Løsningsmiddel P-5: Tekniske Egenskaper Og Sammensetning, Kvalitet, Tetthet Og Forbruk For Avfetting

Innholdsfortegnelse:

Video: Løsningsmiddel P-5: Tekniske Egenskaper Og Sammensetning, Kvalitet, Tetthet Og Forbruk For Avfetting

Video: Løsningsmiddel P-5: Tekniske Egenskaper Og Sammensetning, Kvalitet, Tetthet Og Forbruk For Avfetting
Video: kap5 volum og tetthet v2 2024, April
Løsningsmiddel P-5: Tekniske Egenskaper Og Sammensetning, Kvalitet, Tetthet Og Forbruk For Avfetting
Løsningsmiddel P-5: Tekniske Egenskaper Og Sammensetning, Kvalitet, Tetthet Og Forbruk For Avfetting
Anonim

Når du arbeider med maling og lakk, er løsemidler uunnværlige. De er nødvendige for å endre strukturen på lakken eller malingen. Sammensetningen senker fargestoffets viskositet og reagerer med andre bindemidler. Dette er hovedformålet med løsningsmidler. Stoffet brukes også til rengjøring av overflater og avfetting.

Bilde
Bilde

I denne artikkelen vil vi fortelle deg mer om det populære P-5-produktet.

generell beskrivelse

P-5 er en organisk forbindelse som brukes når du arbeider med maling. Med sin hjelp er det enkelt å oppnå den nødvendige konsistensen av fargestoffet. Materialet vil komme godt med for å rydde opp i utstyr og maleredskaper. Utmerkede tekniske egenskaper og egenskaper spilte en viktig rolle i utviklingen av produktets popularitet.

Løsningen brukes av vanlige brukere og profesjonelle håndverkere. Mange av elementene som utgjør løsemidlet er bredt spesialiserte. Ulike organiske produkter oppløses lett i sammensetningen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kjemisk oppbygning

Stoff R-5 er en blanding av organiske løsningsmidler preget av flyktighet.

Dette er komponenter som:

  • aceton;
  • estere;
  • toluen;
  • butylacetat;
  • keton.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utseende

Løsningsmidlet kan ha en fargeløs tekstur eller en lett gulaktig fargetone. En sammensetning av høy kvalitet bør ikke ha synlige suspenderte partikler. Massen er homogen i tekstur, noe som gjør at den kan påføres jevnt og nøyaktig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oppbevaring

Produksjonsselskaper gir en spareperiode i et år fra produksjonsdatoen. Etter at den forseglede pakningen er åpnet, må oppløsningen i beholderen oppbevares på et skyggelagt eller mørkt sted borte fra barn og dyr. Sørg for å lukke beholderlokket tett .… Rommet skal holdes på en lav temperatur.

Funksjoner i bruk

Denne typen løsningsmiddel kan bare brukes i spesialrom som er tilpasset slike formuleringer, for eksempel i industriverksteder eller verksteder.

Du kan bruke komposisjonen i rom der:

  • det er en fullverdig avtrekksventilasjon som opererer med full styrke;
  • et brannsikkerhetssystem er installert;
  • det er beskyttelse for elektriske kabler og annet utstyr.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er mulig å utføre overflatebehandlingsprosedyren bare borte fra åpen flamme og forskjellige varmeenheter. Originale produkter må ha et passende kvalitetssertifikat GOST 7827-74. Hvis du tviler på originalen til produktet, be om dokumentasjon som bekrefter kvaliteten.

La oss merke oss de fysiske og kjemiske egenskapene:

  • Den tillatte tilstedeværelsen av en vandig urenhet i løsningen bør ikke overstige 0,7%.
  • Partikkelflyktighet (dietyleter) kan variere fra 9 til 15 enheter.
  • Minimum antennelsestemperaturgrense for en væske er -12 grader Celsius.
  • Tettheten til løsningsmidlet er mellom 0,82 og 0,85 g / cm3 (forutsatt at romtemperaturen er omtrent 20 grader over null).
  • Koagulasjonsindeksen er omtrent 30%.
  • Det maksimale syretallet er ikke mer enn 0,07 mg KOH / g.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva skal du tenke på når du arbeider med komposisjonen?

Løsningsmidlet har en sterk og ubehagelig lukt som raskt sprer seg til rommet. Sammensetningene oppnådde slike egenskaper på grunn av flyktige forbindelser i oppløsning. Løsningsmidlet inneholder 40% toluen, samt ca. 30% butylacetat og det velkjente acetonet. Den første komponenten er aggressiv og aktiv.

Utmerket ventilasjon og grundig ventilasjon er forutsetninger når du arbeider med stoffet

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anvendelsesområde

Først og fremst brukes denne typen sammensetning til å fortynne maling og lakk. R-5-løsningsmidlet brukes sammen med løsninger basert på PSKh LP- og PSKh-LS-harpikser. Forbruksvaren interagerer bemerkelsesverdig med andre forbindelser med organisk silisium, polyakryl, epoksyharpikser, gummi og andre elementer som danner en film på overflaten. Når du arbeider med lakk og maling (emalje), tilsettes en effektiv sammensetning i små porsjoner , nøye følge endringene i lakkeringens tilstand.

Det er nødvendig å helle i løsningsmidlet forsiktig, under konstant omrøring av hovedsammensetningen til du oppnår ønsket resultat. Til tross for at stoffet har et vidt bruksområde, kan det ikke kalles universelt. I visse tilfeller anbefaler fagfolk på det sterkeste at du forlater det helt til fordel for en annen sammensetning. Gitt det enorme utvalget av produkter, vil det ikke være vanskelig å finne det riktige produktet.

Bilde
Bilde

Sammensetning R-5 kan brukes til rengjøring av allerede malte overflater eller utstyr og verktøy .som ble brukt til flekker. Sammensetningen vil bidra til å fjerne partikler av lakk og maling. Spesielle komponenter løser lett opp en rekke organiske forbindelser, og fjerner selv gamle og sta spor.

Hvis vi snakker om å utføre stort maleri (dekorasjon), kan du ikke klare deg uten et effektivt verktøy. I dette tilfellet kjøpes store mengder løsning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tilsetningen av P-5-blandingen forbedrer de estetiske egenskapene til den dekorative sammensetningen. Etter påføring dannes en jevn og glatt film. Fra et teknisk synspunkt får filmen elastisitet, holdbarhet og andre positive egenskaper. Bruken av et løsningsmiddel skader ikke beleggetes tekstur.

Forebyggende tiltak

Før du begynner å jobbe med et løsningsmiddel, må du få tilstrekkelig forberedelse og beskytte deg mot skadelige damper. Husk at de enkelte komponentene som utgjør sammensetningen kan påvirke ditt velvære og din helse negativt. Hydrokarboner, ketoner, så vel som andre forbindelser og komponenter forårsaker utvikling av hudsykdommer, hodepine, allergiske reaksjoner og utslipp av varierende alvorlighetsgrad. Flyktige elementer, som forårsaker skadelige røyk, påvirker slimhinnen i øynene så vel som luftveiene. Noen ganger, når du bruker disse formuleringene, blir kvalme notert.

Med tanke på alt det ovennevnte, er det verdt å ta vare på å redusere den negative effekten. Spesielle arbeidsklær og tilbehør er nødvendig ikke bare for å beskytte hendene, men også ansikt, øyne og nese. Du vil definitivt trenge spesielle vernebriller, respiratormaske og hansker … Siden sammensetningen er brannfarlig, må du avstå fra å røyke og bruke åpen flamme under arbeidet.

Bilde
Bilde

Les bruksanvisningen nøye før bruk. Sammensetningen er aggressiv når den interagerer med noen typer plast.

Forbruk

Løsningsmidler brukes også om nødvendig for å raskt og effektivt avfette overflaten. Sammensetning R-5 er også egnet for disse formålene. Selv en liten mengde vil være tilstrekkelig til å fjerne fett- og oljeflekker fra underlaget. Ingen beregning er nødvendig for standard rengjøring. Det er nok å fukte en fille med sammensetningen og behandle overflaten forsiktig. Ikke hell løsemiddel på overflaten: aggressive komponenter i sammensetningen kan forårsake uopprettelig skade på den ..

Etter behandling med løsningsmiddel er det nødvendig å fjerne restene med en tørr klut laget av tykt papir eller klut. Vurder resultatet: Gjenta rengjøringsprosedyren hvis det er fettete flekker igjen JEG. Gitt effektiviteten til dette løsemerkemerket, er en tørking imidlertid tilstrekkelig. Ikke gni løsemiddelet inn i basen for ikke å ødelegge det … Det er visse forhold hvor det er ønskelig å utføre avfettingsprosessen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Gi opp ideen om rengjøring hvis romtemperaturen er under frysepunktet. Optimale temperaturforhold er 15 grader.

Konklusjon

Thinner R-5 er et effektivt, effektivt middel som ikke bare brukes til fortynning av maling og lakk, men også til rengjøring av overflater og verktøy. Det er nødvendig å arbeide forsiktig med stoffet for ikke å skade den behandlede overflaten.

Bilde
Bilde

Sørg for å beskytte ansiktet og hendene mot aggressive komponenter og flyktige stoffer.

Anbefalt: