Store Lysekroner (59 Bilder): Taklamper For Det Andre Lyse Og Høye Taket, Runde Og Flate Modeller Med Stor Diameter

Innholdsfortegnelse:

Video: Store Lysekroner (59 Bilder): Taklamper For Det Andre Lyse Og Høye Taket, Runde Og Flate Modeller Med Stor Diameter

Video: Store Lysekroner (59 Bilder): Taklamper For Det Andre Lyse Og Høye Taket, Runde Og Flate Modeller Med Stor Diameter
Video: Meran taklampe 2024, Kan
Store Lysekroner (59 Bilder): Taklamper For Det Andre Lyse Og Høye Taket, Runde Og Flate Modeller Med Stor Diameter
Store Lysekroner (59 Bilder): Taklamper For Det Andre Lyse Og Høye Taket, Runde Og Flate Modeller Med Stor Diameter
Anonim

Armaturer, i tillegg til hovedfunksjonen - å gi lokalene tilstrekkelig belysning, spiller rollen som et dekorativt element. Det mest slående eksemplet er store lysekroner: de er først og fremst verdt å ta hensyn til eiere av høyt tak. Når du velger en belysningsenhet, er det viktig å ta hensyn til møbelstilen, utformingen av selve rommet og personlige preferanser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

I henhold til metoden for å feste til taket, er lysekroner delt inn i to typer:

  • Klassisk . De er vanligvis hengt på en krok og er vanligvis store i størrelse. Ofte er det de som blir senteret i interiøret, og gir designere nesten ubegrensede muligheter, takket være forskjellige typer og former.
  • Tak . Festes direkte til takflaten, oftest rund og flat. Slike modeller er mye brukt i minimalisme og høyteknologi.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Typer lysekroner avhengig av stil:

  • Klassisk er laget av krystallelementer forbundet med festlig smiing. Det ser veldig høytidelig ut. I utgangspunktet ble det brukt lys i stedet for lamper. Størrelsen på et slikt verk var enormt - opptil seks meter, noe som gjorde lysekronen tung og farlig hvis hele strukturen falt.
  • Lysekroner art Nouveau har flere nyanser, vanligvis laget i form av planter (for eksempel en åpen tulipan, lilje), kan være flerfarget. Lysekroner i "Favril" flerfarget glass ser luksuriøst ut designet av Louis Tiffany selv.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Japanske lysekroner laget av naturlige materialer - bambus, tre, papir. De er enkle, har en streng geometrisk form. Ideell for sushi bar, herregård.
  • Minimalisme og høyteknologi taklamper ble heller ikke ignorert. Det er ingenting overflødig her - metall, plast, glass. Strenge former og selvfølgelig funksjonalitet.
  • Land og Provence i utformingen av belysningsenheter er dette tre, primitivt glass, naturlige stoffer, enkel smiing. Tidligere i landsbyene laget eieren selv møbler, husholdningsartikler, og kona dekorerte alt dette; derfor ser slike lamper ut "hjemme", originale og skaper en spesiell komfort. Det er nesten ingen begrensninger: hvis du vil - i stil med en ukrainsk gård, hvis du vil - i en russisk eller fransk landsby.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Innvendig bruk

Valget av lysekronen påvirkes av valget av rommet der lysarmaturen skal plasseres.

Stue

I hallen er det mottakelse av gjester, feiringer. Dette er stedet hvor hele familien kommer sammen. Som regel er dette det største rommet i en leilighet eller et hus, noe som betyr at du har råd til en lampe med stor diameter, eller velge flere hvis rommet er delt inn i soner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bedre å gjøre to eller tre belysningsmoduser for å dempe lysstyrken noen ganger. Og, selvfølgelig, diskuter valget med dine nærmeste, prøv å ta hensyn til alles mening, fordi mesteparten av tiden tilbringes i stua.

Soverom

Et sted å hvile og sove, hvor lyset skal være mykt og ikke-irriterende. Bedre å få en dimmer (glatt regulator). Den kan velges som fjernkontroll og styre belysningen eksternt uten å komme ut av sengen. På grunn av den store mengden tekstiler samler det seg mye støv på soverommet, så det er bedre å forlate apparater som bruker klut og papir.

Bilde
Bilde

Barn

Først og fremst er sikkerhet viktig. Fjern tynt glass, lange pendler, tunge konstruksjoner og "nei" til køyelamper. Men fargene og modellen kan variere: fra de mest delikate til utrolig morsomme. Rådfør deg med babyen din, kanskje han har noen ønsker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Korridoren

Her dannes det første inntrykket av boligen, det er ikke nødvendig å være lat med valg av belysningselement. Men som regel er gangen i russiske leiligheter liten, så velg en smal lang lysekrone eller noe kompakt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kjøkken

Lyse funksjonelle lamper klarer seg uten unødvendige detaljer, for dette er faktisk vertinneens arbeidsområde. Det er en annen sak om kjøkkenet har en stor spiseplass. Du kan plassere en stor lysekrone (for eksempel i landlig stil) over bordet, og lokal sterk belysning over komfyren og skjærebrettet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Andre lys

Ofte i store hus er det ingen overlapping mellom første og andre etasje. Sistnevnte danner en stor balkong rundt hele omkretsen, det oppstår et stort rom som ber om stor belysning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I mørket kommer store lysekroner i flere lag til unnsetning - i form av en rett foss, lange spiraler. Deres oppgave er ikke bare å dekorere, men også å fordele lyset jevnt, å koble de to mellomrommene sammen.

Store lysekroner brukes selvfølgelig ikke bare i boliglokaler, bruksområdet er stort:

  • teatre - alle husker disse elegante lysarmaturene, glitrende med alle regnbuens farger;
  • museer - hvert rom skal fargerikt formidle en viss atmosfære, alle elementer skal være et veltalende komplement til hverandre;
  • utstillingssentre - høy belysning, allsidige interiørartikler;
  • administrasjonsbygninger, konferanserom - stramme, men stilige lamper;
  • klubber, restauranter - en av komponentene i suksessen er atmosfæren, en del av den er laget av dyktig utvalgte store lysekroner.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fasjonable løsninger

I år er blå og gule nyanser i interiøret populære. Det er ikke nødvendig å endre hele sammensetningen av rommet: det er nok å plukke opp en massiv lysekrone som for eksempel har blå eller sennepselementer. Det er verdt å ta hensyn til konstruksjonen av messing (som et tillegg til hovedmaterialet, eller helt). Ser interessant ut i kombinasjon med en ny trend - et 3d -speil.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Men krystall vil aldri gå av moten. Selve modellen er viktig her - en oval reflekterende base og fallende "is". Dette er et nytt blikk på klassikerne som er kjent fra barndommen.

Ikke uten plass. Du kan gjøre taket til en nattehimmel, lage en lysekrone i form av en planet eller satellitt, og stjernene vil erstatte små lysdioder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Jeg vil fokusere på nøytrale farger - beige, gylden. Den metalliske fargen (ta bronse) vil også glede seg over i år. I rekreasjonsområdet kan du plassere en lysekrone med bisarre geometriske former i smijern i kombinasjon med fasjonable rolige toner. Bare svart ser rikt ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den tropiske stilen gir litt eksotisme, skyggen er laget i form av tynne glassblader. Fin og effektiv. Naturmaterialer ser varme ut, for eksempel tre (landlig eller slottstil).

Blant dem er det pene lamper, og det er som om de raskt ble slått sammen eller til og med knyttet med tau. En slik lysekrone må passe hundre prosent riktig inn i det tilsvarende interiøret, ellers vil det se frekt ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En haug med antikke lampeskjermer med forskjellige mønstre ser lekne ut (de pleide å ligge på nattbordene på soverommet). Krystallkronen kan også være futuristisk. Og en slik lysekrone vil dekorere loftet ditt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ikke spar på verk fra Swarovski -krystaller. De, sammen med elektrisk lys, vil skape en magisk og elegant atmosfære, i motsetning til rimelige kolleger som ser kjedelige ut.

Håndlaget Murano -glass er en utrolig symbiose av lyshet, lysstyrke og fantastiske former.

Transparente plafonds som atomer i et molekyl vil passe inn i en lys stue.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Og dette er bare noen få eksempler; i virkeligheten presenteres store lysekroner i all sin variasjon i hundrevis av butikker i landet. Noen spesialiserer seg på stil, noen i lampetype (f.eks. LED eller glødelampe).

Det er også store markedsplasser med et stort utvalg. Og for de mest kreative kan du lage en skreddersydd lysekrone med tanke på alle tekniske krav, dine egne innfall og motetrender.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Belysningsstandarder

Til slutt - et lite notat om sanitære standarder (SNIP) og en viktig formel.

Boområder:

  • stue - 150 lux;
  • soverom - 100 lux;
  • kjøkken - 150 lux;
  • inngangsparti - 50 lux;
  • for barn - 200 lux.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lokaler som ikke er til bolig:

  • restauranter - 200 lux;
  • utstillingshaller - 200 lux;
  • flerbrukshaller - 400 lux;
  • lobbyen på kinoer, klubber - 150 lux;
  • treningssentre - 75 lux.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å grovt representere den tillatte størrelsen på lysekronen og ikke kjøpe for voluminøs, er det en enkel formel: (Lk + Hk) * 10. Dette er lampens omtrentlige diameter, der Lk er lengden på rommet, Hk er bredden på rommet.

Hovedomkretsen til strukturen skal ikke være mindre enn halvparten av bredden på bordet som den lyser. Du må også sørge for at 190 cm forblir mellom gulvet og enheten (unntak er spesielle designstrukturer), i gjennomsnitt er den optimale lengden en fjerdedel av høyden på rommet.

Anbefalt: