Videoprojektorer: Laser Og Andre Projektorer For å Se Filmer. Hvordan Velge En Profesjonell Videomodell? Avtale- Og Enhetsenheter

Innholdsfortegnelse:

Video: Videoprojektorer: Laser Og Andre Projektorer For å Se Filmer. Hvordan Velge En Profesjonell Videomodell? Avtale- Og Enhetsenheter

Video: Videoprojektorer: Laser Og Andre Projektorer For å Se Filmer. Hvordan Velge En Profesjonell Videomodell? Avtale- Og Enhetsenheter
Video: Mi 4K Laser Projector 150’’ 2024, Kan
Videoprojektorer: Laser Og Andre Projektorer For å Se Filmer. Hvordan Velge En Profesjonell Videomodell? Avtale- Og Enhetsenheter
Videoprojektorer: Laser Og Andre Projektorer For å Se Filmer. Hvordan Velge En Profesjonell Videomodell? Avtale- Og Enhetsenheter
Anonim

Videoprojektor Er en moderne enhet, hvis formål er å kringkaste informasjon fra eksterne medier (datamaskiner, bærbare datamaskiner, videokameraer, CD- og DVD -spillere og andre) til en stor skjerm.

Bilde
Bilde

Hva det er?

Filmprojektor - dette er grunnlaget for å lage et hjemmekino.

Selv om TV -produsenter stadig forbedrer produktene sine, øker skjermstørrelsen og bildekvaliteten, men på dette stadiet er projektorer for å se på videoer og spill fortsatt ute av konkurranse.

Kanskje, i nær fremtid, vil noe endre seg.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du sammenligner med en TV, da videoprojektoren har følgende fordeler: utmerket forhold mellom kostnad og skjermdiagonal, vil en TV med passende dimensjoner veie og ta mer plass enn et sett med en projektor og en skjerm.

Ulempene med denne enheten er støy fra kjølesystemet, behovet for å forberede rommet for visning, og en ekstra komponent er nødvendig for visning - en skjerm.

Bilde
Bilde

De viktigste parameterne er:

  • matriseoppløsning;
  • lysstyrke (lysstyrkeintensitet);
  • tilstedeværelse av forskjellige stikkontakter for tilkobling av informasjonskilder;
  • vekt.

Oppløsningen til videoprojektorer er sannsynligvis en av de viktigste parameterne. Kvaliteten på bildet som overføres til skjermen vil avhenge av det.

Det er mange definisjonsformater , og over tid endrer de seg for å forbedre kvaliteten på bildet.

Bilde
Bilde

Hvis bildestandarden tidligere var VGA (640x480), så nå er det vanligste formatet Full HD (1920x1080) … Produsenter har gjort store fremskritt i denne retningen, og nå er det mulig å kjøpe en enhet med 4K -oppløsning (4096x2400). Disse tallene forteller oss om antall piksler: den første angir tallet horisontalt, og den andre angir bildens vertikal.

Det er også mindre populære størrelser på oppløsning av matriser for projeksjonsinstallasjoner - XGA (1024x780); SXGA (1280x1024) og mange andre.

Det er også viktig bildeformat . Det vanligste for opplærings- og forretningsprosjekter er fremdeles 4: 3, og blant profesjonelle og hjemmeapparater tar widescreen -matriser 16: 9 eller med lignende parametere trygt ledelsen.

Bilde
Bilde

Lysstrøm karakteriserer mengden lys som sendes ut av projektoren. Jo kraftigere den er, desto bedre blir skjermbildet.

Nå om grensesnitt . Den vanligste kontakten er HDMI, men også ganske vanlig: Type A (for flash -stasjoner), Type B (skrivere), mini -USB, mikrofoninnganger, "tulipaner" og en utgang for tilkobling av et eksternt mini -jack lydsystem.

Bilde
Bilde

Vekt stasjonære projektorer 18 kg og mer, bærbare - fra 9 til 19 kg, bærbare - 4-9 kg, kompakte - 2,5-4 kg og ultrakompakte - opptil 2,5 kg.

Visninger

Før du kjøper en videoprojektor, må du bestemme hvordan den skal brukes. I henhold til påføringsmetoden kan disse enhetene betinget deles inn i tre typer.

  1. Stasjonær. De brukes i kinoer og andre typer underholdningsindustrier.
  2. Hjemmelaget. For å se filmer og spill.
  3. Medieprojektorer som brukes i forretningsprosjekter og profesjonell utdanning.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Og en spesiell kategori kan tilskrives ultrakompakt miniprøver av beskjeden vekt, opptil en halv kilo . Og det bør også bemerkes enheter som støtter 3D -teknologi.

Projektorene er delt og ved metoden for matriseproduksjon . Det er flere av dem, men de mest kjente er tre typer, og de konkurrerer stadig med hverandre: 3LCD, DLP og D-ILA.

I prinsippet er de alle like, og generelt er det få som tar hensyn til dem når de velger.

For å markere teknologien til matrisenheten, er det nødvendig med en egen gjennomgang. På dette stadiet er de to første de vanligste.

Fremskritt står ikke stille, og noe nytt dukker stadig opp, for eksempel blir en laser i stedet for en lampe i økende grad en lyskilde. Men selv en projektor med kraftig lysstrøm vil ikke kunne overføre informasjon av høy kvalitet i dagslys, så det er nødvendig å sørge for dimming i rommet.

Bilde
Bilde

Toppmodeller

For øyeblikket kan du lage vurdering av de mest vellykkede modellene av projektorer etter salg og brukeranmeldelser.

Blant de dyre enhetene i prisklassen fra 1000 USD e. en leder kan trygt kalles LG HF80JS … Dette er en utmerket enhet med brede muligheter; det er et komplett sett med grensesnitt om bord. Lyskilden er en laseremitter med lang levetid.

Bilde
Bilde

Det etterfølges av Epson EH-TW5650 . Denne prøven har en god matrise med en fysisk oppløsning på Full HD. Ved normal bruk vil den vare minst 4500 timer.

Bilde
Bilde

Tredjeplassen er fortjent BenQ W2000 + . Den er utstyrt med god akustikk på 10 watt per kanal - nok for visning i et standardrom. Lyskilden er en 2200 lumen lampe og kan fungere i 6000 timer i økonomimodus.

Bilde
Bilde

Gjennomsnittlig prisklasse fra 250 til 700 USD e. Her hører førsteplassen til Optoma HD142X . Til en pris av omtrent $ 600 kan den vise Full HD og støtter 3D.

Bilde
Bilde

På det andre trinnet Byintek Moon BT96Plus . Til $ 300 har den ganske greie spesifikasjoner og kommer i nærheten av toppmodellene.

Bilde
Bilde

Epson VS240 lukker toppen av lederne. Du må betale ca 350 USD for det. e. Har en høy lysstyrke og kan brukes i et rom uten å dempe. Men den har en matriseoppløsning på 800x600.

Bilde
Bilde

Blant de "statsansatte" kan man trekke frem slike prøver med mer eller mindre akseptable egenskaper. Dette er AUN AKEY1 - har en kompakt størrelse og anstendig bildekvalitet. Støtter trådløs tilkobling og nesten alle vanlige videoformater. Det koster omtrent $ 100.

Bilde
Bilde

AUN T90 bruker Android som operativsystem. Har evnen til å jobbe med trådløse nettverk, men slipper bildekvaliteten (1280x 768).

Bilde
Bilde

OG Thundeal YG400 . Denne enheten har beskjedne parametere, maksimum kan gjengi et bilde på 800x600, men det er en Wi-Fi-mottaker og prisen er ikke høy.

Bilde
Bilde

Det skal forstås at disse rimelige modellene har lav oppløsning og ikke vil kunne spille av store videofiler. Settet med kontakter på dem er også svært begrenset.

I prinsippet kan du hente en projektor for alle penger, men det ville være mest rimelig å se på mellompriskategorien. De er selvfølgelig dyrere enn budsjettmodeller. Men takket være denne forskjellen kan du få en enhet som vil være av mye bedre kvalitet og vil kunne gi et anstendig bilde.

Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Når du velger en projektor, bør hovedfokuset være trekke på lysstyrken og oppløsningen til bildet at denne enheten kan kringkaste til skjermen. Disse to parameterne har en sentral innflytelse på prisen, og et banalt ønske om å spare penger kan sende deg på feil vei.

Du kan kjøpe en enhet med lav lysstyrke hvis du planlegger å bruke den bare i et mørkt rom.

Hvis enheten skal brukes til trening, presentasjoner og lignende, er høy lysstyrke ganske enkelt nødvendig. Til dag arbeid du bør kjøpe en projektor med en lysstyrke på minst 3000 lumen.

Hvis enheten brukes til arbeid, og det ikke er noen små grafer og diagrammer i bildet , så kan du bruke projektorer med en oppløsning på 1027x768. Hvis du velger en lavere kvalitet, kan det føre til et uskarpt bilde, og få mennesker vil være interessert i presentasjonen din.

Bilde
Bilde

Når du bruker projektoren som hjemmekino minimum anbefalt oppløsning er 1920x1080.

Det neste du må være oppmerksom på er matrisens fysiske evne til å produsere et bilde.

Hvis den har en verdi, si 800x600, så selv om et bilde av høyere kvalitet mates til projektoren, vil den fortsatt bli kringkastet hva matrisen kan produsere.

En like viktig parameter er avstand over hvilken informasjon som skal sendes … Enkelt sagt, avstanden mellom projektoren og skjermen. For å gjøre visningen behagelig, og bildet fyller skjermen helt, og ikke mer eller mindre, må du beregne denne avstanden riktig. Det er en standard metode for denne beregningen. La oss si at du allerede har en 3 meter bred skjerm, og projektordokumentene angir en projiseringsoppløsningsfaktor på 1, 5-2. Dette betyr at bredden må multipliseres med den tilsvarende indikatoren, vi får 4, 5-6 meter.

Bilde
Bilde

Går videre til grensesnitt . Før du velger en projektor, må du finne ut hvilke kontakter din PC eller bærbare har. Det er nødvendig at minst en av kontaktene på den eksterne kilden samsvarer med den valgte enheten. Hvis dette plutselig ikke skjer, må du kjøpe en adapter.

Noen prøver kan utstyres med USB-kontakter eller spor for minnekort, dette lar deg kringkaste informasjon uten bruk av ekstra enheter.

Alle projektorer for visning av filmer har i de fleste tilfeller datamaskin- og videoinnganger , men du bør alltid være interessert i deres tilstedeværelse. Noen produsenter kan ikke installere noen kontakt for å spare penger.

Bilde
Bilde

Og det siste kjennetegnet som påvirker valget er bildeformat … De vanligste er 4: 3 og 16: 9. Noen projektorer er utstyrt med en aspektbryter. Hvis dette alternativet er fraværende, vil ikke bildet kunne fylle skjermen. Det vil være striper på toppen eller sidene.

Og også verdt å ta vare på om garanti og service etter garanti.

Anbefalt: