Dimmer For LED -stripe: Infrarød Bryter For 12 Volt Stripe, Kontaktløse Og Andre Dimmere. Hvordan Koble Til En Dimbar Strømforsyning?

Innholdsfortegnelse:

Dimmer For LED -stripe: Infrarød Bryter For 12 Volt Stripe, Kontaktløse Og Andre Dimmere. Hvordan Koble Til En Dimbar Strømforsyning?
Dimmer For LED -stripe: Infrarød Bryter For 12 Volt Stripe, Kontaktløse Og Andre Dimmere. Hvordan Koble Til En Dimbar Strømforsyning?
Anonim

For å kunne kontrollere intensiteten til lyset på led -stripen, er en dimmer innebygd i koblingsskjemaet parallelt med strømforsyningen, den er også kjent som en dimmer eller led -kontroller. Det er mange forskjellige typer av disse gadgetene i butikkene i disse dager, som det er vanskelig for den gjennomsnittlige kjøperen å navigere i. For å velge riktig dimmer, må du vite på forhånd om designfunksjonene, typer og grunnleggende krav til funksjonaliteten til enhetene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva det er?

Når de velger en LED -stripe for en leilighet og et hus, tenker de fleste forbrukere ikke engang på behovet for å dempe lysstrømmen. Dette er ikke overraskende - hvis lysdioder brukes til å belyse arbeidsflaten på kjøkkenet, hyller, skap eller nisjer, kan ønsket effekt bare oppnås i modusen for maksimal lysytelse. Situasjonen er ganske annerledes hvis lysdioder brukes som hovedbelysning og installeres rundt omkretsen av takrommet . I dette tilfellet lar bruk av en dimmer deg variere intensiteten av gløden. Anta at du setter en lys skumring i stua om kvelden, og angir minimum lysstyrke for søvn på barnerommet - dette er den praktiske anvendelsen av dimming.

Fra et strukturelt synspunkt tilhører dimmeren elektriske apparater . Enheten lar brukeren stille inn og kontrollere lysstyrken til gløden etter eget skjønn. Oftest brukes en dimmer for å justere lysstrømmen til ensfargede LED-strimler, mens de monteres direkte i selve kretsen.

En annen fordel med armaturet er at det reduserer det totale strømforbruket til LED -bakgrunnsbelysningen . Videre kan en betydelig effekt oppnås i lokaler med en rekke funksjoner - bolig, kontor, detaljhandel og andre.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Som praksis viser, reduseres strømforbruket i hvert tilfelle med 30-40%.

I tillegg øker dimmere driftstiden for diodelistene. Ved å redusere belastningen minimeres risikoen for overoppheting av lysarmaturene . Den milde driftsmåten øker utstyrets levetid betydelig.

Bruken av dimmere gir komfortabel kontroll av belysningsapparater, siden mange modeller er utstyrt med fjernkontroller. Noen enheter har hørbare alarmer . Enheten lar deg lage de mest uvanlige fargeeffektene og til og med festlig belysning.

I tillegg, det nedtonede båndet kan kobles til sensorene i sikkerhetssystemet . Hvis de utløses, tennes lysdiodene umiddelbart og skremmer derved inntrengere som kom inn i huset ulovlig. Dimmere, sammen med lysarmaturer, installeres ofte for å simulere tilstedeværelsen av eiere i hjem - dette vil forvirre kriminelle.

Dimmere har også sine ulemper . Spesielt genererer enhetene bølger som forårsaker elektromagnetisk interferens. Dette kan påvirke driften av radioutstyr i nærheten negativt. Hvis belastningen reduseres betydelig, kan slike enheter raskt bryte sammen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

I dag tilbyr produsentene en dimmer for LED -strimler med en rekke konfigurasjoner og diametre. De kan grupperes på flere grunner samtidig.

Installasjonsteknikk

Modulær - er laget i form av en blokk med terminaler for tilkobling til elektriske ledninger.

Innebygd / overhead - er montert på veggen og ligner visuelt på den vanligste bryteren.

Miniatyr - laget i form av en modul med ledninger. Dimensjonene til en slik dimmer er ikke mer enn en fyrstikkeske, hver modell har fra 1 til 3 knapper.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter funksjonalitet

Enkelt kanal - brukes til enkeltfargede LED -strimler.

Flerkanals - optimal for RGB- og RGBW -striper.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter et sett med alternativer

Eksepsjonelt dimbar.

Regulatorer, som, i tillegg til dimming, løser en rekke tilleggsoppgaver . Dette kan være funksjoner som lys og musikk, kontroll over flere områder med belysning samtidig, blinkende modus og andre.

Og også dimmere kan deles inn i digital og analog

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Digital

For å justere LED-strips med digitale dimmere, er en pulsbreddemoduleringsmekanisme etterspurt. Det er en sekvens av spesifikke kommandosignaler av varierende varighet . Dette innebærer å endre lysstyrkeparametrene.

Bilde
Bilde

Analog

De tillater endring av modusene ved å øke eller redusere spenningsverdien. Slike enheter gjør det mulig å gi LED -strips en stabil strømtilførsel, mens effekttapene vil være relativt små. Dette er den vanligste dimmermodellen. De har bare en ulempe - i motsetning til digitale strimler, varmer de LED -stripen sterkt, så deres operasjonelle ressurs er i stor grad begrenset.

Hver av disse enhetene har sine egne fordeler og ulemper, så moderne produsenter har lansert produksjon av kombinerte analog-digitale modeller. De er mye mer effektive og har færre ulemper enn enheter som tilskrives separate kategorier.

Bilde
Bilde

Samtidig er prisen for dem mye høyere, derfor kan slike produkter ikke kalles etterspurt og populære blant brukerne.

Hvordan velge?

Valget av dimmer må utføres under hensyntagen til forskjellige faktorer.

Forsyningsspenning og effekt

Funksjonsspenningen til en hvilken som helst dimmer må samsvare med den samme parameteren til LED-stripen, det vil si 12 eller 24 V. Når det gjelder strømindikatoren, må den overstige LED-effekten med 20-25%. Når flere seksjoner er montert, må deres effektegenskaper legges til . Hvis dimmeren fungerer på grensen for sine evner, vil den ikke vare lenge. Den nødvendige sikkerhetsmarginen er 20-25%.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Antall kanaler

Denne parameteren avhenger direkte av typen LED -stripe du planlegger å bruke. For eksempel for monokrome lysdioder er en standard regulator tilstrekkelig. En flerkanals dimmer er nødvendig for RGB- eller RGB + W-striper . Det er viktig å huske på at ikke alle effektene som er tilgjengelige under driften av den første typen bånd kan realiseres ved hjelp av den andre, og omvendt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Design

LED-kontrollere kan være overflatemontert, innebygd og også designet for hemmelig installasjon. Valget avhenger direkte av brukerkomforten og designhensikten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kontrolltype

Dette kan være en dreieknapp, samt en sensor, knapper eller via fjernkontrollen. Du må velge den beste modellen basert på dine egne preferanser og budsjettbegrensninger. Husk at dimmere med sensorer og fjernkontroller er mye dyrere enn mekaniske.

Bilde
Bilde

Funksjonell

Eventuelle tilleggsalternativer øker prisen på produktet betydelig. Derfor må du på forhånd bestemme hvilken funksjonalitet du trenger. For eksempel, Hvis du ikke planlegger å utstyre et "smart hjem" -system og kontrollere lysekronen fra et nettbrett, er det sløsing å kjøpe en enhet med lignende grensesnitt.

Bilde
Bilde

Produsent

På det moderne markedet er det mange produsenter som har etablert produksjon av utstyr for dimming av led -strips. De mest pålitelige selskapene er Legrand, Schneider og Makel.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan koble til?

Kretsen for tilkobling av en 220 volt lysdimmer til en LED -stripe er utviklet med tanke på typen LED -stripe og dens størrelse. I den mest primitive versjonen er monokrome striper seriekoblet i en åpen krets mellom kraftmodulen og belastningen . I dette tilfellet bør den totale effekten til alle tilkoblede seksjoner av stripen ikke overstige effektegenskapene til selve dimmeren og kraftsystemet.

Bilde
Bilde

Hvis strømmen til LED -kontrolleren ikke er nok til å kontrollere intensiteten til luminescensen til de langstrakte LED -segmentene fullt ut, kan dette problemet løses ved å introdusere en pålitelig forsterker i kretsen. Ved hjelp av spesielle beregninger kan en av seksjonene kobles direkte til dimmeren, eller du kan slå den på via et par forsterkere.

Bilde
Bilde

For å samtidig justere bakgrunnsbelysningsintensiteten til 4 monokrome LED -strimler (både jevne i lysspekteret og forskjellige), bør du bruke mekanismen som er vist i planen nedenfor. I denne versjonen drives den ene delen direkte fra dimmeren, den andre tre - fra RGB -forsterkeren, mens kontrollinngangene til sistnevnte må lukkes for hverandre.

Bilde
Bilde

For å justere intensiteten til luminescensen og fargetone på RGB- og RGBW -bånd, er en konvensjonell dimmer tydeligvis ikke nok. I stedet er det bedre å installere en kontroller av riktig type i en enkelt krets.

Bilde
Bilde

Hvordan håndtere?

For at hver person selv kan velge den mest praktiske og komfortable metoden for å kontrollere dimmeren, tilbyr moderne produsenter et bredt spekter av modeller

Trykknapp er trykknappdimmere som ligner en typisk bryter. LED -systemet styres ved å holde inne eller trykke på knappen én gang. Når den trykkes på, starter aktiveringen eller deaktiveringen av båndet. Når den holdes nede, justeres lysstyrken på gløden.

Svingbart - inkluderer bare ett kontrollert element, produsert som en regulator. Eventuelle manipulasjoner med belysning kontrolleres ved å dreie knappen til høyre eller venstre.

Roterende trykknapp - kombinere fordelene med de ovenfor beskrevne variantene. Slike modeller er anerkjent som en av de mest praktiske. I et slikt tilfelle slås enhetene på etter at du har trykket på dimmeren, lysintensiteten justeres ved å dreie.

På led -kontrollerne for visse typer dimmere er det en skala, som lar deg navigere i hvilken retning du trenger for å snu elementet. Disse dimmere er installert i en innfelt boks bak en eksisterende bryter i rommet.

Bilde
Bilde

Alle presenterte alternativer tilhører gruppen mekaniske enheter. De er de enkleste og rimeligste, ingen åpenbare mangler er funnet.

Dyrere kontaktløse modeller tilbys i elitesegmentet

Fjernkontroll - kontroll av slike dimmere utføres ved hjelp av en fjernkontroll med kompakte dimensjoner, oftest er den inkludert i settet. Fjernkontroll utføres ved hjelp av et radiosignal, en infrarød stråle eller et kommandosignal. I sistnevnte tilfelle er justering bare mulig når fjernkontrollen er rettet mot den innebygde sensoren, derfor er den begrenset til grensene for ett rom. I det andre tilfellet kan du kontrollere bakgrunnslyset fra neste rom. Slike produkter er ofte tidsprogrammerbare. Dimmere styrt av radiosignal kan betjenes over betydelige avstander, mens de har en mye høyere pris.

Bilde
Bilde

Noen produkter gir muligheten til å koble til en smarttelefon eller PC, de styres via et trådløst wi-fi-nettverk.

Sensorisk - i dette tilfellet styres dimmeren ved å berøre kontrollpanelet. Faktisk representerer den de vanlige manuelle kontrollene, men ser mer moderne ut.

Akustisk - justeringen utføres gjennom en lydsensor innebygd i systemet. Den reagerer på lyder og lyder som overskrider nivået som er angitt av brukeren. En lignende enhet kan lanseres med høy stemme, så vel som et klapp.

Bilde
Bilde

På den ene siden er det ganske praktisk. Men hvis det bor små barn i leiligheten, blir det stadig holdt ferie, eller du bare liker å se på TV, så begynner systemet å fungere feil - med en høy lyd vil den bli aktivert, uansett om du ønsker det eller ikke.

Hyppige feil

Hvis den dimmbare diodens bakgrunnsbelysning fungerer periodisk, pip eller blinker, er det mest sannsynlig feil under installasjonen

  • Løs fjær for taktil kontroll. Eller et altfor tykt lokk på toppen av det.
  • Mangel på pålitelig isolasjon på elektriske ledninger og bryterkontakter plassert inne i metallprofilen.
  • Koble til en altfor kraftig LED -stripe med betydelig lengde. Slike produkter er designet for å fungere ved 20-30 watt.
  • Installasjon av en bryter, der alle deler er plassert på begge sider av brettet, til en aluminiumsprofil. Slike enheter er opprinnelig designet for installasjon i armaturhuset.
  • Mangel på et tilstrekkelig hull i profildekselet for lyssensorens infrarøde "øye".

Anbefalt: