Eteriske Oljer For Mygg Og Midges: Hvilken Olje Skremmer Bort I Naturen Og I Huset? Fedd, Mynte, Lavendel, Tea Tree Olje Og Andre

Innholdsfortegnelse:

Video: Eteriske Oljer For Mygg Og Midges: Hvilken Olje Skremmer Bort I Naturen Og I Huset? Fedd, Mynte, Lavendel, Tea Tree Olje Og Andre

Video: Eteriske Oljer For Mygg Og Midges: Hvilken Olje Skremmer Bort I Naturen Og I Huset? Fedd, Mynte, Lavendel, Tea Tree Olje Og Andre
Video: Essential Oils for Mosquitos 2024, Kan
Eteriske Oljer For Mygg Og Midges: Hvilken Olje Skremmer Bort I Naturen Og I Huset? Fedd, Mynte, Lavendel, Tea Tree Olje Og Andre
Eteriske Oljer For Mygg Og Midges: Hvilken Olje Skremmer Bort I Naturen Og I Huset? Fedd, Mynte, Lavendel, Tea Tree Olje Og Andre
Anonim

Eteriske oljer er et naturlig forsvar mot irriterende mygg og mugg. Hvilke typer oljer er egnet for dette, deres påføringsmetoder og egenskaper, les nedenfor.

Visninger

Siden antikken har menneskeheten brukt de unike egenskapene til essensielle oljer. De er i stand til ikke bare å helbrede mennesker og skape en fantastisk aura av fantastiske lukter, men har også frastøtende egenskaper: de sparer fra midger og mygg ikke verre enn kjemiske midler.

Bilde
Bilde

Følgende aromaoljer regnes som de mest effektive naturlige frastøtende midler

  • Citronella … Leder i kampen mot mygg. Den vedvarende lukten skremmer av blodtørstige flygeblad. Det brukes i matlaging, aromaterapi og medisin: lindrer hodepine, helbreder mindre sår.
  • Vanilje … Aromatisk olje med en behagelig lukt og en veldig bitter smak som insekter ikke vil like. Produktet anbefales for barn.
  • Fedd … Fedd er et kraftig afrodisiakum, antioksidant og kulinarisk smak. Olje brukes med stor forsiktighet - det er et sterkt allergen.
  • Lavendel … Dette er det mest allergivenlige middelet for mygg og mugger. Reduserer blodtrykket, forbedrer appetitten, lindrer stress, søvnløshet, kvalme.
  • Tetre . Lindrer hevelse fra insektbitt. Å puste det i par er bra for luftveiene. Lukten av oljen er sterk, men ikke vedvarende. Aromatiseringen må gjøres igjen.
  • Geranium … Erfarne husmødre la merke til: der duftende geranium vokser, blir det ikke møll, mugger og mygg. Aromatisk olje brukes til behandling av tann- og otolaryngologiske sykdommer, det har en gunstig effekt på det kardiovaskulære systemet.
  • Mynt … Produktet har en behagelig frisk søtlig aroma. Den skarpe lukten av mentol maskerer perfekt lukten av en person. Duften virker beroligende på sentralnervesystemet, forbedrer humøret. Eliminerer effektivt kløe fra insektbitt.
  • Eukalyptus … Duften av eukalyptus er forfriskende, frisk, med lette noter av kulde. Oljen brukes til behandling av sopp og forkjølelse. Lukten av eukalyptus er veldig vedvarende. Når du sprayer den innendørs, trenger du ikke å være nidkjær.
  • Fir … Barrerduften av gran driver bort insekter, sparer for søvnløshet og hodepine, hjelper til med å bli kvitt depresjon, lindrer forkjølelse og influensa. Oljen kan brukes ikke bare i spray, men også til å tørke treobjekter med den innendørs for å skremme bort insekter.
  • Kamfer … Aromaolje har noter av treaktig "maskulin" aroma. Fungerer effektivt i aromaterapi. Har desinfeksjonsmiddel og antibakterielle egenskaper, har en mild beroligende effekt.
  • Castor … Den spesifikke lukten av denne oljen er ikke bare hyggelig for mennesker, men også for insekter. Til tross for viskositeten er den fortynnet perfekt med vann og kan brukes i lys og spray.

Du kan lage en aroma -blanding ved å tilsette en dråpe thuja og mynte til oljen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Eiendommer

Menneskeheten har verdsatt de unike egenskapene til essensielle oljer siden antikken. Ekstrakter fra forskjellige deler av medisinske planter har ikke bare muligheten til å beskytte en person mot bitt av blodsugende insekter, men også et verdifullt sett med biologisk aktive stoffer som er i stand til å behandle ulike plager.

  • Antibakteriell, soppdrepende, antiinflammatorisk, sårheling essensielle oljer er mye brukt i kirurgi og kosmetologi for behandling av soppsykdommer, forskjellige typer akne, infeksjoner og inflammatoriske prosesser i den myke huden.
  • Antioksidant, smertestillende, beroligende og bedøvende egenskaper brukes i nevrologi, aromaterapi, kardiologi, hjelper til med å lette veien ut av dyp depresjon, for å behandle hodepine av forskjellig opprinnelse, for å gjenopprette kroppens styrke, for å forbedre arbeidet med kardiovaskulær aktivitet.
  • Antimikrobielle, antineoplastiske midler hjelpe til med behandling av sykdommer i bronkopulmonalt system og tarm. Som den sterkeste antacida brukes oljer til forgiftning og gastrointestinale infeksjoner.
  • Dufter er uerstattelige innen kosmetikk og parfymeri , er brukt i matlaging .
  • Essensielle oljer enkelt å kjøpe og bruke selv i henhold til instruksjonene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valg

I huset

For å nøytralisere mygg og midges innendørs, er det nødvendig å fylle den med en livreddende duft . For å gjøre dette, bruk en aromalampe, elektrisk eller keramisk. For å gjøre lukten lett og diskret, fortynnes oljen med vann: 4-7 dråper av det valgte produktet tilsettes til 1 spiseskje væske. Du kan blande luktene til favorittplantene dine, men ikke mer enn 3. Ikke glem å ventilere rommet før økten og tilsett vann til lampeskålen når den fordamper. 20 minutter er nok for prosedyren.

For aromaterapi er geranium, lavendel, nellik og mynteoljer egnet. Du kan blande disse produktene med sedertre, citronella og eukalyptus. Bomullsputer dynket i denne løsningen vil hjelpe til med å håndtere insekter.

Hjemmelagde duftlys brukes også hjemme. De utvalgte duftene tilsettes voksen smeltet i dampbadet. Blandingen helles i en metallbeholder eller glasslysestake, der en veke av tette naturlige tråder først senkes. Når du lager lys, må du følge proporsjonene: for 100 g voks - 5-7 dråper olje.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utenfor

I naturen, bruk din egen spray.

Blande

  • 100 ml vann;
  • 10 ml vodka;
  • 5-10 dråper duft;
  • hell blandingen i en sprayflaske og rist forsiktig;
  • produktet er klart til bruk, bruk ved å spraye det rundt deg, på klær;
  • Sørg for at du ikke er allergisk mot ingrediensene før du påfører sprayen på huden din.

Du kan ta sprayen med deg en tur, til elven, til skogen, til dachaen. Påfør blandingen på nytt etter 3-5 timer.

Hvis du sitter ute i et lysthus, kan du strø med en bomullsklut med løsningen og knytte den rundt håndleddet. Armbåndet vil fungere bra til stoffet er tørt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For barn

Barnas sarte hud er ikke bare sensitiv for syntetiske avstøtende midler . Naturmedisiner kan forårsake alvorlig allergi hos babyer. Det beste alternativet for å beskytte barn mot mygg- og muggstikk er å bruke vanilje.

Den søte aromaen er ubehagelig for insekter og er ikke skummel for barn, men det anbefales heller ikke å påføre det essensielle ekstraktet fra vanilje på barnets hud i ren form. Bruk en krem eller spray for å beskytte babyen din.

Krem

  • 100 g baby krem;
  • 3 dråper vaniljeolje;
  • bland ingrediensene og påfør på babyens hud slik at babyen ikke kan få hendene skitne i den, gni øynene med dem, ta dem inn i munnen;
  • test barnet ditt for en allergisk reaksjon før bruk;
  • bruk kremen bare om kvelden hvis bier eller veps flyr i nærheten.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vilkår for bruk

For at essensielle oljer skal være fordelaktige, må du bruke dem riktig.

Når du bruker eteriske oljer, må du huske at det er farlig å påføre dem ufortynnet på huden. Produktene fortynnes med luktfrie kosmetiske preparater: jojoba, calendula, fersken, aprikos.

Kjør en allergitest for å bruke dufter med tillit. Når du bruker oljer til en aromalampe eller hjemmespray, er det viktig å ikke bryte dosen:

  • barn under 2 måneder - 1 dråpe olje per spiseskje vann;
  • fra ett til 5 år - 1 dråpe i 7,5 ml vann (½ teskje);
  • fra 5 til 14 år - 2-3 dråper per ½ teskje;
  • voksne og barn over 14 år - 3 dråper per ½ teskje.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lær å bruke ingrediensene på en dyktig måte, slik at blandingene ikke bare redder deg fra bitt, men også gleder deg med en fantastisk lukt

Noen dufter som insekter frykter kan skade helsen til dine nærmeste. Aromabeskyttelse mot mygg og midges bør tas vare på av gravide og små barn, mennesker som lider av migrene, allergi og astma.

Kjøp oljer bare på velprøvde steder. Sørg for at produktet er sertifisert.

Anbefalt: