Sveiserdrakter: Vinter Og Sommer, Isolert Fra Moleskinn Og Lerret, "Prometheus" Og Andre Drakter For Sveising

Innholdsfortegnelse:

Video: Sveiserdrakter: Vinter Og Sommer, Isolert Fra Moleskinn Og Lerret, "Prometheus" Og Andre Drakter For Sveising

Video: Sveiserdrakter: Vinter Og Sommer, Isolert Fra Moleskinn Og Lerret,
Video: sveiser 2024, Kan
Sveiserdrakter: Vinter Og Sommer, Isolert Fra Moleskinn Og Lerret, "Prometheus" Og Andre Drakter For Sveising
Sveiserdrakter: Vinter Og Sommer, Isolert Fra Moleskinn Og Lerret, "Prometheus" Og Andre Drakter For Sveising
Anonim

Driften av sveiseutstyr er ikke bare vanskelig, men også farlig. I arbeidsprosessen kan utøveren motta brannskader og skader. For å minimere negative konsekvenser, anbefales det å bruke spesielt verneutstyr. Sveiserdrakten vil beskytte arbeideren mot gnister, sprut av smeltede legeringer og kalk. Disse klærne er laget av spesielle materialer. Den må produseres i henhold til GOST og oppfylle en rekke krav.

Bilde
Bilde

Funksjoner og krav

Hovedkomponentene i en sveisedrakt er jakke og bukser. De må produseres i samsvar med kravene i GOST 12.4.250-2013 . Arbeidstøy av høy kvalitet er svært motstandsdyktig mot brenning fra smeltede metaldråper på kort tid. På grunn av varmebestandigheten vil drakten på en pålitelig måte beskytte arbeiderkroppen mot mindre lokale brannskader.

Når du syr arbeidstøy, skal det bare brukes naturlige materialer behandlet med en spesiell ildfast forbindelse . Bruk av syntetisk personlig verneutstyr (PPE) er forbudt, ettersom det umiddelbart kan antennes og skade sveiserens helse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Andre krav som utstyret må oppfylle:

  • beskyttelse av arbeidstakeren mot fordampning av giftige stoffer, optisk stråling;
  • ingen materialdeformasjon når den utsettes for høye temperaturer;
  • styrke, pålitelighet og motstand mot mekanisk slitasje;
  • beslag av høy kvalitet (tette fester, lukket med lameller);
  • lett vekt;
  • tilstedeværelsen av borrelås på de brede lommene, nødvendig for å forhindre penetrering av gnister;
  • sørge for god ventilasjon for å unngå overoppheting av arbeideren.

PPE for sveiseren må være av skreddersydd kvalitet. Klærstørrelser bør velges slik at det ikke hindrer bevegelse. For eksempel skal en ansatt ikke oppleve ubehag når han sitter på huk eller bøyer albuene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Overaller av høy kvalitet kjennetegnes ved tette mansjetter, ellers kan varme sprut av legeringer komme under drakten. Ytterligere krav - et komplett sett med knapper, en krage ved siden av nakken, tilstedeværelsen av spesialiserte overlegg i brystet, underarmen og forsiden av lårene. De gir større varmebestandighet til de mest utsatte områdene på utstyret.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utstyr

Produsenter prøver å gjøre arbeidsklær ikke bare pålitelige, praktiske og komfortable, men også funksjonelle. For dette er det lommer og løkker i den. Noen modeller av jakker har muligheten til å justere lengden på ermene . Beskyttelsesbukser kan kompletteres med skulderstropper (det er best å foretrekke modeller med avtagbare skulderstropper), overlegg i kneområdet. Jakker og kjeledresser er ofte utstyrt med hette. Det bidrar til å beskytte hodet mot negative effekter under sveising.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sveisedrakter kan kompletteres med:

  • gamacher - brannsikre vernehansker;
  • dyner - PPE, tettsittende hode (produsentene tilbyr også dyner med caps for skuldrene);
  • forkler;
  • oversleeves;
  • knebeskyttere.

Imidlertid er disse tilleggsbeskyttelsene ofte ikke inkludert - de må kjøpes separat. Sveiserens arbeidstøy bør også inneholde et beskyttende skjold som beskytter øynene mot brannskader og spesielle støvler.

Bilde
Bilde

Artoversikt

Arbeidsklærprodusenter produserer sommer- og vinterdrakter for sveisere. Den første er lette modeller, den andre er isolert. Hovedtrekk ved vinterprodukter er beskyttelsen av den ansatte ikke bare mot de skadelige effektene av sveising, men også mot ugunstige værforhold . (frost, sterk vind, nedbør).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sommer og vinter

Sommeroveraller for sveiseren er designet for utendørs bruk i varme årstider eller innendørs. Den er laget av slitesterke, men lette materialer som gir god ventilasjon. Stoffene som brukes må være behagelige for kroppen og ikke forårsake allergiske reaksjoner i kontakt med huden.

Bilde
Bilde

De mest populære materialene som brukes til å sy sommerdrakter for sveisere

Presenning . Det er et slitesterkt og lett stoff med gode ventilasjonsegenskaper. Det må huskes at en lerretsdrakt har en lav grad av termisk beskyttelse, og derfor bør arbeideren begrense langvarig eksponering for forhøyede temperaturer. Slike arbeidsklær er en ideell løsning for å utføre enkelt og periodisk arbeid med sveiseutstyr.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Moleskin . Slitesterkt materiale laget av bomullsgarn. Det gir god luftutveksling, har høy slitestyrke, er ikke "redd" for effekten av syre-base forbindelser. Stoffet er miljøvennlig og lett å rengjøre. Ulempene inkluderer krymping av materialet under vask.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Aramid . Det er et aromatisk polyamid med en kompleks struktur. Produkter laget av aramidstoff er holdbare, lette, tåler forskjellige mekaniske påvirkninger, motstandsdyktige mot høye temperaturer. Ulempene med aramid arbeidstøy er evnen til å absorbere, men ikke avvise fuktighet, "frykt" for UV -stråling.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bomull . En av de beste stofftyper for produksjon av sommerutstyr for sveiseren. Materialet gir god luftutveksling, er lett og mykt. Takket være behandlingen med spesielle forbindelser, er stoffet motstandsdyktig mot fuktighet, varme metallsprut, gnister.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ved produksjon av sommermodeller av dresser brukes også lerret, flammeskjerm, twill og andre materialer.

Hovedforskjellen mellom arbeidstøy for vinteren er tilstedeværelsen av et varmt fôr av naturlig pels eller ull. Vinter PPE er sydd av delt skinn, lær, klut, semsket skinn . En drakt i ett stykke er veldig etterspurt. Dette materialet er oppnådd ved eksfoliering av skinn av storfe og påfølgende fjerning av ansiktslaget. Overaller med presenning og splitt med ventilasjonshull kan brukes ikke bare om vinteren, men også om sommeren.

En ull (filt) drakt er laget av ull eller halvull . Disse kjeledressene anbefales for bruk under tøffe forhold. Det er impregnert med flammehemmere for å gi et høyt nivå av arbeiderbeskyttelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

På grunn av materialets økte tetthet kjennetegnes skinndrakten av pålitelighet og holdbarhet . Den har lav luftgjennomtrengelighet, og reduserer dermed risikoen for hypotermi. Ekte skinn beskytter godt mot negative påvirkninger når du arbeider med sveiseutstyr. Arbeidstøy i skinn regnes imidlertid som et av de dyreste.

Sveiserdressen i semsket skinn er lett å tørke ren . Når du syr slike kjeledresser, brukes en spesiell fôr for å beskytte den ansatte mot forskjellige negative faktorer. Det må huskes på at ved langvarig arbeid med brann og gnister kan ruskind antennes.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kombinert og samlet

Beskyttende klesprodusenter tilbyr et bredt utvalg av varmebestandig arbeidstøy i forskjellige konfigurasjoner. En ansatt kan velge et sett, inkludert en jakke og bukser eller en jakke og halve overall, gi preferanser til overalls . Jakker og bukser selges ikke bare som et sett, men også individuelt, slik at sveiseren kan velge PPE etter eget skjønn.

Overaller og semi-overall kalles kombinert arbeidsklær, og noen modeller av jakker og bukser blir referert til som kompilering

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beskyttelsestimer

Arbeidskliprodusenter produserer spesielle merker for dresser. Det angir nummeret på standarden og beskyttelsesklassen. I henhold til GOST -regelverket er det totalt 3 slike klasser.

  1. Slikt utstyr er beregnet for arbeidere som er i en avstand på minst 2 meter fra kilden til varme metallsprut og gnister. De brukes til sveising på spesialiserte linjer, så vel som til kutting av metallkonstruksjoner.
  2. Drakter med beskyttelsesklasse 2 er designet for innendørs og utendørs bruk. I dette tilfellet må den ansatte være i en avstand på 50 cm fra gnistkilden.
  3. Overaller i klasse 3 brukes ved sveising i lukkede rom (for eksempel i tanker eller rørledninger). Avstanden til kilden skal være omtrent 0,5 m.

Når du velger en drakt, bør du fokusere på forholdene du må arbeide under, og i henhold til dem bestemme beskyttelsesklassen.

Bilde
Bilde

Topp merker

PPE for sveisere er produsert av innenlandske og utenlandske selskaper. Nedenfor er en rangering av de ledende europeiske produsentene:

  • Dimex er et finsk selskap;
  • Weldmaster - produsent fra Tyskland;
  • Portwest er et engelsk merke.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Overaller med innenriks skreddersy er populære på grunn av høy kvalitet og rimelige priser. Populære produsenter inkluderer selskaper:

  • "Avangard-Overalls";
  • "SpetsProekt";
  • "Prometheus";
  • "Unicom-Spetsproekt";
  • Technoavia.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Stell og oppbevaring

Levetiden til arbeidsklær avhenger direkte av intensiteten i bruk. Samtidig må den beholde ikke bare beskyttende egenskaper, men også et anstendig utseende. For at personlig verneutstyr skal vare så lenge som mulig, må det tas godt vare på:

  • rengjør etter hver bruk;
  • vask når det blir skittent ved en temperatur på ikke mer enn 50 grader;
  • jern ved t 150 grader;
  • utføre reparasjoner i tide.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Overaller bør lagres på produksjonsstedet i oppvarmede rom i esker eller på stativer som er spesielt beregnet for dette formålet. I dette tilfellet bør temperaturen være innenfor + 15 … +25 grader, og den relative fuktigheten skal være 40-70%.

Bilde
Bilde

Det anbefales å lagre vinterplagg med pelsfôr med forsiden innover . For å beskytte arbeidstøyet mot møllskader, bør spesielle stoffer brukes. Antimikrobielle poser plasseres inne i klærne. Gummierte drakter skal være minst 1 m fra varmekilder og varmeovner.

Hvis reglene for pleie og lagring overholdes, vil overalls for sveisere vare minst 1 år ved intensiv bruk.

Anbefalt: