Akryl Sidespor: Hva Er Bedre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hvordan Er Det Annerledes, Forskjellen Og Størrelsen På Sidesporet

Innholdsfortegnelse:

Video: Akryl Sidespor: Hva Er Bedre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hvordan Er Det Annerledes, Forskjellen Og Størrelsen På Sidesporet

Video: Akryl Sidespor: Hva Er Bedre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hvordan Er Det Annerledes, Forskjellen Og Størrelsen På Sidesporet
Video: Warning! Never paint like this, it could cost you your life 2024, Kan
Akryl Sidespor: Hva Er Bedre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hvordan Er Det Annerledes, Forskjellen Og Størrelsen På Sidesporet
Akryl Sidespor: Hva Er Bedre - Metall, Vinyl Eller Akryl, Hvordan Er Det Annerledes, Forskjellen Og Størrelsen På Sidesporet
Anonim

Akrylbekledning er et praktisk materiale for fasadebekledning. Med sin hjelp kan du legge til presentasjon, luksus og modernitet til bygningens utseende. Dette materialet fungerer også som en utmerket beskyttelse for veggene av klimatiske påvirkninger, noe som forlenger konstruksjonens levetid. Pålitelighet, variasjon i farger og enkel installasjon gjør akrylbekledning til den mest populære utekledningsmetoden.

Bilde
Bilde

Avtale

Fasader er et spesialformet panel, ved hjelp av hvilke fasader på bygninger, kjellere og gavler av bygninger er ferdige. Installasjonen utføres på en spesiell kasse ved hjelp av selvskruende skruer eller metalloppheng.

I dag er akrylfasader veldig populær blant private bygninger . (sommerhytter, bad, hytter, etc.). Designet for veggbekledning, gir bygningen en veldig original design. I tillegg fungerer panelene som en utmerket beskyttelse for husets vegger mot miljøpåvirkninger. Kjøperne tiltrekkes også av det faktum at ytterkledning er mye enklere og mer budsjettmessig enn for eksempel murstein.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

De viktigste egenskapene til akrylbekledning er panelets form, nyanser og dimensjoner.

I henhold til deres ytre egenskaper er panelene delt inn i tre typer:

  • skipet bjelke;
  • vertikal sidespor;
  • blokk hus.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Materialer er forskjellige i et bredt spekter av farger, som er dypmettede, delikate pasteller eller skaper en etterligning av ekte tre. Fasader, initialer og sammenføyningsstrimler er vanligvis hvite. Men på forespørsel fra klienten kan komponentene lages i hvilken som helst farge.

Bilde
Bilde

Akrylmaterialer av høy kvalitet er direkte relatert til personlighet deres bestanddeler og forbedring av behandlingen. Panelene er basert på Acrylnitril-Styrol-Acrylester akryl eomento, som er en moderne polymer. Dette motstående materialet har mange fordeler i forhold til sine kolleger. Det gjør panelene mye mer motstandsdyktige mot UV -stråling og høye temperaturer.

En av de betydelige fordelene med akrylbekledning er dens høye fargebestandighet, som er ti ganger bedre enn andre kledningsmaterialer. Vinylbekledning vil falme raskere, det er forskjellen.

Bilde
Bilde

I tillegg er akryl veldig motstandsdyktig mot kjemikalier, vaskemidler og alle slags atmosfæriske manifestasjoner. Brukstemperaturen varierer fra minus til pluss åtti grader. Den største fordelen med akrylfasader er dens høye ytelsesegenskaper, på grunn av hvilken fasadens levetid forlenges flere ganger. Bærekraften til akrylbekledning er direkte relatert til hvordan høy kvalitet og pålitelige materialer ble brukt til å lage dem.

Bilde
Bilde

I tillegg er sidesporet fylt med spesielle komposittkomponenter som oppfyller deres spesifikke formål:

  • fargestoffer - legg til nyanser;
  • titandioksid - fikser farger;
  • kjemiske komponenter - legg til elastisitet;
  • brannhemmere - tjene som beskyttelse mot forbrenning i tilfelle brann;
  • modifikatorer - øke mekanisk motstand;
  • antistatiske midler - garanterer fullstendig fravær av statisk elektrisitet i panelene og sikkerhet i tilfelle tordenvær.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Akrylbekledning har mange positive egenskaper som gjør det til et utmerket alternativ for fasader.

  • Hovedforskjellen er pålitelighet og motstand mot mekanisk skade.
  • Den geometriske formen forblir uendret, selv ved en temperatur på + 80 grader.
  • Inneholder ikke skadelige komponenter.
  • Panelene har lav grad av brennbarhet (brennbarhetsgruppe G2).
  • Farge holdbarhet, UV -motstand.
  • Veldig lett å montere og lett å rengjøre.
  • Materialets lille vekt, som ikke øker konstruksjonens totale vekt vesentlig.
  • Motstandsdyktig mot syrer og alkalier.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En av de største ulempene med akrylbekledning er den relativt høye kostnaden.

De resterende ulempene med dette materialet vises bare hvis det ble gjort feil under produksjonen .ble det brukt gammeldags utstyr, eller det riktige forholdet mellom komponenter ble ikke observert. Disse tilsynene kan utsette materialet for sprekker og rask misfarging. Hvis installasjonen av akrylpaneler ble gjort feil, kan dette føre til at panelene etter en tid mister sin opprinnelige form. Hvis produksjons- og installasjonsreglene ble fulgt riktig, vil ikke akrylbekledning forårsake ulemper på mange år.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dimensjoner

Siding er delt inn i vertikal og horisontal, som direkte avhenger av typen festing. Standard sidespor, som en skipsbjelke, har en lengde på 366 cm og en bredde på 230 mm. Vertikal sidespor er 310 cm lang og 205 mm bred. Akrylblokkhuspaneler er identiske i lengde med vertikale, men bredden avhenger av deres variasjon: ettbrudds blokkhus er 200 mm bredt og to-brudd blokkhus er 320 mm bredt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fasadepaneler i akryl er 1, 1 mm tykke . Størrelsene kan også variere avhengig av linjalene som produserer disse materialene. For eksempel produserer firmaet "AltaProfil" paneler av en standardstørrelse: lengden er 3660x230 mm, og tykkelsen er 1,1 mm. Quadrohouse -linjen kjennetegnes ved sin opprinnelige stil og måler 3100x200 mm. Og Orto-merket er engasjert i produksjon av blokkhus-type sidespor. Panelene deres er 3100x205 mm i størrelse og tåler vind opptil 250 km / t.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Design

Når det gjelder design, har akrylbekledning et stort utvalg av farger og nyanser. Den mest populære av dem er sandfarger og farger som etterligner forskjellige treslag, spesielt farger for naturlige mørke og lyse trær, samt pistasjnyanser.

Hvis du liker sidespor i naturlig tre, er fasader i akrylblokk perfekt for deg . De er produsert på grunnlag av nyskapende teknologi for farging av topplaget med metoden for varmeabsorbering. Disse materialene etterligner tre på en veldig naturlig måte.

Den største etterspørselen er etter vedkledning, som kjennetegnes ved en bestemt preging, som et ekte tre.

Akrylsider, etterligning av tømmer, som i utseendet ligner malt eller bearbeidet tre, er ikke dårligere i popularitet.

Bilde
Bilde

Anvendelsesområde

Mest av alt er akrylfasader etterspurt i privat boligbygging, men sidespor brukes ofte i bygging av næringseiendom.

Akrylbekledning er populær for følgende typer fasader:

  • private bygninger laget av tømmer, bjelker og skumblokker;
  • raskt oppførte rammebygninger;
  • butikker, paviljonger, kafeer;
  • administrative og kontoretableringer;
  • garasjer, bad, verandaer, sommerhytter.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den viktigste grunnen til at folk bruker akrylbekledning er fordi det gir utmerket beskyttelse for bygningsfasader mot ytre klimatiske forhold.

I tillegg lar sidespor deg isolere bygningen, da den ikke lar kald luft passere gjennom. Takket være kombinasjonen av forskjellige nyanser og sidespor i en kledning, kan du enkelt forvandle utseendet til bygningen din og gjøre den unik.

Bilde
Bilde

Anmeldelser

Mange kjøpere bemerker at akrylbekledning er bedre enn mange andre materialer og er et meget slitesterkt og høykvalitetsmateriale for kledningsfasader på bygninger. Det er også anmeldelser som brukerne skrev flere år etter kledningen av strukturen. Forbrukerne hevder at akrylfasader ser veldig stilige og luksuriøse ut, og selv etter fem år har utseendet ikke endret seg. Fargen forblir den samme lyse og mettede, belegget er veldig motstandsdyktig mot mekanisk skade. Akrylbekledning gjør en utmerket jobb med å være en kaldværsbarriere. I tillegg sier noen at bygningens tofargede pediment vil se veldig vakkert ut. Ulempene med akryl er at de tiltrekker seg støv og er ganske dyre.

Bilde
Bilde

Hvis du skal kjøpe akrylbekledning, kan du finne og lese anmeldelser om en bestemt serie av dette produktet som interesserer deg.

Hvis det ikke er et slikt selskap, kan du sammenligne anmeldelser av alle merker for produksjon av sidespor og velge den høyeste kvaliteten, ifølge forbrukerne.

Bilde
Bilde

Vakre eksempler på kledning

I dag, over hele verden, er fasadebekledning med akrylbekledning veldig populær. Det er enklere og billigere enn murstein. Materialene som brukes til fremstilling av sidespor kan være svært forskjellige.

Ved å velge sidespor for å dekorere fasaden til en bygning, får du følgende kvaliteter:

  • toleranse for temperaturendringer;
  • motstand mot mekanisk skade;
  • fargeegenskaper.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er mange variasjoner i fasadekor. La oss se på noen eksempler på bygningsbekledning med akrylpaneler.

På dette bildet ser huset virkelig fantastisk og veldig vakkert ut . Fasader gjør det luksuriøst, og hvit farge øker konstruksjonsvolumet betydelig. Denne typen fasadefinish gir huset både modernitet og effekten av å bruke tre. Det ser veldig hyggelig og koselig ut.

Bilde
Bilde

For å oppsummere, er det verdt å merke seg at i dag er akrylfasader et veldig populært materiale som er vendt blant forbrukerne.

Dette etterbehandlingsmaterialet tilhører eliteklassen. Det er et av de mest pålitelige, holdbare og vakre materialene. Hvis du velger dette materialet for kledning av fasaden til bygningen din, vil du bli fornøyd. Tross alt vil du få mange fordeler, for eksempel holdbarhet i bruk, høy kvalitet, lyse farger, motstand mot miljøpåvirkning, og også forvandle hjemmet ditt, og tilføre utseendet luksus og stil. Selv om panelene er imitertre, vil hjemmet ditt fortsatt se veldig moderne og interessant ut.

Anbefalt: