Hvordan Løser Man Opp Polystyren? Aceton Som Løsningsmiddel Hjemme. Oppløses I Bensin. Anvendelse Av Løsninger

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Løser Man Opp Polystyren? Aceton Som Løsningsmiddel Hjemme. Oppløses I Bensin. Anvendelse Av Løsninger

Video: Hvordan Løser Man Opp Polystyren? Aceton Som Løsningsmiddel Hjemme. Oppløses I Bensin. Anvendelse Av Løsninger
Video: Recycling Polystyrene. Plastic Forming. 2024, Kan
Hvordan Løser Man Opp Polystyren? Aceton Som Løsningsmiddel Hjemme. Oppløses I Bensin. Anvendelse Av Løsninger
Hvordan Løser Man Opp Polystyren? Aceton Som Løsningsmiddel Hjemme. Oppløses I Bensin. Anvendelse Av Løsninger
Anonim

Ønsket om å vite hvordan man oppløser polystyren oppstår ganske ofte fra hjemmelagde håndverkere. Slike flytende blandinger har en veldig spesifikk anvendelse: de kan spille rollen som lakk eller lim i bygge- og reparasjonsindustrien.

Oftest brukes bensin eller aceton som løsningsmiddel hjemme, noe som gjør det mulig å endre den faste brøkdelen av materialet til en flytende, flytende for en kort tid.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvorfor oppløse?

Skummet er oppløst i kjemiske væsker og omdannes til et slags lim basert på polyuretanskum . Slike sammensetninger brukes ganske vellykket der det er nødvendig å lage en stiv, uatskillelig forbindelse eller belegg. Massen oppnådd ved oppløsning av skummet har en begrenset påføringsperiode - vanligvis ikke mer enn 15 minutter. Omfanget av bruken er også ganske smalt.

  • Dekk til betonggulvet eller balkongplaten. Løsningen er også egnet for vanntetting av kjelleren.
  • Reparer taket. Mørtelen er egnet for å legge inn skifer eller fliser.
  • Behandle leddene og kantene på fiberplater, sponplater og andre sponplater.
  • Lim gulvlister, møbler eller interiørartikler.
  • Fest det ekstruderte polystyrenskummet når du isolerer vegger, gulv, tak med det.

Faktisk er en løsning av polystyren ganske enkelt å erstatte klassisk snekker- eller konstruksjonslim . Samtidig er det bare organiske stoffer som er egnet for arbeid med råvarer. Det er disse løsningsmidlene som hjelper til med å transformere faste ark eller ekstrudering til en flytende sammensetning som er egnet for byggearbeid.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bensinbruk

Det mest tilgjengelige stoffet der skum kan løses er bensin .… Hjemme brukes det ofte til å avfette overflater, og bilister i garasjen har alltid en drivstoffbeholder på lager. Det organiske løsningsmidlet må være rent og fritt for olje. Det vil være mulig å lage en løsning fra nesten alle råvarer: fra emballasje til husholdningsapparater til å bygge isolasjonsplater.

Den mest effektive er beleggegenskapene til granulert eller ikke-presset skum: lett smuldrende, granulært. Det er viktig at materialet ikke inneholder flammehemmere og andre potensielt farlige tilsetningsstoffer. Hvis materialet har en spesifikk fremmed lukt, vil det ikke være egnet for å forberede en løsning. Bensin for oppløsning må også oppfylle visse krav. Alternativer med tilsetningsstoffer eller økt konsentrasjon av drivstoffalkohol vil ikke fungere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er to hovedmåter å jobbe med organiske løsningsmidler: lokale og klassiske. Følgende algoritme for handlinger brukes vanligvis.

  • Forberedelse av beholder . Den skal være ren, tørr og stor nok for en gitt mengde lim.
  • Fylling med bensin . Volumet er tatt basert på nødvendig mengde limmasse.
  • Tilsetning av skum . Mengden bør være 3 ganger bensinvolumet. Hvis råvaren først presenteres i biter, deles den i individuelle granulater.
  • Blanding av ingredienser . Dette må gjøres forsiktig, da flyktige stoffer kan frigjøres under prosessen. Ytterligere komponenter legges til, om nødvendig, for å få et gitt produktvolum for jobben.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Omrøring av den klissete massen fortsetter til den får en homogen konsistens, som minner om gelé i tetthet . Det er nødvendig å bruke den resulterende sammensetningen umiddelbart, uten forsinkelse. Mengden settes og påføres med en børste. På slutten av prosessen ser limlinjen ut som et gjennomsiktig glasslegem.

Det er viktig å ta hensyn til at den kjemiske reaksjonen som oppstår når bensin kombineres med skum er ganske voldsom . Beholderen må ha høye sider slik at væsken ikke kommer ut. Den boblende gelélignende massen er svært brannfarlig. Dessuten vil det ikke virke å endre løsningens konsistens - etter å ha nådd visse indikatorer, beholder blandingen dem. Det vil ikke være noe poeng å tilsette bensin på dette stadiet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er også mulig å danne løsninger ved bruk av tørt skum . I dette tilfellet utføres arbeid lokalt - innenfor rammen av mindre husholdningsreparasjoner, forsegling av sprekker. Hovedoppgaven til mesteren er å tette tørre granulater tett inn i hullet, og deretter fukte dem med bensin. Smeltemassen, når den er myknet, fordeles over overflaten på det reparerte området. Samtidig er tetningsnivået ganske høyt, du kan bruke metoden for å reparere takpappark, skifer og fliser. Uansett påføringsmetode tar fullstendig tørking av det resulterende limet ganske lang tid. Dette tar vanligvis 36-48 timer.

Mye avhenger av tykkelsen på limlaget. Jo større den er, jo lengre vil herdingsprosessen ta.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan bruke aceton?

Ikke alle stoffer løser skum like godt. Når du arbeider over et stort område, bør blandingen være rennende og ikke tykk. Det beste valget i dette tilfellet er aceton - et universelt basealternativ for en slik løsning . Bruken av dette stoffet i stedet for bensin gjør det mulig å forbedre sammensetningens ytelse. Blandingen viser seg å være flytende, godt egnet for fordeling over overflaten som en beskyttende eller vanntett sammensetning.

Det er bedre å gjøre valget til fordel for rene tekniske væsker. I dette tilfellet, før blanding med skum, kombineres aceton med nitrolakk. Deretter må du handle som beskrevet nedenfor.

  • 1/10 del av en blanding av løsningsmiddel med nitrolakk helles i en bolle.
  • Skum tilsettes det flytende stoffet . Volumet skal være 3 ganger mengden av resten av ingrediensene.
  • Sammensetningen blandes til fullstendig oppløsning . Etter det kan du gradvis tilsette andre ingredienser i væsken. Etter å ha mottatt et gitt volum, får blandingen brygge slik at gassboblene kommer helt ut.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den tilberedte skumløsningen kan brukes som anvist . Siden det er mer flytende, er blandingen egnet for å spre seg over store overflater. Dette er den optimale løsningen for fremstilling av vanntette blandinger og mørtler ved behandling av betongvegger og fundamenter. Du kan bruke denne oppskriften når du fyller ut små defekter i taket, reparerer gjerdematerialer.

Ved arbeid med porøse overflater forberedes og påføres limet i lag. Her fungerer det som en impregnering. Følgelig må du vente til blandingen trenger inn i porene i basen. Først etter det påføres det andre laget.

Funksjonene ved fremstilling av løsninger fra skum og aceton inkluderer en høyere fordampningshastighet av stoffet. Dette aktiverer tørkeprosessen. Men du må fortsatt vente minst 24 timer på at polyuretanskumlaget herder helt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forebyggende tiltak

De grunnleggende sikkerhetsreglene ved arbeid med polystyren og organiske løsningsmidler er nøye og nøye forberedelse av materialer og komponenter . Beholderen for blanding av løsningen må være metall, motstandsdyktig mot ytre påvirkninger. Enhver manipulasjon med kjemikalier må utføres med hansker, det er nødvendig å ventilere rommet grundig eller bruke kilder til tvungen ventilasjon.

Polyfoam er et opprinnelig brannfarlig materiale som utgjør en stor fare under arbeid … Det er svært brannfarlig selv i fast form, og når stoffet omdannes, frigjøres flyktige damper, som også lett kan blusse opp. Det er derfor i rommet der arbeidet med løsningsmidler utføres, må det være et vindu for frisk luftstrøm eller en spesiell avtrekkshette.

Ikke tenn fyrstikker ved siden av det flytende skummet, bruk andre kilder til åpen ild eller varm blandingen.

Anbefalt: