LED -projektorer: Velg LED, Diode Og Andre Modeller, Fordeler Og Ulemper. Hvordan Velge?

Innholdsfortegnelse:

Video: LED -projektorer: Velg LED, Diode Og Andre Modeller, Fordeler Og Ulemper. Hvordan Velge?

Video: LED -projektorer: Velg LED, Diode Og Andre Modeller, Fordeler Og Ulemper. Hvordan Velge?
Video: 30 товаров для автомобиля с Алиэкспресс, автотовары №22 2024, Kan
LED -projektorer: Velg LED, Diode Og Andre Modeller, Fordeler Og Ulemper. Hvordan Velge?
LED -projektorer: Velg LED, Diode Og Andre Modeller, Fordeler Og Ulemper. Hvordan Velge?
Anonim

Projektorer er klassifisert som spesialutstyr, de brukes til å projisere informasjon fra forskjellige kilder på skjermen. Film og lysbilder var hovedmediene for noen år siden. I dag utføres denne funksjonen av videokameraer, datautstyr og flash -kort. Mange selskaper driver med produksjon av projektorer, og du må vite hvilke av dem som regnes som de beste. Før du kjøper, er det viktig å analysere fordeler og ulemper med projiseringsenheter, for å forstå funksjonene deres.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner, fordeler og ulemper

Listen over hovedfunksjonene til LED -projektorer inkluderer:

  • lysstyrke;
  • kontrast;
  • levetid og pris på pærer;
  • installasjonsmetode;
  • støynivå.

Produsenten angir som regel informasjonen om lampens levetid på emballasjen. Kontrast, sammen med lysstyrke, påvirker fargegjengivelse og bildekvalitet.

Bilde
Bilde

LED -projektorer har både fordeler og ulemper. Fordelene med disse enhetene inkluderer:

  • kompakt størrelse og lett vekt;
  • minimum energiforbruk;
  • lang levetid;
  • demokratisk pris.

I LED -projeksjonsenheter er elektroniske komponenter plassert så tett som mulig, de har ikke en lampe med tungt utstyr. Utformingen av slikt utstyr gir ikke et snurrhjul, siden fargene endres av programvare. Dette øker påliteligheten til projektorene, noe som gjør dem lettere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

LED -projeksjonsutstyr er etterspurt blant både fagfolk og amatører. Populariteten skyldes blant annet minimalt strømforbruk. Sammenlignet med lampenheter bruker de mye mindre energi - omtrent 10 ganger . På grunn av dette reduseres utgiftene til bruk av utstyr, det blir mulig å lade det fra et autonomt batteri.

Ressursen til en vanlig lampe er 2-5 tusen timer . Mye avhenger av modifikasjonen. Lysdioder er i stand til å fungere i omtrent 20 tusen timer eller mer. Kjøp av LED -enheter krever ikke betydelige materialinvesteringer, samt påfølgende vedlikehold av utstyret.

Fordelene med slike enheter inkluderer allsidigheten i noen modifikasjoner.

Enheter med innebygd uavhengig strømforsyning og porter for tilkobling av mobilt utstyr har allerede dukket opp på markedet. Det er til og med Android LED -projektorer.

Bilde
Bilde

Til tross for de mange fordelene med denne teknikken, har den ennå ikke lyktes i å helt erstatte rørmotstandene. Den største ulempen er den utilstrekkelige effekten av lysstråling . Lampemodeller er bedre enn LED i denne parameteren. Denne ulempen begrenser bruken av LED -enheter i hverdagen.

Projeksjonsteknologi basert på LED -teknologi projiserer vanligvis et bilde med lav oppløsning sammenlignet med en lampe. derfor det er uønsket å plassere slike enheter nær overflater - scenene blir uskarpe.

En annen ulempe er forbundet med det høye støynivået under drift - dette kan ødelegge hele gleden av å se en film. Vanligvis er denne parameteren over 35 dB.

Støy er spesielt merkbar når du bruker projektoren hjemme. Lampenheter støyer mindre.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varianter

LED -videoprojektorer er vanligvis klassifisert i flere typer. Tilordne modeller for:

  • hjemmekinoer;
  • forretningsarrangementer (oftest for presentasjoner);
  • kinoer og konsertsaler.

Diodeprojektorer varierer i pris, størrelse og ytelse. Hjemmekinoenheter viser et dynamisk bilde, mens andre er egnet for avspilling av statiske bilder. Det er til og med modeller som kan gjengi 3D -formater. De brukes både i underholdningsindustrien og i utdanningsinstitusjoner for presentasjoner.

De mest moderne enhetene regnes som enheter som støtter Full HD -oppløsning.

Bilde
Bilde

Projektorer med lysdioder er klassifisert i henhold til installasjonsmetode, størrelse. I henhold til denne parameteren skilles ultrabærbare, bærbare og stasjonære modeller. Installasjonsstedet til enheten avhenger av vekten og dimensjonene.

Ultraportable modeller er de minste, og veier mindre enn 3 kg … Slike enheter er enkle å transportere, bruk med bærbare datamaskiner. De er etterspurt på utendørs arrangementer. Men når det gjelder kraft og funksjonalitet, er de dårligere enn større utstyr.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bærbare veier fra 3 til 10 kg . De brukes aktivt hjemme. Perfekt for å vise videoer og bilder i små mellomrom.

Stasjonær vekt overstiger 10 kg . Slikt utstyr monteres en gang, installasjonen utføres av kvalifiserte spesialister. Stasjonære projektorer er etterspurt på kinoer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produsenter

Mange selskaper er engasjert i produksjon og salg av LED -projektorer. Rangeringen av de beste av dem er presentert nedenfor.

XGIMI H2

Denne modellen koster omtrent 53 tusen rubler. Avansert teknologi kan overraske og glede seerne med utmerket bildekvalitet. Oppløsningsnivået er 1920 x 1080 piksler. Lyskilden er en LED -matrise, som har mange fordeler i forhold til tradisjonelle løsninger . Det er ingen grunn til bekymring for lampens levetid.

Projektoren har Android, et autofokusalternativ og innebygde høyttalere. Ulempen er mangelen på optisk zoom på bildet.

Bilde
Bilde

LG CineBeam HU80KSW

Utstyr fra en koreansk produsent med en ganske høy pris (mer enn 170 tusen rubler). Lyskilden er en hybrid Laser-LED . Det særegne ved denne modellen inkluderer det originale designet. Men den største fordelen ligger i det beste smarte systemet blant analoger.

Bilde
Bilde

Unic GM60

En rimelig projektor med en beskjeden oppløsning. Du kan kjøpe slikt utstyr for 4900 rubler. Den er utstyrt med en innebygd multimediaspiller og er preget av god byggekvalitet. Ulempen er den støyende viften.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Cinemood "Kinokubik" ivi

Dette er en innenlands utvikling, men projektoren er montert i Kina. De viktigste fordelene med denne modellen er dens letthet - den veier 300 g og muligheten til å integreres med ivi online -tjenesten. Tilstedeværelsen av et batteri gjør at utstyret kan fungere autonomt i 5 timer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vivitek Qumi Q3 Plus

Det er en lett og mobil modell med god bildekvalitet. Slikt utstyr kan kjøpes for 43,5 tusen rubler. Den har mange kablede og trådløse grensesnitt og spiller selv multimediainnhold. Det innebygde minnet er 8 GB.

LED -modeller av projeksjonsutstyr er også representert i serien av merker Panasonic, Casio, Acer

Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Når du velger en slik teknikk, bør du ta hensyn til forskjellige egenskaper

  • Et bilde av høy kvalitet når du ser på filmer, kan leveres av projektorer som støtter Full HD-oppløsning.
  • Hvis du planlegger å se filmer i mørke rom, bør du bruke modeller med økt kontrast.
  • Det anbefales å velge bærbare modeller for utendørs arrangementer. Det er en flott løsning for å organisere mobile presentasjoner.
  • Det er ønskelig at teknikken støtter mange formater og har flere kontakter.
  • Tilstedeværelsen av et alternativ for automatisk korrigering oppmuntres, som lar deg flytte bildet rundt på skjermen uten å påvirke selve enheten.
Bilde
Bilde

Du må velge utstyr fra kjente merker med et upåklagelig rykte, for eksempel Optoma eller LG. Før du kjøper, bør du studere anmeldelser fra andre kjøpere.

For mange kjøpere er en av de viktigste valgparametrene prisen . Dette er et viktig, men langt fra hovedkriteriet. Hovedoppmerksomheten bør rettes mot egenskapene til modellene i salg. I noen tilfeller er det mer lønnsomt å kjøpe en enhet til en høyere pris og deretter spare på vedlikehold og utskifting av komponenter.

LED -projektorer har vist seg å være flotte for både hjemmebruk og profesjonell bruk. Det riktige valget av projeksjonsteknologi lar deg nyte filmer i utmerket kvalitet.

Anbefalt: