Hva Oppløser Silikonforseglingsmiddel? Hva Kan Oppløses Og Fortynnes Hjemme, Et Effektivt Løsningsmiddel For Tetningsmasse

Innholdsfortegnelse:

Video: Hva Oppløser Silikonforseglingsmiddel? Hva Kan Oppløses Og Fortynnes Hjemme, Et Effektivt Løsningsmiddel For Tetningsmasse

Video: Hva Oppløser Silikonforseglingsmiddel? Hva Kan Oppløses Og Fortynnes Hjemme, Et Effektivt Løsningsmiddel For Tetningsmasse
Video: Lower Your Energy Bills by Weatherizing Your Home | How to Seal Windows and Doors 2024, Kan
Hva Oppløser Silikonforseglingsmiddel? Hva Kan Oppløses Og Fortynnes Hjemme, Et Effektivt Løsningsmiddel For Tetningsmasse
Hva Oppløser Silikonforseglingsmiddel? Hva Kan Oppløses Og Fortynnes Hjemme, Et Effektivt Løsningsmiddel For Tetningsmasse
Anonim

Silikonbaserte fugemasser er mye brukt i etterbehandling, for fuging av fliser og sanitærutstyr. I visse tilfeller kan det være nødvendig å fortynne blandingen til flytende tilstand for senere avhending. Hvordan løse opp silikonforseglingsmiddel, det vil være nyttig å kjenne hver person som starter reparasjoner med egne hender.

Bilde
Bilde

Materialegenskaper

Silikonbasert tetningsmasse har utmerkede tekniske egenskaper, og derfor brukes det så ofte i etterbehandlingsarbeider.

La oss vurdere materialets hovedkarakteristikker og egenskaper mer detaljert

  • Motstandsdyktig mot fuktighet. Et silikonbasert fugemasse er nesten uunnværlig på badet.
  • Blandingen fester perfekt til nesten alle materialer og fyller hull og sømmer på en pålitelig måte.
Bilde
Bilde
  • Motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Det er også verdt å merke seg at blandingen tåler eksponering for både svært høye og lave temperaturer og kan brukes i en modus fra -50 til +200 grader.
  • God elastisitet. Takket være denne kvaliteten sprekker ikke tetningsmassen når den tørker. I tillegg kan blandingen påføres områder som er utsatt for deformasjon.
  • De fleste silikonforseglingsmidler inneholder soppdrepende midler, som er antiseptiske. Takket være denne komponenten forhindrer blandingen utseende og spredning av mikroorganismer.
  • Høy styrke.
Bilde
Bilde

De diskuterte fordelene med tetningsmiddelsammensetningen kan gi visse vanskeligheter når det gjelder fjerning av tetningsmidlet. Det er umulig å fjerne det herdede laget av blandingen helt ved hjelp av den mekaniske metoden. For å rengjøre belegget godt, er det nødvendig å ty til kjemikalier som vil myke opp eller oppløse tetningsmassen.

Typer løsemidler

Når du velger et eller annet middel for fortynning av herdet tetningsmasse, er det viktig å ta hensyn til noen av funksjonene i sammensetningen.

Silikonbaserte blandinger er klassifisert i tre hovedgrupper

  • Syrebasert . Eddiksyre brukes til fremstilling av denne typen silikonoppløsning. Slike materialer har en lav pris og ikke veldig behagelig lukt. Sammensetningen er uforenlig med noen metaller og marmor.
  • Alkali-basert . Denne typen blanding er laget på grunnlag av aminer og har som regel et bestemt formål.
  • Nøytral . De regnes som universelle formuleringer som er egnet for nesten alle materialer.
Bilde
Bilde

I det moderne byggematerialemarkedet kan du finne spesielle impregneringer for fortynning av tetningsmassen. Imidlertid er folkemedisiner ikke mindre effektive og vil hjelpe i en situasjon der det ikke var noen spesiell sammensetning tilgjengelig.

Improviserte midler

Bruken av folkemedisiner for fortynning av tetningssammensetningen er praktisk først og fremst fordi det er oppløsende blandinger i nesten alle hjem. Hvis det blir nødvendig å vaske av det ikke herdede tetningsmassen, kan du bruke rent vann og en fille. Denne metoden er bare egnet når mer enn tjue minutter ikke har gått siden påføringen av blandingen.

Bilde
Bilde

Mindre spor av tetningsmasse kan fjernes med bensin eller parafin. Silikonblandinger kan også påvirkes med aceton eller acetonholdige løsninger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spesielle formuleringer

Et av de populære midlene for tynning av silikonforsegling er " Penta-840 " … Denne løsningen er egnet for påføring på nesten hvilken som helst overflate. Ulempen med blandingen er den høye kostnaden.

Prosessen med å fortynne silikonforsegling hjemme med sammensetningen " Penta-840 " ganske enkelt. Det er nødvendig å påføre løsningen på området som må rengjøres og stå igjen på den tiden som er angitt på produktemballasjen. Deretter rengjøres myknet silikon lett av overflaten.

Bilde
Bilde

Et rengjøringsmiddel kan brukes til å myke opp fersk tetningsmasse. Quilosa limpiador … Produktet er egnet for alle typer harde overflater.

Midler Permaloid Ideell for å fjerne herdede tetningslag fra plast. Det løser ikke opp plast og etterlater ingen merker på materialet. Rengjøringsmiddelet brukes også til å rengjøre metalloverflater og bildeler.

Renser Dow Corning OS-2 beregnet for rengjøring av overflater før videre behandling med maling og lakk, fugemasse eller lim. Produktet er trygt for menneskers helse og kan brukes til å rengjøre overflater som kommer i kontakt med mat.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Pasta for fjerning av herdet silikon Lugato Silicon Entferner egnet for de mest følsomme overflatene. Verktøyet kan brukes til å rengjøre malte strukturer, tre, naturstein, fliser og så videre. Blandingen ødelegger ikke materialets struktur og påvirker ikke overflatenes farge og glans.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Renser Silikonfjerner er tilgjengelig i form av en gel og er designet for å flytende herde silikon. Blandingen er universell for alle materialer. Det eneste kravet til den behandlede overflaten er at den må være absolutt tørr. Silikonfjerner har høy virkningshastighet på herdede silikonforseglingsmidler. Det er nok å holde løsningen på smusset i ti minutter, hvoretter tetningsmassen lett kan fjernes.

Bilde
Bilde

Fjerner fra forskjellige overflater

Når du velger et egnet silikonfortynningsmiddel, bør du vurdere hvilken type overflate som skal rengjøres. De fleste typer løsningsmiddelsammensetninger har et begrenset omfang og er ikke kompatible med alle materialer.

Plast

Saltsyre kan brukes til å fortynne tetningsmassen til flytende tilstand på en plastoverflate. Det er imidlertid best å bruke spesielle rengjøringsmidler for rengjøring av plastprodukter. Det er formuleringer som effektivt mykner silikon uten å tære på plasten.

Bilde
Bilde

Glass

Det vil ikke være vanskelig å fjerne en tørket silikonbasert blanding fra glass hjemme. Materialet har en ganske tett struktur, slik at tetningsmassen ikke kan trenge dypt inn i det.

Du kan oppløse forseglingsstoffet på glassoverflater med hvitsprit, en spesialisert profesjonell sammensetning "Penta-840", parafin eller raffinert bensin. Den mest effektive serien i dette tilfellet vil være Penta-840. Det vil ta mer tid og krefter å fortynne tetningsmassen med disse andre løsningsmiddelblandingene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Flis

De fleste organiske løsningsmidler har en negativ effekt på fliser. Hvis løsningen kommer på det keramiske belegget, mister materialet i det behandlede området sin opprinnelige glans. Det er forbudt å bruke white spirit på keramiske fliser av dårlig kvalitet.

Ved flytende silikonforsegling på en flisoverflate, unngå produkter som inneholder slipende komponenter. Små partikler kan ødelegge utseendet på flisen ved å skrape den. I dette tilfellet er det bedre å bruke tennvæske eller parafin.

Bilde
Bilde

Hånd hud

Under avsluttende arbeid bryr ikke alle seg om sine egne forholdsregler. Når du bruker silikonformulering uten hansker på hendene, er det stor sannsynlighet for å få blandingen på huden. Hvis tetningsmassen får på hendene og har tid til å herde, kan du fjerne den med gni alkohol.

Bløtlegg en bomullspute med en alkoholoppløsning og behandle det forurensede hudområdet . I stedet for medisinsk alkohol kan du bruke alkoholholdige løsninger, men i dette tilfellet vil effekten avhenge av alkoholkonsentrasjonen i blandingen.

Bilde
Bilde

Tekstil

Hvis den syrebaserte silikonsammensetningen kommer på stoffet, vil det være lettest å oppløse den med 70% eddiksyreoppløsning. Området med størknet silikonsammensetning er impregnert med eddik, hvoretter den flytende blandingen rengjøres mekanisk.

Du kan oppløse et nøytralt fugemasse med alkoholløsninger. I dette tilfellet kan du påføre en alkoholholdig blanding på det forurensede området, eller suge elementet i en løsning av vann og medisinsk alkohol til tetningsmidlet mykner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan fortynne herdet silikon?

Etter å ha valgt et egnet middel, kan du fortsette til selve prosedyren for fortynning av tetningsmiddelsammensetningen. Først av alt må du ta vare på din egen sikkerhet. Hvis arbeidet vil bli utført innendørs, er det nødvendig å sikre god ventilasjon av rommet.

Arbeid må utføres med hansker , siden kjemiske løsninger, hvis de kommer i kontakt med huden på hendene, kan skade det alvorlig. For å beskytte luftveiene mot skadelige damper, anbefales det å bruke åndedrettsvern.

Bilde
Bilde

Prosedyren for kondensering av tetningsmassen utføres i flere trinn

  • Den oppløselige sammensetningen fordeles over den forurensede overflaten. Du kan påføre produktet med en klut eller svamp.
  • Løsningen blir liggende i det forurensede området en stund. Når du bruker folkemedisiner, kan tiden variere fra flere minutter til en time. Når tetningsmassen visuelt blir geléaktig, kan den fjernes. Hvis det ble brukt et spesielt kondensasjonsmiddel, vil den nøyaktige tiden løsningen må oppbevares på tetningsmassen være angitt på produktemballasjen.
  • Løsemiddelblandinger vil myke opp fugemassen til en gelé eller gelkonsistens. Du kan fjerne den gjenværende flytende silikonet med en tørr svamp eller fille.
  • Etter at du har fjernet den silikonbaserte blandingen, blir det ofte fettete merker på overflaten. Du kan rengjøre overflaten for fettforurensning med oppvaskmiddel.
Bilde
Bilde

Noen anbefalinger

Aggressive midler brukes ofte til å kondensere silikonforseglingsmidler. Det må huskes at kjemikalier ikke bare kan påvirke den frosne blandingen, men også på overflatene de kommer i kontakt med.

Før du påfører denne eller den sammensetningen på tetningslaget, er det verdt å teste produktet på et upåfallende område av overflaten . Hvis materialet som tetningsmassen påføres ikke har reagert med kjemikalier, kan du begynne å behandle den silikonherdede blandingen.

Ikke bruk løsemidler som inneholder et stoff som toluen for å fortynne silikonbaserte tetningsmidler. Ved kontakt kommer silikon og toluen inn i en kjemisk reaksjon som frigjør skadelige damper i luften. I dette tilfellet er det stor risiko for å bli forgiftet.

Anbefalt: