Dielektriske Latexhansker: Klassifisering Av Dielektriske Hansker I Gummi. Hvordan Velge Og Bruke?

Innholdsfortegnelse:

Video: Dielektriske Latexhansker: Klassifisering Av Dielektriske Hansker I Gummi. Hvordan Velge Og Bruke?

Video: Dielektriske Latexhansker: Klassifisering Av Dielektriske Hansker I Gummi. Hvordan Velge Og Bruke?
Video: Hvordan ta på og av engangshansker 2024, Kan
Dielektriske Latexhansker: Klassifisering Av Dielektriske Hansker I Gummi. Hvordan Velge Og Bruke?
Dielektriske Latexhansker: Klassifisering Av Dielektriske Hansker I Gummi. Hvordan Velge Og Bruke?
Anonim

All aktivitet i virksomheter knyttet til elektrisk utstyr er potensielt traumatisk. Elektrisk sjokk fører vanligvis til brannskader eller til og med død av elektriske arbeidere. Derfor er det for beskyttelse nødvendig å bruke spesielle midler med dielektriske egenskaper.

Bilde
Bilde

Beskrivelse

Dielektriske hansker er den primære beskyttelsen mot elektrisk støt når du arbeider med utstyr opp til 1000 V. Gummigummi er det vanligste materialet for fremstilling av slike produkter.

Gummi er laget av syntetisk isopren eller styrengummi, hvorfra forskjellige komponenter som påvirker det elektriske ledningsevnen til det ferdige produktet fjernes. Materialet er regulert av GOST. Påliteligheten til hanskene er deres viktigste kvalitet for forbrukerne . Et trekk ved noen typer hansker er en sømløs produksjonsteknologi, som eliminerer rifter i sømmene ved økt mekanisk belastning eller friksjon.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Andre typer lignende produkter har sømmer dekket med solide gummiplater. Det er også dielektriske hansker laget av spesielt holdbar latex, produsert i henhold til en separat GOST, men påliteligheten er lavere i forhold til gummi.

Rivestyrke er en av de viktigste egenskapene til hansker for elektrikere . I henhold til GOST -instruksjonene er det ikke tillatt å bruke latex -dielektriske produkter ved service på utstyr over 1000 V, fordi deres pålitelighet er lavere enn gummiprodukter.

For økt beskyttelse av mennesker som arbeider med strømmer opptil 10 000 V, anbefales det også å bruke silikon dielektriske hansker i tillegg til andre beskyttelsesverktøy.

Silikon er praktisk talt ute av stand til å lede strøm; derfor er slike hansker et av de viktigste elementene i elektrikerens arbeidsklær.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Klassifisering

To typer dielektriske hansker brukes, preget av graden av pålitelighet

  1. Dielektriske produkter i beskyttelsesklasser 0 og 00 brukes i arbeid med elektrisk utstyr opptil 1000 V. Det er strengt forbudt å bruke slike hansker for utstyr med en spenning over 1000 V.
  2. Anbefalte hansker for bruk på utstyr med verdier større enn 1000 V , merket med beskyttelsesklasser 1, 2 og så videre. I dette tilfellet brukes dielektriske hansker som ekstra beskyttelse sammen med spenningsindikatorer, isolasjonsstenger og isoleringstang og annet obligatorisk verneutstyr for en elektriker. Det er tillatt å bruke hansker uten annen beskyttelse for arbeid med frekvensomformere med høy spenning, forskjellige brytere og andre lignende elektriske deler av utstyr med en spenning som overstiger 1000 V.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dielektriske silikonhansker i 1, 2 og påfølgende beskyttelsesklasser, det er tillatt å bruke i utstyrsvedlikehold opptil 1000 V . Samtidig beskytter de pålitelig mot skader. Under drift er det nødvendig å trekke de dielektriske hanskene helt - slik at stikkontaktene dekker ermene på beskyttelsesformen. Det er forbudt å rulle opp og bøye votteklokken, og forkorte lengden.

Silikon- eller gummi-dielektriske produkter med fem eller to fingre er tillatt for arbeid med høyspent elektrisk utstyr . Det er nødvendig at merkingen "En" og "Ev" respekteres. Lengden på dielektriske hansker eller votter som kreves av GOST er 350 mm. I høst-vintersesongen bør størrelsen på dielektriske hansker være slik at du kan bruke strikkede eller fleecehansker inne for å holde varmen.

Stikkontaktene skal være brede nok til at du enkelt kan trekke hanskene over ermene på uniformen din.

Bilde
Bilde

Funksjoner for valg og bruk

Sikkerhet og brukervennlighet er hovedkriteriene for valg av dielektriske hansker. Produsenter tar også hensyn til andre forbrukerbehov og produserer forskjellige størrelser av disse produktene.

Lengden ifølge GOST er 350 mm, og dette er et karakteristisk trekk ved sertifiserte produkter . Dielektriske hansker må sitte på hendene dine, slik at du kan ta på deg enda en varm hanske inne. Under spesielle arbeidsforhold kan spesielle skinnhansker brukes på toppen for å øke holdbarheten.

Stikkontaktene til dielektriske hansker må trekkes over ermene på enhver uniform.

Bilde
Bilde

Hanske av høy kvalitet er utstyrt med et datablad som angir alle de fysiske parameterne til produktene og de nødvendige betingelsene for normal bruk. Velg hansker basert på den anbefalte beskyttelsesklassen for produkter og arten av arbeidet med elektrisk utstyr. Slike hansker er mye brukt i forskjellige bedrifter og kommunale organisasjoner.

Hansker inspiseres visuelt hver gang for mulig overflateskade før bruk. Du kan også elte dem med en liten innsats for å avsløre feil eller sprekker. For å identifisere punkteringer kan du vri produktene fra klokken til fingrene.

Tettheten kan kontrolleres på en enkel måte: fyll med luft, klem deretter litt . Ved skade på produktet vil feilene umiddelbart merkes. Dette er nødvendig for å utelukke passering av strøm gjennom hull og punkteringer.

Produktene som brukes til arbeid vaskes regelmessig fra forurensning med oppløsninger av vanlig såpe eller natron. Du må tørke dem innendørs, men ikke på et batteri.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For dielektriske latexhansker kreves konduktansetester strengt i henhold til timeplanen fastsatt i instruksjonene. For å teste produktet, legg det med fingrene ned i en metallbeholder med vann ved romtemperatur . Et avvik i en eller annen retning er 100. Vann må også helles i hanskene, og den øvre kanten av stikkontaktene skal stå tørre minst 5 cm fra kanten.

En elektrode må plasseres i hansken; en spenning på 6 kV tilføres den . Det er lov å teste flere par hansker samtidig, det viktigste er at de elektriske strømverdiene overvåkes. Hvis det er en sammenbrudd av produktet med elektrisk strøm, må hansken kastes. I andre tilfeller måles verdiene til passerende strøm, mens den ikke bør overstige normen 6 mA.

Etter at inspeksjonen er fullført, må produktene være helt tørre innendørs.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan finne ut hvordan du tester dielektriske hansker før bruk nedenfor.

Anbefalt: