Rhombic Jacks For 2 Tonn: Som Er Bedre, Egenskaper Ved Hydraulikk, Skruer Og Andre Typer. Hvordan Velge?

Innholdsfortegnelse:

Video: Rhombic Jacks For 2 Tonn: Som Er Bedre, Egenskaper Ved Hydraulikk, Skruer Og Andre Typer. Hvordan Velge?

Video: Rhombic Jacks For 2 Tonn: Som Er Bedre, Egenskaper Ved Hydraulikk, Skruer Og Andre Typer. Hvordan Velge?
Video: Lamelfræser 2024, Kan
Rhombic Jacks For 2 Tonn: Som Er Bedre, Egenskaper Ved Hydraulikk, Skruer Og Andre Typer. Hvordan Velge?
Rhombic Jacks For 2 Tonn: Som Er Bedre, Egenskaper Ved Hydraulikk, Skruer Og Andre Typer. Hvordan Velge?
Anonim

Løfteutstyr er en veldig krevende type utstyr. derfor det er nødvendig å velge rombekontakter med en last på 2 tonn så nøye som mulig, med tanke på dens evner og formål . I tillegg er disse enhetene delt inn i flere varianter, som hver har sine egne nyanser.

Bilde
Bilde

Særegenheter

En moderne rhombic jack med en løftekapasitet på 2 tonn lar deg heve en bil eller motorsykkel til en høyde på 0,5 m . Denne typen kontakter leveres vanligvis med bilen.

Bileiere merker seg følgende fordeler med rombiske løftemekanismer:

  • enkel i utførelsen;
  • relativt lett;
  • trenger sjelden noen form for reparasjon;
  • men hvis det er problemer, kan de enkelt repareres.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Olje renner ikke ut av den klassiske rombekontakten, siden det rett og slett ikke er olje i denne enheten. derfor dette alternativet er bedre enn det hydrauliske motstykket … Det er heller ingen arbeidskamre her, som er tilgjengelige i bærbare pneumatiske modeller, så ingenting kan punkteres. Støtteflaten til dette designet er ganske pålitelig.

Men med alt dette bør ulemper bemerkes:

  • relativt høy pris;
  • behovet for å bruke din egen muskelstyrke;
  • utilstrekkelig arbeidsslag.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utformingen av rhombic jack er enkel . Nøkkelegenskapen til romben er symmetri. Når størrelsen på en diagonal endres, blir den andre større, og omkretsens totale lengde endres ikke. En diagonal kan justeres ved hjelp av en gjenget aksel. Når den er vridd, trekkes de to nærmeste hjørnene sammen, og de to fjerne avviker. Dette skaper en løfteffekt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Viktig: det er bedre å velge en slik mekanisme, hvis bæreevne med en margin dekker eierens behov … Å overskride den tillatte løftekapasiteten kan til og med føre til alvorlig personskade hvis noen jobber under den løftede maskinen.

Det skal forstås at maksimalvekten til en personbil kan overstige passvekten med 200-300 kg. Dette er viktig selv for de som ikke fyller bagasjerommet til full kapasitet.

Bilde
Bilde

Nok et relevant øyeblikk - bilklaring, som er forskjellig fra modell til modell.

De aller fleste rhombiske knektene med en mekanisk base er designet for å ta opp en last i en høyde på minst 10 cm . Problemer kan oppstå når du arbeider med lavprofilerte sportsbiler. Spesielt i tilfelle når et hjul til er tømt. Mange løftemekanismer i en slik situasjon vil rett og slett ikke falle inn på det angitte stedet. Og du må på en eller annen måte løse dette problemet.

Ut fra dette synspunktet å dømme viser det seg at SUVer, jeeper og andre kjøretøyer med stor bakkeklaring er mye mer praktisk ved service. Du kan trygt sette en jack under dem. Imidlertid er ikke alt så enkelt og enkelt som det ser ut til. Det er også viktig hva denne kontakten vil gjøre videre. Derfor må du ta hensyn til løftehøyden, siden det er en indikator på arbeidsslaget . Jo større fjæringskjøring, jo mer bør denne indikatoren være, ellers vil det ikke fungere å "henge" problemhjulet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Og noen flere anbefalinger angående valg av heis:

  • nøye studere anmeldelser;
  • kontakt bare anerkjente butikker;
  • ikke strebe etter å kjøpe en billigere modell;
  • nekte å kjøpe produkter uten navn.
Bilde
Bilde

Visninger

Mekanisk type rombejekk innebærer å sette akselen i bevegelse med et sveivhåndtak. Noen alternativer er forbedret - en skralle er innebygd i håndtaket, noe som er nyttig når det ikke er nok ledig plass. Noen selskaper begynte å produsere elektrisk drevne rombekontakter. De gjør det lettere å jobbe selv med tunge kjøretøy. Men dette vil tømme batteriet raskere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den dårlige nyheten er at løftehøyden til en domkraft i en romsk struktur ikke kan nå mer enn 0,5 m. Hvis du trenger å heve bilen til en stor høyde, bør du foretrekke en annen type jekk - stativ.

Den hydrauliske drivenheten øker løfteevnen til jekken, men den blir også større. Pneumatisk enhet mer relevant for arbeid med lastebil eller buss. Skrueversjon av jekken innebærer tilstedeværelse av en ledig mutter og girkasse. Men du bør jobbe forsiktig med det.

Anbefalt: