Sibit Dimensjoner: Sibit I Blokker På 100-300 Mm Og Murstein Av Annen Tykkelse, Valg Av Dimensjoner Av Luftbetong For Konstruksjon Av Vegger

Innholdsfortegnelse:

Video: Sibit Dimensjoner: Sibit I Blokker På 100-300 Mm Og Murstein Av Annen Tykkelse, Valg Av Dimensjoner Av Luftbetong For Konstruksjon Av Vegger

Video: Sibit Dimensjoner: Sibit I Blokker På 100-300 Mm Og Murstein Av Annen Tykkelse, Valg Av Dimensjoner Av Luftbetong For Konstruksjon Av Vegger
Video: Sparkle tapetsert vegg - steg for steg 2024, April
Sibit Dimensjoner: Sibit I Blokker På 100-300 Mm Og Murstein Av Annen Tykkelse, Valg Av Dimensjoner Av Luftbetong For Konstruksjon Av Vegger
Sibit Dimensjoner: Sibit I Blokker På 100-300 Mm Og Murstein Av Annen Tykkelse, Valg Av Dimensjoner Av Luftbetong For Konstruksjon Av Vegger
Anonim

I dag på byggemarkedet kan du finne et nytt materiale med en skummet struktur - sibitblokker, også kalt luftbetong. Alle komponentene som sibit er laget av er naturlige, naturlige. Blokkene er lette, sterke og enkle å jobbe med. Når det gjelder de tekniske egenskapene, er Sibit på mange måter bedre enn murstein. Takket være dette blir luftbetong mer og mer populært blant byggherrer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hovedinnstillinger

Gjennom volumet av sibitten er det hull fylt med luft med en diameter på 1-3 mm. En slik struktur av blokken gir en kaotisk bevegelse av luft inne, og reduserer derved dens varmeledende egenskaper . På grunn av sin porøsitet er materialet lett, det er i stand til å skape et koselig mikroklima i rommet. Veggene, bygget av sibitblokker, holder den indre varmen godt i rommet og forhindrer at kulde trenger inn fra utsiden. Derfor brukes dette materialet ofte til installasjon av bygningsstrukturer i de nordlige områdene av landet.

For fremstilling av sibit murstein tilberedes en løsning av ingredienser ved å blande kalk, knust sement, sand, vann og et skummende tilsetningsstoff . Aluminiumspon er også tilstede i sibitblokkene. Sammensetningen helles i store beholdere, hvor hulrom danner porer, og produktet stivner der en stund. Platene kuttes i biter med passende dimensjoner og plasseres i en autoklav - der behandles produktene med høytrykksdamp i 10 timer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utvalget av størrelser på sibitblokker er veldig stort, men det er også nødvendig å skille dem ut fra forskjellige råvarer som brukes til fremstilling. Ofte presenteres følgende modeller på markedet:

  • strukturell;
  • varmeisolerende;
  • strukturell.

Konstruksjonsvarianter er de sterkeste og mest massive. Tetthetsindeksen kan nå fra D900 til D1200. Strukturelle og varmeisolerende blokker er så sterke og pålitelige at de kan brukes til å konstruere et lite lavhus med en veggtykkelse på en murstein. De varmeledende egenskapene til slike produkter er svært høye: vegger reist med deres hjelp gjør uten isolerende overlapping.

Varmeisoleringsblokker brukes oftest ved konstruksjon og dekorasjon av innvendige skillevegger og strukturer. Dette skyldes det faktum at dens tetthet varierer fra D400 til D500.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Størrelser av forskjellige typer

Det er følgende forskjellige standardstørrelser (se tabell). Det skal sies at den nevner parameterne for de vanligste modifikasjonene, men ikke alle.

Navn Tykkelse, mm Høyde, mm Lengde, mm
Rett

200

300

200

250

250

300

625

625

625

Med gripehåndtak og not-og-groove-system

375

400

250 625
Rett med gripehåndtak

300

375

400

250 625
Spor-møne blokker

300

375

400

250 625
Rett for skillevegger 150 250 625
Skillevegg 100 250 625
U-formet for overligger og monolitiske belter

200

300

400

250 500
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Størrelsen på sibitblokker bestemmes av et veldig stort bruksområde . Derfor er det i teglsteinsmerket en forkortelse som du kan navigere etter. For eksempel er GB-100 et produkt med dimensjoner på 100x250x600 mm, som ikke har spor og kanter. Dette er en helt flat murstein, hvorfra vegger i enhver konfigurasjon kan reises. Et annet produkt er merket GBr-150. Parametrene til dette produktet er 150x250x600 mm. I en slik blokk er det et spor og en ribbe, som lar deg legge ut like strukturer av vegger og skillevegger.

Det er en større lignende murstein med dimensjoner på 200x250x600 mm . Dette er GBr-200-modellen, også utstyrt med en ribbe og et spor. GBr-300 (200x250x600 mm), i tillegg til sporet og ribben, har også et håndtak. Denne innovasjonen gir maksimal bekvemmelighet ved konstruksjon av konstruksjoner fra slike blokker. Denne modellen presenteres også i større modifikasjoner GBr-375 og GBr-400.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du for konstruksjon trenger gulvbelegg i luftbetong laget i en autoklav, bør du velge et materiale produsert i henhold til GOST 19570-74 . Dette produktet er beregnet for gulvinstallasjon i lavhus, loft og kjellere. Størrelsen på bunnplaten til delen er 120 mm med en mulig feil på opptil 10 mm. Hvis det kreves lange lengder for konstruksjon, er det nødvendig å fokusere på varer av følgende dimensjoner: 2740x600x240 mm. De to siste størrelsene er standard, men lengder kan variere. Det er flere dimensjoner - 3740, 4040 og 4240 mm - for anleggsarbeid.

Størrelsen på sibitten vil ikke bare interessere en profesjonell byggherre, men også en husflidsmann . Maksimal størrelse på gulvfliser er 5940 mm, et slikt produkt koster 6040 rubler. Imidlertid er det mellomliggende verdier, som er lik 5440 og 5040 mm - i disse to tilfellene vil prisene være henholdsvis 5500 og 5112 rubler.

Bruken av slike plater i taket på bygninger letter konstruksjonen og reduserer kostnadene for objektet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge blokker etter størrelse?

Luftbetong er så allsidig at den kan brukes i en rekke byggebransjer. Oftest brukes det:

  • for bygging av private hus i forskjellige størrelser;
  • bygging av boligbygninger;
  • bygging av store industribygninger;
  • opprette skillevegger mellom rom;
  • isolasjon av vegger bygget av andre bygningsmaterialer;
  • registrering av dør- og vindusåpninger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du skal velge veggbetongblokker i størrelse, er bredden ekstremt viktig. Lengde og høyde er sekundære parametere valgt i multipler av veggenes lengde og høyde. Tykkelse er ansvarlig for varmeisolasjon og motstandsverdier. Derfor er det lagt spesiell vekt på dette.

Uavhengig av produsent produseres rektangulære luftbetongblokker i henhold til gjeldende standarder:

  • bredde - 100-500 mm;
  • lengde - 600 og 650 mm;
  • høyde - 200 og 250 mm.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Blokkene er også produsert ved hjelp av kamsystemet, U-formede klemhengsler som brukes i konstruksjonen av dør- og vindusåpninger og fiksering av platene . Deres størrelser tilsvarer parametrene til standard massive blokker. For veggene i hovedbygninger som er bygget i Moskva, Tver og nærliggende regioner, er betongblokker D900 med en bredde på 400 mm egnet, hvis styrke er minst B2,5. For interne skillevegger for å forbedre lydisolasjon - D300, med en bredde på 100-150 mm.

Når du velger luftbetongblokker for konstruksjon, bør du alltid bli guidet av deres tekniske egenskaper, som avhenger av materialet som produktet er laget av . Derfor, når du kjøper, er det nødvendig å gjøre deg kjent med de offisielle kvalitetssertifikatene eller testrapportene, der data om produktets fysiske og mekaniske egenskaper registreres.

Riktig valg av sibitten vil gjøre det mulig å oppnå store økonomiske besparelser, og redusere både mengden innkjøpte råvarer og lønnskostnader for installasjon. Tross alt har sibitblokker større dimensjoner og et bredere omfang enn andre byggematerialer i dette segmentet.

Anbefalt: