Akryl Fugemasse For Tre: Sammensetning For Tetting Av Skjøter Mellom Tømmerstokker, Egenskaper Ved Fugemasse For Treverk

Innholdsfortegnelse:

Video: Akryl Fugemasse For Tre: Sammensetning For Tetting Av Skjøter Mellom Tømmerstokker, Egenskaper Ved Fugemasse For Treverk

Video: Akryl Fugemasse For Tre: Sammensetning For Tetting Av Skjøter Mellom Tømmerstokker, Egenskaper Ved Fugemasse For Treverk
Video: Lower Your Energy Bills by Weatherizing Your Home | How to Seal Windows and Doors 2024, April
Akryl Fugemasse For Tre: Sammensetning For Tetting Av Skjøter Mellom Tømmerstokker, Egenskaper Ved Fugemasse For Treverk
Akryl Fugemasse For Tre: Sammensetning For Tetting Av Skjøter Mellom Tømmerstokker, Egenskaper Ved Fugemasse For Treverk
Anonim

Hvis du begynner å renovere et rom, vil et tetningsmiddel definitivt komme godt med. Den brukes på visse stadier av arbeidet. Hvis du velger et farget fugemasse, blir det et slående dekorativt element. Det er ganske vanskelig å vaske av en slik sammensetning, så du må jobbe forsiktig med den.

Særegenheter

Tetningsmassen er en tykk viskøs masse i form av en polymerbasert pasta. Tetningseffekten oppstår når forbindelsen stivner og løsningsmidlet fordamper.

Bilde
Bilde

Midlene er delt inn i 2 typer

  1. For arbeid med liten deformasjon. For eksempel, for å fikse dekorative treelementer, gulvlister av tre i siste fase av legging av parketten.
  2. For sømmer. Egnet for arbeid med høy deformasjon, for eksempel sprukne overflater mellom husets tømmer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tetningsmasse for trebelegg må oppfylle kravene:

  • reduksjon av varmetap;
  • bli kvitt sprekker og sprekker i tre;
  • beskyttelse mot vind og trekk;
  • Minst 20 års levetid;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • det kreves ingen spesialiserte ferdigheter for å jobbe med dem;
  • evnen til å bruke både utenfor og inne i lokalene;
  • hygiene og miljøvennlighet av materialet;
  • temperatursvingninger påvirker ikke materialet på noen måte;
  • god vedheft til treoverflater.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det brede utvalget av tetningsmasseprodusenter kan gjøre det vanskelig å velge.

For å bestemme deg må du vurdere:

  • bruksområde;
  • typer last;
  • faktorer som påvirker den behandlede strukturen;
  • komponenter av treforsegling.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De foreslåtte komposisjonene er for arbeid med vinduer, karmer, tak, samt for innendørs og utendørs arbeid. Det finnes også universelle treforseglingsmidler.

Typer midler for forsegling

Det er forskjellige tetningsmidler for tre på salg: basert på akryl, silikon, så vel som bituminøst.

Akrylbasert treforbindelse

Et slikt tetningsmiddel brukes til interiørarbeid. Fordelen er at du kan male overflaten som er behandlet med den.

Den endelige etterbehandlingen utføres med lakk eller akrylmaling. I produksjonen er det vanntette og ikke-vanntette tetningsmasser.

Bilde
Bilde

Vanntette forbindelser

Vanntette er mer etterspurt, siden de i tillegg:

  • motstandsdyktig mot temperatursvingninger;
  • god tilkobling av porøse overflater;
  • tørk etter bruk på en dag;
  • damp passerer (ingen kondens dannes);
  • rimelig;
Bilde
Bilde
  • enkel å bruke (ingen løsningsmidler eller oppvarming nødvendig, du kan jobbe innendørs);
  • Høy kvalitet;
  • langsiktig drift er mulig (endrer ikke farge, er ikke utsatt for ultrafiolett stråling);
  • miljøvennlig;
  • brannsikre, ettersom de er fri for giftstoffer og løsemidler.
Bilde
Bilde

Tetningsmasse

Akrylforseglingsforbindelser har lav elastisitet - dette er deres eneste ulempe.

Når du arbeider inne i en bygning, er det veldig viktig å velge riktig farge på tetningsmassen .slik at sømmen ikke er synlig. Selv om noen ganger kontrast kan være en designbeslutning. Dette er spesielt gunstig når du trenger å visuelt endre geometrisk uregelmessige rom.

Når du velger et fugemasse for dekorative materialer, laminat, parkett, må du huske på at den endelige fargen vil vises når arbeidet er helt tørt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fargeskjemaet er forskjellig for hver produsent . Det er vanligvis omtrent 15 toner på salg. Den mest brukte: hvit, "furu", "eik", "wenge". For å gjøre det enklere å velge en klient, tilbyr de fleste bedrifter å bruke en palett eller se prøver. Hvis det kreves en unik nyanse, anbefales det å bruke hvit og et spesielt fargevalg. Hvis du blander dem forsiktig, får du ønsket farge. For trebelegg er tetningsmassen egnet som ødelegger for sprekker i tre, brett, det er veldig praktisk å fjerne sprukne belegg rundt vinduer og dører.

Bilde
Bilde

Spesifikasjoner

Den hermetiske sammensetningen som inneholder akryl har følgende egenskaper:

  • bredden på sømmen skal være mindre enn fem cm;
  • sømtykkelse - mindre enn femti prosent av bredden;
  • et standardrør er nok til fem meter, ti mm bredt og seks mm tykt;
Bilde
Bilde
  • t dekke fra +5 til +32 grader Celsius;
  • t arbeide fra - 40 til +80 grader Celsius;
  • maling kan gjøres på tjue til tretti dager, mens fuktigheten er femti til seksti prosent;
  • overflaten setter på omtrent en time;
  • frostbestandighet - opptil fem sykluser.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Før du utfører arbeidet, må du ta hensyn til alle de tekniske egenskapene, bare da er et godt resultat garantert.

Bruksområder for fugemasser i akryl

Forsegling av sømmer utføres ved bruk av vanntette og ikke-vanntette forbindelser basert på akryl. Eksperter anbefaler å bruke dem inne i bygninger. Frostresistente forbindelser brukes ofte utendørs. De samme tetningsstoffene brukes inne i huset.

Det ikke-vanntette tetningsmassen har en bestemt sammensetning , derfor brukes den i hus med normal luftfuktighet. Passer for arbeid med plast, tre, polystyren, ekspandert polystyren, gips.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er verdt å merke seg at ved hjelp av et akrylforseglingsmiddel kan du feste dekorasjonselementer, samt fylle sømmene mellom fliser, klinker. Dette verktøyet kobles ideelt til tredeler, fordi det har en positiv vedheft til dette materialet. Et tetningsmiddel vil være nyttig hvis du trenger å fikse møbler.

Et akrylbasert produkt med vanntette evner brukes mye oftere, det har økt vedheft til overflater: tre, kryssfiner, keramikk, fliser, luftbetong, skumbetong, betongplater.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tetningsmidler brukes på overflater som er både veldig ujevne og perfekt flate. Det er mye brukt på kjøkken, bad, der luftfuktigheten er høyere enn i andre rom. Det er en utmerket formulering for bruk i vinduskarmer i tre.

Sømmer i tregulv er forseglet med akryl . Bedrifter som produserer akrylforseglingsmidler produserer farger som er nær treslagene. Akrylforbindelser brukes som tetningsmasse mellom tømmerstokkene. I dag er det fasjonabelt å bygge hus, bad, sommerhytter, hoteller av tre - et rent materiale. Derfor brukes den klassiske teknologien alltid. Tidligere ble det tatt hamp for dette, men det er kortvarig.

Bilde
Bilde

Akrylforseglingen tilpasses fargen på treproduktet som brukes. For utendørs arbeid anbefales det å bruke et produkt som er motstandsdyktig mot høy luftfuktighet. Sømmene behandles utvendig og innvendig, noe som bidrar til å unngå trekk, fuktighet og gnagere. Sømmer mellom stokken og fundamentet behandles også. Akryl har god vedheft til disse overflatene.

Akryl er rett og slett uerstattelig for å lage et tømmerhus . De er ferdige på målstreken. For hus laget av laminert finertømmer, hytter, ferdig "blokkhus", ta også akrylforseglingsblandinger i nyanser av tre. Tre har en tendens til å tørke ut over tid, og et akrylbasert fugemasse er avgjørende for å tette sprekker.

Bilde
Bilde

Tetningsmiddel brukes til å feste keramiske fliser, fliser med overflater. Dette materialet er ganske enkelt å bruke sammenlignet med de forskjellige limalternativene. Under legging av flisene er det nok tid til justeringer, så kvaliteten på arbeidet er mye høyere. Tetningsmassen beskytter perfekt mot fuktighet inni. Det mest populære valget er hvit fugemasse, da det fungerer godt med alle flisealternativer.

Bilde
Bilde

For betongoverflater er akrylsammensetningen egnet for reparasjon av vinduskarmer. Gapene mellom platen og veggen er forseglet med den. Etter å ha utført forsegling på dette stedet, er fraværet av gjennomstrømning av luft og fuktighet sikret.

Spesialiserte tetningsmidler for vinduskarmer er tilgjengelige . Betong- og treoverflater kan også behandles med dette produktet. Dermed blir anvendelsesområdet mer omfattende. Så de kan håndtere sprekker i tømmerstokker eller mellom veggen og gulvet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Midler utstedt for laminatgulv er også effektive i behandling av euro -fôr, "blokkhus", kryssfiner, MDF.

Når du kjøper et fugemasse, bør du ta hensyn til den elastiske evnen. Når belegget for forsegling utsettes for vibrasjoner, er det verdt å kjøpe en frostbestandig forbindelse. Det er mer elastisk på grunn av sammensetningen. Spesielle tilsetningsstoffer tillater at den ikke kollapser ved temperaturer under null.

Bilde
Bilde

Tetningsmassen i akryl anbefales av håndverkere for arbeid med taket . Samtidig glemmer de helt den dårlige motstanden til akryl mot vannføring, temperaturfall og forhøyede temperaturer. Takmateriale varmes opp til 70 grader i solen, noe som er dårlig for akryl. Installasjon av vinduer på loftet vil ikke klare seg uten tetningsmasse. For arbeid med taket er tetningsmasser som inneholder silikon mer egnet.

Bilde
Bilde

Tips for arbeid med tetningsmasse

For å jobbe med sømmer, sprekker av høy kvalitet, må du følge noen regler.

  • Sørg for å rengjøre de behandlede overflatene for støv, maling, tørket fugemasse.
  • Hvis arbeidet utføres utendørs, rengjøres overflaten for snø og frost.
  • For å øke vedheftet må du primere overflaten.
  • Hvis sprekken er veldig dyp, bør det brukes et PE -skumteip som begrenser dybden og sparer tetningsmassen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • For å spare materiale, bruk monteringspistoler og pumper. Pistolen brukes på små sprekker og sømmer.
  • Utenfor gjøres det ikke noe arbeid hvis det regner eller regner.
  • Tetningsmassen bør tørke i tørt vær.
  • Arbeid utføres heller ikke ved temperaturer under null.
Bilde
Bilde
  • Det er bedre å henvende seg til spesialister hvis du ikke har tid, fordi spesialiserte verktøy og teknologier er nødvendig for arbeid.
  • Når du behandler sømmene, må du overvåke fyllingen.
  • Produktet skal passe godt på en treoverflate;
  • Tørketiden kan være opptil flere dager.
Bilde
Bilde

Nesten alle hermetiske produkter har lang levetid, men dette betyr ikke at du trenger å kjøpe den billigste. Hvis forseglingen er gjort riktig, kan du glemme problemet forbundet med uregelmessigheter og defekter på treoverflater i lang tid.

Produksjon av akrylforseglingsmidler

Alle fordelene med akrylbaserte fugemasser finnes utelukkende i produkter av høy kvalitet. Svært ofte tilbyr endagsfirmaer falske produkter, så du må bruke varene til pålitelige firmaer.

Mest populær: polsk, tysk, russisk. Verifiserte produksjonsselskaper:

  • Novbytkhim - et innenlandsk selskap som produserer akrylprodukter i rør
  • Zigger - tysk selskap. Produktene produsert av henne er egnet for tregulvbelegg, samt fuger, sprekker
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Henkel - produsent fra Tyskland. Produserer frostbestandige produkter
  • Belinka - et selskap fra Slovenia. Produserer elastiske produkter for parkett og generelt arbeid
  • Loktite - Russisk frostbestandig tetningsmasse for faste konstruksjoner
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Penosil - et annet innenlandsk selskap, tetningsmassen har høyest vedheft. Du kan jobbe med plast
  • Titan - produsent fra Polen. Produktene har et utmerket forhold mellom pris og kvalitet.

Du kan også markere "Accent 125", som er av høy kvalitet. Du bør ikke bruke ukjente billige fugemasser, de er som regel av dårlig kvalitet og kort levetid.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oppsummer

Akrylforsegling har blitt veldig populær i renoveringsarbeid. Det fordelaktige skillet mellom disse produktene er deres lave pris, brukervennlighet og gode tekniske ytelse. Det er den mest populære typen av denne forbindelsen når du arbeider med betong og treoverflater. Utmerket for å tette hull mellom tre og keramikk.

Bilde
Bilde

Gips, alabaster, kitt trenger nå ikke å brukes i det hele tatt , fordi de kan erstattes av akrylforsegling. På grunn av sine kvaliteter konkurrerer den med silikonholdige produkter. Slike materialer har også ulemper som må tas i betraktning for å unngå noen problemer. Hovedfunksjonen til tetningsmassen er å fylle hulrom i faste og inaktive strukturer.

Anbefalt: