Vurdering Av Elektrisk Sprøytepistol: Hvilken Er Bedre? Topp Billige Hjemmemodeller. Hvordan Velge En Sprøytepistol For Maling?

Innholdsfortegnelse:

Video: Vurdering Av Elektrisk Sprøytepistol: Hvilken Er Bedre? Topp Billige Hjemmemodeller. Hvordan Velge En Sprøytepistol For Maling?

Video: Vurdering Av Elektrisk Sprøytepistol: Hvilken Er Bedre? Topp Billige Hjemmemodeller. Hvordan Velge En Sprøytepistol For Maling?
Video: Sprøytemaling av kjøkkenfronter 2024, Kan
Vurdering Av Elektrisk Sprøytepistol: Hvilken Er Bedre? Topp Billige Hjemmemodeller. Hvordan Velge En Sprøytepistol For Maling?
Vurdering Av Elektrisk Sprøytepistol: Hvilken Er Bedre? Topp Billige Hjemmemodeller. Hvordan Velge En Sprøytepistol For Maling?
Anonim

Å forstå hvordan man velger en sprøytepistol for maling av vegger blant elektrisk drevne modeller kan være ganske vanskelig uten å ha erfaring med denne enheten. Alt er viktig - kraft, press, designfunksjoner, og derfor må du behandle kjøpsprosessen nøye og ansvarlig. For å forstå hvilket alternativ som er bedre, vil de beste billige modellene for hjemmet og vurderingen av profesjonelle elektriske sprøytepistoler hjelpe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Topp elektriske husholdningsmodeller

Sprøytepistoler for hjemmet eller for sommerhytter finnes blant modeller med en lufttype konstruksjon. De har en strømledning, strøm i området 500-600 W, og har en liten reservoarkapasitet. De fleste rimelige modellene er ikke designet for langsiktig kontinuerlig drift, det er begrensninger på løsningenes viskositet. Billige alternativer har heller ikke strømregulering - den tilbys bare for premiumprodukter.

Vurderingen av sprøytepistoler for husholdningsbruk inkluderer flere ting

  • Wagner WP 585 Flexio . Alt-i-ett-sprøytepistol med turbinblåser innebygd direkte i karosseriet på maskinen. Den har en høy effekt - 630 W, ligger behagelig i hånden, er mobil og funksjonell. Den spesielle X-Boost-teknologien gir muligheten til å jobbe med viskøse sammensetninger, sprøytepistolen er universell, utstyrt med et justeringssystem som justerer intensiteten til luftstrømmen. Det er nesten ideelt for hjemmebruk.

Ulempene inkluderer bare en kort strømledning og de høye kostnadene for enheten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

" Bison KPI-500 ". Kompakt alt-i-ett sprøytepistol, utstyrt med et 800 ml reservoar, 600 W elektrisk motor. Modellen skiller seg fra billigere analoger med et bredt spekter av viskositet av arbeidsblandinger, den brukes ved påføring av lakk og kitt. Sprayintensiteten kan endres med en mekanisk regulator.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Patriot SG 550 . Sprøyten med en fjernenhet på elmotoren og en slange på 2 m gjør en god jobb med sine oppgaver i et hage- eller forstadsområde, et hjemmeværksted. Denne modellen har en skulderrem som gjør at den kan brukes i hengende stilling. Viskositeten til arbeidsblandingen er begrenset til 50 Din, matekraften til sammensetningen er justerbar. Det er en god løsning for kalking og maling.

Bilde
Bilde

" Diold KRE-3 ". Kraftig sprøytepistol med lang slange og kompressorblokk med lett bærehåndtak. Den lille tanken på 700 ml ved en effekt på 600 W sikrer et ganske raskt forbruk av blandingen. Modellen gir et raskt rengjøringssystem, justering av materialtilførselen, kontinuerlig drift av enheten er mulig i 30 minutter. Støtter horisontal, vertikal og sirkulær påføring av maling, olje, lakk, antiseptiske og flammehemmere.

Bilde
Bilde

" Kaliber EKRP-600 / 0,8 ". Sprøytepistolen med en ekstern pumpeenhet og en slange har en effekt på 600 W, kan sprøyte blandingen med en hastighet på 350 ml / min. Et særpreget trekk ved denne modellen er den minimale dysestørrelsen, som lar deg bare jobbe med meget flytende formuleringer. Enheten produserer et akseptabelt støynivå og er lett.

Bilde
Bilde

" SPESIAL BPO-350 ". En lett og billig husholdningssprøyte med luftform er egnet for sprøyting av flytende maling og lakk. Modellen har en effekt på 350 W, er utstyrt med en malertank med et volum på 0,7 liter. Fordelene inkluderer høy ytelse, jevn sprøyting av blandingen uten striper og rimelige kostnader. Den åpenbare ulempen er det høye støynivået under drift av enheten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bosch PFS 2000 . Funksjonell og kompakt sprøytepistol med fjern pistolblokk og kompressorslange. Har et komfortabelt grep, variabel ytelse med trinnbytte. Effekten på 440 W er nok for ganske komplekse oppgaver. Modellen er universell, egnet for arbeid med maling av forskjellige tykkelser.

Bilde
Bilde

Hammer PRZ110 . 110 W stempelsprøyte gir imponerende ytelse og er i stand til å håndtere maling og primere opptil 120 Din. Modellen har en lett kropp som er behagelig å holde i hendene, en ganske lang ledning, det er en justering av mengden av blandingen som følger med. En åpenbar fordel er den brede konfigurasjonen av denne sprøyten.

Bilde
Bilde

Wagner W100 . Kompakt og lett elektrisk sprøytepistol med justerbare sprøytehastigheter, tar hensyn til blandingens viskositet. Modellen kan brukes i vertikal og horisontal posisjon, tåler kontakt med alkydbaser og andre typer løsemidler. 800 ml -tanken er nok til hjemmebruk, verktøyet er enkelt å rengjøre og krever ikke komplekst vedlikehold.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

" Voldelig KR1-260 ". 60 W husholdnings airless sprøytepistol. Modellen gir sprayytelse opp til 260 ml / min, og kan håndtere formuleringer med viskositet på opptil 80 Din. Vedlikehold av utstyr er forenklet så mye som mulig, det kan demonteres og vaskes uten å bruke ekstra verktøy. Settet inneholder en fleksibel dyse for behandling av steder med vanskelig tilgang.

Bilde
Bilde

Husholdningsmodeller er vanligvis designet for å kjøre kontinuerlig i 2-30 minutter. De skiller seg ikke ut i høy ytelse, har ofte en alt-i-ett-konfigurasjon, som kombinerer et hus og en elektrisk motor i en felles enhet.

Slike enheter har en rimelig pris, er enkle å betjene, men krever streng overholdelse av den anbefalte blandingsviskositeten. Ellers vil dysen tette seg for fort.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De beste profesjonelle malingssprøyter

Med store arbeidsmengder oppfyller ikke husholdningsmodellene forventningene som stilles til dem. For å male fasader på bygninger trenger du en sprøytepistol av profesjonell kvalitet. Slike modeller er produsert av mange store merker av elektrisk utstyr - fra "Zubr" til Patriot, Hammer. Når du velger en malingssprøyte, må du ikke bli guidet av produktkostnaden, men av ytelsen og andre ytelsesegenskaper.

Rangeringen av de beste modellene vil hjelpe en potensiell kjøper til å få det mest komplette bildet av de mulige alternativene for utstyr å kjøpe

Wagner Control Pro 250 M . En kraftig profesjonell sprøytepistol på et stativ med en ekstern elektrisk motor og en lang slange på 9 m. Modellen er fokusert på sirkulær sprøyting av komposisjonen, som kan dekke opptil 7,5 m2 areal i 1 minutts drift. Den universelle luftløse sprøytepistolen skaper ikke striper og andre defekter, forbruket av lakkeringsmaterialer er lett justerbart, du kan fylle tanken med komposisjoner med nesten hvilken som helst viskositet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Svart + Decker HVPL400 . En av de beste profesjonelle sprøytepistoler med en stasjonær kompressorblokk, designet for å fungere med flytende malingsforbindelser opptil 40 Din. Beholderen for maling under pistolen har et volum på 1200 ml, utstyrt med lokk for enkel påfylling. Lengden på luftslangen på 6 meter er tilstrekkelig for fri bevegelse under drift. Kostnaden for enheten er ganske rimelig, men omfanget av applikasjonen er begrenset - enheten kan bare brukes med vann og lette akrylmaling.

Bilde
Bilde

Bosch PFS 5000 E . En kraftig sprøytepistol med en indikator på 1,2 kW har en gjennomsnittlig produktivitet på 0,5 l / min, har en dysediameter på 3 mm og veier 3,8 kg. Denne modellen tilhører kategorien profesjonelle enheter uten luft, den har en ekstern del med en elektrisk motor og en slange på 4 m. Sprøytepistolen takler lett tykke sammensetninger, settet inkluderer utskiftbare dyser og tilbehør.

Bilde
Bilde

Hammerflex PRZ600 . Profesjonell 600 W sprøytepistol med ekstern pumpeenhet. Den innebygde tanken har et volum på 800 ml, slangelengden på 1,8 m gir handlefrihet når du arbeider med verktøyet. Denne modellen er allsidig, men egnet for profesjonell bruk på grunn av det brede viskositeten til arbeidsblandinger. Den kan brukes til sprøyting av emaljer, polyuretan og oljemaling, lakk og primere, samt brannhemmende sammensetninger.

Bilde
Bilde

" Stavr KE-800 ". Høy kraftenhet med ekstern kompressorenhet egnet for stasjonær bruk, utstyrt med bærestropp. Den lange slangen gjør det lettere å arbeide i høyden, fakkelens geometri er justerbar i 3 stillinger. Maksimal sprøyteintensitet er ikke for høy - 400 ml / min, men sprøytepistolen takler suksess selv med tykke blandinger. Når det gjelder enkelhet og pålitelighet, er dette en av de beste modellene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mange modeller som anses som profesjonelle, posisjoneres av produsentene selv som kraftige husholdningsmodeller. Likevel, selv ved intensiv bruk, viser de høy stabilitet og utmerket spraykvalitet, og kan brukes med forskjellige typer blandinger.

Hvordan velge?

Elektrospraypistoler skiller seg fra sine pneumatiske kolleger ved tilstedeværelsen av en ledning som enheten er koblet til nettverket med . Trykket genereres av en spesiell pumpe, ingen andre trykkilder brukes. Elektriske modeller anses å være enklere og mer allsidige. De er luftløse og luftige, de brukes ikke bare til maling, men også til kalking, grunning, lakkering, korrosjonsbeskyttelse.

Forskjeller i sprøytemetoder negerer ikke de generelle likhetene i utformingen av elektrosprøytepistoler. De er alle utstyrt med:

  • elektrisk stasjon;
  • reservoar;
  • sprøytedyse;
  • utløser for væsketilførsel.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du velger en passende sprøytepistol blant de elektriske modellene som er til salgs, er det nødvendig å bestemme sprøytemengden.

Profesjonelle og forbrukeralternativer varierer markant i ytelse. En rekke av de viktigste kriteriene for å ta et valg bør nevnes.

  1. Makt . I profesjonelle elektrospraypistoler som brukes til pussing, maling av fasader, biler, når den 1 kW. Husholdningsmodeller er delt inn i 2 kategorier. For å løse små husholdningsoppgaver brukes sprøytepistoler for 60-200 W, alternativer for 500-600 W er egnet for maling av gjerder, kalking av tak.
  2. Opptreden . Det måles i liter per minutt. For husholdningsmodeller er en indikator på 0,5 l / min nok, for profesjonelle modeller vil en ytelse på 1 l / min være optimal.
  3. Press . Med luftsprøyter når den 8 atmosfærer. Airless kan nå opptil 500 atm.
  4. Tankens volum . Den bestemmer hvor lenge enheten vil fungere fra 1 tanking. Vanligvis varierer denne indikatoren i området 0,5-1,5 liter. Jo større tanken er, desto tyngre og større er selve sprøytepistolen.
  5. Dysedimensjoner . De bestemmer hva slags arbeid verktøyet er egnet for. Kitt- og primerforbindelser sprøytes gjennom et hull med en diameter på minst 1,6 mm. For maling basert på en vandig emulsjon brukes dyser fra 0,5 til 1,3 mm. Resten av modellene regnes som universelle.
  6. Utsikt . Lufttypemodeller gir maleri av høy kvalitet når du arbeider med små detaljer, og bruker dekorative komposisjoner. De er mer egnet for husholdningsbruk. Airless anses å være mer produktiv, og gir en sprayhastighet på opptil 300 ml / min. De er utstyrt med et stempelelement som sprayer maling med et elektrostatisk sjokk.
  7. Selskapets produsent . Det er merker som man vanligvis stoler på mer enn andre. Blant markedslederne er Bosch, Black + Decker, Wagner. I budsjettsegmentet kan du trygt stole på produktene fra merkene Zubr og Diold.

Med tanke på alle disse funksjonene, kan du velge riktig elektrisk sprøytepistol for å løse enhver oppgave - fra møbler eller interiør til reparasjon av karosserier.

Anbefalt: