Smykkelupper: Belyst Klokkeforstørrelse For Reparasjon Og Forstørrelsesglass For Smykkemakere, Panne Og 40x Forstørrelsesglass, Monokulære Og Andre

Innholdsfortegnelse:

Video: Smykkelupper: Belyst Klokkeforstørrelse For Reparasjon Og Forstørrelsesglass For Smykkemakere, Panne Og 40x Forstørrelsesglass, Monokulære Og Andre

Video: Smykkelupper: Belyst Klokkeforstørrelse For Reparasjon Og Forstørrelsesglass For Smykkemakere, Panne Og 40x Forstørrelsesglass, Monokulære Og Andre
Video: Trend Round | Rundt speil med ledlys 2024, Kan
Smykkelupper: Belyst Klokkeforstørrelse For Reparasjon Og Forstørrelsesglass For Smykkemakere, Panne Og 40x Forstørrelsesglass, Monokulære Og Andre
Smykkelupper: Belyst Klokkeforstørrelse For Reparasjon Og Forstørrelsesglass For Smykkemakere, Panne Og 40x Forstørrelsesglass, Monokulære Og Andre
Anonim

Når du arbeider med antikviteter og forskjellige verdier, er det praktisk å bruke et forstørrelsesglass. Den lar deg studere emnet i detalj og sørge for ektheten. Det er verdt å velge en forstørrelsesglass med spesiell oppmerksomhet for å oppnå bildet av høyeste kvalitet. En enhet av dårlig kvalitet gir for mye forvrengning og lar ikke gullsmedene gjøre jobben sin komfortabelt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varianter

Smykkeluppe lar deg forstørre bildet med 15-20 ganger. En 40 ganger modell er også mulig, men den brukes bare når du arbeider med svært små deler. Ellers er forvrengningen for stor. Lupper kan deles inn i følgende typer.

Bærbar . Modellene passer lett inn i en lomme og kan følges med eieren uansett hvor de går. Dette er vanligvis bare et objektiv i et lett etui.

Bilde
Bilde

På et stativ . Stasjonære alternativer kan bæres i samme rom, men det er neppe praktisk å flytte rundt i byen med dem. Installert på gulvet i nærheten av bordet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Okulær . De kalles også panner, de ligner briller. De kan lages som en monokular med ett objektiv. Spesielt praktisk å bruke.

Bilde
Bilde

Bordplate . Monteres direkte på arbeidsflaten. Ganske kompakt i forhold til stativmodeller. Vanligvis er dette linser med forstørrelse på mellomnivå.

Bilde
Bilde

Med konstruksjoner er alt så enkelt som mulig. Det er også andre klassifiseringer. Varianter avhengig av typen optisk system.

  1. Enkelt objektiv . Designet har bare ett forstørrelsesglass. Slike modeller gir en liten økning, så de blir sjelden brukt i smykker.
  2. Dobbel linse . Slike enheter er allerede i stand til å korrigere farge og arbeide med små gjenstander. Forstørrelsesglasset består av to enkle linser som ikke er festet til hverandre.
  3. Doblet achromat . Designet inkluderer diffuserende og samlende linser. Modeller med imponerende forstørrelse regnes som optimale for arbeid med små smykker.
  4. Trilling . For omhyggelig arbeid leveres 3 linser samtidig. Forvrengning minimeres. Designet for arbeid der ytterste presisjon er nødvendig.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vi bør også markere tilstedeværelse eller fravær av bakgrunnsbelysning . Ekstra lys kan være LED eller fluorescerende. Den første krever lite energi, kan fungere opptil 50 000 timer på de samme lampene og blinker ikke. Fluorescerende lys har bedre vedlikeholdsevne, men det fungerer opptil 20 000 timer.

Det er verdt å merke seg at bakgrunnslyset reduserer belastningen på øynene når du bruker linsen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produsenter

En forstørrelsesglass er et ganske enkelt instrument av design. Samtidig oppfyller primitive modeller sine ganske kompliserte funksjoner perfekt. Det er på grunn av denne uvanlige kombinasjonen av mekanismens enkelhet og oppgavens kompleksitet at produsenten bør vurderes nøye. Bedrifter som allerede har opparbeidet seg tillit, tilbyr produkter av høy kvalitet.

Deli, Prym, Satechi bruker kvalitetsmaterialer ved produksjon av optisk utstyr . Strukturene er pålitelige og tåler lang driftstid. Produsenter Armed, Lindner, Rexant, ReadMate tilbyr et bredt utvalg med forskjellige tekniske egenskaper.

Å jobbe med smykker med forstørrelsesglass fra disse merkene er behagelig og hyggelig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgkriterier

Når du velger forstørrelsesglass, bør du først og fremst begynne med hva slags arbeid som skal utføres med hjelp. For gullsmeder og urmakere er det nødvendig med litt forskjellige modeller, fordi størrelsen på delene som skal håndteres er forskjellig. Viktige kriterier å se etter.

Mangfold av tilnærming . Jo høyere denne indikatoren er, jo nærmere er bildet og jo mindre synsvinkel. For urmakerens behov er en tilnærming av størrelsesorden 5-7x ganske nok, men for å jobbe med små smykker-10-15x.

Bilde
Bilde

Designfunksjoner . Objektivet spiller en nøkkelrolle, men selve saken med holderen skal være behagelig. For klokkereparasjon er det optimalt å bruke bord- og gulvalternativer. For små produkter er det bedre å velge en modell i form av briller, for ikke å bli distrahert av et forstørrelsesglass i det hele tatt. Det er sant at med et slikt design er det praktisk å studere egenskapene til et objekt, men redigering av det er kanskje ikke spesielt behagelig.

Bilde
Bilde

Tilstedeværelsen av bakgrunnsbelysning . Dette tillegget lar deg fortsette å arbeide selv i svakt lys innendørs. Kompakte modeller med lysdioder er spesielt populære. Ved smykkefremstilling kan forstørrelsesglass med uvanlige UV- eller IR -belysning være nyttige.

Bilde
Bilde

Linsemateriale . Det er tre hovedalternativer: glass, plast, polymer. Både kostnad og kvalitet, driftstid varer avhengig av dette kriteriet. En forstørrelsesglass av plast er den rimeligste, men den riper raskt. Glass er det dyreste, men det tåler ikke fall, alvorlig mekanisk belastning. Det beste alternativet er en polymerlinse, som er den mest populære.

Bilde
Bilde

Tips og triks

En time eller smykkeluppe bør ikke bare være av høy kvalitet, men også praktisk. Ekstra tilbehør kan brukes for å øke komfortnivået på jobben. Med forskjellige klesklyper og svingbare stativer kan du sette forstørrelsesglasset i den mest komfortable posisjonen. Den optiske enheten plasseres på den valgte overflaten og festes i ønsket posisjon.

Vær spesielt oppmerksom på den opplyste forstørrelsesglasset . Det er viktig at modellen er beskyttet mot riper og lette mekaniske skader. En slik forstørrelsesglass må installeres sikkert på arbeidsflaten eller festes til hånden.

Det er spesielt praktisk hvis bakgrunnsbelysningen drives av oppladbare batterier. Dette lar deg jobbe selv om det ikke er mulig å koble til strømnettet.

Bilde
Bilde

Bruken av en belyst forstørrelsesglass forenkler arbeidet med små detaljer . Denne modellen gjør at du kan anstrenge øynene mindre. Med det riktige valget gir designen ingen problemer i det hele tatt. Linsepleie er så enkel som mulig, bare rengjør den med en myk klut for å kvitte seg med støv. Det er viktig å beskytte forstørrelsesglasset mot fall, støt og andre mekaniske påvirkninger.

Bilde
Bilde

Levenhuk Gem Jewelry Loupes presenteres nedenfor.

Anbefalt: