Pink Astilba (21 Bilder): En Oversikt Over Variantene "Unique Silver Pink", "Pink Lighting" Og Andre, Plantings- Og Omsorgsreglene

Innholdsfortegnelse:

Video: Pink Astilba (21 Bilder): En Oversikt Over Variantene "Unique Silver Pink", "Pink Lighting" Og Andre, Plantings- Og Omsorgsreglene

Video: Pink Astilba (21 Bilder): En Oversikt Over Variantene
Video: Филодендрон Розовая Принцесса. Как вернуть вариегатность. 2024, Kan
Pink Astilba (21 Bilder): En Oversikt Over Variantene "Unique Silver Pink", "Pink Lighting" Og Andre, Plantings- Og Omsorgsreglene
Pink Astilba (21 Bilder): En Oversikt Over Variantene "Unique Silver Pink", "Pink Lighting" Og Andre, Plantings- Og Omsorgsreglene
Anonim

Når du arrangerer tomter, foretrekker gartnere ofte en slik plante som den urteaktige flerårige astilba. Navnet oversatt betyr "veldig skinnende", noe som bekreftes av den frodige blomstringen, men selv etter det ser buskene lyse og imponerende ut . Vi vil snakke om de mest populære variantene, beskrivelsen og omsorgsmetodene i vår artikkel.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Populære varianter

Denne flerårige er forskjellig i størrelse. Gartnere tilbys dverg, undersize, mellomstore varianter med en høyde på henholdsvis 30, 60, 90 centimeter, så vel som høye, som kan nå halvannen meter. Blomstringstidene kan også variere. Frodige blomster kan dukke opp på buskene i begynnelsen av juni og slutte å blomstre bare mot slutten av sesongen. Det er bare rundt 200 varianter av astilba. Det bør bemerkes at de tilhører 10 varianter. Rosa astilbe ser mild og samtidig spektakulær ut; den tiltrekker seg ofte med sitt utseende. Tenk på de mest populære variantene.

" Unik sølvrosa " representerer busker opp til 35-45 centimeter høye. Blomstene er lyserosa, åpne i juni og visner i juli. De har en veldig behagelig delikat aroma.

De kjennetegnes ved evnen til å beholde formen i snittet lenge. Sorten er beregnet på både gruppe- og enkeltplanting.

Bilde
Bilde

Variasjon "Vigins "når en høyde på 25-30 centimeter. Det er flott å plante i tørre og solrike områder. Fargen på knoppene er syrinrosa, og løvet er dypgrønt. De har en sen blomstringstid.

Bilde
Bilde

Hybrid astilba "Gloria Purpurea " er en mellomstor busk på opptil 60 centimeter og blir veldig rost av sommerboere for sitt attraktive utseende og upretensiøs omsorg. Blomstringsperioden er juni og juli. Blomstringene har en bringebærrosa nyanse, og bladene er støpt i bronse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lav, men ikke mindre populær utvalg av rosa astilba - "Perkeo " … Den når bare 20 centimeter, har krøllete løvverk og små, lyserøde blomsterstander. Bladene får en bronsefarge om våren.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Variasjon "Pink Lighting " refererer til undersize. De myke buskene er prikket med lakserosa blomster som blomstrer i juni.

For denne sorten er det mest foretrukne plantestedet skygge eller delvis skygge.

Bilde
Bilde

Ferskenblomst den har en veldig frodig blomstring som begynner i juli. Blomstene har en korallrosa nyanse, mens de er ganske store, til tross for at buskens høyde bare er omtrent 60 centimeter. Bladene er lyse grønne.

Bilde
Bilde

Tidlig astilba "Rhythm and Blues " også verdsatt av gartnere. Små busker er utsmykket med pyramideformede panikler, som er strødd med spektakulære, rødbrune blomster. Planten når 45 centimeter i høyden.

Bilde
Bilde

Kjennere av høye stauder velger ofte på karakteren "Strauss Feder " … Den er i stand til å nå 90 centimeter i høyden. Astilba blomstrer fra juli til august, knoppene er rosa-koraller, som minner visuelt om strutsfjær, noe som gjenspeiles i navnet.

Bilde
Bilde

Landing

Det anbefales å plante denne stauden nærmere midten eller slutten av mai, avhengig av været. Først og fremst er det nødvendig å organisere stedet der blomsterbedet skal ligge . Sorter med middels blomstring er best plassert på steder beskyttet mot solen; for sent og tidlig spiller ikke dette øyeblikket en spesiell rolle.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Til å begynne med graves jorda opp, ugress fjernes, gjødsel påføres, som kan brukes, for eksempel gjødsel eller humus. Du trenger 2 bøtter for 1 m2. Deretter lages hull med en dybde på omtrent 20-30 centimeter. En avstand på minst 30 centimeter bør opprettholdes mellom buskene. Vekstknopper er dekket med jord med 5-6 centimeter.

Etter at plantene er plantet, dekkes de med jord og komprimeres . Mulch blir introdusert, som er å foretrekke å ta humus eller torv. Dette vil bidra til å beskytte unge skudd mot ugunstige værforhold, ekstreme temperaturer og direkte sollys.

I tillegg vil de få de næringsstoffene som er nødvendige for riktig vekst og utvikling.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Omsorg

Det skal bemerkes at rosa astilba er en ganske upretensiøs plante, så det er ingen spesielle vanskeligheter med å ta vare på den. Den tilpasser seg veldig lett til nye forhold etter planting. Imidlertid er det øyeblikk som må overvåkes slik at stauden trives med en frodig og lys blomstring. De viktigste er opprettelsen av nødvendig fuktighet og tilstrekkelig belysning.

Til å begynne med bør det sies om vanning . For at en blomst alltid skal se bra ut, må du ikke glemme den. Prosedyren bør bli vanlig, og tørking av jorden vil føre til tørking og sløvhet av blomsten. En langvarig tørke kan drepe ham, og derfor, på spesielt varme sommerdager, vil vanning av astilba være nødvendig 2 ganger om dagen, morgen og kveld.

Noen varianter føler seg komfortable i solen, men det er de som foretrekker delvis skygge.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når det gjelder temperatur, er det ingen spesielle begrensninger her. Under det kalde været anbefaler gartnere imidlertid å dekke røttene, dette vil beskytte dem mot frysing. Mulching kan gjøres med torv- eller grangrener. Vi må ikke glemme fôring. Om våren tilsettes nitrogenholdige forbindelser under busken. Etter at planten har bleknet, vil potash-fosforgjødsel kunne forberede den til vinteren.

Beskjæring av planten er overlatt til gartnerens skjønn. Du kan begrense deg til den vanlige klemingen av skudd. Hvis det er mulig, med erfaring vil det være mulig å lage hele komposisjoner av rosa astilba. For at buskene ikke skal fryse om vinteren, blir de avskåret ved roten før frost.

Stauder kan bli alvorlig skadet av insekter som nematoder og slentrende pennies . Hvis dette ikke forhindres, kan planten dø. Og hvis det er umulig å kurere nematoden (den berørte astilben bør ødelegges for å forhindre spredning), kan du bli kvitt kronen. Larvene høstes enten for hånd, eller så sprayes planten med midler som Karbofos eller Aktara.

Anbefalt: