Tre Lasergraverer: Mini Hjemmegraveringsmaskin, Stasjonære Modeller, CNC Og Andre

Innholdsfortegnelse:

Video: Tre Lasergraverer: Mini Hjemmegraveringsmaskin, Stasjonære Modeller, CNC Og Andre

Video: Tre Lasergraverer: Mini Hjemmegraveringsmaskin, Stasjonære Modeller, CNC Og Andre
Video: Unboxing av min Stasjonære PC 2024, April
Tre Lasergraverer: Mini Hjemmegraveringsmaskin, Stasjonære Modeller, CNC Og Andre
Tre Lasergraverer: Mini Hjemmegraveringsmaskin, Stasjonære Modeller, CNC Og Andre
Anonim

Tegravering utføres med forskjellige typer utstyr. I vår artikkel vil vi fokusere på en lasergraverer, som du ikke bare kan få bilder med, men også kutte arbeidsplanet av tre, lage gjennom hull. Enheter, avhengig av kapasitet, utfører et bredt spekter av arbeider - fra spennende hjemmelagde produkter til seriøse produkter knyttet til profesjonelle aktiviteter.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Ordet "graver" i oversettelse fra fransk betyr "kutt". Produktet er et høyt spesialisert verktøy for gravering på tre og andre materialer. For ikke så lenge siden tilhørte laserenheter industrielt utstyr og kostet mye penger . I dag, sammen med CNC-graveringsmaskiner med høy presisjon, kan moderne teknologiske enheter kjøpes mye mindre i størrelse og til en rimelig pris. De er i stand til å tegne og kutte tre opp til 15 mm tykt.

Bilde
Bilde

Ved gravering og kutting av tre frigjøres forbrenningsprodukter, så mange enheter er utstyrt med et luftblåsingssystem, men avtrekksventilasjon kan også brukes.

Visninger

En lasergraver graverer et bilde ved hjelp av en laserstråle. Denne utstyrsklassen har sine egne varianter, de er delt inn i:

  • industriell (stasjonær);
  • skrivebord (husholdning);
  • bærbare mini -enheter.

Etter type enhet kan laserteknologi deles inn i gass, fiber og solid state.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fiber- og Solid State -graverer

Denne typen utstyr er betydelig dyrere enn gassalternativer. De kan brukes ikke bare på tre, men også på harde overflater - metall, komposittmaterialer, plast, keramikk, stein.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I en fiberenhet er det aktive mediet en optisk fiber, og solid state-enheter opererer på bulkkrystaller . Moderne fibermodeller med mange tekniske egenskaper har nådd indikatorene for solid-state gravere, men de er billigere. Begge typer enheter brukes i profesjonelle aktiviteter for fargegravering.

Gassgravere

De tilhører billig universelt utstyr. To hulrom i enheten er fylt med en blanding av CO2-N2-He-gasser, og det sentrale hulrommet er nødvendig for å avkjøle laserrøret med væske . Graveren utfører arbeid på tre, plast, metall, lær og andre materialer. Enhetene kjøpes for bruk hjemme eller i små verksteder.

Bilde
Bilde

Toppmodeller

Etter å ha bestemt deg for oppgavene som skal løses av lasergraveren, kan du shoppe. Det er et stort antall merkede produkter på markedet. Vi presenterer et utvalg av noen av dem.

Wolike Mini 3000mW

Enheten er i stand til å lage fine detaljerte tegninger, komplisert av tonale overganger. Fungerer bare med tre. Har en kraftig laser, men et dårlig kjølesystem. Kinesisk produsent. Vekten til graveren er 4, 9 kg.

Bilde
Bilde

VG-L7 lasergraver

Det maksimale bildeområdet er 190x330 mm. Modellen er koblet til en datamaskin, har sin egen programvare og utfører arbeid med høy presisjon . Men enheten er ikke egnet for arbeid med for harde materialer.

Bilde
Bilde

Gistroy

Robust bærbar maskin med stålhus, utstyrt med japanske profesjonelle dioder, som kan fungere opptil 10.000 timer. Graveren kutter materiale opp til 3 mm tykt, for tykkere kniver er det nødvendig å installere flere passeringer.

Bilde
Bilde

Yohuie CNC 3018

Enheten har muligheten til å justere brennvidden til laseren, bytte til frittstående bruk uten å koble til en datamaskin. Inkluderer USB -pinne med programvare og beskyttende plastdeksel . Graverenes kraft er ikke høy.

Bilde
Bilde

Valgkriterier

Før du velger en graver, bør du forstå hva han er til for, hvilke oppgaver han må løse. Avhengig av dette kan du trenge en profesjonell, semi-profesjonell modell eller en enhet for hjemmebruk.

Når arbeidsretningen er bestemt, må du gjøre deg mer kjent med de tekniske egenskapene til graveren . Men husk at høy effekt ikke alltid er viktig for teknologi, noen ganger bidrar helt forskjellige indikatorer til å oppnå høy nøyaktighet.

Bilde
Bilde

Vær oppmerksom på følgende spesifikasjoner før du kjøper

  • Hvordan strålen er fokusert. Det er bedre å velge automatisk fokusering, det vil gi høy bildenøyaktighet og god ytelse.
  • Levetid på glassrør. I de fleste tilfeller, etter to års drift, begynner glasset å beholde gass dårlig, noe som medfører forvrengning av graveringen.
  • Type emitter bør velges ut fra omfanget av det foreslåtte arbeidet.
  • Lasergraverere er tilgjengelige med effekt fra 20 til 120 watt. Jo kraftigere apparatet er, desto hardere og hardere blir overflatene tilgjengelige for det. For mye kraft er ikke nødvendig for trebearbeiding.
  • Det er viktig å velge enheter med et kjølesystem, uten det vil graveren ikke kunne arbeide på lenge, og levetiden vil være kort.
  • Det skal være enkelt å kontrollere enheten. Overmettede tekniske enheter fører til bortkastet tid.

En riktig valgt enhet vil vise seg godt både i profesjonelle aktiviteter og i arbeidet for hjemmet.

Anbefalt: