Profesjonelle Videokameraer: Valget Av Et Kamera For Videofilming Av Bryllup Og Filmer, En Vurdering Av De Beste Modellene For Filming Av Video. Hvordan Skiller De Seg Fra Amatører

Innholdsfortegnelse:

Video: Profesjonelle Videokameraer: Valget Av Et Kamera For Videofilming Av Bryllup Og Filmer, En Vurdering Av De Beste Modellene For Filming Av Video. Hvordan Skiller De Seg Fra Amatører

Video: Profesjonelle Videokameraer: Valget Av Et Kamera For Videofilming Av Bryllup Og Filmer, En Vurdering Av De Beste Modellene For Filming Av Video. Hvordan Skiller De Seg Fra Amatører
Video: LEGO FORT Nerf War!!! 400 lbs of Legos, 60 Guns & 4000 Nerf Darts 2024, Kan
Profesjonelle Videokameraer: Valget Av Et Kamera For Videofilming Av Bryllup Og Filmer, En Vurdering Av De Beste Modellene For Filming Av Video. Hvordan Skiller De Seg Fra Amatører
Profesjonelle Videokameraer: Valget Av Et Kamera For Videofilming Av Bryllup Og Filmer, En Vurdering Av De Beste Modellene For Filming Av Video. Hvordan Skiller De Seg Fra Amatører
Anonim

Det moderne markedet gir brukeren et bredt utvalg av digitale videokameraer med et stort utvalg av egenskaper og parametere. For å nærme seg valget bevisst, må du ha en ide om hvordan profesjonelle kameraer skiller seg fra amatører. Det vil handle om videokameraer i alle sine forskjellige digitale formater og klasser. Og først og fremst er det verdt å ta hensyn til en rekke funksjoner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Et passende kamera for videofilming av spesielle begivenheter i dag blir erstattet av brukere med bokstavelig talt hvilken som helst praktisk enhet, fra en DSLR til en smarttelefon. Men profesjonell fotografering vil avvike fra amatørfotografering, først og fremst i kvalitet. For fotografer og operatører i settet kan du ofte se belysningsutstyr og en rekke forskjellige tilbehør som er designet for å lette prosessen og forbedre arbeidet "ved utgangen ".

Det er profesjonelle videokameraer som er i stand til å overføre et bilde på en måte som ikke den mest originale smarttelefonen kan klare. Og det stilles en rekke krav til dem. Blant dem kvaliteten på opptak og en rekke formater som operatøren kan arbeide med … En annen faktor å vurdere er formålet med kameraet. For eksempel er det en turist trenger ikke egnet for en videoblogger. Optisk zoom, fjernkontroll og andre funksjoner er alle viktige funksjoner i spesifikke modeller av profesjonelle videokameraer.

For ekstreme reiser trenger du et actionkamera, mens du hjemme kan klare deg med et billigere og "fancy" alternativ.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvor brukes de?

Omfanget av bruk av kameraer er et av de viktigste punktene som bestemmer funksjonene til en bestemt modell. Derfor er det ikke overraskende at når du velger et kamera for filming av videoer, bryllup, filmer og andre formål, forstår hver bruker dette på sin egen måte.

I tillegg er et kamera for spesielle arrangementer og et kringkastingskamera for nyheter to forskjellige ting i pris og i deres viktigste egenskaper. Men det er noen ting du må passe på når du kjøper et kamera:

  • følsomhetsnivå;
  • bildestabilisering;
  • Vedtak.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For fagfolk spiller også fargegjengivelsen, bredden og dynamikken en rolle. I motsetning til hva mange tror, er oppløsning og oppløsning to forskjellige ting .… Oppløsning - grovt sett, bredden på bildet i punkter eller piksler, men oppløsningen påvirker direkte detaljnivået i utdatabildet. Du kan kontrollere denne parameteren visuelt og bruke en spesiell tabell, som angir antall linjer som objektivet kan vise. Jo mer jo bedre.

En høy indikator anses å være fra 1000 linjer og over .… Men det må huskes på at uansett hvor høy evne, bare bildekvaliteten som oppløsningen kan demonstrere vil fysisk vises på skjermen. Dette er forholdet mellom disse to parameterne.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan skiller de seg fra amatører?

Et av hovedkriteriene for å skille et amatørkamera fra et profesjonelt kamera er sensitivitet. Dette er viktig når du fotograferer i dårlige lysforhold. Jo høyere følsomhet, jo høyere er den konvensjonelle bildekvaliteten ved fotografering under ugunstige forhold .… Dette er det som skiller profesjonelle kameraer fra amatører, i tillegg til antall formater og muligheten for behandling av det ferdige produktet. Og derfor kan ikke et profesjonelt kamera settes på lik linje med noen moderne smarttelefoner, selv om sistnevnte har spesielle filtre.

Følsomhet øker også mengden støy i rammen, så velg en modell med forsiktighet … Den enkleste måten å sammenligne er å se kvaliteten på fotografering av bilder og videoer i mørket for flere forskjellige modeller.

Jo høyere følsomhetsnivå, desto mer "kunstnerisk" blir selve rammen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når det gjelder stabilisering i amatør- og profesjonelle kameraer, kan de deles inn i:

  • elektronisk eller programvare (som vil høres mye mer nøyaktig ut fra arbeidskonseptets synspunkt);
  • mekanisk.

I det andre tilfellet endres posisjonen til linsene i rommet. Følgelig endres skytevinkelen og kvaliteten endres litt. Skjærets retning og akselerasjon fastsettes alltid av systemet. I elektronisk stabilisering blir alle disse dataene i tillegg behandlet av en prosessor. På programvarenivå blir alle innkommende rammer sammenlignet, og bildet forskyves i ønsket retning ved hjelp av projeksjon. Fordelene med denne tilnærmingen er enkle og klare: i fravær av komplekse bevegelige mekaniske elementer, blir kameraet derfor mindre sårbart for skader.

I moderne modeller fjernes belastningen på prosessoren ved hjelp av flere programvaremoduler, noe som reduserer slitasje. MEN noen profesjonelle kameraer tilbyr begge alternativene for bildestabilisering. Dette, sammen med forskjellige formater og fotograferingskvalitet, skiller profesjonelt kamera kvalitativt fra amatører .… Det gjenstår bare å forstå hvordan brukeren kan velge det mest passende alternativet med de laveste økonomiske kostnadene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tilbehør

Når du velger et profesjonelt videokamera, bør du tenke på tilstedeværelsen av tilbehør i settet for å gjøre arbeidet enklere. Spesielt, et stativ som festeanordning bør velges i henhold til en rekke kriterier.

  • Stativhøyde … Vekst er forskjellig for alle, så du må fokusere på deg selv.
  • Vekt og kompleksitet - en regel fra samme kategori.
  • Bærekraft og belastningen velges med tanke på kameraet og flere gadgets til det.
  • Stativhodet … En av hovedmekanismene for å rotere kameraet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg for lydopptak av høy kvalitet en ekstern mikrofon må være inkludert i nødvendig tilbehør … Det kan være kablet eller trådløst. Type festing og kvalitetsegenskaper må bestemmes avhengig av din egen komfort.

Fotopose, ryggsekk, belysning, speil - alt dette er ekstra tilbehør som vil hjelpe brukeren til å sikre komfortabelt arbeid under alle forhold. Settet med det du trenger for et profesjonelt kamera er individuelt for alle.

Hvis du er i tvil, ikke nøl - du kan alltid spørre selgeren om råd.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over arter

For å se alle hovedtypene kameraer uten forstyrrelser, må de klassifiseres.

I moderne modeller kan det være to retninger for klassifisering:

  • avhengig av det fysiske mediet;
  • en liste over videoformater som brukeren kan jobbe med.

Etter medietype

Når det gjelder gadgets, kan selv digitale enheter deles i henhold til rent fysiske egenskaper. For eksempel er det kassettkameraer, og det er de som fungerer med DVD -disketter. I dagens marked du kan se modeller med en innebygd harddisk, samt en SSD eller flash-stasjon … De to siste er de vanligste. Jo mer minne en bærer har, desto mer aktivt vil prisdynamikken til kameraet variere.

Men det er verdt å si med en gang at i alle fall blir informasjon registrert på kameraet i digitalt format. Utvelgelsesprosessen varierer hovedsakelig av brukervennligheten til en bestemt enhet. For eksempel måtte bånd spoles tilbake eller sees fra begynnelsen for å komme til et bestemt nettsted. Andre fysiske medier har en høyere hastighet på kopiering og arbeid med informasjon, for ikke å snakke om at overføring av en ferdig video fra en kassett til en datamaskin er et ekstra lag med arbeidstid.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter opptaksformat

Når vi snakker grovt og saklig, er opptaksformatet nettopp muligheten til å komprimere den originale videoen og få det ferdige bildet ved utgangen.

Det er flere formater avhengig av komprimeringstype

Full HD lar deg ta opp videoer i høy kvalitet med klart og behagelig bilde og lyd. De fleste av disse opptakene krever ikke ytterligere behandling ved utgangen, hvis det ikke er noen oppgave å utstyre videoen med spesialeffekter. Noen profesjonelle kameraer har ekstra filtre for å øke lysstyrken eller kontrasten til bildet under fotografering. Jo flere filtre og funksjoner det er, desto høyere blir prisen. For eksempel vil CF-aktiverte modeller være dyrere enn konvensjonelle modeller.

Ikke glem at videobehandling vil kreve en kraftig datamaskin.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

MPEG-2 - brukeren støter ofte på dette formatet, selv når han spiller vanlige videoopptak for en datamaskin. Selve teknologien kalles interframe -komprimering, det vil si at det digitale rommet mellom rammer blir behandlet. Koding eller dekoding fra dette formatet tar et minimum av tid og ressurser sammenlignet med HD -opptak av høyere kvalitet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vurdering av de beste modellene

Hvis brukeren trenger et rimelig billig HD-kamera, da Sony HDR-CX405 kan oppfylle de angitte kravene. Det er en kompakt modell med en lett kropp, som er egnet for opptak av actionfilmer. Bildet er optisk stabilisert ved hjelp av en rekke programmer, og det brede objektivet vil bidra til å forbedre opptaksdetaljene. Dette kameraet vil bli en pålitelig følgesvenn for både nybegynnere og amatører.

Et mer profesjonelt alternativ er Panasonic HC-V770 med zoom og mulighet til å ta opp video i widescreen HD-kvalitet. Du kan jobbe i flere komplekse moduser, og prosessoren behandler enkelt den innkommende informasjonsstrømmen. Panasonic HC -X920 - profesjonelle funksjoner til en lav pris. Dette er et budsjettalternativ med mange tilleggsfunksjoner og muligheten til å behandle video med spesialeffekter.

Vel, for de som videofilming er den viktigste inntektskilden for, er det ideelt JVC GC-PX100 med et kraftig batteri, mange moduser, funksjoner og fotografering av høy kvalitet under de verste forholdene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgtips

Først av alt, før du velger et videokamera, må du forstå detaljene i bruken. Du trenger ikke et profesjonelt kamera for å se video på en vanlig LCD -TV hjemme, siden alle nyansene og kvaliteten på videoen forblir ubemerket. DVD -videokameraer er egnet for de som har en passende spiller hjemme. Men selv uten en avspillingsenhet er de fleste moderne profesjonelle kameraer utstyrt med kontakter for tilkobling til andre enheter, og du trenger ikke stole på dette alene.

Et annet spørsmål er listen over nødvendige formater for behandling. Hvis du liker videoopptak og redigering, kan du trygt velge et moderne AVCHD -kamera, det vil ikke skuffe deg. Datamaskinen må også oppfylle en rekke krav.

For å velge et profesjonelt kamera for fotografering, er det verdt å analysere dine behov, evner og tiltenkt bruk.

Anbefalt: