Hansker Med Polymerbelegg (24 Bilder): Størrelser I Henhold Til GOST, Strikkede Og Isolerte Hansker, Med Støv Av Polyuretan Og PVC -belegg, Andre Typer

Innholdsfortegnelse:

Video: Hansker Med Polymerbelegg (24 Bilder): Størrelser I Henhold Til GOST, Strikkede Og Isolerte Hansker, Med Støv Av Polyuretan Og PVC -belegg, Andre Typer

Video: Hansker Med Polymerbelegg (24 Bilder): Størrelser I Henhold Til GOST, Strikkede Og Isolerte Hansker, Med Støv Av Polyuretan Og PVC -belegg, Andre Typer
Video: Coating+Test+Video 2024, April
Hansker Med Polymerbelegg (24 Bilder): Størrelser I Henhold Til GOST, Strikkede Og Isolerte Hansker, Med Støv Av Polyuretan Og PVC -belegg, Andre Typer
Hansker Med Polymerbelegg (24 Bilder): Størrelser I Henhold Til GOST, Strikkede Og Isolerte Hansker, Med Støv Av Polyuretan Og PVC -belegg, Andre Typer
Anonim

Når du utfører fysisk arbeid, må du bruke verneutstyr, hvorav de beste er polymerbelagte hansker. De redder ikke bare hendene fra de skadelige effektene av et aggressivt miljø, smuss, men reduserer også skader. For å gjøre det behagelig å jobbe i dem, bør du velge riktig produkttype, med tanke på størrelse og materiale som det er laget av.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner og omfang

Polymerbelagte hansker er et av de vanligste personlige verneutstyrene som er laget av polymerråvarer. Hovedtrekk ved dette produktet anses å være god vedheft til enhver overflate. Takket være et spesielt belegg puster huden på hendene i slike hansker og svetter ikke. Fordelene med et beskyttende middel inkluderer også:

  • høy tetthet;
  • økt komfortnivå under arbeid;
  • Slitestyrke;
  • lang brukstid;
  • fornuftig pris.

For at hansker med dette belegget skal gi maksimalt beskyttelsesnivå, må de være tettsittende og passe til brukerens størrelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Under produksjonen av disse hanskene overholdes kravene til GOST, hvis beskrivelse finnes i direktiv 12.4.010-75 og 12.4.183-9 (personlig verneutstyr produsert med et polymerbelegg må være av høy kvalitet og være trygg å bruke). For fremstilling av disse hanskene brukes utelukkende miljøvennlige råvarer som ikke forårsaker allergiske reaksjoner . Kanten av mansjettene i hansker er laget av tyktflytende gummi, slik at de ikke lar små rusk, støv passere gjennom og passe så tett som mulig til hånden. For å forbedre ytelsen til beskyttelsesmidlet ytterligere kombinerer produsentene forskjellige materialer under produksjonen.

Alle polymerbelagte hansker har sin egen strikkeklasse, det bestemmes av antall sløyfer per tomme . Slitestyrken til produktet avhenger i stor grad av denne indikatoren. Hansker av høyeste klasse regnes som de beste, de har økt komfort. Når det gjelder anvendelsesområdet for slike hansker, er de mye brukt når du gjør husarbeid, i biltjenester og i landbruket.

Nitrilbelagte produkter anbefales for håndtering av flytende kjemikalier, og strikkede hansker velges vanligvis for enkle jobber.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over arter

I dag produseres mange varianter av polymerbelagte hansker, som hver har sine egne ytelsesegenskaper og er designet for en bestemt type arbeid. De vanligste er strikkede, nylonhansker, samt hansker med polyuretan, PVC, nitrilbelegg og prikkemønster.

På salg kan du ofte også finne en frostbestandig versjon av et beskyttende produkt, der basen er laget av bomull og mansjetten er laget av gummi . Gummihansker er også veldig populære, de er ikke redde for de negative effektene av løsemidler, drivstoff og smøremidler og er motstandsdyktige mot konsentrerte syrer. Hvis du planlegger å utføre flere typer arbeid samtidig, er det best å velge kombinerte hansker. De regnes som allsidige og motstandsdyktige ikke bare mot mekanisk skade, men også mot alkalier og syrer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Strikket

Slike hansker er tilgjengelige med flere typer mønstre, de mest populære er:

  • Sildben - skarpe hjørner påføres hele overflaten av håndflaten;
  • " punktum " - preget av punktpåføring over hele hanskens indre overflate;
  • " Bølger " - ser ut som et bølget belegg;
  • " murstein " - tegningen er laget i form av imitasjon av murverk;
  • " Striper " - linjene er parallelle med hverandre på kort avstand.

Hansker med navn eller logo på selskapet regnes som de dyreste; de brukes ofte til reklameformål. Trøyene har ingen sømmer, noe som reduserer sannsynligheten for hudirritasjon i stor grad. Fordelene med produkter inkluderer en rimelig pris, høy kvalitet, komfort mens du har på deg. Det er ingen ulemper.

Bilde
Bilde

Polyuretanbelagt

Arbeidshansker med denne typen spray er utelukkende beregnet på små jobber, de gir et godt grep. Produktets base er representert av nylon og polyester, den er dekket med et lag med polyuretan på toppen. Du kan finne slike hansker på salg med vibrasjonsdempende egenskaper.

Fordeler med produktet: de er fleksible, sitter perfekt på hendene og er motstandsdyktige mot rifter og punkteringer. Det er ingen ulemper.

Bilde
Bilde

PVC belagt

Denne typen hansker er beregnet på håndtering og pakking. Basen deres er laget av PVC (bomullstråd brukes til strikking), og de elastiske mansjettene i gummi er overlåst. Hanskene er antibakterielle og svært motstandsdyktige mot fuktighet . Slike produkter produseres i forskjellige tettheter, som avhenger av strikkeklassen og antall tråder. Jo høyere strikkeklasse, desto mindre er avstanden mellom trådene, og derfor er stoffet mer holdbart.

PVC-belagte beskyttelsesmidler produseres vanligvis i 7. klasse . (strikket av garn med 6 tråder). Fordelene med produktet inkluderer rimelig pris, høy motstand mot mekanisk skade. Det er ingen ulemper.

Bilde
Bilde

Med nitrillag

Hansker er et flerlagsprodukt laget av en polymer (nitril) med forbedrede beskyttende egenskaper. De kan brukes når du arbeider med drivstoff, maling og lakk og oljeprodukter. Beskyttelsesprodukter med et nitrillag er preget av høy styrke, stivhet, beholder fingerenes følsomhet perfekt og passer godt til håndleddet . Når det gjelder manglene, er det bare en - prisen for slike hansker er over gjennomsnittet.

Bilde
Bilde

Prikkemønster

Denne typen produkter anbefales å brukes for å beskytte hendene mot gnagsår, derfor blir det ofte valgt av sommerboere å utføre arbeid på sin personlige tomt. Hansker har god pusteevne, glid og mekaniske skader . De kan også brukes i produksjon, men bare om sommeren. Produktene har ingen ulemper.

Bilde
Bilde

Nylon

Denne typen hansker er ideell for pussarbeid, ettersom produktet beskytter hendene godt mot olje og andre forurensninger, samtidig som fingrene er høy. Disse hanskene kan også brukes av glassmaskiner . Fordelene med produktet inkluderer økt brukskomfort.

Bilde
Bilde

Isolert

For utendørs byggearbeid, vedlikehold av boreplattformer til sjøs, motorveier og under vintertransport, vil isolerte hansker gi pålitelig beskyttelse for hendene dine. De er produsert i flerlag, supplert med en varmende strikket fôr . Disse hanskene er svært holdbare. Når det gjelder manglene, ble de ikke notert.

Bilde
Bilde

Frostbestandig

I kjemiske og oljeraffinerende næringer, i husholdningene, i konstruksjonen, brukes frostbestandige hansker mye. De har et isolert fôr laget av børstet akrylstrikk, og er dekket med et olje- og bensinresistent lag på utsiden. Slike hansker tåler temperaturer opp til - 45C, er preget av høy styrke . De har ingen negative anmeldelser.

Bilde
Bilde

Dimensjoner

For å gjøre det praktisk å jobbe, må du velge størrelsen på verneutstyret riktig, spesielt for hansker produsert med et polymerbelegg, som skal sitte godt på hånden og ikke skli. GOST gir flere universelle størrelser på arbeidshansker:

  • L - stor;
  • M - medium;
  • S - liten.

For å bestemme størrelsen din riktig, bør du først måle børsten rett over beinet. Rund deretter figuren og del med en faktor 2,7. Resultatet er en verdi som er avrundet til nærmeste heltall. Dette vil være størrelsen du vil ha.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgtips

Når du kjøper hansker med et polymerlag, er det viktig å ikke bare ta hensyn til størrelsen, men også til ytelsen. En stor rolle spilles også av forholdene der det er planlagt å bruke beskyttelsesmidlet, nemlig:

  • for å beskytte hendene mot forskjellige mekaniske skader, anses strikkede hansker som de beste;
  • for arbeid med syrer, kjemikalier og alkalier vil produkter med nitrilbelegg være et utmerket valg;
  • når du bygger i vintersesongen, anbefales det å bruke en isolert eller vinterversjon;
  • For å beskytte hendene mot skitne, oljete og fuktige overflater (gjenstander), må du kjøpe produkter med et dobbelt belegg.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg bør hanskeklassen også tas i betraktning

  • Det groveste og tykkeste er verneutstyr i klasse 7. De er egnet for arbeid i lagre, byggeplasser og i landbruket.
  • Grade 10 hansker er av middels tetthet ettersom de er laget av tynt materiale. Slike produkter velges vanligvis for arbeid i reparasjonsbutikker, for emballasje av varer i supermarkeder og butikker.
  • Produkter fra 13. klasse regnes som de tynneste og gir høy følsomhet for hender. Det anbefales å kjøpe dem for ikke å flekke dyrt materiale (deler).

I tillegg må du sjekke med selgeren og tilgjengeligheten av sertifikater for hansker. Hvert produkt må merkes, noe som ikke bare angir produsenten, men også omfanget, beskyttelsesgraden.

Anbefalt: