Utvendig Fugemasse: Frost- Og Vannavstøtende Alternativer For Renoveringsarbeid, Vinter Silikonprodukter For Metall Og Takfuger, Tørketid

Innholdsfortegnelse:

Video: Utvendig Fugemasse: Frost- Og Vannavstøtende Alternativer For Renoveringsarbeid, Vinter Silikonprodukter For Metall Og Takfuger, Tørketid

Video: Utvendig Fugemasse: Frost- Og Vannavstøtende Alternativer For Renoveringsarbeid, Vinter Silikonprodukter For Metall Og Takfuger, Tørketid
Video: Fugen Star 2024, Kan
Utvendig Fugemasse: Frost- Og Vannavstøtende Alternativer For Renoveringsarbeid, Vinter Silikonprodukter For Metall Og Takfuger, Tørketid
Utvendig Fugemasse: Frost- Og Vannavstøtende Alternativer For Renoveringsarbeid, Vinter Silikonprodukter For Metall Og Takfuger, Tørketid
Anonim

Utendørs tetningsmasse brukes til å tette skjøter og sømmer, vindusåpninger. For bygningsfasader kan du bare bruke de produktene som er motstandsdyktige mot høy luftfuktighet og ekstreme temperaturer. Det moderne markedet tilbyr et stort utvalg av tetningsprodukter.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Silikonforseglingen er utmerket for de tøffeste og mest delikate utendørs applikasjonene. Dette produktet er helt trygt for både miljøet og menneskers helse.

Den har følgende tekniske egenskaper:

  • elastisitet, på grunn av hvilken tetningsmassen effektivt og raskt fyller alle sprekker og hull;
  • et høyt styrkenivå, som gir mulighet for det vanskeligste utendørsarbeidet under intensiv bruk;
  • motstand mot plutselige temperaturendringer;
  • høyt vedheft;
  • motstand mot lave temperaturer og høy luftfuktighet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dette produktet inneholder myknere, fargestoffer og forskjellige tilleggsfyllstoffer. Eksperter anbefaler å velge et materiale med et optimalt pris-ytelsesforhold, fordi billige tilsetningsstoffer gjør tetningsmassen ustabil for miljøpåvirkning.

Ofte i butikkene kan du finne tetningsmasser plassert i sylindriske plastemballasjer med en ikke festet bunn. Det er også produkter plassert i et engangs folierør med et visst volum.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Det er et stort antall tetningsmidler. Kvalifikasjonen er basert på sammensetningstypen.

  • Silikonforsegling er elastiske, vannavstøtende og også motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer. Sammensetningen er gummi, på grunn av hvilken denne gummiforseglingen er holdbar og trygg.
  • Akryl alternativer er presentert i forskjellige farger, de inneholder akrylpolymerer. Vannbestandigheten til produktet gjør det egnet for utendørs bruk. For at denne fugemassen skal "vise" alle fordelene, trenger den tørrhet og varme. Fullstendig tørking av blandingen utføres etter 24 timer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Modeller av polyuretan er holdbare, elastiske, motstandsdyktige mot mekanisk belastning. De er egnet for arbeid med forskjellige materialer, avgir ikke giftige stoffer og kan også farges.
  • Bituminøse fugemasser laget av bituminøse polymerer, som oppnås som et resultat av behandling av gjenværende oljeprodukter. De kan til og med brukes i dreneringssystemer, da de er fuktresistente. Den brune bitumenforseglingen er basert på gummi og bitumen. Det tilbys også transparente formuleringer, som er dyrere, men de passer for alle materialer.
  • Butylvarianter designet for tetting av glassenheter.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Limforseglingen kan presenteres i forskjellige farger:

  • hvit - brukes til arbeid med rørlegger- og vindusprofiler, samt for tetting av kabelkanaler;
  • gjennomsiktig - brukes til å arbeide med trevinduer;
  • svart er et utendørs produkt som er motstandsdyktig mot sollys, egnet for fasade- og taktekking, og som også ofte brukes til reparasjon av kjøretøy;
  • brun - egnet for forsegling av forskjellige brune materialer;
  • farget - brukes til rørleggerarbeid og vinduer, men du kan velge et produkt av ønsket nyanse.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av egenskapene er tetningsmassen delt inn i flere typer

  • frostbestandig - designet for tetting av skjøter ved lave temperaturer. Dette er et "vinter" -produkt som kan brukes selv under ekstreme forhold med temperaturer under null;
  • fuktresistent - designet for bruk i fuktige rom, for eksempel et bad eller kjøkken;
  • varmebestandig-varmebestandig produkt, som er egnet for forsegling av elementer i ovner, varmesystemer og så videre. Den deformeres ikke under høye temperaturer og beholder egenskapene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anvendelsesområde

Tetningsmasser har funnet veien inn i en rekke situasjoner. Når du bygger bygninger, uansett hvor hardt du prøver, vil du ikke kunne unngå hull i sømmer og ledd. Det er derfor tetningsmasser brukes til etterbehandling.

For hus laget av tre ved skjøtene utenfor må det brukes et elastisk produkt , som kan strekke seg og ta sin opprinnelige form. Hvis fasadene ikke vil bli skjult under noe etterbehandlingsmateriale, er det viktig at sømmene er pene og jevne.

Ved forsegling av vegger av betong eller murstein, så vel som metallgjenstander, må man passe på å sikre vedheft av høy kvalitet til overflaten. Tetningsmidlene som brukes til disse arbeidene må være motstandsdyktige mot temperaturendringer, ultrafiolett lys og høy luftfuktighet. For panelbygninger og fasadefuger er tetningsmasse av polyuretan utmerket, slik at du raskt kan oppnå ønsket effekt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er enda flere krav til takforseglingsmidler . De må være pålitelige, av høy kvalitet og tåle forskjellige værforhold. Utseendet i dette tilfellet er helt uviktig, så du kan trygt bruke bituminøse fugemasser, som bare er svarte. Også gummitetningsmidler brukes til takarbeid. De er også egnet for tetting av takrenner, antenneutløpsområder, skorsteiner og så videre. Dette produktet brukes både under bygging av en bygning og under renovering av et gammelt tak.

Det er umulig å klare seg uten tetningsmasse når du arbeider med døråpninger og vinduskarmer. Når du kjøper et fundamentforseglingsmiddel, bør du være oppmerksom på egenskaper som pålitelighet, motstand mot ekstreme temperaturer og kjemiske aggressive midler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forbruk

Før arbeidet bør du beregne det omtrentlige forbruket av tetningsmassen for å få den nødvendige mengden av sammensetningen. For å gjøre dette må du bestemme bredden og dybden på sprekken du vil forsegle. Denne indikatoren påvirkes av dybden på skjøten og materialet som objektet er laget av. Dybden multipliseres med bredden, alt dette beregnes i millimeter. Resultatet er forbruket av produktet per 1 m leddet i gram.

Hvis skjøten er trekantet, kan resultatet deles med to , fordi kostnadene ved sammensetningen er betydelig redusert. Dette er iboende i vinkelrette overflater, for eksempel for å tette en skjøt mellom et badekar og en vegg. Hvis det er nødvendig å tette sprekken, vil det være behov for mer materiale.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forbruk av sammensetningen per meter avhenger av gjenstandens materiale. Som regel settes en standardverdi for denne indikatoren under konstruksjonen, ofte er den 6 mm, men det er unntak. Hvis sømmen er større, brukes en silikonsnor som forsegling. Dette alternativet er egnet for treoverflater.

Tetningsmassen selges i butikker i forskjellige beholdere . For å velge den nødvendige emballasjen må du først utføre beregninger. For eksempel, for å forsegle en søm på en 10 meter lang overflate, vil det være nødvendig med 0,25 kg materiale.

Sortimentet av selskaper inkluderer rør med et volum på 0,3 kg - dette er et utmerket valg for det planlagte arbeidsvolumet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For at det kjøpte tetningsmiddelet skal være nok for hele overflaten, må det påføres i henhold til de fastsatte reglene:

  • forbered objektet på forhånd, avfett det og rengjør det fra rusk;
  • på området hvor silikonet skal plasseres, limes maskeringstape på begge sider, noe som forhindrer at materialet kommer på den rene overflaten;
  • røret med sammensetningen settes inn i en konstruksjonspistol, helles i sømmen, hvoretter blandingen jevnes med en slikkepott.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tips og triks

Det første problemet som de som har startet reparasjoner står overfor, er valget av pålitelig tetningsmasse. De mest populære er polyuretan- og silikonforbindelser. Det første alternativet har mange fordeler, det har vist seg å være utmerket når du arbeider med yttervegger. Men husk at det ikke er UV -bestandig. Silikonforsegling har oppnådd et stort antall positive anmeldelser, men ikke alle har råd til dem. Hvis du bor i et varmt område, kan du velge et bituminøst fugemasse.

Eksperter anbefaler å bruke denne forbindelsen til arbeid på loftet eller taket, den kan også brukes til takrenner, dreneringssystemer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kjøpere synes ofte det er vanskelig å velge - innenlandske eller utenlandske produkter. I dag er det praktisk talt ingen forskjell mellom produktene, innenlandske selskaper bruker de samme teknologiene og komponentene som utenlandske. Men prisen på tetningsmasse er veldig forskjellig, siden transportkostnadene er inkludert i kostnaden for utenlandske varer. Eksperter anbefaler å kjøpe tetningsmasse i store butikker, hvor du kan sammenligne priser, studere sammensetningene og til og med kontrollere varens vekt, fordi noen ganger har de samme beholderne forskjellige vekter.

For profesjonell bruk tilbyr de varer i rør, hvis påføring utføres med en spesiell pistol. Det gjør at materialet kan doseres og fremskynder forseglingsprosessen. Husholdningsrør er beregnet på små jobber.

Bilde
Bilde

For forsegling av ledd og sprekker av høy kvalitet anbefales det å følge følgende regler:

  • steder for fremtidig forsegling må forhåndsbehandles, rengjøres for støv og gammelt belegg;
  • hvis utendørs arbeid utføres om vinteren, må stedet også ryddes for snø og frost;
  • for å øke vedheftet må kantene på sømmene være grunnet;
  • hvis sprekken er for dyp, er det nødvendig å bruke en anti-klebende pakning, noe som vil spare tetningsmidlet betydelig;
  • For å spare tetningsmasse er det best å bruke en monteringspistol eller pumpe. Det første verktøyet er egnet for tetting av små skjøter;
  • utendørs arbeid kan ikke utføres under nedbør, så vel som i temperaturer under null. Hvis dette ikke kan unngås, er det bedre å overlate saken til erfarne spesialister, siden du i dette tilfellet trenger profesjonelle verktøy og utarbeider en handling for forsegling;
  • sørg for at tetningsmassen fester seg godt til veggmaterialet;
  • i ugunstig vær kan tørkeprosessen av tetningsmassen ta mer enn en dag.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tetningsmasser er holdbare . For å få et godt resultat, bør du ikke kjøpe de billigste formuleringene. Etter å ha utført en påføring av tetningsmasse av høy kvalitet, vil du glemme sprekker i lang tid.

Anbefalt: