Stoler Med Armlener I Tre (33 Bilder): Restaurering Av En Gammel Stol Med Bein Med Egne Hender. Velger For Hjemmet

Innholdsfortegnelse:

Video: Stoler Med Armlener I Tre (33 Bilder): Restaurering Av En Gammel Stol Med Bein Med Egne Hender. Velger For Hjemmet

Video: Stoler Med Armlener I Tre (33 Bilder): Restaurering Av En Gammel Stol Med Bein Med Egne Hender. Velger For Hjemmet
Video: 13 SMART FURNITURE TRANSFORMERS 2024, Kan
Stoler Med Armlener I Tre (33 Bilder): Restaurering Av En Gammel Stol Med Bein Med Egne Hender. Velger For Hjemmet
Stoler Med Armlener I Tre (33 Bilder): Restaurering Av En Gammel Stol Med Bein Med Egne Hender. Velger For Hjemmet
Anonim

Polstrede møbler med armlener i tre vil aldri gå av moten. I dag foretrekker mange forbrukere vakre og praktiske stoler med lignende strukturelle elementer. I denne artikkelen vil vi se nærmere på slike møbler, fordeler og ulemper.

Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Før du kjøper en stol med armlener i tre, det er verdt å lære alt om sine fordeler.

  • Fint utseende . Lenestoler av høy kvalitet med trevegger ser elegant og lydig ut. Ofte er møbler dekorert med utskårne elementer. Hvis armlenene er laget av elitetre, så gjør de modellen i det hele tatt luksuriøs.
  • Praktisk . Det er veldig praktisk å bruke slike møbler. Armlener i tre kan brukes til mer enn bare lener. På den flate og solide overflaten kan du legge retter, en fjernkontroll, en avis eller et blad - mange gjenstander.
  • Mulighet for oppussing . Hvis armlenene i tre har fått noen skader, vil husstandsmedlemmer klare de fleste av dem på egen hånd. Hvis delene av tre har lidd av tid, kan de gjenopprettes og returnere sin tidligere presentasjon. Noen eiere gjenoppretter slike elementer på egen hånd, mens det er mer praktisk for noen å kontakte spesialister.
  • Stort utvalg og prisklasse . I møblerutstillingslokaler finner du mange forskjellige modeller av lenestoler utstyrt med sidevegger i massivt tre.

Du kan velge det perfekte designet, uavhengig av interiørets stil eller fargeorientering.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Stoler med tresider er vanligvis laget sterke, holdbare og solide. Imidlertid har disse møbeldesignene også sine svakheter.

  • Produkter med armlener i tre kan være for massive, omfangsrike. Det hender at slike møbler overbelaster interiøret, gjør det tyngre, gjør atmosfæren trang og ubehagelig.
  • Det kan være veldig ubehagelig for folk med stor fysikk å bruke møbelet det er snakk om.
  • Tilstedeværelsen av tresider øker risikoen for skader ved et uhell, spesielt hvis disse delene har skarpe kanter.

Stoler av denne typen kan være spesielt farlige hvis det bor små barn i huset.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Artoversikt

I dag produserer møbelfabrikker et stort utvalg av forskjellige modeller av stoler, supplert med sidevegger av tre. Disse møblene er forskjellige både i den direkte designen og i produksjonsmaterialene. Den endelige kostnaden for det ferdige produktet avhenger av disse faktorene. La oss se nærmere på hva slags stoler som skiller seg fra hverandre i de angitte egenskapene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Av design

Kompakte polstrede møbler med sidestykker i tre kan ha forskjellige design. Hver kopi har sine egne egenskaper ved enheten, som er viktige å vurdere når du velger slike produkter.

Standard modeller . De vanligste variantene som finnes i mange boliger. De kan gjenkjennes av et særpreget trekk - arrangementet av beina. Støtter i en slik møbelstruktur kan være både rett og elegant buet og vil garantert være til stede. Sidestøttekonstruksjoner-de såkalte "vingene", armlenene eller puffene i rulletypen kan fungere som dekorative og funksjonelle detaljer som har en positiv effekt på møbelkomforten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sammenleggbare stolsenger . Transformatorer er veldig populære blant folk som bor i små leiligheter. Ved hjelp av disse produktene blir det mulig å fylle et rom med alt du trenger uten å miste ekstra kvadratmeter. De betraktede møbelstrukturene kan utvides og gjør dem til en seng eller solseng. Ofte kompletteres slike modeller med innebygde bord, som om nødvendig tar funksjonen til sengens hode.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvilestoler . Konseptet med hvilestol er synonymt med luksus og høy komfort. Dette er utmerkede modeller av stoler, som gir mange forskjellige innstillinger og parametere, på grunn av hvilken strukturen kan legges horisontalt med forlengelsen av et lite trinn. Slike møbler kan også utstyres med armlener i tre, forskjellige mekanismer.

Disse produktene er dyre, men de har ingen likhet i komfort og bekvemmelighet.

Bilde
Bilde

Gyngestol . Stoler av denne typen er veldig ofte utstyrt med trevegg. Konstruksjonene er laget på løpere: dette er klassiske versjoner, bråkete, som krever brukerens frastøting. Det er også gyngestoler i form av en wienerstol - dette er design med løpere og sidevegger, samlet i en avrundet løkke. Populære modeller med en pendelmekanisme, der bare setet selv svinger, og basen forblir statisk. Spesielle vårmodeller av gyngestoler er også tilgjengelige, som oftest er laget av et materiale som rotting.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Suspendert . Moderne hengestoler med armlener i tre ser stilige og uvanlige ut i interiøret. Designet kan være i form av en hengekøye, kokong, egg eller ball. Disse uvanlige møblene er også forskjellige i måten de festes på. Du kan kjøpe en stol i taket eller en stolpe, bjelke eller ekstra maskinvare.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Basert på materialer

Lenestoler med tre sider ikke bare forskjellig i enheten, men også i materialene for fremstilling av rammebasen.

  • Tre (naturlig) . Miljøvennlig og holdbart alternativ. Det avgir behagelige aromaer, men et slikt rammeverk krever periodisk behandling med antiseptika. Det kan bli dyrt.
  • Sponplater eller MDF . Rimelige materialer. De er på mange måter dårligere enn naturlig tre. Sponplater er helt giftige, siden det inneholder formaldehyd. Bare materialer i klasse E-1 eller E-0 er trygge.
  • Metall . Møbler med metallramme er de mest pålitelige, holdbare, ikke-finurlige og slitesterke. Men slike produkter har en imponerende masse - det kan være vanskelig å transportere eller omorganisere dem fra sted til sted. Vekten deres kan sette stygge merker på gulvet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sjelden er rammen laget av en type materiale. Kombinasjoner av flere typer er ofte brukt. Oftest brukes metall på grunnlag av stativer, festemidler og nedre stopp, men hele strukturen er som regel bare metall når det gjelder hagemøbler.

Polstringen av en stol med armlener i tre varierer også. Følgende materialer er egnet:

  • lær (naturlig eller kunstig);
  • jacquard;
  • chennil;
  • tapet;
  • silke;
  • fløyel;
  • organza og mange andre.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Du bør velge en stol for hjemmet, basert på flere kriterier.

  • Størrelsen . Stolen bør ideelt sett "gå" inn i rommet uten å blokkere passasjen. Du må måle rommet før du går til butikken.
  • Materiale . Kjøp møbler som er bærekraftige, trygge og pålitelige og motstandsdyktige mot slitasje.
  • Utsikt . Bestem på forhånd hvilken type stol du vil kjøpe - folding, svingning, oppheng eller supplert med forskjellige funksjoner.
  • Design . Stolens utseende skal være i harmoni med resten av miljøet. Dette gjelder også stilen og fargen på møblene.
  • Merke . Kjøp merkede produkter - slike produkter varer lenger, ser penere ut, men kan koste mer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Restaurering

Det er mulig å oppdatere utseendet til en gammel stol med egne hender. Eierne kan selvstendig reparere produktet eller stramme det igjen. Ofte henvender folk seg til slike beslutninger i forhold til gamle, men kjære lenestoler som er tatt i Sovjetunionen.

For å endre, reparere og stramme til et produkt med tresider trenger du:

  • tang;
  • en hammer;
  • bred tekstilslynge;
  • syntetisk winterizer, batting, skumgummi;
  • 1,5-2m vevd stoff;
  • gasbind;
  • PVA lim.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

La oss vurdere trinn for trinn hvordan du gjenoppretter stolen

  • Først må du demontere den og se hva som er inni, bestemme hva som må byttes ut. Slå forsiktig ut piggelementene med en gummiklubbe.
  • Rengjør sporene med en kniv med et tynt blad, fjern det gjenværende limet.
  • Dekk piggdelene med PVA -lim, skru bandasjen på piggen.
  • Hamre alt på plass. Vent en dag til den er helt tørr.
  • Deretter kan du bytte ut skumgummien i møbeldesignet.
  • Etter å ha valgt fyllmaterialet, må du sjekke passene. De kan være gummi eller presenning. De er montert på en treramme.
  • Det er nødvendig å fjerne de gamle beltene, måle lengden og deretter bytte med en liten strekk til friske. Kantene på beltene er pakket inn. Rammen kan betraktes som klar.
  • Deretter er stoffet eller skinnet forberedt for møbelinnsnevring. Det er nødvendig å fjerne det gamle trekket og kutte ut det nye materialet på det, og deretter fikse det siste på møbelstrukturen (det beste alternativet er å minimere risikoen for feil).

Hvis det er skadede deler i møblerammen, må de også byttes ut og deretter rengjøres med smør og behandles med beskyttende forbindelser hvis de er laget av tre.

Eksempler i interiøret

Lette lenestoler laget av dyre stoffer med mørke tresider vil se nydelige ut mot en bakgrunn av brunt tapet med blomster. Du kan sette et dyrt trebord med glass og en luksuriøs gulvlampe ved siden av.

Bilde
Bilde

En elegant lenestol med en utskåret treramme på toppen og buede ben vil ekko resten av de polstrede møblene på samme måte. Plasser et luksuriøst ensemble i et lyst rom med et dyrt skåret skjenk, utsmykkede gulvtepper og vakre malerier på veggene.

Bilde
Bilde

En blå barnestol med smale tresider skiller seg elegant ut mot bakgrunnen av lys vegg- og gulvdekorasjon. Møbler kan plasseres på et mykt snøhvit teppe.

Bilde
Bilde

Du kan finne ut hvordan du lager en trestol med egne hender nedenfor.

Anbefalt: