Litokol Fugemasse: To-komponent Epoksyforbindelse For Skjøter Mellom Fliser, Farger Og Varianter, Hvordan Man Sliper Riktig, Forbrukeranmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Video: Litokol Fugemasse: To-komponent Epoksyforbindelse For Skjøter Mellom Fliser, Farger Og Varianter, Hvordan Man Sliper Riktig, Forbrukeranmeldelser

Video: Litokol Fugemasse: To-komponent Epoksyforbindelse For Skjøter Mellom Fliser, Farger Og Varianter, Hvordan Man Sliper Riktig, Forbrukeranmeldelser
Video: Fuging av fliser med Kerapoxy Design epoksybasert fugemasse 2024, April
Litokol Fugemasse: To-komponent Epoksyforbindelse For Skjøter Mellom Fliser, Farger Og Varianter, Hvordan Man Sliper Riktig, Forbrukeranmeldelser
Litokol Fugemasse: To-komponent Epoksyforbindelse For Skjøter Mellom Fliser, Farger Og Varianter, Hvordan Man Sliper Riktig, Forbrukeranmeldelser
Anonim

Det er vanskelig å forestille seg å renovere et bad eller kjøkken uten å bruke vegg- og gulvfliser. Finishen for flisapplikasjonen er bruk av fugemasse, som gir et estetisk utseende og beskytter mot for tidlig lagring av materialet fra overflaten. En av lederne på dette markedet er Litokol -merkevarer. Funksjonene og fordelene vil bli diskutert nedenfor.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler med merkevarer

Alle Litokol -merkeprodukter oppfyller de høyeste kravene for produksjon av bygningsblandinger. Faktum er at selskapet ble grunnlagt i Europa, nemlig i Italia, hvor det brukes avansert utstyr for produksjon av tørre blandinger. Siden det bare brukes råvarer av høy kvalitet ved fremstilling av alle merkevareprodukter, sikrer dette en lang levetid for alle bygningsblandinger.

Litokol fugemasser har en viktig egenskap - allsidighet . Dette betyr at du kan bruke fugemassen til både innendørs og utendørs bruk, og resultatet blir like flott. Praktisk kan den samme Litokol -fugemassen brukes til å legge forskjellige typer materialer: både fliser og steintøy i porselen.

Bilde
Bilde

Usikkerhet og motstand mot skader og UV -stråler er også styrken til merkets produkter. Takket være bruken av Litokol fugemasse kan du utsette neste reparasjon, fordi leddene mellom flisene vil beholde sin opprinnelige farge etter veldig lang tid.

Spesifikasjoner

De tekniske egenskapene som Litokol fugematerialer besitter, er svært forskjellige. Hver sort fyller sin funksjon og har visse egenskaper. For eksempel, STARLIKE DEFENDER epoxy fugemasse er trygt , bakteriedrepende og godkjent for bruk på sykehus, svømmebassenger eller i forskjellige lagre. En annen stor fordel med Litokol epoxy fugemasse er at den er luktfri, noe som er ideelt for arbeid i dårlig ventilerte områder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De tekniske egenskapene til sementholdige fugemasser utmerker seg vanligvis ved deres motstand mot mekanisk belastning og deformasjon. Sementsparkler LITOCHROM 1-6 og LITOCHROM 3-15 kan skryte av slike egenskaper . I tillegg har de økt motstand mot slitasje og fading, noe som er flott for innendørs og utendørs bruk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når det gjelder fugemasser av polyuretan, er disse Litokol -blandingene ideelle for arbeid i våte områder. De har økt elastisitet og et vannavvisende element, i tillegg til høy motstand mot forskjellige aggressive kjemiske miljøer. Ideell for trowelling i områder som:

  • "varmt gulv;
  • trapper og plattformer;
  • bygningsfasader;
  • rom med normal eller høy luftfuktighet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Variasjoner i sammensetning og utgivelsesform

Litokol injeksjonsblandinger er presentert i tre hovedtyper: sement, epoxy (inkludert to-komponent) og polyuretan. Enhver bruker kan velge en fugemasse avhengig av forholdene han må legge etterbehandlingsmaterialet på.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Sement fugemasseblandinger er de vanligste på grunn av deres allsidighet, ettersom de er egnet for utendørs interiørarbeid og lave priser. Slik fuging er veldig bra for behandling av forskjellige bredder på skjøter: både smale og brede.
  • Epoksy fugemasser er ideelle for bruk på bad og svømmebassenger, da de er svært motstandsdyktige mot fuktighet. Videre har serien med epoksyblandinger den største fargesorten, så de er ideelle for nesten alle etterbehandlingsmaterialer.
  • Polyuretan e fugemasse er selskapets stolthet. De er avanserte og laget av polyuretanharpiks. Slike fugemasseblandinger er ideelle for gulvarbeid, da de tåler høy fysisk belastning og er motstandsdyktige mot deformasjon.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Selskapets sortiment inneholder forskjellige dekorative tilsetningsstoffer som lar deg eksperimentere med innredning og lage en unik blanding. Litokol tilbyr sine kunder ulike former for blandingsproduksjon: i plastbøtter og poser med forskjellig vekt.

Farger

Fargespekteret av fugemasseblandinger er ekstremt mangfoldig, spesielt blant epoksy -typen. Totalt er det omtrent 32 nyanser i sortimentet, noe som er en imponerende indikator blant konkurrentene.

Blant paletten av to-komponent epoksyblandinger er det til og med en gjennomsiktig nyanse som er egnet for arbeid med glassfliser. Den mest populære nyansen er wenge, som er egnet for arbeid med porselen steintøy og andre etterbehandlingsmaterialer som har en naturlig farge. Lys beige fugemasse er like populær fordi den brukes med mange lyse etterbehandlingsmaterialer.

Bilde
Bilde

Beregning

Når det gjelder forbruk av fugemasse, har mange nettsteder en kalkulator som lar deg veldig nøyaktig beregne hvor mye materiale som trengs for hvert enkelt tilfelle. For de kjøperne som ikke stoler på automatiske kalkulatorer, tilbyr produsenten en utgiftstabell.

Bilde
Bilde

Gjennomsnittlig forbruk av Litokol fugemasseblandinger varierer fra 0,25 til 0,5 kg per 1 m2. Den endelige mengden av produktet avhenger av hvilken type fugemasse som er valgt, bredden på skjøtene, flisformatet og området som skal legges. Produsenten angir bredden på sømmene for behandlingen som hvert enkelt verktøy er designet på merkingen. Tallene etter navnet på fugemassen indikerer for kjøperen bredden på leddene.

Bilde
Bilde

Instruksjoner for bruk

Først og fremst er det nødvendig å tilberede en mørtel av blandingen, siden sement og epoksymasse er tilgjengelig i pulverform. Polyuretan -typen krever ikke forberedelse for bruk.

Det er viktig å merke seg at når du bruker en tokomponentblanding, rør den ikke for hånd, men med en mekanisk rører. Det er i dette tilfellet at blandingen vil vise seg å være av mye bedre kvalitet.

Det neste trinnet er forberedelsen av selve overflaten. Det er nødvendig å fjerne det gamle belegget, smuss og forskjellige rester av lim eller sementbelegg. Ikke forsøm disse prosedyrene, siden bare på en ren overflate holder fugemassen hele perioden som er oppgitt av produsenten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er lett å finne ut hvordan du sliper fliseleddene riktig. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke en gummi eller murske. Du bør også begynne å jobbe fra det fjerne hjørnet av rommet. Sømmene fylles med en murske i en 45 graders vinkel.

Etter at blandingen er påført fliseleddene, er det verdt å fjerne alle fugemasser flekker innen 45 minutter . Dette må gjøres i tide, til blandingen er helt frossen. En vanlig svamp eller en gummispatel, som tidligere var fuktet med vann, er perfekt for dette.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I de fleste tilfeller kan du gå på den behandlede flisoverflaten etter 24 timer. Men det er verdt å vurdere at dette også er sammensetningen av fugemassen, siden forskjellige sammensetninger tørker ut på forskjellige måter. Full drift og herding av overflaten under betingelse av eksponering for kjemiske forbindelser er tillatt 5-7 dager . Det deklarerte temperaturregimet bør opprettholdes i løpet av denne perioden, for eksempel for en epoksyblanding, denne temperaturen er omtrent pluss 23 grader.

Bilde
Bilde

Hvordan lagre?

Holdbarheten til Litokol fugemasser bestemmes av selve blandingstypen. Vanligvis er sementblandingens holdbarhet 12 måneder, og holdbarheten til epoksy og polyuretan er 24 måneder . Blandingen lagres ved en gjennomsnittstemperatur på + 10 … +30 grader. Men dette kan også variere avhengig av typen blanding.

Imidlertid har polyuretanmørtel et stort pluss, siden det er mulig å gjenbruke det gjenværende materialet etter påføring. Det bør lagres ved en temperatur på + 5 … +30 grader. Under disse forholdene kan denne blandingen gjenbrukes uten problemer etter noen måneder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kjøpers mening om kvalitet

Kundeanmeldelser av Litokol fugemasse er veldig positive. Mange forbrukere liker det brede fargespekteret som tilbys av produsenten, som lar deg matche fargen på fugemasseblandingen til en hvilken som helst flis. Resultatet er også gledelig, sømmene er fine, sterke, og alle typer fugemasse blir ikke gule eller sorte over tid.

Mange anbefaler imidlertid ikke å bruke epoxy fugemasse når du utfører selvstendig arbeid, da det er vanskelig å påføre. Likevel gir mange forbrukere tilbakemelding om det vellykkede arbeidet med dette produktet, selv med den første opplevelsen. Brukerne av disse produktene bemerker også at Litokol fugemasse er en av de beste i sin priskategori.

Bilde
Bilde

Nyttige tips

Før du starter arbeidet, er det verdt å sørge for at romtemperaturen er innenfor det akseptable området. For eksempel er denne normen for noen Litokol epoksyblandinger + 16 … -25 grader. Dette skyldes det faktum at sammensetningen ved lave temperaturer begynner å størkne, blir for tyktflytende og vanskelig, upraktisk å jobbe med.

Hvis det gjenstår gjenstridige flekker og plakett når du arbeider med en fugemasseblanding, kan du bruke en spesiell Litostrip -gel.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For mer komfortabelt arbeid anbefaler produsenten også å kjøpe tilleggsverktøy:

  • en kombinert cellulosesvamp som danner sømmer raskere;
  • skipper - en spesiell bøtte utstyrt med ruller for vridning;
  • et rivjern med en utskiftbar cellulosemunnstykke som brukes til å rydde opp rester.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du har en fullstendig forståelse av flisefugen fra Litokol, vil det ikke være vanskelig å gjøre det riktige valget. For at materialet skal vise sin beste side, er det nok å bruke anbefalingene gitt ovenfor.

Anbefalt: