Fargede Belegningsplater Og Belegningsstein (18 Bilder): Flerfarget, Trefarget Og Tofarget. Hvordan Gjøres Det?

Innholdsfortegnelse:

Video: Fargede Belegningsplater Og Belegningsstein (18 Bilder): Flerfarget, Trefarget Og Tofarget. Hvordan Gjøres Det?

Video: Fargede Belegningsplater Og Belegningsstein (18 Bilder): Flerfarget, Trefarget Og Tofarget. Hvordan Gjøres Det?
Video: SPOT INNFELT I STØTTEMUR OG BELEGNINGSSTEIN | MONTERINGSANVISNING 2024, April
Fargede Belegningsplater Og Belegningsstein (18 Bilder): Flerfarget, Trefarget Og Tofarget. Hvordan Gjøres Det?
Fargede Belegningsplater Og Belegningsstein (18 Bilder): Flerfarget, Trefarget Og Tofarget. Hvordan Gjøres Det?
Anonim

Fargede belegningsplater og belegningsstein er et veldig viktig element innen territoriedekorasjon. Den er delt inn i tofargede, trefargede og flerfargede varianter. Det er nødvendig å nøye forstå hvordan det er laget, hvordan du velger dette materialet og hvordan du bruker det.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Pynting av tomter gjøres på forskjellige måter, og det brukes mange penger på det. Men faktum er at mye også avhenger av riktig utforming av stier, lekeplasser og gårdsplasser. På denne måten overgår lyse dekorative blokker sterkt sine monokromatiske kolleger, og enda mer mot grå asfalt. Den klassiske versjonen av flerfargede (eller rettere sagt tofargede) fliser er en kombinasjon av hvite og svarte toner. Du kan også prøve:

  • svart og rødt;
  • rød og svart;
  • blå grønn;
  • gulbrun;
  • hvite og rosa varianter.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er også trefargede belegningsplater på markedet. Gode eksempler inkluderer:

PK 04SG Rotbraun-Bunt spesial Gerumpelt;

Bilde
Bilde

"Landhouse" Color Mix Dawn

Bilde
Bilde

"Venusberger" Color Mix Steppe

Bilde
Bilde

PK 07 Herstlaub

Bilde
Bilde

Hvordan gjør de det?

Produksjonen av fargerike belegningsstein utføres på to måter. I "gjennom" -metoden tilsettes et spesielt fargestoff der mens løsningen blandes. Den andre måten er at malingen påføres det helt ferdige produktet. Dette gjøres hvis du trenger å endre fargen på fargede asfalteringsplater. Å farge overflaten bidrar også til å redusere glidning; vanligvis brukes alkyd- eller polyuretanbaserte fargestoffer.

Viktig: ved aktiv bruk kan det ytre belegget slites raskt. Å lage maling av naturlige stoffer bidrar til å øke fargeoppbevaringsperioden.

Gjennom behandling med pigmenter innebærer bruk av et fint pulver som må males grundig . Det skal bemerkes at bare komponenter med samme spredning kan blandes. En annen subtilitet - valget av proporsjoner er alltid empirisk, siden det er umulig å beregne dem nøyaktig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgtips

Det skal bemerkes med en gang at jakten på den lyseste dekningen ikke er veldig lovende. Over tid begynner for saftige farger å irritere. Middels rosa og lysegule farger kan nesten alltid brukes i årevis . De viser ikke overdreven lysstyrke og selvsikkerhet, men de bidrar til å skape et positivt humør. Når du bruker to eller flere farger i en komposisjon, må du nøye sjekke hvor godt de kombinerer, om det er åpenbare motsetninger.

Hvis det er mulig, bør fliser fra samme batch brukes . Selv produkter av samme merke, men utgitt med flere ukers mellomrom, kan variere betydelig når det gjelder nyanse. Før du kjøper, må du bli kjent med fargene på flisene i naturlig lys og legge dem på bakken. Fargelegging på en dataskjerm, i en papirkatalog eller til og med på et bakgrunnsbelyst stativ er ikke veldig tilstrekkelig. Det anbefales å lese anmeldelser også.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner i bruk

Fargede belegningsplater kan brukes til:

  • faktisk fortau;
  • hage- og landstier;
  • park soner;
  • kjørebane;
  • dempe.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oppsettet til slike produkter skiller seg ikke så mye fra å jobbe med enklere ensfargede løsninger. Merkingen av territoriet må utføres. Det er nødvendig å lage et nøyaktig diagram, med tanke på terrengets skråning. Markeringen gjøres av:

  • rulett;
  • pinner;
  • strukket snorer.

Ofte lider broleggingsplater av avskalling og splitting av overflatelaget. Ofte gjenspeiles dette ikke bare i de estetiske, men også i de tekniske (mekaniske) egenskapene til produktene. I utgangspunktet er et lignende problem forbundet med feil valg av materiale i tykkelse. Svært tynne flisblokker er utsatt for brudd på grunn av overbelastning.

Viktig: selv på designstadiet bør du grundig vurdere dreneringsordningen og dens praktiske organisering.

Bilde
Bilde

Et annet problem oppstår ofte - hvordan du rengjør asfalteringsplatene av sement. Store områder av forurensning slås ned med meisel, meisel og andre skarpe slagverktøy. Viktig: slagkraften må måles nøye . Hvis det er svakt, vil smusset forbli; hvis det er for sterkt, kan flisene sprekke eller bli dekket med sprekker. En liten dråpe eller tilstrømning blir ikke slått ned, men skrapt av; flekker og striper kan fjernes med fosforsyre og lignende kjemikalier.

Å reparere fliser er også veldig vanskelig, men mulig . Før arbeidet beskytter de hele problemområdet. De graver i det skadede fortauet, og når de faller under betongputen, snur de flislagt murverk ut av bakken. Individuelle fliser slås lett ut med en lirke, og skyves deretter oppover med en trekile. Erstatningselementet settes først "på tørt" for montering, og fjernes deretter, hvis alt er riktig, og løsningen allerede er hellet.

Anbefalt: