet mot å lamme insektets nerver og atrofi i muskelsystemet, den andre er en dødelig gift for veggedyr. " Clean House" er kjent for sin effektivitet og virkningshastighet på parasitter . Det er ikke giftig for mennesker og kjæledyr, siden det brytes ned ved kontakt med atmosfærisk luft. En annen udiskutabel fordel med pulverpreparatet er enkel rengjøring etter behandling av møbler og leiligheter. Det flekker ikke, men det skaper et slags belegg som bidrar til forlengelse av virkningen. Støv er billig - ca 200 rubler.

Han har bare en ulempe - det påvirker ikke eggene til veggedyr på noen måte, og dreper bare larver og voksne.

Bilde
Bilde

GEKTOR

Dette pulveret har vist seg godt i kampen mot skadedyr som er resistente mot andre insektmidler. Handlingsprinsippet for midlet er som følger: det absorberer væske i insektets kropp ved hjelp av de minste silikapartiklene i sammensetningen, som følge av at parasitten dør. GEKTOR har en langvarig effekt - etter påføring beholder den alle egenskapene i svært lang tid.

Bilde
Bilde

Plyndringstokt

Den inneholder aromaer av lavendel og sitrus. Imidlertid drukner de ikke sin egen ubehagelige lukt veldig godt, og etter behandling lukter luften som "chymose", selv om noen sammenligner den med lukten av et toalettluftforfriskning og tåler det ganske rolig.

Raid er veldig effektivt . Det ødelegger ikke bare alle insekter i behandlingsradiusen, men gir også beskyttelse i minst 7 dager til. Volumet på flasken er ganske stort - 300 ml, noe som betyr at det også er veldig økonomisk.

Sprøyting bør gjøres i luften, stående i midten av rommet.

Bilde
Bilde

Tetrix

Gulaktig flytende preparat. Konsentrert, derfor, for å behandle en leilighet, er det nok å oppløse 50 ml av produktet i 1 liter vann. Handlingen til "Tetrix" er basert på nederlaget til fordøyelsessystemet til veggedyr, på grunn av hvilke de slutter å spise og dø. Legemidlet dreper individer i voksenstadiet, så vel som larver. Oftest brukes "Tetrix" av profesjonelle eksternalatorer, så det er ganske vanskelig å finne det på det frie markedet.

Bilde
Bilde

Mikroinnkapslet suspensjon fra en innenlandsk produsent. Lukter veldig godt. Legemidlet er ganske dyrt (ca. 800 rubler), flasken er nok til å behandle et rom med et areal på 20 m2. Get er et langtidsvirkende middel-effekten varer i 6-12 måneder . Suspensjonen etterlater ikke merker når den påføres overflater.

Bekjemper veggedyr i alle utviklingsstadier - fra egg til imago.

Bilde
Bilde

Bøddel

Et sterkt insektmiddel. Den aktive ingrediensen er fenthion, et organotiofosfatinsektmiddel, antibiotikum og acaricid. Det lammer insektens nervesystem, på grunn av hvilke de dør. " Fordelingen" inkluderer voksne og larver, men ikke egg.

Bilde
Bilde

Søknadstips

En behagelig lukt eller mangel på det betyr ikke at produktet er helt trygt for mennesker og kjæledyr som bor i den behandlede leiligheten. Derfor, når du bruker noen av disse stoffene, så vel som alle andre, må følgende anbefalinger følges:

  • behandlingen bør bare utføres ved bruk av personlig verneutstyr: hansker, en maske / åndedrettsvern, vernebriller og kjeledresser (i fravær av slike, bruk en som du ikke har noe imot å kaste);
  • det er lurt å forlate hjemmet i flere timer eller bedre dager, ta kjæledyr, akvarier, terrarier, etc. med deg;
  • før behandling, bør du pakke tallerkener, mat, leker forsiktig, før du har sørget for at det ikke er noen larver eller voksne parasitter på dem;
  • gardiner, sengetøy, bade- og kjøkkenhåndklær bør vaskes og strykes ved retur;
  • les alltid instruksjonene for bruk av insektmiddel og forholdsreglene når du arbeider med det før du bruker det;
  • etter behandling, utfør en generell rengjøring i leiligheten ved hjelp av en natronløsning;
  • om nødvendig, behandle boligen igjen etter 7 dager.

Anbefalt: