De Mest Effektive Rettsmidler For Kakerlakker: For En Leilighet Og Et Hus. Hva Er Den Beste Måten å Kvitte Seg Med Kakerlakker Hjemme For Alltid? Folkemetoder Og Vurdering Av Kraft

Innholdsfortegnelse:

Video: De Mest Effektive Rettsmidler For Kakerlakker: For En Leilighet Og Et Hus. Hva Er Den Beste Måten å Kvitte Seg Med Kakerlakker Hjemme For Alltid? Folkemetoder Og Vurdering Av Kraft

Video: De Mest Effektive Rettsmidler For Kakerlakker: For En Leilighet Og Et Hus. Hva Er Den Beste Måten å Kvitte Seg Med Kakerlakker Hjemme For Alltid? Folkemetoder Og Vurdering Av Kraft
Video: 12 Natural Ways to Get Rid of Cockroaches Permanently 2024, Kan
De Mest Effektive Rettsmidler For Kakerlakker: For En Leilighet Og Et Hus. Hva Er Den Beste Måten å Kvitte Seg Med Kakerlakker Hjemme For Alltid? Folkemetoder Og Vurdering Av Kraft
De Mest Effektive Rettsmidler For Kakerlakker: For En Leilighet Og Et Hus. Hva Er Den Beste Måten å Kvitte Seg Med Kakerlakker Hjemme For Alltid? Folkemetoder Og Vurdering Av Kraft
Anonim

Invasjonen av kakerlakker er et av de mest smertefulle problemene for beboere i bygårder. Denne ulempen er spesielt akutt om natten, når du slår på lyset på kjøkkenet og blir tilskuer for kakerlakkløp, der vinnerne er de som klarte å gjemme seg i mørke hjørner. Utseendet til slike ubudne gjester kan ikke ignoreres, for hvis de bosetter seg i leiligheten din, vil det være ekstremt vanskelig å bli kvitt dem, selv om det er fullt mulig. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om de mest effektive måtene å kontrollere kakerlakker og metoder for å velge dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vurdering av de beste gelene

Flytende gel anses som den sikreste måten å drepe kakerlakker - den kan brukes i leiligheter der folk hele tiden er tilstede, fordi den ikke avgir giftige stoffer. Det tykke stoffet er oftest pakket i sprøyter som gjør det enkelt å bruke innholdet på områder med opphopning av skadedyr. Når gelen tørker og ikke lenger virker, vaskes den enkelt av med en fuktig klut. Midlet mot kakerlakker kan brukes i leiligheter der det er barn, fordi det smaker veldig bittert - babyer kan rett og slett ikke spise en dose som er tilstrekkelig til å forgifte menneskekroppen.

Bilde
Bilde

Likevel anbefaler mange produsenter ikke å bruke giften, for umiddelbart etter påføring kan det være farlig hvis det kommer på huden eller øynene, med tiden vil denne effekten bli svakere.

Gelen må påføres på de stedene hvor du oftest ser kakerlakker: under vasken, i hjørnene av møbler, ved siden av kjøleskapet og spisebordet, på gulvlister og rundt utstyr som insekter kan klatre under. Legg baner for dråper av produktet, og la det være en avstand på 5-10 cm mellom dem. Jo flere kakerlakker i leiligheten, jo oftere er det nødvendig å sette dråper eller erstatte dem med en stiplet linje 2 cm lang i en avstand på opptil 5 cm fra hverandre.

Bilde
Bilde

Giften i den deilig luktende gelen steriliserer kakerlakkene som har spist den, og reduserer derved den raske veksten i befolkningen . Det ødelegger imidlertid ikke skadedyr umiddelbart, fordi eggene som fortsatt er lagt i huset fortsatt er igjen, noe verktøyet ikke påvirker på noen måte. For at nyfødte insekter ikke skal multiplisere kolonien igjen, er det nødvendig å periodisk fornye det tørkede giftige stoffet. Resultatene av virkningen av gelen blir merkbar en uke etter første bruk.

Bilde
Bilde

Det er mange selskaper som lager kakerlakkgeler. Hvert selskap prøver å gjøre produktene så effektive som mulig, men hvert verktøy har sine egne fordeler og ulemper. Vi foreslår å vurdere en liste over de mest populære gelene fra forskjellige produsenter.

GEKTOR … Et russisk produsert produkt som forgifter kakerlakker når det kommer i kontakt med et stoff eller når det spises. Den aktive ingrediensen i GEKTOR -gel er fipronil, som lammer og deretter dreper skadedyr når den kommer inn i mage -tarmkanalen. Selv om insektet bare berører det viskøse stoffet, vil agenten etter en stund fortsatt komme inn i fordøyelsessystemet når kakerlakken begynner å rense kroppen. Verktøyet bekjemper effektivt billepopulasjonen, men det har også ulemper - det etterlater fettmerker på noen overflater.

Bilde
Bilde

Mange brukere bemerker også at en sprøyte er nok for en engangsbehandling av ett rom - for hele leiligheten er det nødvendig å kjøpe flere pakker samtidig

Raptor . Legemidlet er produsert i Ukraina, dets viktigste aktive ingrediens er lambda-cyhalothrin, dette stoffet forgifter sakte insekter, slik at de kan smitte kolonien. Gelen selges i et praktisk rør med en smal tut - denne emballasjen lar deg mer nøyaktig kontrollere mengden av presset agn. Den mest effektive handlingen "Raptor" gir når den har behandlet hele leiligheten. Regelmessigheten av behandlingen er også veldig viktig - en gang i måneden må sporene fra gelen oppdateres slik at skadedyrbestanden ikke blir frisk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

" Rent hus " … Gelen er produsert i Russland, virkningen av middelet er basert på to giftstoffer: cypermetrin og tetrametrin. Legemidlet er giftfritt - det har ingen toksisk effekt på mennesker og dreper kakerlakker i løpet av få dager. En uke etter påføring av gelen reduseres bestanden av kakerlakker kraftig - hvis det var mange av dem i leiligheten, anbefales det å bruke giften på nytt. Hvis det er få kakerlakker, kan du bruke Clean House som et profylaktisk middel - bare bruk det en gang i måneden på steder der du har sett insekter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Flytende gift fungerer best når når huset regelmessig våtrengjøres og søppelet tas ut i tide … Gelen er flott for å drepe kakerlakker som har satt opp en koloni på kjøkkenet i leiligheten din, men hvis det kommer insekter fra naboer, vil ikke midlet gi en sterk effekt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Gjennomgang av populære aerosoler

For å ødelegge kakerlakker hjemme alene bruker folk oftest potente aerosoler. Et slikt verktøy er virkelig i stand til å fjerne hele skadedyrskolonien på kort tid, men når du bruker det, må du nøye følge sikkerhetstiltakene.

Bilde
Bilde

Legemidlet selges oftest ferdig i en sprayboks, men i noen tilfeller må det fortynnes i vann og sprayes med en sprayflaske.

Moderne aerosol, til tross for fravær av en ubehagelig lukt, gir en sterk giftig effekt som lar deg bli kvitt skadedyr for alltid . Imidlertid påvirker giftige sekreter både dyr og mennesker. For at beboere og kjæledyr ikke skal bli forgiftet, må de forlate huset under behandlingen.

Bilde
Bilde

Du kan bestille desinfestasjon med en aerosol fra spesialister eller utføre den selv. Profesjonell ødeleggelse av kakerlakker er ikke billig, men det forårsaker ingen skade på innbyggerne - etter behandling trenger du bare å gjøre våtrengjøring . Selvbeting av skadedyr er litt vanskeligere, fordi du også må ta vare på din egen sikkerhet.

Bilde
Bilde

For selvdyrbekjempelse må du først fjerne alle mennesker og dyr fra huset . Ta deretter på klær som du skifter umiddelbart etter behandling av leiligheten, hansker og åndedrettsvern. Behandle alle rom, men bare i de områdene der kakerlakker bor: gulvlister, utgående tapeter, plass under apparater, nær batterier og bak vasker på kjøkkenet og badet. Lukk alle vinduer og forlat leiligheten i minst to timer slik at aerosolen får tid til å virke på alle skadedyr. Når du kommer tilbake, må du ventilere rommet grundig og gjøre en våtrengjøring.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Aerosoler er et sterkt og hurtigvirkende insektmiddel - de dreper kakerlakker på bare et par timer, men de påvirker ikke eggene som er lagt i det hele tatt. For å bli kvitt skadedyrskolonien fullstendig, må du utføre 2-3 skadedyrsbekjempelsesøkter. Vi foreslår å vurdere en liste over populære aerosoler.

Dichlorvos . Et testet middel som effektivt ødelegger insekter. Moderne "Dichlorvos" har ikke en sterk ubehagelig lukt, men den er fortsatt veldig giftig og kan forgifte en person, så den må brukes veldig forsiktig.

Bilde
Bilde

Ved innånding forårsaker aerosolen alvorlig forgiftning, så bruk maske eller åndedrettsvern når du bruker den.

PLYNDRINGSTOKT … Midlet dreper kakerlakk -kolonier i løpet av få timer, hvoretter de aktive komponentene fordampes fullstendig. Hvis den brukes riktig, på to eller tre økter, kan du fullstendig kvitte deg med insektbestanden i leiligheten. Den kan også brukes til å ødelegge skadedyr som ved et uhell har kommet inn i leiligheten for å forhindre bosetting. Ulemper med RAID -aerosol er ubehagelig lukt og irritasjon i slimhinnene i øynene, derfor er det nødvendig å bruke vernebriller og åndedrettsvern ved behandling av lokalene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

" Rent hus ". Aerosolen ødelegger raskt og effektivt kakerlakker - maksimalt resultat er synlig noen timer etter sprøyting. Fordelene med Clean House er fraværet av en ubehagelig lukt, et stort volum av sprayboksen og tilstedeværelsen av en praktisk dispenser som lar deg sprøyte vanskelig tilgjengelige steder. Innånding av damper forårsaker irritasjon av luftveiene, derfor er det nødvendig å beskytte ansiktet med en maske eller åndedrettsvern ved sprøyting.

Bilde
Bilde

I likhet med gelen hjelper aerosolen bare med kakerlakkene som for øyeblikket er tilstede i leiligheten. Insekter er veldig redde og spres når agenten treffer dem, men etter en stund vil selv flyktningene dø av rus.

Bilde
Bilde

Kraftige fargestifter og pulver

De billigste løsningene for kakerlakk er en rekke fargestifter og pulver. Pulver kan brukes på mange måter, men kritt har bare én måte å bruke det på - å tegne linjer på møbler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Krittet er veldig enkelt å bruke : for at han skal begynne å ødelegge kakerlakker, er det nok å påføre krittstreker på steder der de samles og trenger inn i huset. Etter en stund lamper insekter som har løpt langs de tegnede linjene fullstendig, og jo bredere linjene er, desto større er sannsynligheten for at skadedyrene dør.

Bilde
Bilde

Til tross for at insektmidlet tilhører en rimelig priskategori, er dets aktive ingrediens farlig for mennesker, så utpakket kritt må holdes borte fra barn.

Kakerlakkpulver har en lav pris, men i motsetning til fargestifter er de helt ufarlige for barn og dyr. Imidlertid er effektiviteten til slike midler også lavere - de takler bare et lite antall skadedyr. Hvis det er en hel koloni med baleeninsekter i leiligheten, vil insektmiddelpulveret være ubrukelig.

Bilde
Bilde

Hver person har en annen skadedyrsituasjon, og det er derfor det er så mange forskjellige insektmidler. Vi foreslår å vurdere en liste over populære fargestifter og pulver fra kakerlakker.

Kritt "Mashenka ". Et populært insektmiddel som er mye lettere å påføre enn de fleste andre kakerlakker. For å bli kvitt skadedyr i en leilighet, må du "male" stedene der kakerlakker oftest finnes: skapdører, gulvlister og den nedre delen av spisebordet. Hvis kakerlakker kommer fra naboer, er det nødvendig å skissere alle veier langs omkretsen med kritt: vinduskarmer, døråpninger og ventilasjon. Emballasjen til den giftige fargestiften "Mashenka" minner noe om en godteripakke, så den må være skjult hvis det er barn i huset.

Bilde
Bilde

Kritt "rent hus " … Billig insektmiddel, ikke dårligere i egenskapene til "Mashenka". Kritt "Clean House" ødelegger effektivt kakerlakkbestanden og beskytter huset mot nye ubudne "gjester". Ulempen med dette produktet er dets for høy tetthet - på grunn av hardheten kan det være upraktisk å påføre kritt på glatte overflater.

Bilde
Bilde

Pulver "Fenaxin " … Et billig kakerlakkavvisende middel som effektivt eliminerer et lite antall skadedyr. Det fungerer best hvis du drysser innholdet i pakken ved siden av et velsmakende agn, for eksempel et kjøttstykke. Du kan også strø produktet på vasken og badet om natten - kakerlakker trenger også vann, og når de kommer for det, vil de falle i en improvisert felle. Sørg for å vaske av restene av pulveret om morgenen, slik at ingen blir forgiftet, fordi det er ganske giftig.

Bilde
Bilde

Når du spre "Fenaxin" flyr nesten som støv, så husk å bruke åndedrettsvern og vernebriller når du håndterer rom.

Pulver "Super Fas ". Et luktfritt universelt middel vil redde leiligheten ikke bare fra kakerlakker, men også fra andre skadelige insekter. Fordelene med Super Fas -pulveret er dets lave pris og høye effektivitet når det brukes i kombinasjon med agn. Ulempen er produktets toksisitet - komponentene kan forårsake allergi, derfor må sikkerhetstiltak overholdes nøye.

Bilde
Bilde

Hver metode for å bli kvitt kakerlakker gir virkelig gode resultater bare hvis Hvis du utfører skadedyrsbekjempelse i forbindelse med vanlig rengjøring, må du fjerne søppelet i tide og ikke la mat være i allmennheten.

Bilde
Bilde

Effektive fumigatorer

Mange mennesker er vant til å tro at en elektrisk fumigator er den beskytter utelukkende mot mygg, men den virker også effektivt mot andre insekter, inkludert kakerlakker . En slik enhet avgir stoffer som er trygge for mennesker og dyr som forgifter skadedyr. Fumigatorens handling skremmer heller bort kakerlakker enn hjelper til med å fjerne dem for alltid, derfor brukes den i kombinasjon med andre insektmidler - enheten er plugget inn i et uttak om natten slik at billene ikke forstyrrer søvn, mens de viktigste gift virker på kakerlakker på steder av akkumulering.

Bilde
Bilde

Den mest populære enheten for slike formål er Raptor aquafumigator .… Det er en begrensning for bruk av et insektmiddel - det kan ikke brukes i små, uventilerte rom. Fumigatoren har en lang rekkevidde, og i et lite rom kan mengden utsendte stoffer overstige normen og forgifte beboerne.

Bilde
Bilde

Effektive folkemedisiner

I noen situasjoner er det ikke nok å bekjempe kakerlakker med kjemiske midler, så folk bruker i tillegg tradisjonelle metoder for skadedyrbekjempelse. Slike skadedyrbekjempelsesteknikker kan bidra til å redusere insektpopulasjoner i en tid der spesialiserte behandlinger ikke er tilgjengelige. Vi tilbyr de beste folkemetodene for ødeleggelse av kakerlakker.

Fryser … Denne metoden utføres i den kalde årstiden, når utetemperaturen faller under -10 ° C. Metoden vil hjelpe til med å bli kvitt skadedyr i et privat hus bygget nær høyhus, eller i en leilighet med evnen til å slå av oppvarmingen. Kakerlakker er veldig følsomme for ekstreme temperaturer, så -10 ° C er nok til å drepe alle voksne og egg. Når utetemperaturen synker ganske lavt, er det nødvendig å slå av alle varmeenheter og ventilere alle rom i minst 30-40 minutter.

Bilde
Bilde

Det er ingen barrierer mot kulde, så frysing vil ødelegge 100% av skadedyrene i rommet, det viktigste er ikke å ventilere leiligheten med varme eller varmeovner på, ellers vil det redusere effekten.

Varmebehandling … Det motsatte av frysing er metoden - for at kakerlakker dør, er det nok å varme luften til + 50 ° C. Denne temperaturen opprettes ved hjelp av en spesiell dampgenerator med et sterkt insektmiddel - leiligheten behandles med damp, som er like effektiv som frysing. Ulempen med metoden er en tykk varm tåke, som legger seg først etter 10 timer. For at metoden skal fungere, må rommet forbli tett lukket i 2 timer etter behandling.

Bilde
Bilde

Hjemmelagde feller . Slike produkter vil fungere i en kort periode, men de reduserer også insektpopulasjonen effektivt. Det er mange alternativer for hjemmelagde feller, for eksempel: en krukke med agn i bunnen og en hals smurt med vaselin eller biter av tape som er limt opp på steder der skadedyr samler seg. Du kan også lage feller av papir smurt med lim, som tørker i lang tid, og for større effektivitet, slipp et par dråper honning eller syltetøy i midten av arket.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Essensielle oljer . Kakerlakker liker ikke skarp lukt, så essensielle oljer er effektive for å avvise dem. Det er flere alternativer for bruk av duftende olje: tilsett vann til rengjøring av gulv, påfør middelet på steder der insekter samler seg med en bomullspute eller plasser duftende lamper. Eukalyptus eterisk olje regnes som den mest effektive avskrekkende, men du kan bruke andre som du liker lukten. Duftende oljer er et vanlig allergen, så sørg for at ingen andre i hjemmet ditt er uvel.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Innendørs blomster … Den skarpe lukten av geranium skremmer ikke kakerlakker verre enn eterisk olje. For å gjøre insekter ubehagelige i en leilighet, er det nødvendig å ordne 2-3 blomster på hver vinduskarme. I stedet for pelargoner kan du også plante kamille - lukten er attraktiv for folk, men ubehagelig for kakerlakker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgtips

For å forgifte kakerlakker alene i et privat hus, leilighet eller herberge, må du velge riktig verktøy. Valgkriteriene avhenger av hva slags effekt du vil oppnå: raskt, men med en kortsiktig effekt, eller sakte, men lenge. Det er også veldig viktig hvor mange insekter som er i rommet - det er nødvendig å bli kvitt store kolonier med sterke insektmidler, og "herreløse" kakerlakker kan skremmes vekk med folkemedisiner.

Vi foreslår å vurdere nærmere kriteriene for valg av insektmidler for kakerlakker

Aerosoler … Det raskeste stoffet mot kakerlakker, når lett steder som er lett tilgjengelig og spiser økonomisk. Aerosolen virker ikke på egg og irriterer menneskelige slimhinner.

Bilde
Bilde

Fumigatorer … Et hurtigvirkende insektmiddel som ikke krever menneskelig inngrep under bruk og lett trenger inn i de mest hemmelige hjørnene. Fumigatorer avgir noen ganger en ubehagelig lukt, så de bør ikke stå på over natten.

Bilde
Bilde

Gels … Det er praktisk å fjerne kakerlakker med et slikt middel, men giften må oppdateres med jevne mellomrom slik at alle kakerlakker får en dose rus. Kundeanmeldelser er blandede: noen snakker om ineffektiviteten til gelen, andre merker dens langsomme, men langsiktige effekt.

Bilde
Bilde

Pulver … Pulveret påvirker sakte skadedyr, men beholder sine giftige egenskaper i lang tid. Giftige stoffer kan forbli i luften i lang tid hvis pulveret er uforsiktig spredt.

Bilde
Bilde

Fargestifter … Stoffet påvirker sakte, men veldig sterkt kroppen av kakerlakker, over tid, og skremmer dem helt fra leilighetene. Fargestifter fra forskjellige produsenter er veldig forskjellige i kvalitet, men de er alle ekstremt farlige hvis de ved et uhell kommer inn i menneskekroppen.

Bilde
Bilde

Hjemmelagde feller . De virker umiddelbart på noen individer, men de må endres ofte for en positiv effekt.

Anbefalt: