Skandinaviske Lenestoler: Hvordan Velge En Liten Lenestol? Stilfunksjoner Og En Oversikt Over Moderne Modeller

Innholdsfortegnelse:

Video: Skandinaviske Lenestoler: Hvordan Velge En Liten Lenestol? Stilfunksjoner Og En Oversikt Over Moderne Modeller

Video: Skandinaviske Lenestoler: Hvordan Velge En Liten Lenestol? Stilfunksjoner Og En Oversikt Over Moderne Modeller
Video: MOLLY - Hvilestol Liten 2024, Kan
Skandinaviske Lenestoler: Hvordan Velge En Liten Lenestol? Stilfunksjoner Og En Oversikt Over Moderne Modeller
Skandinaviske Lenestoler: Hvordan Velge En Liten Lenestol? Stilfunksjoner Og En Oversikt Over Moderne Modeller
Anonim

Hver eier drømmer om å skape et originalt og unikt interiør i leiligheten sin. I det moderne samfunnet er den kalde og forlokkende skandinaviske stilen høyt verdsatt. Lenestolene er spesielt interessante for kjennere av nordlig skjønnhet. Polstrede møbler i skandinavisk stil er veldig komfortable, funksjonelle og enkle.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Det historiske hjemlandet til dette interiøret er preget av harde klimatiske forhold. I denne forbindelse prøver designerne å formidle atmosfæren av renheten til snødekket og friskheten i den frosne luften. Følgende funksjoner er iboende i den nordiske stilen:

  • lyse, lyse nyanser;
  • enkelhet;
  • en stor mengde hvitt mellomrom;
  • allsidighet.

Polstrede møbler laget i denne stilen har ikke pretensiøs innredning og klare farger. Lenestolen og sofaen er som regel laget i kalde farger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bløtgjøring av fargen skyldes elementer av naturlig tre, lyse tepper og interessante detaljer i varme farger. Stolene i skandinavisk stil har følgende funksjoner:

  • runde former delt inn i segmenter;
  • store lenestoler kan ha en vattert rygg;
  • ben, rygg og armlener er ikke dekorert med flotte mønstre og intrikate utskjæringer;
  • multifunksjonalitet av noen modeller: selv en liten lenestol laget i nordisk stil kan ha en sammenleggbar mekanisme og fungere som en ekstra seng;
  • Som regel, for polstring av polstrede møbler, velges et praktisk, grovt stoff i en farge, med unntak av dekorative puter, som fancy mønstre kan skildres;
  • lenestolene til lenestolene er i de fleste tilfeller myke, men det er modeller med disse delene i tre.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De polstrede møblene i nordisk stil er i perfekt harmoni med interiørartikler i varme farger, laget av tre, noen ganger med glasselementer. Den nordiske stilen er preget av lyse farger . Dessuten er hele interiøret i leiligheten opprettholdt i denne tonen. Fortynn den med bare små lyse streker - dekorative puter, gardiner og lysekroner. For eksempel kan en streng lenestol i skinn dekoreres med et koselig lappeteppe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varianter

Stoler i skandinavisk stil har et lakonisk design. Vanligvis har modellene to varianter: med og uten armlener . Store, koselige lenestoler i pastellfarger (grå, krem, sand og brun) passer for romslige rom og fungerer ofte som et supplement til sofaen. Små stoler og puffer i nordisk stil er egnet for et miniatyrrom. Wicker gyngestoler er også veldig populære. De vil skape en ubeskrivelig atmosfære av komfort i alle rom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valg anbefalinger

Å skape atmosfæren i et kaldt, men stilig land i hjemmet ditt er ikke en vanskelig virksomhet. Det viktigste er å velge interiørartikler av høy kvalitet. Når du kjøper en eller annen modell med polstrede møbler, vær oppmerksom på anbefalingene som presenteres.

  • Du kan bare kjøpe et verdig produkt i spesialiserte salonger. Møblene blir billigere på markedet, men kvaliteten er usannsynlig å glede kjøperen.
  • Stolen skal ikke bli skadet eller slitt. Tilstedeværelsen av riper på en glatt overflate bør varsle deg.
  • Luksuriøse sofaer og lenestoler i skandinavisk stil, laget av ekte skinn, er ikke rimelige for alle. Alternativet vil være en elitemodell med tekstilbelegg. Stylister anbefaler å velge naturlige stoffer: bomull, tykt lin, gobeliner, jacquard eller matter. I dette tilfellet bør mønsteret holdes tilbake. Oftest snakker vi om en horisontal stripe eller stor celle.
  • Det er bedre å ikke blande den nordiske stilen med andre. For eksempel, i en leilighet hvis dekorasjon tilsvarer barokken, er det lite sannsynlig at enkle polstrede møbler vil være passende.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Eksempler i interiøret

Allsidigheten til de "skandinaviske" lenestolene gjør at de kan plasseres i alle rom. For eksempel er både store lærvarer og miniatyrmodeller egnet for hallen. Fargene deres kan være veldig forskjellige: fra blek fersken til rik brun. I stuen er lenestoler perfekt kombinert med en innebygd garderobe, enkle rektangulære nattbord og kommoder laget av naturlige materialer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg er modeller i lyse nyanser i perfekt harmoni med skapmøbler med glasspartier. Syntese av store beige lenestoler og snøhvite design med blank overflate er også tillatt. Når det gjelder soverommet, passer miniatyrlenestolene godt sammen med den romslige dobbeltsengen. Et voluminøst shaggy sengeteppe vil utfylle sammensetningen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Gardinene i rommet der de polstrede møblene i skandinavisk stil er vanligvis vanlige. Det er produktene laget i mørke farger som ser spektakulære ut. Det er bedre å velge lette, vektløse materialer (silke eller chiffon). Mange fans av "kald" minimalisme foretrekker rullegardiner eller persienner. På bakgrunn av dem ser snøhvite lenestoler og en sofa helt fantastisk ut.

Bilde
Bilde

Når det gjelder lysekronen, er originale modeller velkomne. For eksempel foretrekker oftest elskere av nordisk stil monokromatiske produkter laget i form av geometriske former. Veggene er vanligvis dekorert med malerier med marine tema eller innrammede familiefotografier.

Bilde
Bilde

Slik kan rommene se ut der de skandinaviske stolene er plassert

Lenestoler i skinn laget i skandinavisk stil, kombinert med lyse skapmøbler, ser veldig imponerende ut

Bilde
Bilde

"Nordiske" lenestoler på soverommet vil fungere som et originalt "preg" i interiøret

Bilde
Bilde

Lyse polstrede møbler er i perfekt harmoni med vanlige gardiner

Anbefalt: