Dwarf Willows (28 Bilder): Sfærisk, Boyda Og Andre Arter, Hvor Den Vokser, Beskrivelse, Eksempler På Landskapsdesign, Planting Og Omsorg

Innholdsfortegnelse:

Video: Dwarf Willows (28 Bilder): Sfærisk, Boyda Og Andre Arter, Hvor Den Vokser, Beskrivelse, Eksempler På Landskapsdesign, Planting Og Omsorg

Video: Dwarf Willows (28 Bilder): Sfærisk, Boyda Og Andre Arter, Hvor Den Vokser, Beskrivelse, Eksempler På Landskapsdesign, Planting Og Omsorg
Video: Complete Guide on Propagating and Growing Willow Tree Cuttings START TO FINISH! 2024, April
Dwarf Willows (28 Bilder): Sfærisk, Boyda Og Andre Arter, Hvor Den Vokser, Beskrivelse, Eksempler På Landskapsdesign, Planting Og Omsorg
Dwarf Willows (28 Bilder): Sfærisk, Boyda Og Andre Arter, Hvor Den Vokser, Beskrivelse, Eksempler På Landskapsdesign, Planting Og Omsorg
Anonim

Dvergvil - kuleformet, Boyda og andre arter - kan bli en ekte dekorasjon av hagen … Lengden på skuddene overstiger ikke 1 m, og mangfoldet av former lar deg lage originale komposisjoner når du dekorerer lokalområdet. Når du planlegger en planting, er det verdt å på forhånd forstå typer og beskrivelser av dette treet, finne ut hvor alternativet du liker vokser, hvordan planting og omsorg utføres, vurdere eksempler i landskapsdesign.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

generell beskrivelse

Under konseptet med en dvergpil kombineres en hel gruppe arter av dette treet, som vokser i høyde med ikke mer enn 2 m. På grunn av kronens spredte eller gråtende form, ser planten veldig dekorativ ut. Samtidig kan habitatet være veldig forskjellig - fra den snødekte tundraen til de skyggefulle elvebreddene i Sentral -Russland. I naturen er miniatyrtrær oftest funnet i polarområdene.

En dverg eller dekorativ sel skiller seg fra sine høye slektninger, ikke bare i høyden på stammen . Planten er upretensiøs, slår godt rot selv på steinete grunn, overlever lett alvorlige frost, men tåler ikke varme godt. Størrelsen på løvet er også mindre, det er heller ovalt i stedet for langstrakt.

I tillegg, i stedet for treformer, er busker oftest funnet her, aktivt voksende, egnet for å arrangere hekker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

I de fleste tilfeller vokser dvergpil i tundraens naturlige sone - der kaldt vær vedvarer det meste av året. Miniatyr trær og busker er preget av en langsom høyde i høyden, og mangfoldet av arter gjør at hver gartner kan finne de riktige planteartene for å dekorere hagen sin. Den mest interessante av dem er verdt å vurdere mer detaljert.

Mesh … En veldig vakker art som kan vokse under høy luftfuktighet, så vel som i tørre områder, foretrekker alkaliske jordarter. Planten har utmerket tilpasningsevne, når den plantes raskt, danner den et stabilt rotsystem, i naturen finnes den i tundraforhold. Skiller seg i den lille størrelsen på bladene med et uvanlig maske på toppen, en fin buskform. På høsten får kronen en elegant gul farge.

Bilde
Bilde

Kryper … Arten, som lett tilpasser seg de vanskeligste forholdene, er egnet for både tørre områder og steder med høy jordfuktighet. Planten i form av en krypende busk har en lang blomstringstid, rosa og gule kattunge ser veldig dekorative ut. Maksimal høyde er opptil 40 cm, skyggen på bladene er umettet grønn i den øvre delen, litt blåaktig under.

Med vanlig beskjæring kan planten blomstre gjennom hele sesongen.

Bilde
Bilde

Arktis … En dvergart, veldig kuldebestandig, men dårlig tolerant for varme. Unge skudd av arktisk pil har en uvanlig gul farge, mørkere over tid.

Grenene kryper, vokser ganske raskt, opptar plassen rundt og når 1 m i lengde.

Bilde
Bilde

Sfærisk … Noen ganger kalles denne sorten også hårete på grunn av kransens omfangsrike "hette". Formen ligner en nesten vanlig sirkel, og det kreves ingen innsats for å danne den, sprø greiner bryter av seg selv ved basen.

Beskjæring for å dyrke en kuleformet dvergpil på stammen er bare nødvendig de første 3 årene.

Bilde
Bilde

Sveitsisk eller Salix helvetica … Buskformen, funnet i Alpene, vokser opp til 70 cm. Den største fordelen med den sveitsiske pilen er tilstedeværelsen av sølvfargede hår på de grågrønne bladene; øredobber i blomstringsperioden har også en nyanse av et edelt metall med en grå eller lilla fargetone.

Planten er følsom for jordens fruktbarhet, mengden sol, krever rikelig vanning, god drenering.

Bilde
Bilde

Iva Boyd (latinsk navn Salix Boydii) . En treaktig form av en dvergpil som ser ut som et bonsai -tre. Kronen består av avrundede blader, rikelig strødd med grener, beskjæring er ikke nødvendig - arten takler godt dannelsen av et dekorativt utseende alene.

Boyds voksen pil når 30 cm, får ikke mer enn 5 cm per år, ser spektakulær ut i utformingen av rockeries, kan brukes som båndorm.

Bilde
Bilde

Motsatt blad … En busk med en avrundet kroneform, vokser i naturen i Korea og Japan, men tolererer klimaet i Sentral -Russland ganske godt med tilstrekkelig mengde snø. Planten har lange, motsatte blader av en grågrønn nyanse, med vanlig skjæring, den beholder formen godt, i fravær av beskjæring sprer den seg.

Bilde
Bilde

Lanseformet … Arten vokser opp til 1-2 m i høyden, har en krypende form, får lett mange sideskudd. Bladets karakteristiske skarpe form ligner visuelt et spyd.

Planten forekommer naturlig i fjellområder, i tundraen og skog-tundraen, tåler ikke overflødig fuktighet.

Bilde
Bilde

Blåbær … En lavvoksende buskform, som oftest finnes i sump. Den vokser opp til 20-80 cm. Kronen er dekket med ovale grågrønne blader. Busken er ikke for dekorativ, men ser bra ut i rockeries.

Bilde
Bilde

Dvergvier ser veldig attraktive ut, godt egnet for bruk i enkelt- og gruppeplantinger . Langsom vekst, høy vinterhardhet, god overlevelsesrate sikrer en vellykket dyrking av disse artene selv av nybegynnere sommerboere.

De beste variantene

Variasjonen i dvergvilje er også stor. Mange alternativer har blitt testet av gartnere og er spesielt populære blant landskapsdesignere. De enkleste og samtidig dekorative alternativene er verdt spesiell oppmerksomhet.

  1. Armando . Et vakkert utvalg av krypende pil med en høyde på 10-40 cm. Den har en god overlevelsesrate, spesielt på steinete jordarter, blomster-øredobber har først en rosa fargetone, så blir de gradvis gule. Busken har lyse, skinnende grønne blader som ser veldig dekorative ut.
  2. Grønt teppe . En rekke krypende selger, preget av det pulserende grønt på løvtapet. Planten vokser opp til 30 cm i høyden, har en pute-type krone dekket med sølvfargede små blader. I blomstringsperioden dannes gule kattunger på busken.
  3. Glanspean … En rekke shaggy willow, preget av en veldig dekorativ krongform. Det krever praktisk talt ikke beskjæring, planten ser allerede ganske attraktiv ut.
  4. Wehrhahnii … Spydformet selesort, innfødt i Sveits. For sin dekorativitet har han flere ganger mottatt priser på internasjonale utstillinger. I blomstringsperioden er busken strødd med store gule øredobber. Kronen er bred, sfærisk, høyden på en voksen plante kan nå 1,5 m.
  5. " Hakuro nishiki " … Denne variasjonen av sfærisk selje er en av de vakreste og mest dekorative, godt egnet for prøveplantinger. Den sfæriske kronen i begynnelsen av blomstringen er strødd med blomster av en lyserød nyanse. Treet ser bra ut når det vokser i standardform.
  6. " Gracilis ". En rekke lilla sfæriske seler som vokser opp til 50-150 cm i høyden. Sorten er verdsatt for sin dekorative effekt, brukes aktivt i hekker, som en del av blomsterbed. Beholder formen godt ved kutting, egnet for å lage spektakulære figurer. Bladene har en sølvgrønn nyanse, smale, lilla kattunge, dannes om våren i blomstringstiden.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Disse varianter av dvergpil er spesielt populære for plassering i tomter - i blomsterbed, blomsterbed, hekker.

Planting og avreise

Omsorg for dvergpil er ganske enkelt. Ved- og buskformer krever vanligvis ikke vanning når de plantes på våt jord. Når de plasseres i tørre områder, vil det fortsatt være nødvendig å vanne selger hver 4. dag på høyere høyder. Det anbefales å i tillegg sprøyte sorten "Hakuro nishiki", og utføre regelmessig dryssing i varmen.

Toppdressing er nødvendig flere ganger i året ved bruk av kompleks mineralgjødsel. Det er verdt å følge følgende opplegg:

  • legg til azofoska i slutten av mars (igjen i juni);
  • i begynnelsen av april legges råtnet gjødsel under roten.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Listen over omsorgstiltak for de fleste dvergarter inkluderer og vanlig beskjæring … Det utføres med beskjæringssaks og fjerner noen av grenene over knoppene hver 14. dag. For planter som allerede har en tilfredsstillende kroneform, praktiseres sanitærbeskjæring for å eliminere tørre eller gjengrodde skudd. Arbeidet utføres om våren årlig.

Det anbefales å plante dvergpil i sand eller lerjord , de fleste artene er best plassert i fuktige områder.

Spesiell jordforberedelse er ikke nødvendig. Planter slår rot ganske bra, du trenger ikke grave et dypt hull for dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Reproduksjon

Dvergvil reproduserer på to måter. Den generative metoden - ved frø - regnes som vanskelig og tidkrevende, men gir gode resultater med litt innsats. Når du bruker den, må du utføre en rekke handlinger.

  1. Samle materiale etter modning. Øredobbene skal tørke ut og begynne å falle av.
  2. Forbered potter eller beholdere med jord. Du kan ta hagejord.
  3. Så frø uten å begrave dem dypt.
  4. Dekk med folie til skudd vises.

Unge seler skal dyrkes i et drivhus eller drivhus ved en temperatur på ca +25,26 grader Celsius. Du kan transplantere unge trær eller busker etter at de har dannet et rotsystem, og skuddene selv når 15-20 cm i høyden.

Bilde
Bilde

Ved forplantning med stiklinger kan vann eller sand brukes til roting. De kuttes om våren, 10-14 dager etter dannelsen av røttene, er unge frøplanter klare til å plasseres på et permanent plantested.

Hos krypende arter kan rotstiklinger brukes, noe som også gir gode veksthastigheter.

Sfæriske dvergformer formeres best ved frø eller podning på en stilk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Eksempler innen landskapsdesign

For hagen, lokalområdet, er dvergvier et virkelig funn. Ordningen med et blomsterbed eller steinverk med deres bruk innebærer vanligvis å plante en busk som en bendelorm. Frimerkeformer ser flotte ut i midten av plenen, innrammet av en grønn, jevn plen.

Den sfæriske pilen i sammensetningen av stein er effektivt kombinert med bartrær og andre lavvoksende planter

Bilde
Bilde

Miniatyr retikulert pil med et karakteristisk bladmønster ser imponerende ut i hager med et naturlig landskap

Bilde
Bilde

Hakuro nishiki pilhekker ser ikke mindre pittoreske ut enn standardformene

I blomstringstiden kan buskene bli den viktigste dekorasjonen i hagen.

Anbefalt: