Hvordan Mate Verten? Hvordan Mate Om Sommeren For Vekst? Hvordan Gjødsle Om Våren For Frodig Blomstring?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Mate Verten? Hvordan Mate Om Sommeren For Vekst? Hvordan Gjødsle Om Våren For Frodig Blomstring?

Video: Hvordan Mate Verten? Hvordan Mate Om Sommeren For Vekst? Hvordan Gjødsle Om Våren For Frodig Blomstring?
Video: Helt Grønn - Hvordan gjødsle plen 2024, Kan
Hvordan Mate Verten? Hvordan Mate Om Sommeren For Vekst? Hvordan Gjødsle Om Våren For Frodig Blomstring?
Hvordan Mate Verten? Hvordan Mate Om Sommeren For Vekst? Hvordan Gjødsle Om Våren For Frodig Blomstring?
Anonim

Hosta er en upretensiøs plante, men den vil skape bedre løvverk og vil glede deg over lysstyrken på blomstring på rikere jord. Loamy jord er et ideelt alternativ for å dyrke den, men annen jord kan lett bringes til en optimal tilstand på grunn av tilsetningsstoffer, som beriker stedet med mikroorganismer, mineraler og andre næringsstoffer.

Hvorfor trenger du å gjødsle

Mangfoldet av jord påvirker alltid plantens helse. Og rettidig fôring vil sikre en gunstig vekst av vertene i mer enn 20 år. Under gode forhold blir det vakrere hvert år, viser volum i blomstring og større lysstyrke i bladene. For en frodig busk er det nok å observere tidspunktet for befruktning og en rekke agrotekniske regler.

Vanning er en integrert del av toppdressing. Det er viktig å holde jorden fuktig, siden hostaens rotsystem er praktisk talt på overflaten av jorden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Og også en slik prosedyre som mulching er viktig. Det foreslås å utføre det i to trinn: om våren før blomstring, om høsten etter rengjøring (beskjæring).

Noen gartnere tar ikke hensyn til kompleksiteten i landbruksteknikker, men ekte kjennere av prydplanter vil ikke gå glipp av de "små tingene", fordi det er noen ganger hemmeligheten ved å dyrke vakre blomster. Gjødslingsregler for verter har også sine egne egenskaper.

Det endelige målet med disse arbeidene bør være tilstedeværelsen av et optimalt dreneringslag, fruktbar jord, som inneholder humus, forskjellige mikroorganismer og mineralkomponenter. Og som et resultat - rask vekst og dannelse av en vakker bladrosett.

Bilde
Bilde

Tidspunkt og hyppighet av fôring

Når du bruker gjødsel, er det nødvendig å ta hensyn til de klimatiske forholdene der planten vokser, så vel som dens variasjon. For det For å få en vakker, sunn plante begynner hostaer å mate fra mars-april … Berikelse av jorda om våren fremmer dannelsen av planteorganismen, og sommerdressingen styrker hostaen. Det er generelle regler for befruktning.

Om våren, så snart snøen smeltet, blir hosta matet med torvkompost og humus. Blandingen helles grunt ved roten.

Gjennom våren og delvis i juni tilsettes mineraler i en flytende løsning med intervaller på 15 dager. Antallet deres må beregnes under hensyntagen til buskens volum og alder.

I juni tilsettes gjødselmulk i jorden; gjødsel som inneholder nitrogen kan også påføres

Bilde
Bilde

I august er det nødvendig å berike jorda med mineralgjødsel, som inkluderer kalium og fosfor. Dette er nødvendig for å styrke røttene for å lykkes med å overvintre. Slik fôring må gjøres minst til 20. august, ellers vil verten ikke ha nok tid til å få styrke før vinteren . Med dette i bakhodet tar noen gartnere grep i slutten av juli.

Hver gartner bestemmer fôringsplanen uavhengig. Ulike situasjoner krever en individuell tilnærming.

Unge planter, hvis de ble plantet i henhold til alle reglene, inkludert de med de nødvendige stoffene, trenger kanskje ikke gjødsel på 2-3 år.

Svekkede planter anbefales å doble mengden næringsstoffer.

Bilde
Bilde

Gjødsel brukt

I begynnelsen av vekstsesongen må verten bli beriket med organisk materiale, noe som vil gi vekstimpuls, danne en sterk immunitet i planten, og den vil kunne overvinne forskjellige sykdommer og ikke lide av angrep av skadedyr. Gjødsel er nødvendig for å løse følgende oppgaver:

  • øke jordens fruktbarhet;
  • slik at planten vokser under behagelige forhold;
  • skape grunnlaget for frodig løvverk.

Verten elsker organisk, men fôring bør ikke begrenses til bare denne gruppen.

Planten trenger også et mineralkompleks, så dietten bør varieres.

Bilde
Bilde

Organisk materiale

Biologisk gjødsel skaper betingelser for utvikling av mikroorganismer i jorda, som igjen påvirker berikelsen av jorda med oksygen og fuktighet - alt dette er nødvendig for buskenes vitale prosesser. Organisk inkluderer:

  • brukt kompost;
  • falne blader, halm, bark, torv;
  • foreldet gjødsel;
  • råttent høy og rester av nåler.

En blanding av disse organiske stoffene med jord helles i plantegropene, og deretter blir jorden mulket rundt buskene. Dette fungerer både som ernæring og beskyttelse av røttene mot kulde.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Gjødsel med mineralsammensetning

Granulat for oppløsning i væsker inneholder essensielle sporstoffer som natrium, nitrogen, kalium, fosfor. Gjødsel med mineraler utføres fra 15. april, i slutten av mai og begynnelsen av juni, i juli. Gradvis berikelse av jord er nødvendig for vekstsesongen.

Mineralgjødsel blir introdusert i fuktet jord; for dette, før slik fôring, utføres rikelig vanning eller venter på nedbør i form av regn. Med denne tilnærmingen absorberes næringsstoffer raskere inn i rotsystemet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kompleks gjødsel

Komplekse formuleringer for berikelse av jord inneholder en balansert sammensetning av nødvendige komponenter som påvirker ulike prosesser: vekst, bladdannelse, blomstring. Dette er det beste alternativet, det er tilgjengelig i forskjellige former og velges avhengig av formålet.

Bilde
Bilde

Folkemedisiner

Hosta feed er enkelt å lage selv. I løpet av høstbeskjæringen samles grener og fallne blader opp og brennes. Resten av brannen vil være grunnlaget for berikelse av jorda: 300 gram aske oppløses i 10 liter vann.

Infusjon vannes ved roten av planten, og dette stedet er dekket av tørr jord . Ask oppnådd ved brenning av grener og blader inneholder kalium og kalsium. Det alkaliske miljøet til aske har en gunstig effekt på jorda. De ondsinnede skadedyrene til snegler vil også rømme fra det - det er nok å sprøyte denne naturlige komponenten på området med planter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan mate riktig

Mineralsk og organisk gjødsel påføres etter at jorda er fuktet. Det er noen flere viktige punkter du bør vurdere før du mater verten:

  • mer enn 50% av nyttige komponenter gis til planten og jorden til midten av sommeren;
  • befruktningsplan utarbeides under hensyntagen til tilstanden til landet og plantene;
  • prioriteten for verter er organisk, den brukes også til mulching, men samtidig må det huskes at mange organiske komponenter tiltrekker skadedyr;
  • et overskudd av mineraler og annen gjødsel vil skade verten, derfor må dosene som er angitt i instruksjonene overholdes.

La oss forestille oss to metoder for befruktning

Rotfôring vil beskytte knoppene og løvet mot de direkte kjemiske effektene av komponentene. Komplekse stoffer i granulat oppløses om våren og introduseres etter at de har løsnet i rotdelen av busken. Den tilberedte løsningen absorberes dosert, slik at maksimal effekt oppnås

Bilde
Bilde

Under bladfôring blir bladene nøye behandlet for best mulig vekst. Anlegget sprayes fra alle sider med spesielle preparater. Men det skal huskes at denne prosedyren ikke er egnet for alle typer verter. Under denne behandlingen fjernes det beskyttende vokslaget fra bladene

Bilde
Bilde

Eventuell jord, hvis den befruktes, kan bringes i optimal stand for vekst av verter. Voksne prøver trenger betydelig fôring minst to ganger i året . I andre tilfeller avhenger alt av plantens tilstand.

Hvordan og hvordan du skal mate verten riktig, er beskrevet i videoen.

Anbefalt: