Innebygde Høyttalere: Akustikk Innebygd I Vegg Og Tak. Velge Bluetooth -høyttalere For Hjemmet

Innholdsfortegnelse:

Video: Innebygde Høyttalere: Akustikk Innebygd I Vegg Og Tak. Velge Bluetooth -høyttalere For Hjemmet

Video: Innebygde Høyttalere: Akustikk Innebygd I Vegg Og Tak. Velge Bluetooth -høyttalere For Hjemmet
Video: The Best Ceiling Speaker For 2021 [Bluetooth vs Wired] 2024, April
Innebygde Høyttalere: Akustikk Innebygd I Vegg Og Tak. Velge Bluetooth -høyttalere For Hjemmet
Innebygde Høyttalere: Akustikk Innebygd I Vegg Og Tak. Velge Bluetooth -høyttalere For Hjemmet
Anonim

Moderne høyttalere er forskjellige på mange måter. Dette gjelder ikke bare de tekniske parameterne, men også installasjonsmetoden for slikt musikkutstyr. I dag får de innebygde høyttalerne stadig mer popularitet. I denne artikkelen vil vi se på hvilke varianter de er delt inn i, og hvordan du velger dem riktig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva det er?

Før du går videre til et nært bekjentskap med alle funksjonene til moderne innebygde høyttalere, er det verdt å forstå hva de er.

Slike systemer består av et sett med høyttalere som må installeres i henhold til den innfelte teknologien . Basen kan være et tak eller til og med et landskap, hvis vi snakker om et landsted.

Prinsippet for bruk av slikt musikkutstyr er ekstremt enkelt: I stedet for å feste utstyret i en standard plast- eller trehylse, er høyttalerne montert i taket eller veggen.

Dette gjøres på samme måte som ved montering av spotter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over visninger etter plasseringstype

Innfelte høyttalere kan installeres i forskjellige baser. Hver eier velger hvilket alternativ som er mer attraktivt for ham. La oss bli kjent med alle funksjonene til høyttalerne som må bygges inn i vegger og tak.

Inn i veggene

Veggmonterte høyttalere er vanligvis rektangulære eller firkantede. Det er disse tekniske enhetene som oftest brukes på høyteknologiske hjemmekinoer. Her fungerer de som multimediehøyttalere.

Flerbånds- eller flerbåndssystemer av innebygd type med en sentral plassering av radiatoren kan brukes som en fullverdig høyttaler eller som et lydsystem for frontkanaler.

Bilde
Bilde

Veggakustiske enheter har ofte imponerende dimensjoner av kroppsdelen, i tillegg til en ganske stor masse . Men denne teknikken kan skryte av høy funksjonalitet og rimelige kostnader.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De kan installeres i store rom i et stort område, selv om det ikke finnes flere avspillingsmoduler her - strømmen vil fortsatt være nok. Denne typen husakustikk inkluderer moderne lydplater og populære lydplater produsert av mange kjente merker.

La oss ta en titt på fordelene med veggmonterte innebygde høyttalere

  • Hvis det finnes en forsterker av høy kvalitet, vil den veggmonterte høyttaleren kunne levere høykvalitets og surroundlyd uten unødvendig forstyrrelse og forvrengning. Dermed er det mulig å oppnå maksimal nedsenking i filmen eller musikken du liker.
  • Slike enheter er preget av ganske enkel installasjon, som ikke krever et dyrt profesjonelt verktøy. Du kan gjøre alt arbeidet med egne hender, eller du kan ringe mesterne - hver bruker bestemmer selv.
  • Veggmonterte innebygde høyttalere er vanligvis høye, så med deres hjelp vil det være mulig å fylle selv et romslig rom med et stort område med lyd av høy kvalitet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Men det er også ulemper:

  • veggmonterte musikksystemer er mer iøynefallende enn "konkurrentene" i taket;
  • disse enhetene er ofte tunge;
  • lyden fra disse høyttalerne fordeles ikke perfekt jevnt fordi bølgene kolliderer med hindringer.
Bilde
Bilde

Til taket

Takhøyttalere gjøres ofte runde. Disse enhetene er små i størrelse, spesielt sammenlignet med veggmonterte kolleger.

Takplasseringen anses som mer vellykket og fordelaktig, fordi lydbølger reflekteres til et minimum fra forskjellige typer hindringer. Lydfordelingen er jevn, så det føles dypere enn med andre typer redigering.

Det anbefales ikke å begynne å installere takhøyttalere på egen hånd. Det er bedre å vende seg til tjenestene til spesialister som tidligere har jobbet med lignende arbeid . På denne måten beskytter du deg selv mot å gjøre alvorlige feil. I tillegg vil fagfolk kunne utvikle prosjektet av høyeste kvalitet for integrering av høyttalere i takbasen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Takhøyttalere er perfekt beskyttet mot mest mulig ytre skader. Ofte er slikt musikkutstyr installert i kommersielle lokaler (for eksempel i butikker, klubber, barer og andre lignende virksomheter). Under slike forhold forblir takakustikken usynlig for besøkende og skiller seg ikke ut fra interiøret, men den takler sine hovedoppgaver effektivt.

Høyttalere designet for montering i en takfot har flere fordeler:

  • de kjennetegnes ved sin lette kropp, takket være at akustikken kan integreres i både gips- og strekkloft;
  • med takakustikk fordeles lyden jevnt og effektivt i rommet fordi den praktisk talt ikke støter på spesielle hindringer som møbler eller andre interiørobjekter;
  • når eksterne høyttalere er innebygd i taket, er de helt usynlige og lite påtrengende.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Blant manglene kan følgende nevnes:

  • installasjon av takakustiske systemer viser seg å være mer komplisert, derfor er det oftest klarert av spesialister, og dette er en ekstra kostnad;
  • overhead -høyttalere pleier å være dyrere enn veggmonterte høyttalere.
Bilde
Bilde

Det er vanskelig å si sikkert hvilket arrangement av høyttalerne som er bedre - vegg eller tak. For et rom av kommersiell type er det bedre å fikse musikkutstyr i taket, og for hjemmebruk, for eksempel i en leilighet, er veggmonterte kopier også ganske passende . Selv om hver person selvsagt bestemmer selv hvilket syn han liker best.

Topp produsenter

Innfelte høyttalere er en holdbar og permanent løsning som kan koste forbrukeren en pen krone. Av denne grunn er det så viktig å velge modeller av høy kvalitet fra kjente produsenter med et strålende rykte.

Merkevarer skiller seg alltid fra upåklagelig byggekvalitet og høy slitestyrke.

Mange brukere frarådes over de høye kostnadene ved merket innebygd akustikk . Men la ikke den mest demokratiske prislappen forvirre deg - når du har brukt den, vil du motta utstyr av høy kvalitet med utmerket lyd.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De beste produsentene av innebygd akustikk i dag er:

  • Ariston;
  • BG Radia;
  • Visdom Radia;
  • Solus Audio;
  • Jamo;
  • Yamaha;
  • Cerwin Vega;
  • Sonance.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Merkevarer skiller seg alltid fra upåklagelig byggekvalitet og høy slitestyrke.

Produktene til de oppførte merkene har lenge oppnådd enorm popularitet og forbrukernes tillit.

Produsenter kan skryte av den høyeste servicekvaliteten. Mange av dem gir en langsiktig garanti på utstyret.

Valgkriterier

Moderne innebygde høyttalere presenteres i et bredt spekter, noe som gjør det vanskelig å velge den optimale modellen for en forbruker med spesifikke behov. En person er rett og slett tapt i et stort utvalg av høykvalitets og funksjonelle modeller . For å gjøre det lettere å velge en teknikk av denne typen, bør du ta utgangspunkt i flere grunnleggende kriterier.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Antall striper

Akustikk kan ha fra 1 til 7 frekvensbånd, som er ansvarlig for overføringskvaliteten og lydvolumet. Det optimale og rimelige alternativet er toveis enheter . Imidlertid anbefaler erfarne musikkelskere fortsatt å lete etter mer praktiske kopier med tre og flere felter. Ja, de vil koste mer, men de vil gjengi bedre lydkvalitet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Strømindikatorer

Strøm er ansvarlig for lydnivået til enheten og volumet. Det viktigste er å sørge for at kraften til høyttalerne samsvarer med forsterkerens effekt. Hvis indikatorene er forskjellige, vil systemet snart risikere å bryte.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I et standardrom med et areal på opptil 18 kvm. m, er det tilrådelig å installere et system med en effekt på 70 til 80 watt.

For et rom på 30 kvm. m, er en 100 W teknikk egnet. Hvis vi snakker om en plass på over 30 kvm. m, så er det fornuftig å installere akustikk med en effekt på 150 watt eller mer.

Frekvensområde

For et hjemmekinoanlegg eller et lite mediasenter er den innebygde akustikken nok, frekvensområdet er fra 100 til 20.000 Hz. For å lytte til musikkspor, anbefales det å kjøpe utstyr med indikatorer på 20-35000 Hz.

Følsomhet

Dette er voluminnstillingen for lydgjengivelse i en avstand på 1 m fra høyttaleren. Denne egenskapen er angitt i desibel. Så, indikatorer fra 84 til 88 dB indikerer et lavt volumnivå, fra 89-92 dB - omtrent et gjennomsnitt, fra 94 til 110 dB - omtrent det høyeste volumet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Impedans

Dette er indikatoren som er ansvarlig for teknikkens motstand mot vekselstrøm. Det spiller en viktig rolle i sammenkoblingen av et høyttalersystem med en ekstern forsterker.

Det er viktig å sørge for at forsterkerens og radiatorens impedanser holdes på samme nivå.

Ellers kan lydforvrengning ikke unngås.

Bilde
Bilde

Produsent

Prøv å kjøpe bare innebygde høyttalere med merke. De presenteres i et bredt spekter.

I butikker kan du finne et høyttalersett av høy kvalitet med mange alternativer (for eksempel med Bluetooth eller Wi-Fi).

I et sett med alle enheter fra kjente merker vil det alltid være en detaljert bruksanvisning

Originalt merkeutstyr kan bare finnes i spesialforretninger som selger husholdningsapparater eller musikktekniske enheter. Det anbefales ikke å kjøpe slike ting på markedet eller i tvilsomme utsalgssteder med et uforståelig navn - du risikerer å kjøpe et produkt av lav kvalitet som definitivt ikke passer deg.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Installasjonsfunksjoner

La oss bli kjent med noen interessante funksjoner i høyttalerinstallasjonen

  • Hvis du skal sette opp et hjemmekino av høy kvalitet, må du bestemme hvor du vil plassere høyttalerne. Det er også viktig å bestemme på hvilket stadium du vil gjøre dette: på renoveringsstadiet eller i et allerede ferdig interiør. Hvis du velger å installere utstyr på reparasjonsstadiet, anbefales det å foretrekke utstyr med egen kropp.
  • For å eliminere unødvendige vibrasjoner, brukes akustiske bokser. Dette er det optimale høyttalerplasseringssystemet. Den er montert nær føringene, og ikke på gipsplaten. Akustikk kan installeres i boksen ved hjelp av spesielle hengsler.
  • Hvis du har valgt veggmontert innebygd akustikk, bør du vite at når du bruker en spesiell akustisk boks, er påvirkning fra et eksternt elektromagnetisk felt helt utelukket. I tillegg er denne metoden preget av høy brannsikkerhet.
  • Ethvert innebygd system kompletteres med en beskyttende metallgrill. En støvfangepute selges ofte med den. Den ytre delen av grillen kan males om i hvilken som helst nyanse. Da vil ingenting i interiøret skille seg ut fra det samlede ensemblet.

Anbefalt: